Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
6 Şubat 2020 Perşembe - 13:16

Dilara'nın ölümünde eski eşe ağırlaştırılmış müebbet istendi

ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde, kaybolduktan 40 gün sonra çıplak haldeki cesedi battaniyeye sarılı halde toprağa gömülü bulunan Dilara Kandak'ın(23) katil zanlısı olarak yargılanan eski eşi Ahmet Yorulmaz'a (25) duruşma savcısı, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verilmesini istedi.

Dilara nın ölümünde eski eşe ağırlaştırılmış müebbet istendi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde yaşayan Dilara Kandak'ın kaybolduktan 40 gün sonra 4 Mart 2018 günü, Gülova'daki bir tarlada cesedi bulundu. Battaniyeye sarılı halde toprağa göülü olarak bulunan genç kadının cesedinin çıplak, elleri, kolları ve ayaklarının iple bağlı olduğu belirlendi. Yapılan otopside boğularak öldürüldüğü ortaya çıkan 2 çocuk annesi Dilara Kandak'ta bulunan sperm örneklerinin, eski eşi Ahmet Yorulmaz'a ait olduğu ortaya çıktı. Yorulmaz, gözaltına alındı. İkinci kez evlenen ve eşinin 3 aylık hamile olduğu öğrenilen Ahmet Yorulmaz tutuklandı.

Ahmet Yorulmaz'ın Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılanmasına devam edildi. Duruşmada tutuklu sanık Yorulmaz ile öldürülen Dilara Kandak'ın yakınları ve taraf avukatları hazır bulundu. Kandak'ın ailesinin avukatı Fatih Yavaşlar, ölen ile sanık arasında husumet bulunduğunu belirterek, “Özellikle sperm ve DNA örneklerinin sanığa ait olması nedeniyle sanığın atılı suçu işlediğini düşünüyoruz. Adli Tıp raporu uyarınca suçun faili kesin olarak belirlenmiştir. Sanığın cezalandırılmasını talep ederiz" dedi.

KESİN ÖLÜM NEDENİ BELİRLENEMEDİ

Daha sonra mütaalasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, Dilara Kandak'ın kesin ölüm nedeninin otopsi yapılmasına rağmen belirlenemediğine dikkat çekerek, şöyle dedi:

“İstanbul Adli Tıp Kurumu 1. Adli Tıp İhtisas Kurulu, olay yeri inceleme bulguları ve adli dosya birlikte değerlendirdiğinde kişinin ölümünün zorlamalı ölüm (cinayet) olarak kabul görmesi gerektiğini belirtmiştir. HTS raporlarına göre maktul Dilara'nın ailesi dışında son olarak 24 Ocak 2018 tarihinde eski eşi olan sanık Ahmet ile yüz yüze görüşmesi, sanık Ahmet'in ikrarı ve ATK raporu ile de sabit olduğu üzere, başkası ile evli olmasına ve başkaları ile birlikte olduğunu bilmesine rağmen, maktul ile cinsel ilişkiye girmesi hayatın olağan akışı ile bağdaşmamaktadır. Dilara'nın cesedinin sarılı olduğu battaniyenin, sanık Ahmet'in evinde görülen ve fotoğrafla da tespit edilen battaniye ile aynı olduğu belirlenmiştir. Maktul ile sanık arasında mahkeme kararlarından ve çocukların velayetinden kaynaklanan husumetin varlığı, maktulün kaybolmasından sonra sanık Ahmet'in daha öncesindeki tutumu ile bağdaşmayacak şekilde, onu aramaması gibi hususlar birlikte değerlendirildiğinde, sanığın bir şekilde bir araya geldiği eski eşi ile aşırı alkollü olmasından faydalanarak, rızası dışında cinsel ilişkiye girdikten sonra, işlediği bu suçu gizlemek ve delillerini ortadan kaldırmak amacıyla tespit edilemeyen bir şekilde öldürüp, cesedini kırsal kesime götürüp, gömerek nitelikli cinsel saldırı ve kasten insan öldürme suçlarını işlediği anlaşılmıştır."

Savcı sanığa, 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan da 12 yıldan az olmamak üzere ceza verilmesini talep etti.

Eski eşin tutukluluğunun devamına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

ANTALYA'NIN KORKUTELI ILCESINDE, KAYBOLDUKTAN 40 GUN SONRA CIPLAK HALDEKI CESEDI BATTANIYEYE SARILI VE TOPRAGA GOMULU HALDE BULUNAN DILARA KANDAK'I OLDURDUGU SUCLAMASIYLA TUTUKLU YARGILANAN ESKI ESI AHMET YORULMAZ'IN, AGIRLASTIRILMIS OMUR BOYU HAPSI ISTENDI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'NIN KORKUTELI ILCESINDE, KAYBOLDUKTAN 40 GUN SONRA CIPLAK HALDEKI CESEDI BATTANIYEYE SARILI VE TOPRAGA GOMULU HALDE BULUNAN DILARA KANDAK'I OLDURDUGU SUCLAMASIYLA TUTUKLU YARGILANAN ESKI ESI AHMET YORULMAZ'IN, AGIRLASTIRILMIS OMUR BOYU HAPSI ISTENDI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'NIN KORKUTELI ILCESINDE, KAYBOLDUKTAN 40 GUN SONRA CIPLAK HALDEKI CESEDI BATTANIYEYE SARILI VE TOPRAGA GOMULU HALDE BULUNAN DILARA KANDAK'I OLDURDUGU SUCLAMASIYLA TUTUKLU YARGILANAN ESKI ESI AHMET YORULMAZ'IN (ORTADAKI), AGIRLASTIRILMIS OMUR BOYU HAPSI ISTENDI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Uçak kazasından yaralı kurtulanlar o anları anlattı
 
Ampulden yeşil reçeteyle alınabilen hap çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rus turist, dev dalgalar arasında yüzdü
ANTALYA'ya eşiyle birlikte Rusya'dan gelen Alex Beyanın (47), şiddetli ...
Sosyal medya fenomenine 'taciz' iddiasıyla dayak
ANTALYA'da V.E. ve oğlu K.E. tarafından dövülen sosyal medya fenomeni ...
Korkuteli'de şubat meclisi yapıldı
KORKUTELİ Belediyesi'nin şubat ayı meclis toplantısı yapıldı. Belediye ...
 
Korkuteli SYDV'den yardım
KORKUTELİ Kaymakamı Ömer Çimşit, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ...
Gazipaşa Belediyesi'nde şubat meclisi
GAZİPAŞA Belediyesi'nin şubat ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi.
Sağlık personeline işaret dili sertifikası
KORKUTELİ Devlet Hastanesi'nde işaret dili eğitimi alan 40 personele sertifikaları verildi.
 
Kemer Belediyesi'nde şubat meclisi
KEMER Belediyesi'nin şubat ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Necati ...
Arızalanan otomobilini itmeye çalışan genç feci şekilde can verdi
ANTALYA'da, arızalanan otomobilini itmeye çalışan Caner Torun (21), arkadan ...
CHP'de Ömer Melli yarıştan çekildi
CHP Antalya'da il başkanlığı seçimleri öncesi Ömer Melli yarıştan çekildiğini açıkladı.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva