Teleferik kazasında bilirkişi raporu dosyaya girdi
Teleferik kazasında bilirkişi raporu dosyaya girdi
Antalya'da 'Sera Okul' açılıyor
Antalya'da 'Sera Okul' açılıyor
Bebek Parkı’nda anne ve çocuk sağlığı söyleşisi
Bebek Parkı’nda anne ve çocuk sağlığı söyleşisi
Plajlarda sezon hazırlıkları
Plajlarda sezon hazırlıkları
9 Aralık 2011 Cuma - 14:23

DÖSİAD’ın konuğu oldu turizm sektöründen yakındı:

Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği(DÖSİAD) Perşembe kahvaltılarının bu haftaki konuğu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof Dr Mustafa Akaydın’dı.

DÖSİAD’ın konuğu oldu turizm sektöründen yakındı:
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

DÖSİAD gibi başarılı bir organizasyon çatısı altında  işadamlarının bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof Dr Mustafa Akaydın, Büyükşehir Belediyesine ayrılan bütçeyle ilgili iş dünyasına serzenişte bulundu.

Akaydın, “ Siz turizmin her türlü girdisinde sorumluluk sahibi olacaksınız, ama turizmin girdisinden de bir kuruş katkı almayacaksınız. Bu çok büyük haksızlık. Turizmin bulunduğu alanlara hizmeti aksatsanız yazık olur.Tamamen turizme odaklansanız olmaz.Bu hükümet sorunudur” dedi.

DÖSİAD Perşembe kahvaltısı etkinlikleri çerçevesinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof Dr Mustafa Akaydın’ı konuk etti. Akaydın, geçtiğimiz günlerde siyasete atılmasının 3.yıl dönümünü kutladığını belirtti. DÖSİAD çatısı altında iş dünyasının bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof Dr Mustafa Akaydın, iş dünyasına dert yandı. Antalya Büyükşehir Belediyesini borçla devraldığını belirten Akaydın, şunları söyledi:
“1.4 Milyar Türk Lirası bir borçla belediyeyi devraldım. Bu rakamın yarısı bizim dönemimizde ödenmesi gereken bir borçtu. Kalan yarısı da tramvayın borcu. Daha da önemlisi belediye bütçesinin yarısı ilk üç ayda seçimler nedeniyle tüketilmişti.Yani kalan yüzde 50 bütçeyle devam etmek zorunda kaldık.Geçtiğimiz günlerde Dünya Bankası’ndan çok önemli bir mektup geldi.Büyükşehir Belediyesini araştırmışlar.Siz Türkiye’de mali bilançosu güçlü kurumlar arasında yer alıyorsunuz.Biz size kredi vermeye hazırız dediler.Bu bizi gururlandırıyor.”
Antalya’ya çok büyük haksızlık yapılıyor”
Antalya Büyükşehir Belediyesi bütçesinin çok yetersiz olduğundan yakınan Başkan Akaydın, şöyle devam etti:
“Belediye bütçesi çok yetersiz. Hatta 2012 bütçesi için ayıplı bütçe sözleri telaffuz ediliyor. Biz 600 milyon önerdik ama 330-340 milyon arası olacak. Bu bütçe yetmez. Bütçe olarak çok fakiriz. Büyükşehir Belediyesinin önündeki en büyük engel gelir azlığıdır.Siz turizmin her türlü girdisinde sorumluluk sahibi olacaksınız.Ama turizmin girdisinden de bir kuruş katkı almayacaksınız.Bu çok büyük haksızlık.Turizmin bulunduğu alanlara hizmeti aksatsanız yazık olur.Tamamen turizme ağırlık verseniz olmaz.Bu hükümet sorunudur”
100 bin kişiye iş vereceğim demedim
Akaydın, işadamlarına belediyenin proje ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Antalya’nın en büyük sorununu şehircilik, imar, kent planlaması olarak tanımlayan Akaydın, bu sorunların birlikte çalışmayla çözülebileceğini ifade etti. Seçim kampanyası esnasında vaat ettiği projelerin 2.5 yıl içinde ya başladığını ya da bittiğini ifade eden Akaydın, Antalya’ya sunduğu 4 tane vizyon projenin el birliği projesi olduğunu anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Antalya’ya 4 tane vizyon proje sunduk. Bunların tamamı el birliği projesiydi.Ortak akılla çözülecek projelerdi.Hükümet desteğiyle çözülecek projelerdi.Ben 100 Bin kişiye iş vereceğim demedim;bu projeler gerçekleşirse 100 bin kişiye istihdam sağlayacak” dedim.
 
Yeni otobüsler yolda
Ulaşım planının büyük ölçüde oturduğunu aktaran Akaydın, “Şu an tek eksik kaliteli koltuk sayısı yetersizliği ve şoförlerin tavrıdır. Bunları da çözmeye çalışıyoruz. Ayrıca en kısa zamanda Antalyalı’nın istediği yeni otobüsleri temin edeceğiz. Ne yapıp edip yeni otobüsleri alacağım” dedi.
Antalya’yı kültür kenti yapmak istediğini vurgulayan Başkan Akaydın, turizmin yanına en çok kültürün yakışacağını ifade etti. Akaydın önümüzdeki günlerde 4 tane daha yeni daire başkanlığı oluşturacaklarını da sözlerine ekledi.
Hava kirliliğinin müsebbibi hükümet
Öte yandan bir işadamının hava kirliliği ile ilgili sorusunu ise, “Hava kirliliğinin baş müsebbibi hükümettir. Hava kirliliği kalitesiz kömür kullanmaktan ileri geliyor.Sanayinin bile kullanmadığı kömürler ucuz seçim rüşveti olarak kullanıldığı için hava kirleniyor.Seçim rüşveti kömürler şehirlere girerse hava kirliliği bitmez” şeklinde yanıtladı.
DÖSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Gencer, kurulalı kısa bir zaman olmasına rağmen DÖSİAD olarak başarıyla yol aldıklarını ve en önemlisi iş dünyasının bir arada olmasından ve çalışmasından gurur duyduklarını ifade etti.Gencer, kahvaltı sonunda ziyaret anısına Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’a plaket takdim etti.

 
Alevlerden saklandı dumandan öldü
 
Kızını kurtaran anne kazada öldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özer Ülken nereye gitti?
Üç gündür cep telefonundan arıyoruz, kapalı. Şöyle bir araştırma yaptık, ...
1 milyon nasıl 10 milyon olur ?
Antalyalı usta gazeteci Ahmet Dökdök, bir paranın nasıl katlandığını, ...
Ölüm listesini imha ettik
Faili meçhullerin doruğa çıktığı dönemin İçişleri Bakanı Nahit Menteşe'den çarpıcı açıklama:
 
Gülen'den AKP krizi itirafı
ABD’de yaşayan Fethullah Gülen cemaatine ilginç mesajlar verdi: 'Yeni gömlek giyin.'
AKP'li vekilden istifa resti
AK Parti Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ...
“Halk ilaca erişemez hale geldi”
AKP Hükümetinin yürüttüğü, “Sağlıkta Dönüşüm” politikasının yazboz tahtasına ...
 
Muhtar’dan aşure ikramı
Demircikara Muhtarı Ayşe Peçen, Muharrem ayı nedeniyle mahalle sakinlerine ...
CHP’li Kılıç: “Siyasette yoksak suçlusu tüm toplumdur.”
CHP İl Kadın Kolları Başkanı Aygül Kılıç, “kadınlara seçme ve seçilme ...
Cumhurbaşkanı Şike Yasası ile ilgili konuştu
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şike cezalarını azaltan kanunu neden veto ettiğini açıkladı.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva