Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
29 Ekim 2019 Salı - 10:01

Dublörlü dolandırıcılık çetesi Saki Amca’yı dolandıramadı

İZMİR'de, Saki Çınardalı'na (84) benzeyen Z.K.'yi (72) dublör olarak kullanıp, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü'nden ona ait kimlik çıkartan ve bu yolla Çınardalı'nın yaklaşık 10 milyon TL'lik mal varlığını azar azar satmaya çalışan dolandırıcılık şebekesinin üyeleri yakalandı.

Dublörlü dolandırıcılık çetesi Saki Amca’yı dolandıramadı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Çınardalı'na ait, yaklaşık 4 milyon TL'lik araziyi, 1 milyon 750 bin TL'ye satmaya kalkışan şüphelilerin, araziyi almak isteyen B.A.'nın durumdan şüphelenip, polise bildirmesiyle yakayı ele verdiği belirtildi.

İzmir’de, bir dolandırıcılık şebekesinin, uzun yıllar kamyon şoförlüğü yaptıktan sonra emekli olan, 3 çocuk babası Saki Çınardalı’na ait 10 milyon TL’lik mal varlığını satmak için yaptıkları şaşkınlık yarattı. Şüpheliler, Çınardalı’na tip olarak benzeyen Z.K.’yi dublör olarak kullandı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü’nden Z.K.'ye, Saki Çınardalı adına kimlik çıkarıldı. Z.K., çıkarılan kimlikle C.Ç.’ye vekalet verdi. Bu noktadan sonra dolandırıcılar, Saki Çınardalı’na ait daire, arazi ve araçları satmak için müşteri aramaya başladı.

C.Ç., kendisini yeğeni olarak tanıttığı Çınardalı’na ait Çiçekliköy Mahallesi’nde bulunan 9,5 dönümlük araziyi, 1 milyon 750 bin TL’den satışa çıkardı ve satış ilanını internetten de yayınladı. Araziyi almak için C.Ç. ile irtibata geçen B.A., fiyatın düşüklüğünden şüphelenince durumu Asayiş Büro Amirliği Yankesicilik ve Dolandırıclık Büro Amirliği ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine çalışma başlatan ekipler, Z.K.’nin yasa dışı kimlik çıkardığı bilgisine ulaştı. Ekipler, şüphelileri bir süre takip edip, delilleri topladıktan sonra operasyon için düğmeye bastı. Geçen hafta çarşamba günü yapılan operasyonla Z.K., C.Ç., H.Z.E. ve B.K. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede mahkemeye çıkarılan şüphelilerden C.Ç. ve H.Z.E. tutuklandı, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

'BU YATIRIMLAR İÇİN 60 SENE ÇALIŞTIM'

17 yıl kamyon şoförlüğü, 10 yıl da hayvancılık yapan Saki Çınardalı, "60 sene bu yerleri alalım diye aç ve parasız gezdik. Izdırap çekerek kazandık. Benim malımı almak istediler. Dublörümü bulmuşlar. Başımın üstündeki yara izini unutmuşlar, bana hiç benzemiyordu. Bizim her şeyimiz helal, hiç kimse benim hakkımda paralarını vermediğimi, haklarını vermediğimi söyleyemez. Şükürler olsun, emniyetteki polisler çok yardımcı oldu" dedi.

Saki Çınardalı’nın kızı Nazan Çınardalı ise, "Dublörün fotoğrafını görünce şok olduk, babamla uzaktan yakından alakası yok. Nüfus müdürlüğü nasıl böyle bir hataya düşer? Biz inanamadık, hala şoktayız. Menemen’den 1 Ağustos’ta babamın adına kimlik çıkarılmış. Şu an nüfus cüzdanı alırken parmak izi vesaire alıyorlar. Nasıl iyice irdelemeden, tanımadıkları birine nüfus cüzdanı verirler? Onu alınca, e-devletten de giriş yapmışlar, notere de gitmişler. Polisler bizi çok iyi yönlendirdi, onların sayesinde her şeyimizi kullandık. Babamın gerçek kimliğini çıkardık, yakalandılar. Sonuna kadar davacıyız, bir malı bu kadar basit bir şekilde ele geçiremezler. Babamın tüm çabalarını hiçe saydılar, durumun takipçisiyiz" diye konuştu.

IZMIR'DE, SAKI CINARDALI'NA (FOTOGRAFTA) BENZEYEN Z.K.'YI DUBLOR OLARAK KULLANIP, NUFUS VE VATANDASLIK ISLERI MUDURLUGU'NDEN ONA AIT KIMLIK CIKARTAN VE BU YOLLA CINARDALI'NIN YAKLASIK 10 MILYON TL'LIK MAL VARLIGINI AZAR AZAR SATMAYA CALISAN DOLANDIRICILIK SEBEKESI YAKALANDI. CINARDALI'YA AIT, GUNCEL DEGERI YAKLASIK 4 MILYON TL'LIK ARAZIYI, 1 MILYON 750 BIN TL'YE SATMAYA KALKISAN SUPHELILER, ARAZIYI ALMAK ISTEYEN B.A.'NIN DURUMDAN SUPHELENIP, POLISE BILDIRMESIYLE YAKAYI ELE VERDI.(FOTO: MELIS KARAKUZULU / IZMIR DHA)

IZMIR'DE, SAKI CINARDALI'NA (FOTOGRAFTA) BENZEYEN Z.K.'YI DUBLOR OLARAK KULLANIP, NUFUS VE VATANDASLIK ISLERI MUDURLUGU'NDEN ONA AIT KIMLIK CIKARTAN VE BU YOLLA CINARDALI'NIN YAKLASIK 10 MILYON TL'LIK MAL VARLIGINI AZAR AZAR SATMAYA CALISAN DOLANDIRICILIK SEBEKESI YAKALANDI. CINARDALI'YA AIT, GUNCEL DEGERI YAKLASIK 4 MILYON TL'LIK ARAZIYI, 1 MILYON 750 BIN TL'YE SATMAYA KALKISAN SUPHELILER, ARAZIYI ALMAK ISTEYEN B.A.'NIN DURUMDAN SUPHELENIP, POLISE BILDIRMESIYLE YAKAYI ELE VERDI.(FOTO: MELIS KARAKUZULU / IZMIR DHA)

IZMIR'DE, SAKI CINARDALI'NA BENZEYEN Z.K.'YI DUBLOR OLARAK KULLANIP, NUFUS VE VATANDASLIK ISLERI MUDURLUGU'NDEN ONA AIT KIMLIK CIKARTAN VE BU YOLLA CINARDALI'NIN YAKLASIK 10 MILYON TL'LIK MAL VARLIGINI AZAR AZAR SATMAYA CALISAN DOLANDIRICILIK SEBEKESI YAKALANDI. CINARDALI'YA AIT, GUNCEL DEGERI YAKLASIK 4 MILYON TL'LIK ARAZIYI, 1 MILYON 750 BIN TL'YE SATMAYA KALKISAN SUPHELILER, ARAZIYI ALMAK ISTEYEN B.A.'NIN DURUMDAN SUPHELENIP, POLISE BILDIRMESIYLE YAKAYI ELE VERDI.(FOTO: MELIS KARAKUZULU / IZMIR DHA)

IZMIR'DE, SAKI CINARDALI'NA BENZEYEN Z.K.'YI DUBLOR OLARAK KULLANIP, NUFUS VE VATANDASLIK ISLERI MUDURLUGU'NDEN ONA AIT KIMLIK CIKARTAN VE BU YOLLA CINARDALI'NIN YAKLASIK 10 MILYON TL'LIK MAL VARLIGINI AZAR AZAR SATMAYA CALISAN DOLANDIRICILIK SEBEKESI YAKALANDI. CINARDALI'YA AIT, GUNCEL DEGERI YAKLASIK 4 MILYON TL'LIK ARAZIYI, 1 MILYON 750 BIN TL'YE SATMAYA KALKISAN SUPHELILER, ARAZIYI ALMAK ISTEYEN B.A.'NIN DURUMDAN SUPHELENIP, POLISE BILDIRMESIYLE YAKAYI ELE VERDI. SAKI CINARDALI'NIN KIZI NAZAN CINARDALI (FOTOGRAFTA) (FOTO: MELIS KARAKUZULU / IZMIR DHA)

IZMIR'DE, SAKI CINARDALI'NA BENZEYEN Z.K.'YI DUBLOR OLARAK KULLANIP, NUFUS VE VATANDASLIK ISLERI MUDURLUGU'NDEN ONA AIT KIMLIK CIKARTAN VE BU YOLLA CINARDALI'NIN YAKLASIK 10 MILYON TL'LIK MAL VARLIGINI AZAR AZAR SATMAYA CALISAN DOLANDIRICILIK SEBEKESI YAKALANDI. CINARDALI'YA AIT, GUNCEL DEGERI YAKLASIK 4 MILYON TL'LIK ARAZIYI, 1 MILYON 750 BIN TL'YE SATMAYA KALKISAN SUPHELILER, ARAZIYI ALMAK ISTEYEN B.A.'NIN DURUMDAN SUPHELENIP, POLISE BILDIRMESIYLE YAKAYI ELE VERDI. (SOLDAN SAGA: SAKI CINARDALI, NERMIN CINARDALI, NAZAN CINARDALI. (FOTO: MELIS KARAKUZULU / IZMIR DHA)

Melis KARAKUZULU/İZMİR, (DHA)

Etiketler:
 
Annesinin imam nikahlı eşini tüfekle vurdu
 
Binanın çatısında korkutan yangın
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Annesinin imam nikahlı eşini tüfekle vurdu
ADANA'da, annesinin imam nikahlı eşi Ali Kızıldere'yi (35) av tüfeğiyle ...
Bağcılar'da silahlı kavga: 1 yaralı
BAĞCILAR'da, uzun namlulu silah ve tabancanın kullanıldığı kavgada 1 kişi yaralandı.
Silivri'de sünger fabrikasında yangın
SİLİVRİ'de sünger fabrikasında sabah saatlerinde yangın çıktı. Depo bölümünde ...
 
Buraya tırmanmak cesaret istiyor
ERZİNCAN'ın Kemaliye ilçesinde sarp kayalıklara inşa edilen Via Ferrata ...
Ceviz ağaçlarından sandalyeler ilgi görüyor
KARAMAN'ın Ermenek ilçesinde baba mesleği olan marangozluğu sürdüren Mustafa ...
Kocaeli'ye şehit ateşi düştü
IRAK'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-3 harekatında görev yaparken rahatsızlanıp, ...
 
Beyninde tümör bulunan Rüya, hayatını kaybetti
İZMİR'de, Rüya Ertaş'ın (8) beyincik bölümündeki 4 santimlik kötü huylu ...
300 fidan toprakla buluşturuldu
İZMİR'in Ödemiş ilçesinde, cezaevi personeli ve hükümlülerin katılımıyla ...
Ovit Dağı'na 'Cumhuriyet Tırmanışı'
RİZE'de, Cumhuriyet'in kuruluşunun 96'ıncı yıl dönümü dolayısıyla deniz ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva