AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
16 Ekim 2023 Pazartesi - 08:18

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan EURO 2024'ü garantileyen millilere tebrik

Türkiye, EURO 2024 Elemeleri D Grubu 7'nci maçında Konya'da oynanan karşılaşmada Letonya'yı 4-0 mağlup ederek turnuvaya katılmayı garantiledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan EURO 2024 ü garantileyen millilere tebrik
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Karşılaşmanın ardından Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Türkiye Futbol Federsayonu Başkanı Mehmet Büyükekşi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

CUMHURBAŞKANI'NDAN FUTBOLCULARA TEBRİK 

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, stat çıkışında yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, futbolcuları tebrik ettiğini belirterek, "Cumhurbaşkanımız soyunma odasında sporcularımızı tebrik etti, maçı da takip etmiş. Konya'nın taraftarlarına teşekkür ediyoruz. Coşkuyla bizi desteklediler. Yolumuz açık olsun. Almanya'da görüşmek üzere diyorum. Almanya da bizim evimiz gibi, oradaki gurbetçi vatandaşlarımız güzel bir destekle beraber bu takımın iyi şeyler yapacağına inanıyoruz. Hoca değişimi de olumlu yansıdı. Güzel sonuçlar aldı, hayırlı olsun diliyorum" şeklinde konuştu.

"MİLLETİMİZE BU SEVİNCİ YAŞATTIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ"

Alınan sonuç için herkesi tebrik eden Bakan Osman Aşkın Bak, "Öncelikle bu güzel sonuç için milli takımımızı, bizim çocukları tebrik ediyoruz. Letonya'ya karşı şansımızı tuttu bu sefer. Net bir galibiyet elde ettik. Tebrik ediyoruz. Milletimize hayırlı uğurlu olsun. Geçen perşembe günü Hırvatistan ile oynadıkları oyunun devamını sağladılar. 1-0 sonrasında 4-0 kazanarak grubumuzda Almanya kapılarını aralamış olduk. Şu durumda çok büyük bir avantajla Almanya'ya gidiyoruz. Bu güzel sonuç için herkesi tebrik ediyoruz. Tabii ki bu hafta spor açısından bizim için keyifli bir süreç oldu. Dolasıyla bu akşam da, bu hafta da Avrupa Şampiyonası'na katılma sürecini tamamlamış olduk. Salı günü İtalya ile beraber Avrupa Şampiyonası'na EURO 2032'yi organizasyonuna ev sahipliğimiz ilan edildi. Bu güzel bir başarı. Türk sporunun geldiği noktayı gösteren önemli bir başarı. Cumhurbaşkanımız sporun içinden gelen bir insan olduğu için spora yaptığımız yatırımlar bizi avantajlı bir noktaya getirdi. Bu nedenle de gururluyuz. Takımımızla  gururluyuz, ülkemizle gururluyuz, gençlerimizle gururluyuz. Milletimize de bu sevinci yaşattığımız için mutluyuz" ifadelerini kullandı.

TFF BAŞKANI BÜYÜKEKŞİ: TÜRKİYE 100'ÜNCÜ YILINI TAÇLANDIRDIK

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ise galibiyetin Türkiye'nin  kuruluşunun 100'üncü yılına bir armağan olduğunu  belirtti. Büyükekşi, "Öncelikle mutlu ve gururluyuz. 100'üncü yılda Avrupa şampiyonasını garantilemiş olduk. Böylelikle 100'üncü yılı da taçlandırmış olduk. Almanya'ya 2024 yılında Avrupa şampiyonasına çok güzel iki galibiyetle 6 puanla gitmeyi garantilemiş olduk. Salı günü 2032 yılındaki şampiyonayı, İtalya ile Türkiye, Avrupa şampiyonasını birlikte düzenlemeyi aldık. Bugün de 2024'ü garantiledik. İnşallah darısı bundan sonraki 2028'e. Sürdürülebilir bir başarı istiyoruz. Geçici bir başarı istemiyoruz. Bundan sonraki hedef artık Almanya. Orada başarılı olup, gruplardan çıkabilmek ve sürdürülebilir bir başarı elde etmek" dedi.

"KONYA MİLLİ TAKIMA UĞURYU GELİYOR"

Büyükekşi, "Cumhurbaşkanımızın çok büyük desteği var. 2032 yılında Avrupa Şampiyonası'nın düzenleme yetkisini almamızın en büyük etkisi yapılan 38 tane stadyum, yollar, köprüler aynı şekilde konaklama tesisleri. Ülkemizin özellikle spora yaptığı yatırımlar. Başta Cumhurbaşkanlığımız ile Gençlik ve Spor Bakanlığımız spora destek veriyor. Çok mutluyuz. İnşallah daha güzel günler görürüz. Konyalı futbol severlere çok teşekkür ediyorum. Futbolcularımız bana 'Maçı Konya'da yapalım. Konya bize uğurlu geliyor' dedi. Gerçekten de uğurlu geldi. Türkiye'mize, Türk vatandaşlarımıza bu galibiyetler hayırlı uğurlu olsun. Hepsine armağan olsun. En büyük başarıları Türkiye hak ediyor. Cumhurbaşkanımız da tüm takımı ve teknik heyeti tebrik etti" şeklinde konuştu.

TURKIYE A MILLI FUTBOL TAKIMI, KONYA'DA LETONYA'YI 4-0 MAGLUP ETTI. MACI IZLEMEYE GELEN GENCLIK VE SPOR BAKANI OSMAN ASKIN BAK ILE TURKIYE FUTBOL FEDERASYONU BASKANI MEHMET BUYUKEKSI, MAC SONRASI ACIKLAMALARDA BULUNDU. (FOTO: SALIH BUYUKSAMANCI/KONYA,DHA)

TURKIYE A MILLI FUTBOL TAKIMI, KONYA'DA LETONYA'YI 4-0 MAGLUP ETTI. MACI IZLEMEYE GELEN GENCLIK VE SPOR BAKANI OSMAN ASKIN BAK ILE TURKIYE FUTBOL FEDERASYONU BASKANI MEHMET BUYUKEKSI, MAC SONRASI ACIKLAMALARDA BULUNDU. (FOTO: SALIH BUYUKSAMANCI/KONYA,DHA)

Salih BÜYÜKSAMANCI / KONYA, (DHA)

 
Tartıştığı bakkal tarafından öldürüldü
 
Kongo'da tekne kazası: 30 ölü, 167 kayıp
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zaniolo'nun ifadesi ortaya çıktı
Newcastle United'da forma giyen Sandro Tonali ile Galatasaray'dan Aston ...
Telefon ve tabletlerine el konuldu
Polis, Newcastle'lı Tonali ve Galatasaray'dan kiralık olarak Aston Villa'ya ...
Arda Güler, Golden Boy ödülünde finale kaldı
Milli futbolcu Arda Güler, Golden Boy ödülleri listesinde finale kalan 25 futbolcudan biri oldu.
 
Juventuslu futbolcuya bahis soruşturması
İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Juventus'ta forma giyen ...
Afyonspor kupada tur atladı
ZİRAAT Türkiye Kupası 2. Eleme Turu maçında Bitexen Adana 1954 FK'yi konuk ...
Real Madrid'den Arda Güler paylaşımı!
İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekibi Real Madrid'in sosyal medya hesabından ...
 
PFDK'dan Ali Koç'a 45 gün hak mahrumiyeti
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a ...
Resmen açıklandı: EURO 2032 Türkiye'de
UEFA, EURO 2032'ye Türkiye ve İtalya'nın ev sahipliği yapacağını duyurdu.
Moldova ile Estonya berabere kaldı
Burdur'da devam eden U17 Avrupa Şampiyonası B Ligi 1'inci Tur müsabakasında ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva