Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
11 Temmuz 2021 Pazar - 12:06

Dilara, acılarını şampiyonluklarla unutuyor

ANTALYA'da  4 yaşındayken kardeşinin oynadığı çakmaktan çıkan yangında elbisesi tutuşup, belinden boynuna kadar yanan Dilara Sultan Arpacı (19), yeni şampiyonluklar kazanarak, kanser tedavisi gören annesine moral vermeyi hedefliyor.

Dilara, acılarını şampiyonluklarla unutuyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Çocukluğunda yaşadığı üzüntüleri dövüş sporunda kazandığı madalyalarla unutmaya çalışan milli sporcu Dilara Sultan Arpacı, Yeşilçam senaryolarını aratmayan başarı hikayesini 'mutlu' tamamlamayı hayal ediyor. Antalya'nın Kemer ilçesinde oturan Dilara Sultan Arpacı, 4 yaşında evde ailesiyle yıldız kaymasını izlemek için beklerken, ikiz kardeşinin oynadığı çakmaktan çıkan yangında elbisesi tutuşunca vücudunun büyük bölümü yandı. Rus anne ile Türk babanın çocuğu Dilara'nın, 6 yaşındayken de ocaktaki tencerenin devrilmesi sonucu dökülen kaynar suyla yüzünün sol bölümünde yanık oluştu. Dilara, yüzünün ve belinin üst kısmındaki yanık nedeniyle 7 yaşına kadar 18 ameliyat geçirdi. Bacaklarından alınan deri, Dilara'nın vücudunun değişik bölümlerine nakledildi. Yanık izleri nedeniyle çocukluğunda dışarı çıkmak istemeyen Dilara, eğitim çağına geldiğinde, okulda arkadaşlarının kendisiyle dalga geçmesinin üzüntüsünü yaşadı. Bu nedenle hırçınlaşıp, saldırganlaşan Dilara'yı, annesi sosyalleşmesi ve sporla ilgilenmesi için kick boksa yönlendirdi.

10 YAŞINDA ALTIN MADALYA 

Dilara Sultan Arpacı, kick boks eğitiminin 10'uncu ayında katıldığı ilk Türkiye Şampiyonası'nda, 10 yaşındayken altın madalya kazandı. Aynı yıl kanser nedeniyle babasını kaybeden Dilara, spora ara verdi. Çok sevdiği babasını yitirmesi ve vücudundaki yanık izleri nedeniyle zor bir çocukluk dönemi geçiren Dilara, annesinin isteği üzerine 12 yaşında yeniden spora başladı. Dilara, aynı yıl katıldığı şampiyonada 'Türkiye Kick Boks Şampiyonu' unvanının yeniden sahibi oldu. Katıldığı ulusal şampiyonalarda 3 yıl boyunca farklı dereceler elde eden Dilara, dört yıl önce dövüş sporları arasında sert vuruş mücadeleleriyle bilinen muay thai sporuna başladı.

HEDEFİ DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

Muay thai sporunu karakterine daha uygun olması nedeniyle tercih eden Dilara Sultan Arpacı, 2018'de Avrupa Muay Thai Kupası'nda gümüş madalya kazandı. 2019'da aynı turnuvada altın madalyanın sahibi olan Dilara, geçen yıl pandemi nedeniyle turnuvaların iptal edilmesiyle müsabakalara katılamadı. Evde antrenman yaparak turnuvalara hazırlanan Dilara, nisan ayında Kemer'de düzenlenen Türkiye Kick Boks Uluslararası Açık Kupa Şampiyonası'na katılım için test yaptırdığında sonucunun pozitif çıkması nedeniyle koronavirüs tedavisi gördü. Hayalini kurduğu şampiyonlukları erteleyen Dilara, yıllardır kanser tedavisi gören annesinin sağlık durumunun kötüye gitmesinin üzüntüsünü yaşıyor. Annesine tedavi sürecinde yardım eden, kalan zamanlarında Antalya Spor Salonu'nda antrenörü Yasin Urlu ile antrenman yapan Dilara, dünya şampiyonluğunu hedefliyor.

ŞAMPİYONLUKLA MORAL BULDU

Hayallerini anlatan Dilara, şunları söyledi:

"Çocukken babamın kanser tedavisi için mısır sattım. Vücudumdaki yanık izleri nedeniyle zor bir çocukluk dönemi geçirdim. Babamı kaybettikten sonra, sporla hayata tutundum. Kazandığım başarı ve sevinçler, vücudumdaki yanık izlerini ve üzüntümü unutmama yardımcı oldu. Pandemi sürecinde turnuvalar iptal edildiği için şampiyonalara katılamadım. Şimdi yeniden hazırlanıyorum. Yıllardır kanser tedavisi gören annemin sağlık durumu kötüye gitmeye başladı. Anneme tedavi sürecinde destek oluyorum. Kalan zamanlarımda da antrenmana gidiyorum. Bu yıl Türkiye şampiyonluğunu, 2022'de dünya şampiyonasında altın madalya kazanmayı istiyorum. İnsanların vücudumdaki izlerden dolayı bana bakışlarını düzeltmek ve dünya şampiyonu sporcu olarak anılmak isterim. Başarılarımla anneme moral vermeyi istiyorum."

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA) -

 
Çevreci Komşu Kart kazandırıyor
 
Antalya'da kavgayı ayırmaya çalışan genç satırla öldürüldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konyaaltı'nın 'yıldızları' namağlup şampiyon
KONYAALTI Belediyesi Yıldız Kadın Hentbol Takımı, Alanya'da düzenlenen ...
Serik Belediyespor'da iki imza
Misli.com 2. Lig'de mücadele eden Serik Belediyespor, Kahramanmaraşspor'da ...
Orgill, takımdan ayrıldı
FRAPORT TAV Antalyaspor'da teknik direktör Ersun Yanal'ın yeni sezon kadroda ...
 
Antalyaspor gençlik ateşini yaktı
FRAPORT TAV Antalyaspor, bu sezon yaptığı transferlerde genç oyunculara ...
Dünya Kupası'nı da unutun bu mantıkla
Turgut Güngör
Olimpiyatlara Kemer'de hazırlanıyorlar
TOKYO Olimpiyatları'nın son hazırlıklarını tamamlamak üzere Kemer'e kamp ...
 
Serik Belediyespor'dan stoper takviyesi
MİSLİ.com 2. Lig'de mücadele eden Serik Belediyespor, Malatya Yeşilyurt ...
Alanyasporlu Babacar antrenman öncesi kalp spazmı geçirdi
AYTEMİZ Alanyaspor'un forvet oyuncusu Khouma Babacar, antrenman öncesi ...
55'inci yaşa pastalı kutlama
FRAPORT TAV Antalyaspor'un kuruluşunun 55'inci yıl dönümünü, futbolcular ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva