Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
7 Ekim 2020 Çarşamba - 09:29

Dağlıca şehidinin adı 5 çocukta yaşatılıyor

HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde 2007 yılında PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen Dağlıca Karakolu baskınında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Selçuk Gürdal'ın (29) adı, 3 yeğeni ve 2 silah arkadaşının çocuklarında yaşatılıyor.

Dağlıca şehidinin adı 5 çocukta yaşatılıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde dünyaya gelen ve 2000 yılında Piyade Uzman Çavuş olarak göreve başlayan Selçuk Gürdal, 21 Ekim 2007 tarihinde Dağlıca Karakolu'nda 11 silah arkadaşıyla birlikte şehit oldu. Geride gözü yaşlı bir eş ve 4 yaşında bir evlat bırakan şehidin adını, ikiz kardeşi Celalettin Gürdal ve ablası Selvi Bal ile yeğeni Fatih Salman çocuklarına verdi. Şehidin arkadaşı 2 uzman çavuş da çocuklarına Selçuk ismini koydu. Evinin salonunda ikizi için bir anı köşesi oluşturan Celalettin Gürdal, 21 Ekim 2007 tarihinde Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki jandarma karakoluna düzenlenen saldırıda kardeşiyle birlikte 12 askerin şehit düştüğünü, 16 askerin de yaralandığını anlattı. Kardeşinin nişanlıyken orduya katılma kararı aldığını, Balıkesir'de gördüğü eğitimin ardından 2000 yılında uzman çavuş olarak göreve başladığını ifade eden Celalettin Gürdal, "Sonra kardeşimi evlendirdik. Son görev yeri olan Dağlıca'ya gitti, 21 Ekim tarihinde 12 askerimizle birlikte şehit düştü. O saldırıda şehit düşen askerlerden ikisi Dinar ilçesindendi. İkizimin şehadetinden sonra o bölgeye davet edildim ve ziyaret ettim. Çok şey değişmiş artık. Kalekollar yapıldı ve daha güvenli hale getirildi. Çok güçlü bir devlet olduğumuzu ve her şeyin hakkından gelebileceğimizi ve orada korunma imkanlarımız şu anda çok iyi" diye konuştu.

'KARDEŞİMİN HATIRALARINI YAŞATIYORUZ'

Kardeşi şehit düştükten kısa süre sonra kendilerine oradaki emanetlerinin geldiğini anlatan Celalettin Gürdal, "Parkasının cebinden bir mevzi yerleşim planı yazılı kağıt çıktı. Onu alıp incelediğimizde kim hangi mevzide hangi silahı kullanıyor bunu gösteriyordu" dedi.

Kardeşinden hatıra kalan eşyalar ile tabutuna sarılan Türk bayrağı ve fotoğraflara gözü gibi bakan Celalettin Gürdal, "2008 yılında bir oğlum dünyaya geldi, kardeşimin adını verdim. Ablam ve ablamın oğlu olan yeğenim ile 2 silah arkadaşı da çocuklarına Selçuk adı verdi. 5 Selçuk yetişiyor" diye konuştu.

'BABAMIN İZİNDE YÜRÜYECEĞİM'

Şehit uzman çavuşun 17 yaşındaki oğlu Samet Gürdal da şunları söyledi:

"Babam şehit düştüğünde dört yaşındaydım. Babamı hayal meyal hatırlıyorum. Fotoğraflarına bakarak, avunuyorum. Lise son sınıftayım. Hedefim savcı olmak ardından da kalemimle bu hainlerle mücadele etmek. O olmazsa babamın üniformasını giyerek, bu hainlerle ömrümün sonuna kadar mücadele etmek istiyorum."

HAKKARI'NIN YUKSEKOVA ILCESINE BAGLI DAGLICA KOYUNDEKI KARAKOLA 2007 YILINDA YAPILAN HAIN SALDIRIDA SEHIT OLAN PIYADE UZMAN CAVUS SELCUK GURDAL'IN (29) ADI AILESI VE SILAH ARKADASLARI TARAFINDAN YASATILIYOR. SEHIDIN IKIZI OLAN CELALETTIN GURDAL, KARDESINDEN HATIRA KALAN ESYALAR, TABUTUNA SARILAN SANLI BAYRAK VE FOTOGRAFLARDAN BIR KOSE OLUSTURDU.(FOTO:ALI CEVIKBAS/ISPARTA-DHA)

HAKKARI'NIN YUKSEKOVA ILCESINE BAGLI DAGLICA KOYUNDEKI KARAKOLA 2007 YILINDA YAPILAN HAIN SALDIRIDA SEHIT OLAN PIYADE UZMAN CAVUS SELCUK GURDAL'IN (29) ADI AILESI VE SILAH ARKADASLARI TARAFINDAN YASATILIYOR. SEHIT UZMAN CAVUSUN OGLU SAMET GURDAL (FOTODAKI) "BABAM SEHIT DUSTUGUNDE BEN 4 YASINDAYDIM VE BABAMI HAYAL MEYAL HATIRLIYORUM. FOTOGRAFLARINA BAKARAK AVUNUYORUM DEDI.(FOTO:ALI CEVIKBES/ISPARTA-DHA)

HAKKARI'NIN YUKSEKOVA ILCESINE BAGLI DAGLICA KOYUNDEKI KARAKOLA 2007 YILINDA YAPILAN HAIN SALDIRIDA SEHIT OLAN PIYADE UZMAN CAVUS SELCUK GURDAL'IN (29) ADI AILESI VE SILAH ARKADASLARI TARAFINDAN YASATILIYOR. SEHIT UZMAN CAVUSUN OGLU SAMET GURDAL (FOTODAKI) "BABAM SEHIT DUSTUGUNDE BEN 4 YASINDAYDIM VE BABAMI HAYAL MEYAL HATIRLIYORUM. FOTOGRAFLARINA BAKARAK AVUNUYORUM DEDI.(FOTO:ALI CEVIKBES/ISPARTA-DHA)

HAKKARI'NIN YUKSEKOVA ILCESINE BAGLI DAGLICA KOYUNDEKI KARAKOLA 2007 YILINDA YAPILAN HAIN SALDIRIDA SEHIT OLAN PIYADE UZMAN CAVUS SELCUK GURDAL'IN (29) ADI AILESI VE SILAH ARKADASLARI TARAFINDAN YASATILIYOR. SEHIT UZMAN CAVUSUN OGLU SAMET GURDAL (FOTODAKI) "BABAM SEHIT DUSTUGUNDE BEN 4 YASINDAYDIM VE BABAMI HAYAL MEYAL HATIRLIYORUM. FOTOGRAFLARINA BAKARAK AVUNUYORUM DEDI.(FOTOISPARTA-DHA-ARSIV)

HAKKARI'NIN YUKSEKOVA ILCESINE BAGLI DAGLICA KOYUNDEKI KARAKOLA 2007 YILINDA YAPILAN HAIN SALDIRIDA SEHIT OLAN PIYADE UZMAN CAVUS SELCUK GURDAL'IN (29) ADI AILESI VE SILAH ARKADASLARI TARAFINDAN YASATILIYOR. SEHIT UZMAN CAVUSUN IKIZI OLAN CELALETTIN GURDAL ISE EVININ SALONUNDA KARDESI ICIN BIR KOSE OLUSTURMASININ YANINDA KENDI OGLUNA DA 'SELCUK' ADINI VERDI. (SELCUK GURDAL) (fOTO:ALI CEVIKBAS/ISPARTA-DHA)

HAKKARI'NIN YUKSEKOVA ILCESINE BAGLI DAGLICA KOYUNDEKI KARAKOLA 2007 YILINDA YAPILAN HAIN SALDIRIDA SEHIT OLAN PIYADE UZMAN CAVUS SELCUK GURDAL'IN (29) ADI AILESI VE SILAH ARKADASLARI TARAFINDAN YASATILIYOR. (SELCUK BAL) (FOTO:ISPARTA-DHA)

HAKKARI'NIN YUKSEKOVA ILCESINE BAGLI DAGLICA KOYUNDEKI KARAKOLA 2007 YILINDA YAPILAN HAIN SALDIRIDA SEHIT OLAN PIYADE UZMAN CAVUS SELCUK GURDAL'IN (29) ADI AILESI VE SILAH ARKADASLARI TARAFINDAN YASATILIYOR. (SELCUK ZENGIN) (FOTO:ISPARTA-DHA)

HAKKARI'NIN YUKSEKOVA ILCESINE BAGLI DAGLICA KOYUNDEKI KARAKOLA 2007 YILINDA YAPILAN HAIN SALDIRIDA SEHIT OLAN PIYADE UZMAN CAVUS SELCUK GURDAL'IN (29) ADI AILESI VE SILAH ARKADASLARI TARAFINDAN YASATILIYOR. (SELCUK SALMAN) (FOTO:ISPARTA-DHA)

Nurettin ARKAN- Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)

Etiketler:
 
Bariyeri kırdıktan 1 dakika sonra tren geldi, cezası ağır oldu
 
Palamut tuzlamanın tam zamanı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uzaktan eğitime katılmayan öğretmen ölü bulundu
ISPARTA'da, uzaktan eğitime katılmadığı anlaşılan matematik öğretmeni ...
Çocuk Trafik Eğitim Parkı için ilk adım atıldı
ISPARTA'da, İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen Çocuk Trafik Eğitim ...
Isparta'da pozitif vakaların yüzde 90'ı evinde
ISPARTA İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakaya, kentte Covid- 19 testi pozitif ...
 
Eğirdir'de Covid-19 denetimi
ISPARTA'nın Eğirdir ilçesinde koronavirüs (Covid-19) denetimleri yapıldı.
Isparta Valisi katlanarak artan vakalara dikkat çekti
ISPARTA Valisi Ömer Seymenoğlu, ölümlü vaka sayılarının koronavirüs salgınının ...
Altınkum Plajı'nda kirlilik uyarısı
ISPARTA'nın Eğirdir Gölü Altınkum Plajı'nda tatilcilerin geride bıraktığı ...
 
Ağaçtan düşen imam öldü
ISPARTA'da Türk Diyanet Vakıf-Sen Şube Başkanı ve Cihat Cami imamı Ahmet ...
Eşini eşarpla boğan kocaya ağırlaştırılmış müebbet
ISPARTA'da 2 yıl önce eşi Ümmühan Taşpınar'ı (22) eşarpla boğarak öldüren ...
Isparta'da uyuşturucu operasyonu
ISPARTA'nın Senirkent ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva