Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
8 Eylül 2023 Cuma - 12:47

Dubai'ye giden gemi mühendisinden haber alınamıyor

GEMİ inşaat ve makine mühendisi Sadık Birincioğlu’ndan (38), Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai şehrine fuar için gittiği 23 Ağustos’tan bu yana haber alınamıyor.

Dubai ye giden gemi mühendisinden haber alınamıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Birincioğlu’nun babası Hüseyin Memiş, oğlunun işi nedeniyle uluslararası fuarlara katıldığını söyleyerek, "22 Ağustos’ta bana telefon edip Dubai’ye gideceğini söyledi. Dubai’ye indiğini kız kardeşine haber vermiş. Kardeşine, Sharjah Havalimanı’nda pasaportunun alındığını söylemiş. Sonrasında kendisiyle herhangi bir şekilde irtibat sağlayamadık" dedi.

Düzce’deki özel bir firmaya danışmanlık ve satış hizmeti veren, evli ve 1 çocuk babası Sadık Birincioğlu, fuar nedeniyle 22 Ağustos'ta Dubai'ye gitti. Birincioğlu, Dubai'deki Sharjah Havalimanı'na indikten sonra kız kardeşine mesaj atarak, pasaportuna el konulduğunu belirtti. Birincioğlu'ndan, daha sonra haber alınamadı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NA BAŞVURDU

Birincioğlu’nun babası Hüseyin Memiş, Ankara'ya gelerek Dışişleri Bakanlığı'na ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne başvuruda bulundu. Memiş, oğlunun lisans eğitimini Glasgow Üniversitesi’nde birincilikle tamamladığını söyleyerek, "Diğer ülkelerden önemli teklifler almasına rağmen ‘Ben ülkem için eğitim gördüm. O yüzden Türkiye’de çalışacağım’ diyerek teklifleri reddetti. Oğlum, vatansever bir insan olarak Türkiye’ye hizmet etmek için geldi. Kendisi Yalova’da ikamet ediyordu ve Düzce’deki özel bir şirkete danışmanlık ve satış hizmeti veriyordu" dedi.

'HAYATINDAN ENDİŞE EDİYORUZ'

Memiş, oğlunun, işiyle alakalı dünyadaki uluslararası fuarlara katıldığını söyleyerek, "22 Ağustos’ta bana telefon edip Dubai’ye gideceğini söyledi. Dubai’ye indiğini kız kardeşine haber vermiş. Kardeşine, Sharjah Havalimanı’nda pasaportunun alındığını söylemiş. Sonrasında kendisiyle herhangi bir şekilde irtibat sağlayamadık. Haber almak için Dubai Konsolosluğu’nun sitesine girip mesaj yazdım; ama cevap vermediler. Daha sonra Büyükelçiliğe mesaj yazdım; ‘Polise sorduk, henüz yanıt alamadık. Cevap geldiğinde size bilgi vereceğiz’ şeklinde cevap geldi. Burada bir çare bulurum diye Ankara’ya gelip Dışişleri Bakanlığı ve CİMER’e de yazılı olarak müracaat ettim. CİMER’den, ‘Biz, konuyu gerekli yerlere iletip sizleri de bilgilendireceğiz’ cevabını aldım. Yardım istiyoruz. Oğlumun hayatından endişe ediyorum" diye konuştu.

Memiş, oğlunun Dubai’de telefonuna el konulduğunu, bu yüzden sesli mesaj yoluyla kardeşine ulaştığını söyleyerek, "Oğlum, daha önce soyadını değiştirdiği ve hem eski hem de yeni soyadı ile Dubai’ye giriş yaptığı için kendisini sorguladıklarından bahsetmiş" dedi.

Sadık Birincioğlu’nun annesi Hülya Tekin ise "Cumhurbaşkanımızdan ve devletimizden, oğlumun sağ salim geri getirilmesini rica ediyorum. 15 gündür oğlumdan ses yok. Ben, kardeşi, babası içimiz yanarak bekliyoruz. 1 yaşında çocuğu var oğlumun. İçimiz yanıyor. Gece, gündüz uyuyamıyoruz, oğlumuzun yolunu bekliyoruz. Oğlum daha önce başka bir ülkeye giderken böyle bir sorun yaşamamıştı" ifadelerini kullandı.

SESLİ MESAJLARDA YAŞADIKLARINI ANLATTI

Öte yandan, Birincioğlu’nun Dubai’de yaşadığı sorunlar kız kardeşine attığı sesli mesajlara yansıdı. Birincioğlu, sesli mesajlarda, havalimanında güvenlik güçlerince tutulduğunu söyleyerek, "Beni sorguladılar burada. Geldim geleli buradayım. Şu anda iyiyim bir sıkıntı yok. Gümrük bölgesinde bekliyorum. Bir ara dışarı çıktım; ama geri aldılar. Bulunduğum yeri söyleyeyim ki bilinsin. Belki bulmak zor olur, ondan dolayı söylüyorum. Bir daha ne zaman mesaj atarım bilmiyorum. Size mesaj atamazsam avukat gelirse iyi olur. Merak etmesinler, her şey çözülür inşallah. Telefon adamlarda, vermiyorlar. Ben sabah geldim, 05.00’te buraya inmiştik. Soyadımdan dolayı bir sorun oldu. Pasaportumu alıp beni dışarı çıkardılar. Sonra dışarıda bir arkadaşımla kahve içtik. Ardından havalimanından beni arayıp oraya gelmemi rica ettiler. Havalimanına geldiğimde telefonumu da aldılar. O zamandan beri de bekliyorum. Ara ara yarım saatlik, bir saatlik sorular soruyorlar, sonra geri bırakıyorlar. Sorun soyadımla alakalı değil de burada tanıdığım insanlarla ilgili görünüyor" ifadelerini kullandı.

Oğuzhan SARI- Canberk ÖZTÜRK/ANKARA, (DHA)

 
Otodrag 2. Ayak yarışları Kepez'de
 
'Milas yağlı zeytini' AB tescili aldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sokak köpeklerini beslerken başından vuruldu
ANKARA'nın Mamak ilçesinde Zeki Çiçek (63), sokak köpeklerini beslerken ...
Lisede 6'dan fazla dersi geçemeyen öğrenci sınıfta kalacak
MİLLİ Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle; ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Zirvesi için Hindistan'a gitti
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere ...
 
Fuhuş operasyonu: 28 gözaltı
AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde polisin düzenlediği fuhuş operasyonunda 28 ...
Garsona, 'Yemeği geç getirdin' dayağı
BURSA'nın Gemlik ilçesinde, dinlenme tesisinde yemeğin geç geldiğini öne ...
Survivor 2024 All Star'ın 3. yarışmacısı belli oldu
TV8 ekranlarının sevilen yarışması Survivor All Star 2024'ün 3. yarışmacısı ...
 
Selde kaybolan Asel bebeğin cansız bedenine ulaşıldı
AKSARAY'da annesinin kucağından kayıp, sel sularına kapılan 3 aylık Asel ...
Barış Pehlivan’dan cezaevi sözlüğü
Daha önce 3 yıl 9 ay ceza aldığı ve cezaevinde 6 ay kaldıktan sonra tahliye ...
3 ilçede uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
İSTANBUL’da 3 farklı ilçede uyuşturucu ticareti yapanlara yönelik yürütülen ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva