AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
6 Kasım 2018 Salı - 10:59

Dahi piyanist Elif Işıl, ABD'de 2 yıl üst üste birinci oldu

ANTALYA'da üstün yetenekli ve dahi öğrencilerin özel eğitim gördüğü Antalya Bilim ve Sanat Merkezi'nin (BİLSEM) dördüncü sınıfta keşfettiği Elif Işıl Karakaş (16), geçen yıl eyalet birincisi olduğu Teksas Eyaleti Senfoni Orkestrası'nın yarışmasında bu yıl yine üç kategoride birinci oldu.

Dahi piyanist Elif Işıl, ABD de 2 yıl üst üste birinci oldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalyalı Elif Işıl Karakaş, dördüncü sınıf öğrencisiyken, dahi ve üstün yetenekli çocuklara alanlarında özel eğitim verilen BİLSEM tarafından keşfedildi. Elif Işıl, dördüncü sınıftan geçen yıla kadar yaklaşık 4 yıl BİLSEM'in müzik bölümünde piyano eğitimi aldı. Elif Işıl, piyanoya ilgisiyle de tanınan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in desteğiyle geçen yıl ABD'de düzenlenen Carmen Clavier Klasik Piyano Yarışması'nda 130 kişi arasından 6'ncı olmayı başardı. Aynı yıl Houston kentinde Teksas Eyaleti Senfoni Orkestrası'nın, Teksas Eyalet Piyano Yarışması'nda üç kategoride birinci olan Elif Işıl, Türkiye ve Antalya'nın gururu oldu.

TEKSAS'TA ÜÇ KATAGORİDE BİRİNCİ OLDU

Geçen yıl elde ettiği başarı sonrasında Teksas Senfoni Orkestrası ile büyük bir konser veren ve ABD'de burslu eğitim hakkı da kazanan Elif Işıl, bu yıl da üç kategoride düzenlenen Teksas Eyalet Piyano Yarışması'nda, 13 Ekim’de Katy bölgesi birinciliği, 27 Ekim’de Houston bölgesi birinciliği ve 4 Kasım’da düzenlenen Teksas Eyalet birinciliğini kazanmayı başardı. İkinci yılında da tüm kategorilerde birincilik kazanarak Türkiye’nin ve Antalya’nın ABD’deki gururu olan Elif Işıl, bu yarışmayı iki yıl üst üste kazanmayı başaran ilk ve tek Türk oldu.

Elif Işıl’ın başarısını, geçen yılki birinciliğinin ardından Teksas'taki eğitimi boyunca kendisine eşlik eden annesi Nazan Işıl paylaştı. Elif’in bu yıl da üç kategoride birinci olarak iki yıl üst üste tüm kategorilerde birinci olduğunu belirten Nazan Işıl, ABD'nin en büyük eyaletlerinden biri olan Teksas'ta bir Türkün iki yıl üst üste grandprix yapmasının gurur verici olduğunu söyledi.

SOSYAL PROJELERE DE KATILIYOR

Elif Işıl, ABD'nin en büyük çocuk onkoloji hastanesinde yatan çocuklar ve hasta yakınlarına da moral amacıyla konserler veriyor. Haftada iki saat şehir kütüphanesinde de çocuklar için çalışmalar yaparak birçok gönüllü projede yer alan Elif Işıl, ABD’de sosyal projelerde de yer alıyor.

2010'DA PİYANO ÇALMAYA BAŞLADI

Müzik yeteneği anaokulu öğretmeni tarafından yönlendirilen müzik eğitimi uzmanları tarafından keşfedilen Elif Işıl, 2010 yılında piyanoda yarı zamanlı konservatuar eğitimine başladı ve Gökçe Göktepe'nin öğrencisi oldu. Uluslararası Genç Yetenekler Müzik Festivali, 23 Nisan Çocuk Şenlikleri, İstanbul Pera Piyano Festivali, Uluslararası Çocuk Zirvesi, 2'nci Geleneksel Önder Altıntaş Piyano ve Dizeleri Günleri, Uluslararası Antalya Piyano Festivali, Akdeniz Üniversitesi 4'üncü Bilim ve Sanat Festivali Açılış Konseri gibi çok sayıda konserin yanı sıra Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nda da resitallerde yer aldı. 

Eylül 2012'de Karakaş, Bulgaristan'da Uluslararası Umutlar, Yetenekler, Ustalar Klasik Piyano Yarışması'nda ikincilik ödülü aldı. Mayıs 2015'te, Paris'te düzenlenen Skryabin Konservatuarı tarafından düzenlenen 15'inci Uluslararası Piyano Yarışması'nda 3'üncülük ödülü aldı. 2016 Temmuz'da Indianapolis ABD'de Carmel Clavier Uluslararası Klasik Müzik Piyano Yarışması'nda başarıyla temsil etti. Ağustos 2017'de ABD'nin en büyük okul orkestrasına başvuran Karakaş, burada lise eğitimine başladı. 14 Ekim 2017'de, Karakaş, Okullararası Klasik Müzik Yarışması'nda 3'üncülük ödülü aldı.

ANTALYA'DA USTUN YETENEKLI VE DAHI OGRENCILERIN OZEL EGITIM GORDUGU ANTALYA BILIM VE SANAT MERKEZI'NIN (BILSEM) DORDUNCU SINIFTA KESFETTIGI ELIF ISIL KARAKAS (16), GECEN YIL EYALET BIRINCISI OLDUGU TEKSAS EYALETI SENFONI ORKESTRASI'NIN YARISMASINDA BU YIL YINE UC KATEGORIDE BIRINCI OLDU. (FOTO:ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) 

 
Atatürk senfonik ağıtla anılacak
 
CHP'li gençler piknikte buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atatürk senfonik ağıtla anılacak
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (DOB), Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının ...
Antalya'da gaziye yapılan büyük ayıp kameralara yansıdı
ANTALYA'da, özel halk otobüsü şoförü, gösterdiği gazi kartının geçersiz ...
Emniyetten muhtarlarla güvenlik toplantısı
ANTALYA'nın Demre ilçesinde Emniyet Müdürlüğü tarafından muhtarlarla güvenlik toplantısı yapıldı.
 
Akdeniz Kentleri Kültür ve Sanat Buluşması başladı
ULUSLARARASI Akdeniz Kentleri Kültür ve Sanat Buluşması, ressam Nadire ...
Öğrenciler Likya'yı gezdi
MUĞLA'nın Fethiye ilçesinde eğitim öğretim yapan özel bir okulun 4 ve ...
10 bin balıklı Antalya Akvaryum'da balık sayısı iki katına çıkacak
BEŞ milyon litre su kapasiteli ana tankı, 131 metre uzunluğu ve 3 metre ...
 
Antalya Muratpaşa'da şüpheli ölüm...
ANTALYA'da, İlknur Onur (47), Muratpaşa ilçesinde yalnız yaşadığı evindeki yatağında ölü bulundu.
Böyle bulundu hemen tahliye edildi
Antalya Kemer'e bağlı Göynük Mahallesi’ndeki dağlık arazide yürüyüş yapan ...
Yıldıray Sapan; 'Bıçaklandım'
CHP 24. Dönem Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, eşi hakkında tehdit, ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva