AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
8 Mart 2022 Salı - 14:56

Cinsel saldırı mağduru veteriner: Kendimi ifade etmekte zorlandım

ANKARA'da, hayvan hastanesi sahibi Prof. Dr. Hasan Bilgili’nin veteriner Ç.B.'ye (23) cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla yargılandığı davaya ilişkin delilerin bir kısmının kaybolmasına neden olduğu iddia edilen 3 polisin 'görevi kötüye kullanmak' suçundan yargılanmalarına başlandı.

Cinsel saldırı mağduru veteriner: Kendimi ifade etmekte zorlandım
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Veteriner Prof. Dr. Hasan Bilgili, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde öğretim üyesi olduğu 2019 yılı Nisan ayında, kendisine ait hayvan hastanesinde çalışan veteriner Ç.B.'ye cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınıp tutuklandı, daha sonra savcılık tarafından re'sen tahliye edildi. Olayla ilgili idari soruşturma kapsamında üniversitedeki görevinden çıkarılan Bilgili ile yardımcısı veteriner hekim Serkan Durmaz'ın, 'nitelikli cinsel saldırı', 'cebir ve tehdit ile hürriyeti yoksun kılma', 'tehdit' ve 'hakaret', jinekolog Dr. Hüseyin Şenyurt'un da 'delilleri yok etmek' suçundan Ankara 31'inci Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanması sürüyor.

3 POLİSE DAVA

Ç.B., avukatı Aslıhan Koçak aracılığıyla Ankara 31’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava dosyasına giren delillerin yetersiz olduğu gerekçesiyle, olay günü görevlerinin gereklerine aykırı davranarak, delillerin bir kısmının kaybolmasına sebebiyet verdikleri ve kovuşturmanın uzamasına neden oldukları iddiasıyla polis memurları Mehmet Ş., Nevzat Ç. ile Yunus A. hakkında suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında polisler hakkında 'görevi kötüye kullanmak' suçundan 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

'YOĞUNLUKTAN DOLAYI KAMERA KAYDINI ALAMADIK'

Sanıkların, Ankara 22’nci Asliye Ceza Mahkeme’sinde yargılanmasına başlandı. Duruşmaya tutuksuz sanıklar Yunus A. ve Mehmet Ş. katılırken, diğer sanık Nevzat Ç. katılmadı. Polis merkezinde grup amiri sanık Yunus A., Ç.B.'nin olayın yaşanmasından 1 gün sonra annesiyle birlikte saat 24.00 sıralarında polis merkezine gelerek cinsel saldırıya uğradığını söylediğini, durumun nöbetçi cumhuriyet savcısına iletildiğini, savcının da mağdurun ifadesinin alınmasını, hastaneye sevkinin yapılmasını, varsa güvenlik kamera görüntülerinin alınmasını ve mağdurun kıyafet tespitinin yapılması yönünde talimat verdiğini söyledi.

Mağdurun ifadesinin ardından hastaneye sevki sağlandığını belirten Yunus A., "Ancak hastanede kadın doğum uzmanı beklendiği için rapor alma işlemi uzun sürdü. Biz bu arada mağdurun kıyafetlerini tutanakla teslim aldık. O gece yoğunluktan dolayı kamera kaydını alamadık. 2 ekip çalıştığımız için ve teknik bir personel bulunmadığı için kamera kaydını almamız mümkün olmadı. Ayrıca savcı şüphelinin tespiti konusunda bir talimat vermedi. O saatte iş yerinin açık olup olmadığını bilmiyorduk. İş yeri sahibini bulup, kamera şifrelerini almamız gerekiyordu. Yoğunluk ve personel eksikliğinden bunu yapmamız mümkün değildi. Mesaimiz sabah 08.00’da bitti. Biz dosyayı gündüz grubuna devrettik. Bu olayda herhangi bir ihmalim yoktur. Aldığım talimatları yerine getirdim. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

Sanık Mehmet Ş. ise o gece polis merkezinde yazıcı olarak çalıştığını belirterek, savcını talimatları doğrultusunda işlem yaptıklarını söyledi. Mehmet Ş., olay yerinde delil toplanması ve güvenlik kamera kayıtlarının alınması hususlarının kendi görev alanı içinde olmadığını söyledi.

'BU SAATTE AVUKAT VE PSİKOLOG NEREDEN BULACAĞIZ' DEMİŞ

Ç.B. ise delillerin yeterince toplanmaması nedeniyle Ankara 31’inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın bir türlü sonuçlanmadığını söyledi. Ç.B., annesiyle saat 20.00 sıralarında polis merkezine gittiklerini belirterek, "Yaklaşık 3,5 saat ifademin alınması için bekledim. İfadenden çok kendimi polis memuruna ifade etmekte zorlandım. Sanığın tavırları nedeniyle ifade işlemi yaklaşık 2,5 saat sürdü. Bana bu tür sorular sorunca psikolog ve avukat istedim. ‘Bu saatte sana avukat ve psikolog nereden bulacağız?' dedi" diye konuştu. 

'O GECE DELİLLERİN HİÇBİRİ TOPLANMADI'

Ç.B., olay anında üzerinde bulunan iş kıyafetlerinin klinikte bulunduğunu, kendisine zorla içki içirmeye çalıştıklarını, içki şişesi ve bardakların mutfakta bulunduğunu, kendisine serum takarak ilaç veren Serkan Durmaz’ın ameliyathaneye giriş çıkışını gösteren kamera kayıtlarının alınması gerektiğini söylediğini aktararak, "Ayrıca olay anında üzerimde bulunan iç çamaşırımı polis merkezinde tutanakla teslim ettim. O gün kullandığım kirli petin de alınması gerektiğini söyledim. Ancak o gece delillerin hiçbiri toplanmadı" iddiasında bulundu.

Mahkeme heyeti, bazı tanıkların dinlenmesinin ardından diğer sanığın savunmasının alınması ve dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Öte yandan olayla ilgili veteriner hekim Serkan Durmaz, Ç.B.’ye zorla serum takıp ilaç verdiği iddiasıyla 'yetkisiz tıbbı müdahalede bulunmak' suçundan açılan davada 1 yıl 8 ay hapis cezası almıştı.

PROF. DR. HASAN BILGILI'NIN, VETERINER HEKIM C.B.'YE CINSEL SALDIRIDA BULUNDUGU SUCLAMASIYLA YARGILANDIGI DAVAYA ILISKIN OLAYLA ILGILI 3 POLIS HAKKINDA GOREVI KOTUYE KULLANMAKTAN DAVA ACILDI. FOTO-ANKARA-DHA  (ARSIV)

Özkan ARSLAN/ ANKARA, (DHA)

 
Rasim Öztekin ölüm yıldönümünde mezarı başında anıldı
 
Jandarma kadın sürücülere çiçek dağıttı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rasim Öztekin ölüm yıldönümünde mezarı başında anıldı
USTA oyuncu Rasim Öztekin, ölümünün 1. yıldönümünde yakınları ve sevenleri ...
Seray Sever’in babası hayatını kaybetti
OYUNCU ve sunucu Seray Sever'in babası Tamer Sever (74) koronavirüsten hayatını kaybetti.
Yağ stokçularına ceza yağdı
YALOVA’da marketlerde ayçiçek yağı denetimi gerçekleştirildi.
 
Yaslandığı tahta kırılınca inşaat sahasına düştü
ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde, inşaatın çevresine konulan tahtaya yaslanan ...
4 ilde DEAŞ operasyonu: 20 gözaltı
KASTAMONU merkezli 4 ilde, terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 10'u ...
Kadınlardan 'savaşa hayır' eylemi
TOKAT'ta Gönüllü Turizm Elçileri grubu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde ...
 
Reynmen'in hakaret davasında yeni mütalaa açıklandı
REYNMEN olarak bilinen şarkıcı Yusuf Aktaş'ın sunucu Bircan Bali'ye tehdit ...
Görme engelli Fatma öğretmenin eğitim aşkı
İZMİR İnönü Anadolu Lisesi'nde görev yapan felsefe öğretmeni görme engelli ...
Örtüaltı erik hasadı başladı
MERSİN'in Mut ilçesine bağlı Kıravga Mahallesi'nde üretimi yapılan erik ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva