AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
25 Kasım 2011 Cuma - 17:17

Cumhurbaşkanı Gül 81 ilden gelen öğretmenlerle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle 81 ilden gelen öğretmenlerle Çankaya Köşkü'nde öğle yemeğinde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Gül 81 ilden gelen öğretmenlerle bir araya geldi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'ndeki yemekte yaptığı konuşmada, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenlerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Öğretmenlerle her yıl Atatürk'ün başöğretmenliği kabul ettiği günde bir araya geldiğini, böylece, öğretmenlerin devlet katındaki itibarını göstermenin yanı sıra, onları dinleyip düşüncelerini paylaşmayı da amaçladığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, "Kendilerine devletimizin ve milletimizin takdir hislerini ve şükranlarını ifade ediyorum. Ayrıca, dile getirdikleri hususları da ilgili makamlara talimat vererek hep takip ediyorum" dedi.

"BURUKLUK YAŞIYORUZ"

"Bu yıl Öğretmenler Günü'nde büyük bir burukluk yaşıyoruz. Van Erciş depreminde, çok sayıda öğretmenimizi kaybetmenin üzüntüsüyle yaşıyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Gül, "Öğretmenlerimizin çoğunun göreve yeni başlamış olması, hüznümüzü daha da artırmaktadır" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Gül, şöyle devam etti:
"Şüphesiz heyecanla ve üstün bir gayretle Van'da görevini yaparken hayatını kaybeden öğretmenlerimizin hepsinin farklı farklı hayalleri ve umutları vardı. Hepsinin idealleri vardı. Yıkılan binaları kısa süre içerisinde yapacağız, bu konudaki kararlılık gayet açık ortada, ama gidenleri geri getirmek mümkün değil. Aldığım bilgilere göre, 5 Aralık'ta Van'da eğitim faaliyetleri tekrar başlayacak ve böylelikle kısa süre için sönmüş olsa da eğitim meşalesi tekrar orada herkesi aydınlatmaya başlayacak. Bunu memnuniyetle karşılıyorum. Eminim ki, yeni atanan öğretmenlerimiz, Van'da bayrağı devralarak, onların başarmak istediklerini hayata geçireceklerdir. Eminim ki, öğrencileri de onların ideallerini gerçekleştirecekler, başarılarıyla gurur kaynağımız olmaya devam edeceklerdir."
Cumhurbaşkanı Gül, "Bu vesileyle bir kez daha depremde hayatını kaybeden kıymetli öğretmenlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve eğitim camiamıza başsağlığı dileklerimi sunmak istiyorum" dedi.

"TÜRKİYE, EĞİTİME YAPILAN YATIRIMIN, GELECEĞE YATIRIM OLDUĞU ANLAYIŞINDA"

Türkiye'nin, eğitime ve insana yapılan yatırımın, geleceğe yatırım olduğu anlayışıyla, bu alandaki çalışmalara çok büyük önem verdiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, yeni nesillerin insan haklarına saygılı, yeteneklerini geliştirebilen, öğrenmeyi öğrenmiş, araştıran, sorgulayan, bilgiye ulaşabilen, çok okuyan, demokrasinin değerini bilen, dünyayı tanıyan ve aynı zamanda kendi milli ve manevi değerlerine de bağlı olan bireyler olarak yetiştirilmelerine de çok önem verildiğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Gül, "Bu süreçte, hiç şüphe yoktur ki, esas sorumluluğu eğitimin temel taşı olarak gördüğümüz öğretmenlerimiz üstlenmektedir" diye konuştu.

"ÖĞRETMEN; TOPLUMLARA YOL GÖSTEREN BİR IŞIKTIR"

Öğretmenliğin, bir "insan yetiştirme sanatı", bununla birlikte bir sevgi ve fedakârlık mesleği olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, şöyle dedi: "Bir öğrencinin başarısında, özgüveninin yükselmesinde sizlerin sınırsız hakkınız vardır. Ressam tuvaline resmi nasıl yapıyorsa, öğretmenler de bildiklerini, birikimlerini, düşüncelerini aktararak, yeni nesilleri yönlendirir. Toplumlara yol gösteren bir ışıktır öğretmen. Öğrencilerinin başarısına ve mutluluğuna adanmışlığın adıdır öğretmen. Sizler, yeni nesillerin ilk bilgi kaynağı, eğitim-öğretim hayatı boyunca en önemli rehberisinizdir. Çocukların bedensel ve zihinsel yeteneklerinin gelişmesi, kimlik ve kişiliğinin oluşturulmasında en büyük pay sizindir. Çocuklar bilgiye tutunmayı, bilgi merdiveninin basamaklarından çıkmayı sizin vasıtanızla öğrenmektedirler" dedi.
Cumhurbaşkanı Gül, öğretmenlerin, büyük bir sevgiyle; dikkatli, sabırlı gayretleriyle, genç dimağları hayata hazırladığını, onlara, bilgi vermenin ötesinde, modern dünyanın kavramlarını, insanlık değerlerini, iyiyi, doğruyu, güzeli öğreterek, hayatlarına yeni bir yön verdiğini belirtti. Öğretmenlerin, yeni nesilleri yetiştirirken, toplumun geleceğini de şekillendirdiğini anlatan Cumhurbaşkanı Gül, "Zeki, fikir sahibi, özgüveni yüksek, yürekli ve vicdanlı iyi nesiller, sizin elinizde filizlenecektir" dedi.

"ROLÜNÜZ, ÖNDERLİĞİNİZ HAYATİDİR"

Nüfus ve öğrenci sayısının büyük olması nedeniyle kitle eğitiminde çok dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, şöyle devam etti: "Burada sizin rolünüz, önderliğiniz gerçekten hayatidir. İlk şekli nasıl alırsa çocuklar ileride öyle gitmektedir. Eğer iyi, gerçekten kendini adamış bir öğretmenin elindeyse çocuk, onun ufukları ta o zamandan açılmaktadır. O bakımdan ve her sene sizleri buraya davet ederek, devletimizin sizlere verdiği önemi göstermeye büyük gayret sarf ediyorum."dedi. Cumhurbaşkanı Gül, bugünkü Türkiye'nin, dünkü öğretmenlerin ve onların yetiştirdiği nitelikli insan gücünün eseri olduğunun idraki içinde olduklarını kaydetti. TBMM'nin yeni yasama yılı açılışında yaptığı konuşmada öğretmenlik mesleğine özel bir bölüm ayırdığını ve eğitimin, nitelikli öğretmen yetiştirilmesinin önemine dikkat çektiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, "Orada da vurguladığım gibi, iyi yetişmiş, fedakâr ve vizyon sahibi bir öğretmen, tüm öğrencilerin istikbalini kurtarabilir" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Gül, millî eğitim sisteminde önemli değişiklikler yapılırken, özellikle öğretmenlerle ilgili çok değişiklik yapılması gerektiğine inandığını, öğretmenlerin ihtiyaçlarını karşılamanın, beklentilerine sahip çıkmanın, öğretmenlere yapılacak yatırımın da bir parçası olduğunu belirtti.

NİTELİKLİ ÖĞRETMEN YETİŞTİRİLMESİNİN ÖNEMİ

Türkiye'nin gelecekteki hedeflerine ulaşması bakımından nitelikli öğretmen yetiştirilmesinin önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, Millî Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği Ulusal Öğretmen Stratejisi Çalıştayı'nın, konuyla ilgili yürütülen çalışmalara ışık tutması bakımından önemli olduğuna inandığını kaydetti. 21. yüzyılın koşullarının, herkesin ve her kurumun kendini yenilemesini ve geliştirmesini zorunlu kıldığını anlatan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra şunları söyledi: "Bu koşullar öğretmenlerimize, öğrenen olma ve kendini daima geliştirme sorumluluğunu yüklemektedir. Çünkü hayat hızla akarken, teknolojiler değişmekte, bilgi sürekli güncellenmektedir. Artık bilgi kaynaklarına ulaşmak her zamankinden daha hızlı ve daha kolaydır. Hakkâri'deki, Artvin'deki bir öğretmenimiz de Ankara'daki, İstanbul'daki, Edirne'deki bir öğretmenimiz de aynı şekilde bilgi kaynaklarına bugünkü teknoloji ile ulaşabilirler. Yeter ki o arzu, o azim ve o takipçilik olsun. Sizlerin bu anlayışla mevcut bilgilerinizle yetinmeyerek, bilgi ve becerinizi geliştirmek için yoğun bir gayret gösterdiğinize inancım tamdır."dedi

"BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK'Ü VE ARAMIZDAN AYRILAN ÖĞRETMENLERİMİZİ SAYGI VE RAHMETLE ANIYORUM"

Cumhurbaşkanı Gül, öğretmenlik mesleğinin onurunu ve saygınlığını korumak konusunda herkese önemli sorumluluklar düştüğünü vurgulayarak, öğretmenlere şöyle seslendi; "Sizlerin beklentilerinizin ve haklı taleplerinizin olduğunu biliyorum. Tabii ki, öğretmenlerin görevlerini en iyi şekilde yapabilmeleri için, beklentilerinin karşılanması gerekiyor. Şunu bilmenizi isterim ki: Öğretmenlere hak ettikleri imkânların verilmesi; güvenli, huzurlu bir çalışma ortamı sağlanması konusu üzerinde gerek Hükümet gerek Millî Eğitim Bakanlığı önemle durmaktadır. Sözlerime son verirken, Cumhuriyetimizin kurucusu, Başöğretmen Atatürk'ü, aramızdan ayrılan değerli öğretmenlerimizi ve eğitimcilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum" dedi.

ANKARA, (DHA)

 
Antalya’da şiddet mağduru bir kadın
 
Antalya Yamansaz alev alev
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Burcu Esmersoy'a ikinci aldatılma şoku
Ünlü sunucu Burcu Esmersoy ikinci kez aldatıldı. 2005 yılında Ferrari’nin ...
Afrikalı müslüman liderler Konya'da
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Ankara ve İstanbul'da düzenlediği '2'nci ...
Bir günlük bebeğini parka gömen genç kadın tutuklandı
Kocaeli'nin Çayırova İlçesi'nde gayrimeşru ilişkiden dünyaya getirdiği ...
 
Ormanlık alanda bulunan tabutun sırrı çözüldü
Aydın'ın Bozdoğan İlçesi'ne bağlı Güre Köyü'ndeki ormanlık alanda köylüler ...
“Cenazeme gelmesin” vasiyetine uymadı
Reklamcı Ali Taran’ın boşandığı eşi Selma Ann Desmond’un bir çeşit vasiyet ...
Kuzen katiline 15 yıl hapis
Bursa'da geçen eylül ayında av tüfeği ile öldürülen 31 yaşındaki Ramazan ...
 
Anlaşmaya ilk imza bizden
Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye ...
ALES pazar günü yapılacak!
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), 27 Kasım Pazar günü yapılacak.
Otomobil mağazaya daldı, düşen cansız mankenler paniğe neden oldu
Edirne'nin Keşan İlçesi'nde kontrolden çıkan otomobil tekstil ürünleri ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva