ANSİAD'ın geleneksel bahar buluşması
ANSİAD'ın geleneksel bahar buluşması
9 Mayıs Avrupa Günü Etkinlikleri düzenlendi
9 Mayıs Avrupa Günü Etkinlikleri düzenlendi
Serik'te öğretmenlerden şiddete karşı eylem
Serik'te öğretmenlerden şiddete karşı eylem
Burdur'da adliye lojmanları için imza
Burdur'da adliye lojmanları için imza
8 Nisan 2014 Salı - 21:32

Devrim Kök'e şok suçlamalar

CHP Antalya Milletvekilleri Yıldıray Sapan ve Arif bulut, il başkanı Devrim Kök'ü topa tuttu. Bulut, Kök'ten bazı akçeli işlerin hesabını sordu, "Hakkındaki rüşvet iddialarına cevap versin" dedi.

Devrim Kök e şok suçlamalar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ANTALYA'da CHP İl Başkanı Devrim Kök'ün yaşanan hezimetin sorumluları gösterdiği ekipten CHP Milletvekili Arif Bulut, “Gazipaşa'da, Kaş'ta Akseki'de niye seçim kaybettik, gelsin bunu bir açıklasın. Ama ondan önce hakkındaki rüşvet iddialarına cevap versin. Gazipaşa adayı kaybedeceği biline biline niye aday gösterildi? İl başkanlığı öncesi mal varlığını açıklasın, sonra şu andaki mal varlığını bir ortaya koysun" diye konuştu. 

Antalya'da CHP'nin seçim yenilgisinin 'olağan şüpheliler' listesinde eski Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'le birlikte yer alan 'Baykal ekibi', suçlamalar karşısında sert açıklamalar yaptı. Antalya'da 2009 seçimlerinde Mustafa Akaydın'la birlikte Büyükşehir Belediyesi başkan aday adayları arasında bulunan ve sonrasında milletvekili olan Arif Bulut, memleketi Serik'te muhtarlara tek tek telefonla ulaşarak ve seçim gezilerinde “Büyükşehir'de Hoca'ya oy vermeyin" demekle suçlanıyor.

'HAKSIZ SUÇLAMALARLA KARŞILAŞTIK'

Bu iddiayı kesin dille reddeden Milletvekili Bulut, “Ne bir gurup konuşmasında ne adayla katıldığım ne de tek başıma gerçekleştirdiğim seçim gezilerinde, hiçbir yerde 'Akaydın'a oy vermeyin' diye bir cümlem olmadı" dedi. Böyle bir cümlenin ne kendisine yakışacağını ne de siyasi ahlakının böyle bir cümle kurmasına imkan tanıyacağını kaydeden Arif Bulut, bunun karşısında Akaydın tarafından seçim sürecinde MHP ve Menderes Türel'e çalışmakla suçlandıklarını söyledi. 

Mustafa Akaydın'ın 1 Mart günü bir tıp merkezi açılışında kendisini Menderes Türel'e çalışmakla suçladığını, ardından Konyaaltı'nda bir seçim ofisi açılışında bu kez MHP'ye çalışmakla suçlandıklarını aktaran Bulut, “Sayın Deniz Baykal'ı dahil edip seçimden sonra hesap sormaktan bahsediyordu. Şimdi gelsin kendisi hesap versin" dedi. 

SİYASİ AHLAK YOKSUNU

Bulut, Antalya'da seçim sonuçlarını CHP açısından “Siyasi ahlakı olmayan insanların Antalya'yı dizayn etme çalışmalarının feci sonucu" sözleriyle değerlendirdi. Yenilginin parti genel merkezinde aday belirleme çalışmalarını yürüten ve genel başkan yardımcılarından oluşan 5'li komisyondan başlayarak tartışılması gerektiğini savunan Bulut, komisyonun Antalya toplantısında Akaydın'la seçim kazanılmayacağını ifade ettiklerini belirterek, ilginç bir iddiayı ortaya attı:

“Komisyon toplantısında biz Gazipaşa'da aday belirlenmesi için temayül ya da önseçim istedik. Ama İl Başkanı Devrim Kök, alavereyle, hileyle, yalanlarla kaybeden arkadaşı aday gösterdi. Gazipaşa'da, Kaş'ta, Akseki'de niye seçim kaybettik, gelsin bunu bir açıklasın. Ama ondan önce hakkındaki rüşvet iddialarına cevap versin. Temizlenip, paklanıp ortalığa çıksın. Gazipaşa adayı kaybedeceği biline biline niye aday gösterildi? İl başkanlığını kazanmadan önceki mal varlığını açıklasın, sonra şu andaki mal varlığını bir ortaya koysun. Nerede çalışıyor, bir yerde vergi kaydı var mı bir göstersin. Konuksever'deki AVM'yi bir açıklasın, partinin grup kararı almasını niye engellediğini anlatsın. Biz en lüks balık lokantalarında yenen yemekleri ve faturaları kimlerin ödediğini biliyoruz. Bunları bir açıklasın parti de rahatlasın."

'KENDİMDEN ŞÜPHEM YOK'

CHP Milletvekili Bulut, iddiaların aksine 30 Mart'ta kendisinin ve arkadaşlarının CHP'ye oy verdiğini söylerken, “Ama 2011 milletvekili seçimlerinde 'Bu listeye oy verilmez' diyen İl başkanının o zaman CHP'ye oy verdiğinden şüphem var" dedi. 

SOL YANINDAYDI ŞİMDİ KANLI BIÇAKLI

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan ise Akaydın'ın seçim kazandığı 2009 seçimlerinde hemen sol yanındaki isimdi. CHP Büyükşehir Belediyesi'ni kazandıktan sonra belediye şirketlerinden EKDAĞ Genel Müdürü olarak Mustafa Akaydın'ın yanında olmayı sürdürdü. Fakat bu birliktelik fazla uzun sürmedi. Mustafa Akaydın'ın partinin il kongresi sürecinde CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'a karşı açtığı savaşla artık kanlı bıçaklı hale geldiler. Sapan, yerel seçim sürecinde çalışmamakla itham ediliyor.

BİZİ İSTEMEYEN ONLAR

Yıldıray Sapan, iddialar karşısında Antalya'nın 19 ilçesini 3 kez turladıklarını söyledi. Seçim çalışmasının illa il başkanıyla veya adayla yan yana yapılması gibi bir zorunluluk bulunmadığını kaydeden Sapan, “Kaldı ki bizi istemeyen kendileri. Açık şekilde bizi istemiyorlar. İl başkanlığına bize gelen davetiyeler yırtılır, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Antalya programlarında bize ayrılan yerlere parti yöneticileri oturtulur" diye konuştu. 

'EN ÇOK BAĞIRANLARA BAKIN'

Akaydın'ın Deniz Baykal hakkında sarf ettiği “Kral çıplak. Kral cıscıplak. Ama kızdırırlarsa daha da cıplatırım" sözlerini hatırlatan Sapan, şunları söyledi:

“Şimdi o bu sözleri söylerken ona alkış tutanlar, tahrik edenler, 'daha daha' diye bağıranlar sonrasında bu tavrı farklı şekillerde sürdüren ve çok lazım gibi medyaya demeç veren İl Başkanı kendi sorumluluklarını bastırmak için bizi ortaya atıyor. Bakın en çok kim bağırıyor, Büyükşehir Belediyesi'nden beslenenler. Ama gerçek Halk Partililer, bu partinin değerlerini sonuna kadar özümsemiş insanlar şimdilik uzaktan izliyor."

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -
 

 
Kılıçdaroğlu'na saldırı
 
Büyükşehir'de ilk atama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 6 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KEREM ERDEM 29 Nisan 2014 Salı 13:49

Mustafa Akaydın, belediyeyi eşi ve 5-6 kişi ile yönetmiştir. seçildiği dönemin il başkanı Ömer Melli'yi muhatap dahi almamıştır, daha sonraki il başkanı Özer Ülken de belediyede itibar görememiştir. CHP il başkanı CHP belediye gurubunun başkanıdır. Ama bir kez dahi Ne Melli ne de Ülken bu gurubu toplayamamış, başkanlık yapamamış, projelerini belediyede nasıl bir politika izlendiğini öğrenememiştir. Devrim Kök'e son güne kadar karşı olan ve kendi adayını çıkaran Akaydın son dakikada Kök ile ittifak yapmıştır. Kök İl Başkanı olduktan sonra da CHP İl yönetimi belediyede hiç bir konuda söz sahibi olamamıştır. Özellikle Cemal Öcal, Adem Akyürek ve Duygu Batmaz'ın uygulamaları hep eleştiri konusu olmuş, ama her seferinde Akaydın ekibime dokundurtmam diyerek Genel başkan dahil herkese rest çekmiştir. Parti ve ilkeler hatırlatıldığında bir çok arkadaşımıza " bize CHP'den bahsetmeyin, zaten biz CHP'li değiliz" denilmiştir. Sol görüşlü, sosyal demokrat kimlikli bir çok kişi görev yaptırılmadan pasifize edilmiştir. Danışman Murat Özdemir zorla istifa ettirilmiş, Sağlık daire başkanı Ramazan Çetin'e MHP'li birinin yerini değiştirdi diye Öcal tarafından baskı yapılmış ve istifaya zorlanmıştır. Aynı şekilde Duygu Batmaz usulsüz işlerine bulaşmadı diye şube müdürlerinin diplomaları tartışma konusu yapılmış ( kendisi lise dengi bir okul mezunu olarak Daire Başkanı olduğu halde halde) tek tek Günseli hanımın onayı ile görevlerinden uzaklaştırmıştır. Konservatuar'a müzikten hiç anlamayan biri getirilmiş, alay ve dalga konusu olunmuştur. Adem Akyürek tarafından Avrupa Birliği projelerine " Emperyalist projelerdir" denilerek aşağılanmış ve bu projeleri üreten ve belediyeye milyonluk hibeler sağlamak isteyen dostlarımız rencide edilmiştir. Bütün bunlar geçmiş ve mevcut il yönetimine aktarılmış, çare bulunması istenmiş ama maalesef duyarsız kalınmıştır. Belediye meclis üyelerinin belirlenme yönteminde daha önce söz verdikleri ilkelere sadık kalınmamış, adeta aday adayları ile alay edilmiş, pazar kurulmuştur.Kepez'de tarikat militanı aday yapılmış, İlçe yönetimi dahil örgüt çalışmamıştır. Muratpaşa'da binbir fırıldak çevrilmiş, parti itibar ve imaj kaybetmiş ve cankurtaran simidi Ümit Uysal olmuştur. Korkuteli'nde MHP il genel meclis üyesi CHP Belediye başkan adayı olarak gösterilmiş ve örgüt dışlanmış bu yüzden de çalışmamıştır.Saymakla bitmez ama sadece bunlar bile neden Akaydın'ın kazanamayacağının göstergeleridir. Bu acı yenilginin alınmasından CHP denetmeni Erdal Aksünger, Gökhan Günaydın, Adnan Keskin, İl Başkanı Devrim Kök ve Mustafa Akaydın sorumludurlar. Önce bunlar özeleştiri yapacak, Danışma kurulunu toplayarak istifa edecek ve değişim, hesap verme sürecini başlatacaklardır. bu kaçınılmazdır, ya olacak ya olacaktır. Kök'ten özeleştiri, Kök'ten değişim ve Kök'ten yenileşme ve demokrasi sağlanmadıkça CHP bir adım ileri gidemez..!

Yorumu oyla      3      3  
suç varsa ceza olmalıdır 13 Nisan 2014 Pazar 13:07

bu iddialar suç duyurusu sayılmalı ve devrim kök yargı önünde hesap vermelidir.

Yorumu oyla      3      3  
AKÇE 10 Nisan 2014 Perşembe 09:50

tam göbeğinden konuşmuş Sn. Bulut CHP de aday ve aday adaylarından para alan Genel Başkan-milletvekili-İl başkanı kimlerdir? Bunu yaşayan biri olarak en iyi siz bilirsiniz. Bir insanlık görevi yapıp açıklayıverin ne olur?

Yorumu oyla      7      3  
10 Nisan 2014 Perşembe 02:00

Zübük Devrim

Yorumu oyla      8      3  
YÖN 9 Nisan 2014 Çarşamba 17:11

SAYIN SAPAN YİNE YENİ YENİDEN ALANLARA ŞİMDİ CHP ZAMANI

Yorumu oyla      9      6  
ALPİN 9 Nisan 2014 Çarşamba 17:10

AVUKAT BAŞTUĞ ÇALIŞIR I ARAYIP DSP DEN ADAY OLMALISIN DİYEN MİLLETVEKİLİ VAR MI

Yorumu oyla      9      3  
BENGİ 9 Nisan 2014 Çarşamba 17:08

DEVRİM DENİLEN ZAT BEN ŞU TARİHTE İSTİFA ETTİM DİYOR, SONRA İL BAŞKANIYIM DİYOR,TAM AZİZİNESİNLİK BİR HİKAYE

Yorumu oyla      12      3  
rafize ertuğ 9 Nisan 2014 Çarşamba 15:41

rüşvet varsa teklif eden veya veren belediye başkanıda istifa etmelidir

Yorumu oyla      14      3  
devrim kök istifa 9 Nisan 2014 Çarşamba 12:42

devrim partiye seçildiğin güne lanet olsun.yüzünü dahi görmek istemiyoruz.başarısızlığın tek sebebi sensin.

Yorumu oyla      10      3  
gökten devrimci 9 Nisan 2014 Çarşamba 10:19

devrim akp den büyük cukka almış belli.

Yorumu oyla      16      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sapan'dan veryansın
CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, partisi adına yaşanan yenilginin nedenlerini anlattı.
CHP'de hesaplaşma; 18 Nisan
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Mart sonrası parti içi ilk hamlesini yapacak.
Bu çağda bu kafa
AKP'li Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakgazi, örf adetler gereği belediyede ...
 
Akaydın, Türel'in peşini bırakmıyor
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kaybeden CHP'li Mustafa Akaydın, ...
CHP'de Cemaat kavgası
CHP'nin ulasalcı vekillerinden Birgül Ayman Güler'in çıkışı parti tabanında ...
Antalya Büyükşehir'de kaç meclis üyesi var
ANTALYA'da 101 üyeden oluşacak Büyükşehir Belediyesi'nde, kesin olmayan ...
 
Ali Atıf Bir'e göre, Akaydın neden kaybetti?
Mustafa Akaydın'ın seçim kampanyasını yönetmek için görüştüğü ancak daha ...
Yok artık
BOLU'nun Mengen İlçesi'nde belediye başkanlığının Ak Parti'den CHP'ye ...
Kepez'de son durum
ANTALYA'nın Kepez İlçesi'nde, yerel seçimlerde yüzde 100 oy kullanıldığı ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva