Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
19 Mart 2024 Salı - 10:09

Depremde ölen ikizler Sayra ve Çınar'ın annesi: Tek mirasım bu vakıf

İZMİR depreminde kaybettiği 15 yaşındaki ikizleri Sayra ve Çınar adına vakıf kurarak 'Enkazdan doğan iyilik ikizim' hareketi başlatan ve şimdiye dek 12 bin çocuğa iyilik elini uzatan Tülin Batmaz, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencileriyle panelde buluştu.

Depremde ölen ikizler Sayra ve Çınar ın annesi: Tek mirasım bu vakıf
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İzmir depreminde kaybettiği 15 yaşındaki ikizleri Sayra ve Çınar adına vakıf kurarak şimdiye dek 12 bin çocuğa iyilik elini uzatan Tülin Batmaz, İEÜ öğrencileriyle panelde buluştu. Yaşadığı büyük acıya rağmen hayattan kopmayıp 'Enkazdan doğan iyilik ikizim' hareketini başlatarak azmi, umudu ve sevgisiyle Türkiye'ye örnek olan Batmaz, "Geleceğe bırakacağım tek miras, yavrularım adına kurduğum bu vakıf. Tüm enerjimi, zamanımı ve yaşamımı vakfımıza adadım. Çocuklarımızın hayatını güzelleştirmek, hayallerine kapı açmak ve geleceğe güvenle bakmalarını sağlamak için elimden ne geliyorsa yapacağım" dedi. Panelin ardından Sayra&Çınar Vakfı ile İzmir Ekonomi Üniversitesi arasında iş birliği protokolü de imzalandı. Kampüsİzmir Sohbetleri kapsamında gerçekleşen panele, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, Rektör Danışmanı Dr. Burçin Önder ve çok sayıda öğrenci katıldı. İEÜ Fuaye Alanı'nda düzenlenen panelde anne Tülin Batmaz, vakfın yaptığı çalışmaları ve hedeflediği projeleri anlattı.

'YARINLARI GÜZELLEŞTİRMENİN YOLU EĞİTİMDEN GEÇİYOR'

1,5 yıla yakın bir süre önce kurulmasına rağmen vakfın kısa sürede hızla büyüdüğünü söyleyen Batmaz, "Vakfımızı kurarkan amacımız; çocuklarımız başta olmak üzere ihtiyaç sahibi kişilere ulaşmak, kaza ya da afete maruz kalanlara yardım etmek, tüm bunları yaparken sosyal ve kültürel faaliyetlere de imza atmaktı. Bu konularda da kısa süre içerisinde oldukça hızlı yol aldık. Yarınlarımızı güzelleştirmenin yolunun, eğitimden geçtiğini biliyoruz. Bağışçılarımızın destekleri sayesinde ortaöğretim ve üniversite öğrencilerinin eğitimlerine katkıda bulunuyoruz. Vakfımız, bugüne kadar 12 binden fazla çocuğumuza ulaştı. Şimdiye dek 5 bin fidan dikimi gerçekleştirdik. Kütüphaneler açarak 5 binden fazla çocuğumuzu kitapla buluşturduk. 100'ün üzerinden gencimizle farkındalık atölyeleri düzenledik" dedi.

'AFRİKA'YA DA UZANDILAR'

Batmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kahramanmaraş depreminin ardından afetzedelerimiz için 3 tır insani yardım topladık. 5 bin çocuğumuza da kıyafet ve ayakkabı yardımında bulunduk. Deprem bölgesine 35 tonun üzerinde içme suyu ulaştırdık. Şehrimize gelen bin 500 depremzede vatandaşımızı iftar yemeğinde ağırladık. Sadece ülkemizde değil, Afrika'daki çocukların yarınları için de çalıştık. Afrika'da 5 adet su kuyusu açarak 10 binin üzerinde kişiyi su ile buluşturduk. Bölgedeki çocuklarımıza terlik ve oyuncak hediye ettik."

'YAŞASAYDILAR ÜNİVERSİTELİ OLACAKLARDI'

Öğrencilerden gelen, 'Depremin acısını yaşayan bir kişi olarak Kahramanmaraş depremini duyduğunuzda ne hissettiniz?' sorusuna yanıt veren Batmaz, "Depremin yarattığı çaresizliği, acıyı, umutsuzluğu sözlerle ifade etmem mümkün değil. Ben; dünyam dediğim, hayattaki her şeyim dediğim iki yavrumu depremde kaybettim. Eğer hayatta olsalardı, şu anda 19 yaşında, sizler gibi üniversitede olacaklardı. Ben, ilk kez bir üniversiteye konuk oldum. Şu anda sizlerle konuşurken de bu duyguları hissediyorum. Ben, bir annenin yaşayabileceği en büyük acıyı yaşadım. Ancak çocuklarım için pes etmedim. Kahramanmaraş depremini ilk öğrendiğimde, yıkım görüntülerini gördüğümde, oradaki insanlarımıza bir an önce nasıl ulaşabiliriz, neler yapabiliriz diye düşündüm. Vakıf olarak elimizden gelen ne varsa yapmaya çalıştık" diye konuştu.

'ÇOCUKLARIMA OLAN SEVGİMLE YAŞAMA TUTUNDUM'

Deprem bölgesindeki birçok afetzedeyle görüşmeye devam ettiğini kaydeden Batmaz, "O acılar, hayat boyu silinmeyecek. Ne yaparsak yapalım, birçok şey asla geri gelmeyecek. Ancak ne olursa olsun dayanışmadan, sevgiden ve umuda sarılmaktan vazgeçmemeliyiz. Deprem bölgesinde benimle benzer acıları yaşayan çok kişi var. Onlarla görüşüyor, konuşuyoruz. Bazen birbirimizin acısını hafifletmeye çalışıyoruz, bazen de o bölgedeki insanlarımız için neler yapabiliriz diye görüşüyoruz. Bana, 'Sen nasıl dayandın, yaşama nasıl tutundun?' diye soruyorlar. Beni hayatın içinde tutan da yine çocuklarıma olan sevgimdir, bağlılığımdır diyorum. Vakıf işte benim için bu kadar değerli ve anlamlı" dedi.

'SİZİ HAYATTAN ALIKOYMASIN'

Gençlere özel tavsiyelerde de bulunan Tülin Batmaz, "Hayatta yorulduğunuz, çok üzüldüğünüz, sıkıldığınız zamanlar olabilir. Acı çektiğiniz de olabilir. Bunlar karşısında asla pes etmeyin. Benim yaşadıklarımı aklınıza getirin. O zaman, üzüldüğünüz bazı şeylerin aslında hayatta hepimizin başına gelebilecek, basit durumlar olduğunu fark edebilirsiniz. Yaşadığınız olumsuzluklar, sizi hayattan alıkoymasın. Çevremdeki bazı gençler, 'Biz de sosyal sorumluluk noktasında görev almak istiyoruz ama ne yapacağımızı bilmiyoruz' diyorlar. Çok net söylüyorum; gelin vakfımızın gönüllüsü olun. Her şey maddi yardımda bulunmak değil. Vakfımızda yer almak için illa da maddi bir şey sunulsun diye talebimiz yok. Hiçbir şey yapamıyorsanız, çalışmalarımızda yer alın, desteğinizi gösterin. 'Bir kişiden ne olacak?' demeyin. Biz, vakfımızı kar topu gibi ağır ağır ama çok sağlam büyüttük. Sizler de bize katılın, enkazdan doğan iyiliği hep birlikte büyütelim" ifadelerini kullandı.

'ÇOCUKLARIMIN ADI İYİLİKLE YAŞASIN'

Hayatını Sayra&Çınar Vakfı'na adadığını ifade eden Batmaz, "Maddi ve manevi tüm gücümü vakfımız için kullanıyorum. Benim için artık tek miras, çocuklarımın adını yaşattığım bu vakıftır. Yavrularımın adı iyilikle, sevgiyle yaşasın istiyorum. Bundan daha değerli ne olabilir? Çocuklarımız için dernek kurma yolunda da adımlar attık, bunu da kısa sürede hayata geçirmek istiyoruz. Çünkü ülkemiz genelinde bu yönde bir ihtiyaç var. Çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz, çocuklarımıza umut olmak için var olmayı sürdüreceğiz" açıklamalarında bulundu.

PROTOKOL İMZALANDI: REKTÖRDEN 'YANINIZDAYIZ' MESAJI

Panelin ardından İEÜ Rektörü Prof. Dr. Hakan Abacıoğlu ve Vakıf Başkanı Tülin Batmaz tarafından iş birliği protokolü de imzalandı. Bu kapsamda Sayra&Çınar Vakfı, kampüsün fiziki imkanlarından yararlanabilecek, İEÜ kampüsünün ev sahipliğinde etkinlikler gerçekleştirebilecek ve öğrencilere yönelik çalışmalar yapabilecek. İmza töreninde konuşan Prof. Dr. Abacıoğlu, vakfın çalışmalarına destek olmaktan gurur ve mutluluk duyacaklarını belirtti. İzmir ve ülkemizin deprem yönünden riskler taşıdığını ve üniversite olarak bu konuda kendilerine de sorumluluk düştüğünü söyleyen Prof. Dr. Abacıoğlu, "Afet yönetimi, koordinasyonu ve risk azaltmaya yönelik bir araştırma ve uygulama merkezi kurmak için çalışmalarımız sürüyor. Bilgi ve deneyimimizi bu merkezimize aktarmak istiyoruz. Bu, işin bilimsel tarafı. Bir de işin sosyal tarafı var. Üniversiteler, sosyal sorumluluğu ve toplumsal faydayı temel alan kuruluşlara destek olmalı, manevi yönden yanında olduklarını hissettirmeli. Bu konuda Sayra&Çınar Vakfı ile imzaladığımız bu protokolü çok anlamlı ve önemli görüyorum" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

 
Şehit aileleri ve gazilerle iftar
 
'Eros' için oturma eylemi 5'inci gününde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3 ilde 'Mahzen-13' operasyonu: 25 gözaltı
İÇİŞLERİ Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde eş zamanlı düzenlenen ...
Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de
Bazı bakanlık ve kurumlara ilişkin atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Survivor'da büyük talihsizlik
Survivor All Star'da yaşanan sakatlık herkesi şaşırttı. Kırmızı takım ...
 
AFAD duyurdu: Balıkesir'de deprem
AFAD, Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde 3.8 büyüklüğünde ve yerin 7.02 ...
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve kar uyarısı
Meteoroloji 19 Mart hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre, Marmara, ...
Para sayma görüntülerine ilişkin soruşturmada ifadeler ortaya çıktı
CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilerek sosyal medyada ...
 
Otomobildeki tehlikeli yolculuğu sosyal medyada paylaştı
ANKARA’da seyir halinde olan otomobilin kaputundan tutunarak seyahat eden ...
5 aylık bebek boğularak öldü
ESENYURT'ta, beşikte yüzüstü yatan 5 aylık bebek, boğularak hayatını kaybetti.
Dalyan Kanalı'nda sazlıklar söküldü, inceleme başlatıldı
MUĞLA'nın Ortaca ilçesinin Özel Çevre Koruma Bölgesi'nde (ÖÇKB) yer alan ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva