AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
31 Ocak 2022 Pazartesi - 12:19

Dekan Kuştarcı: Antalya, diş tedavisinde önemli rol sahibi

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Kuştarcı, aylık 15 bin hastanın tedavisini yaptıklarını belirterek, “Antalya, özellikle son dönemde diş tedavileri açısından sağlık turizminde önemli rol oynamaya başladı. Çok sayıda klinik açılmaya başladı" dedi.

Dekan Kuştarcı: Antalya, diş tedavisinde önemli rol sahibi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

AÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Kuştarcı, 2019 yılında AÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nin yeni binasına taşındığını anlattı. Eski binada yaklaşık 80 üniteyle hizmet verdiklerini, yeni binalarında ise 25 bin metrekarelik alanda 200 diş ünitesi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Alper Kuştarcı, 3 ameliyathane, 8 yatak olmak üzere hastalara hizmet verdiklerini söyledi. Radyoloji bölümünde tomografi ve röntgen hizmetlerinin verildiğini de belirten Prof. Dr. Kuştarcı, fakültenin hem eğitim hem de uygulama alanı olduğunu aktardı. 5 sınıfın yanı sıra klinik laboratuvarlarının da yer aldığını anlatan Prof. Dr. Kuştarcı, hem lisans hem de lisansüstü çalışmalara yoğun şekilde devam ettiklerini söyledi.

AYDA 15 BİN HASTA TEDAVİ EDİLİYOR

Pandemi nedeniyle hasta sayısında azalma olduğunu, fakat 2020 Haziran ayından itibaren tedavilere yoğun şekilde başladıklarını belirten Prof. Dr. Alper Kuştarcı “Şu an aylık 15 bin civarında hasta tedavisi yapıyoruz. Binamızın tüm imkanlarını hastalarımız için kullanmaya çalışıyoruz. 8 ana bilim dalı altında hizmet veriyoruz. Son teknolojik cihazlar ve kaliteli akademik kadro ve ekibimizle hastalarımıza tüm hizmetleri sunmaya çalışıyoruz. Hem lisans hem de lisansüstü eğitimde ülkemizin en gözle üniversitelerinden biri haline geldik. Akdeniz Üniversitesi'nin markası tartışılmaz, biz de bu markaya yakışır bir şekilde fakülte olarak hizmet vermeye çalışıyoruz" dedi.

HEDEF SAĞLIK TURİZMİ

Diş Hekimliği Fakültesi olarak bu yıl ilk kez dergi çıkaracaklarını duyuran Prof. Dr. Alper Kuştarcı, “Üniversitemiz Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) akreditasyonu aldı. Bunu alan 9 üniversiteden biriyiz. Fakülte olarak derneğimiz birkaç yıl önce YÖKAK tarafından kabul gördü. Eğitim akreditasyonunu da almak istiyoruz. Yoğun şekilde hasta bakarken, sağlık turizmine de çok fazla yöneliyoruz. İnşallah bu yıl amacımız sağlık turizmine hızlı bir şekilde giriş yapmak ve hastalarımızın tedavilerine üniversitemizde başlamak. Çünkü çok kaliteli akademik kadro ve cihazlarımız var. Her türlü tedavi burada yapılabiliyor. Zaten turistin sağlığıyla ilgili hizmet veriyoruz ama sağlık turizmine koordineli bir şekilde girmek istiyoruz" diye konuştu.

REKTÖRLÜKTEN SAĞLIK TURİZMİNE DESTEK

Prof. Dr. Alper Kuştarcı, “Akdeniz Üniversitesi bilindiği üzere zaten hastane kısmıyla çok önemli plana çıktı. Sağlık turizmi zaten yapılıyor. Antalya, özellikle son dönemde diş tedavileri açısından sağlık turizminde çok önemli rol oynamaya başladı. Çok sayıda klinik açılmaya başladı. Biz de Diş Hekimliği Fakültesi olarak sağlık turizmine girmek istiyoruz. Başta rektörümüz Prof. Dr. Özlenen Özkan olmak üzere üst yönetim de bize bu konuda çok destek veriyor ve teşvik ediyorlar. Biz de bu destek ve teşvikle çok iyi işler yapmaya çalışacağız inşallah" dedi.

HAYAT BOYU SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ

Diş Hekimliği Fakültesi olarak akreditasyon sürecinde eğitim sistemlerini güncellediklerini belirten Prof. Dr. Kuştarcı, seçmeli derslere sosyal sorumluluk projeleri de koyduklarını belirtti. Prof. Dr. Kuştarcı, şöyle konuştu:

“Özellikle hem çevre hem de sosyal duyarlılıkla ilgili güzel şeyler çıkacak. Bu süreçte özellikle engelli bireyler, otizmli ve down sendromlu çocuklarımız bizim için önemli. Biz zaten bu çocuklarımızın tedavilerini genel anestezi altında yaparak onlara destek veriyoruz. Geçtiğimiz günlerde otizmli çocukların bulunduğu okulu ziyaret ettik. Çünkü öğrencilerimizin bu çocukları görmesini istiyoruz. Bu çocuklar nasıl yaşıyor, ailesi nasıl yaşıyor, ne gibi problemleri var, bu çocuklara nasıl davranmamız gerekiyor, öğrencilerin öğrenmesini istiyoruz. Sosyal sorumluluk projesi oldu bittiye gelmemeli. Bu proje hayat boyu devam etmeli. Mezun olduktan sonra da öğrencilerimiz bu çocuklara her zaman yardımcı olmalı ve ailelerine destek vermeli. Örneğin bir ağaç dikeceğiz ama ağacın dikilip bırakılmaması lazım. 1-2 yıl sonra o ağaç ne durumda veya mezun oldu 10 sene sonra o ağaç ne oldu demeli. Ayrıca bu yıl ilk kez mezunlar buluşması yapmayı planlıyoruz. Mezunlarla görüşüp anket yaptık. Yaşam boyu öğrenme bizde çok önemli. Bizden hangi güncel bilgileri istiyorsunuz gibi birçok duyuru yaptık. Hocalarımızın desteğiyle burada mezunlarımıza ücretsiz kurslar vereceğiz."

AU DIS HEKIMLIGI FAKULTESI DEKANI PROF. DR. ALPER KUSTARCI, 2019 YILINDA AU DIS HEKIMLIGI FAKULTESI'NIN YENI BINASINA TASINDIGINI ANLATTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

AU DIS HEKIMLIGI FAKULTESI DEKANI PROF. DR. ALPER KUSTARCI, 2019 YILINDA AU DIS HEKIMLIGI FAKULTESI'NIN YENI BINASINA TASINDIGINI ANLATTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

 
Patenli gençlerin ölümle burun buruna yolculuğu
 
Asiye taburcu edildi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gültekin ataman 13 Şubat 2022 Pazar 09:02

Kos koca fakültede dezedekftan ilacı koymayı unuttunuz galiba resim öyle gösterdi önce sağlık sonra diş

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AÜ Hastanesi'nin 692 milyon liralık borcu, 108 milyona düştü
AKDENİZ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, göreve geldiği 2020 ...
Antalya'da organ ve akıllı ilaç üretilecek
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, bir iş insanları ...
Akdeniz Üniversitesi'nde yangın çıktı
ANTALYA'da Akdeniz Üniversitesi yerleşkesindeki Su Ürünleri Fakültesi'nde, ...
 
Prof. Dr. Özkan: Asiye, çarşamba ya da perşembe taburcu olacak
GAZİANTEP'te Pitbull cinsi köpeklerin saldırısında ağır yaralanan Asiye ...
Ziraat Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantısı yapıldı
AKDENİZ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantısı ...
Türkiye'nin ilk yüz naklinin üzerinden 10 yıl geçti
AKDENİZ Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen Türkiye'nin ilk yüz ...
 
Asiye, haftaya taburcu edilecek
GAZİANTEP'te Pitbull köpeklerinin saldırısında ağır yaralanan Asiye'nin ...
Beyin pili ameliyatıyla yaşadığı şiddetli titremelerden kurtuldu
ANTALYA'da titreme hastalığı olan Mürsel Genç (70), beyin pili ameliyatıyla ...
İHA sertifikalarını Rektör Özkan verdi
EĞİTİMLERİNİ tamamlayan Antalya Anadolu Lisesi öğrencilerine İHA sertifikalarını ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva