Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Korhan Berzeg’i arama çalışmaları 316’ncı günde
Korhan Berzeg’i arama çalışmaları 316’ncı günde
6 Temmuz 2022 Çarşamba - 11:39

Cinayet sanığı bela okudu, hakim uyardı

ANTALYA'da bir apartman çatısından atlayarak intihar ettiği iddia edilen Suat Sırım'ın (47) vücudunda 25 bıçak izi tespit edilince tutuklanan, ardından rapor doğrultusunda serbest bırakılan eşi T.S ile kayınbiraderi A.T.’nin yargılanmasına devam edildi.

Cinayet sanığı bela okudu, hakim uyardı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, geçen yıl 17 Kasım'da Muratpaşa ilçesi Deniz Mahallesi 129 Sokak’ta meydana geldi. Bir kişinin, 5 katlı apartmanın çatısından atlayarak intihar ettiği ihbarı üzerine adrese gelen polis ve sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, güvenlik görevlisi Suat Sırım'ın hayatını kaybettiği tespit edildi. Kayıtlara 'yüksekten atlamak suretiyle intihar' olarak geçen olayın ardından Sırım'ın cansız bedeni, Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Yapılan ilk muayenesinde, Sırım'ın vücudunda boyun sol yanda 6, göğüs sol yanda 19 olmak üzere 25 kesici alet yarası bulunduğu belirlendi. Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı araştırmada, Suat Sırım'ın atladığı çatıda kanlı ekmek bıçağı, cebinde de 'Bana bir şey olursa kendinize iyi bakın' yazılı not bulundu. Olay sırasında Suat Sırım'ın yanında bulunduğu belirtilen eşi T.S. ile kayınbiraderi A.T. gözaltına alındı. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen iki kardeş, 'kasten öldürme' suçlamasıyla tutuklandı. İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun, 'kişinin vücudunda tespit edilen kesici delici alet yaralarının tamamının kendisi tarafından oluşturulmasının mümkün olduğu ve sonrasında yüksekten atlayarak intihar etmiş olduğunun kabulü gerektiği' yönündeki raporun ardından T.S. ile A.T., haklarında takipsizlik kararı verilerek, serbest bırakıldı.

YENİ RAPOR TALEP EDİLDİ

Şüphelilerin serbest bırakılmasına Suat Sırım'ın annesi, kız kardeşi ve avukatları itiraz etti. Dosya, yeni bir rapor alınması için İstanbul Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu'na gönderildi. Savcılık, bıçak darbelerinin olduğu bölgelerin, meydana getirdiği yaralamanın niteliği itibarıyla maktul tarafından kendi kendine yapılabilir nitelikte olup olmadığının saptanmasını istedi. Öte yandan savcılık, bıçak darbesinden sonra maktulün yanına gelen kayınbiraderi ile bir müddet konuşması ve ardından eşinin gelmesi üzerine aniden hareketlenerek kendisini aşağıya atması yönündeki iddianın da irdelenmesini talep etti.

KURUL KARARSIZ KALDI

İstanbul Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu'ndan gelen raporda, maktulün el parmaklarında savunma kesilerinin tanımlandığı, bu kesilerin kendisi tarafından veya başkası tarafından oluşturulmuş olabileceği belirtilerek, "Olayın adli tahkikatı ile aydınlatılmasının uygun olacağı oy birliği ile mütalaa olunur" denildi. Yeni raporun ardından Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca iddianame hazırlandı. İddianamede Suat Sırım'ın eşi T.S. ile kayınbiraderi A.T.'nin, 'kasten öldürme' suçundan yargılanması istendi.

Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz yargılanan T.S., ağabeyi A.T. ile Suat Sırım'ın annesi, kız kardeşleri, şikayetçi ve taraf avukatları hazır bulundu. Önceki duruşmada istenilen Suat Sırım'ın psikolojik tedavi gördüğüne dair raporlar dosyaya eklendi. Raporda Suat Sırım'ın 2014, 2015 ve 2016 yıllarında psikolojik tedavi gördüğü belirtildi.

SANIK SİNİRLENDİ, BELA OKUDU

Tanıkların dinlenmesinden sonra Suat Sırım'ın annesi Naile Sırım, “Bunlar emellerine ulaştı. Benim kuzumu mahvettiler. Kuzumun katili çıksın. Adalet istiyorum” dedi. Sanık A.T. ise kendisine ve kardeşine yönelik suçlamaları kabul etmediğini ifade ederek, “Yalandır, kumpastır. Eğer en ufak bir şey varsa bizim, eğer yoksa Allah onların belasını versin" diye konuştu. Mahkeme başkanı A.T.'yi sert bir dille uyararak, “Burası bela okuma yeri değil. Sözlerine dikkat et" dedi. Suat Sırım'ın eşi sanık T.S. de iddiaları reddetti. T.S., “İddialar yalandır, iftiradır. Hiçbiri doğru değildir" ifadelerini kullandı.

'DAVANIN HARARETLİ GİTME NEDENİ; MİRASTAN MEN EDİLMEK'

Şikayetçi avukatlarının Suat Sırım'ın psikolojisinin iyi olduğunu ileri sürmesi üzerine sanık avukatı, “2014, 2015 ve 2016 yıllarında psikolojik tedavi gördü. Bunlar kayıtlarda mevcut. Fakat tedavi görüp iyileştiği söyleniyor. Suat Sırım, psikolojik tedaviyi reddetmiş, bu nedenle hastalığı nüksetmiş olabilir. Davanın bu kadar hararetli gitme nedeni ise sanık T.S. ve çocuklarının mirastan menedilmek istenmesidir. Olay sonrası kira kontratı Suat Sırım'ın ailesi tarafından yenilenmiştir" diye konuştu.

SUAT SIRIM'IN YAZDIĞI İDDİA EDİLEN YAZI İNCELENECEK

Duruşmada, 'Bana bir şey olursa kendinize iyi bakın' ifadelerinin yer aldığı ve Suat Sırım'ın yazdığı iddia edilen yazının, incelenmesi için Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesi, sanık T.S. hakkında 'eşi kasten öldürme' suçuna dair akıl sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi için rapor alınmasına karar verilerek, duruşma ertelendi.

ANTALYA'DA BIR APARTMAN CATISINDAN ATLAYARAK INTIHAR ETTIGI IDDIA EDILEN SUAT SIRIM'IN (FOTODAKI) VUCUDUNDA 25 BICAK IZI TESPIT EDILINCE TUTUKLANAN, ARDINDAN RAPOR DOGRULTUSUNDA SERBEST BIRAKILAN ESI T.S ILE KAYINBIRADERI A.T., YENIDEN HAKIM KARSISINA CIKTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

 
Songül Karlı'nın eski eşine beraat
 
Husumetlisi bıçakladı, hastanede kurtarılamadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da 'Yok artık' dedirten bir iddia
Twitter’da 30 bini aşkın takipçisi bulunan ‘Polis Platformu’ sayfasında ...
'Sarı Melekler' hastaları 25 yıldır yalnız bırakmıyor
ANTALYA'da 25 yıl önce hastalara moral ve motivasyon hedefiyle bir araya ...
Telefon dolandırıcıları yakayı ele verdi
ANTALYA'nın Finike ilçesinde telefonda kendilerini polis olarak tanıtan ...
 
Vali Yazıcı Kekova'da
ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, Kekova'yı ziyaret etti. İlk kez geldiği Kekova ...
Hayat kurtaran projenin startı Demre'de verildi
ANTALYA İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şubesi tarafından yaşama geçirilen ...
Çiftçi Kupası'nda şampiyon Beymelek
DEMRE Ziraat Odası'nca düzenlenen Demre Ziraat Odası Çiftçi Kupası Futbol ...
 
Kurban pazarları, ulaşım giderine yenik düştü
TÜRKİYE Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu ...
Bir belediyeden 9 kişi ağır cezalık oldu
Geçtiğimiz aylarda Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer’in, Alanya Belediyesi’ndeki ...
Antalya'da 2 bin 712 parça tarihi eser ele geçirildi
ANTALYA'da, jandarma operasyonunda Likya ve Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva