Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
MAG’lar şimdi her yere ulaşacak
MAG’lar şimdi her yere ulaşacak
Konyaaltı'nda gönüllülerden resim sergisi
Konyaaltı'nda gönüllülerden resim sergisi
Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
22 Nisan 2018 Pazar - 08:38

Dünyada bir tane var o da Antalya'ya geliyor

Antalya gelecek hafta önemli bir havacılık fuarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bazı ilklere sahne olacak fuara, Katar Havayolları da şu an dünyada bir tane bulunan Airbus’ın kompozit gövdeli A350-1000 model uçağıyla katılacak.

Dünyada bir tane var o da Antalya ya geliyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Türk Hava Yolları’nın ana partnerliğinde gerçekleşecek Türkiye’nin ilk ve tek şova dayalı havacılık fuarı EurasiaAirshow, 25 Nisan’da kapılarını açtığında fuarın en dikkat çeken uçağı A350-1000 olacak.

Fuarı ziyaret edeceklere bu bilgiyi vermiş olayım. Zira havacılıkta devrim olarak nitelenen ve geçen hafta burada aldığı ödül sebebiyle yer verdiğim Qsuite Business Class koltuklarıyla da dikkat çekiyor. 

Sadece business ve ekonomi konfigürasyona sahip A350-1000’in en dikkat çeken tarafı ise çift kişilik yatak haline gelen koltukları. Katar aynı zamanda bu koltukları business sınıfında sunan ilk havayolu ve uçakta toplam 6 adet çift kişilik yatak haline gelen koltuk bulunuyor.

DÜNYADAN KİMLER KATILACAK?

EurasiaAirshow’un en ağır konuklarından birisi Uluslararası Sivil Havacılık Otoritesi ICAO Başkanı Olumuyiwa Benard Aliu olacak. Asya Türkiye Sivil Havacılık Konferansı için Antalya’ya gelecek ICAO Başkanı ile birlikte, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, 40 ülkeden muadilleri ile savunma ve havacılık alanındaki büyük şirketlerinin üst düzey yöneticilerine, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü 192 ülkenin sivil havacılık otoritelerine, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ise “EurasiaAirshow Airlines CEO Summit” kapsamında 27 Star Alliance üyesi havayolu şirketinin üst düzey yöneticilerine davet gönderdi.

ANTALYA'DA HAVA ŞOVLARI

Habertürk'ün haberine göre; Fuarın şov kısmında ise adeta nefesler tutulacak. Dünyanın en meşhur akrobasi timleri tam 150 uçuş gösterisi yapacak. İki yılda bir düzenlenecek fuar hem Antalya ekonomisine hem de Türk havacılığına ciddi katkılar sunacak. Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleşecek EurasiaAirshow’a İngiltere, Rusya, İtalya, Amerika, Fransa ve İran gibi pek çok ülkeden sivil ve askeri olmak üzere 300’ün üzerinde şirket katılacak.

Fuara Rusya’dan hava aracı ve profesyonel katılımcı olarak yoğun bir ilgi söz konusu. Ayrıca küresel havacılığın etkin şirketleri, sivil ve askeri delegasyonlar, sektörün profesyonelleri de Antalya’da bu fuarda buluşacak. Son günlerde Türkiye’nin envanterine alacağını açıklaması sebebiyle sıkça gündeme gelen Rus yapımı S-400 füzelerinin mokap’ları da ilk kez fuarda sergilenecek. Ayrıca fuar çok sayıda yolcu uçağı, iş jeti, helikopter ve çeşitli tiplerde askeri hava araçlarına ev sahipliği yapacak.

PİLOTSUZ HAVA TAKSİ DÖNEMİ

Ocak ayında Las Vegas Tüketici Elektroniği Fuarı’nda görücüye çıkan ‘Volocopter’den burada bahsetmiştim. Pilotsuz ve uzaktan kumandalı 2 kişilik bu hava aracı, ergonomik ve ince koltuklarıyla hizmet vermek için gün sayıyor. Zira tanıtımının yapılmasının ardından Alman yapımı ‘Volocopter’in kısa sürede 25 milyon euro değerinde yatırım alması proje sahiplerinin moralini yukarı çekmiş durumda. Hava taksi hizmeti verecek ‘Volocopter’ inşa edilecek ‘VoloPort’ istasyonlara her 30 saniyede bir iniş-kalkış yapabilecek. Elektrikle çalışan bu hava araçları, ‘Volo-Port’ta robotik bir sistemle şarj edilebilecek. Geçen hafta New York’ta tanıtımı yapılarak, hava aracı hakkında merak edilen; güvenlik önlemleri, VoloPort adı verilen istasyonlar, yönetim sistemi, talep edilen park yerleri ve yolcuların aracını nasıl kullanacakları gibi hususlar açıklığa kavuşturuldu. Dubai merkezli çalışmalarını sürdüren şirket, 2020 gibi ilk hizmeti vermeyi, 2028’de ise senede 100 bin yolcu uçurmayı hedefliyor. 

 
Hangi il kaç vekil çıkaracak ?
 
Kaş'ta Antik Su Yolu Yürüyüşü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Böcek: Bu Fuarda herkes mutlu
KONYAALTI Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Konyaaltı Mutlu Çocuk Fuarı'nın ...
Antalya'da turizmci baba-oğul gözaltında
ANTALYA'daki Delphin Otelleri’nin sahipleri arasında yer alan Ufuk Cömertoğlu, ...
Senfonide piyano ve opera keyfi
ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası'nın (ADSO) konserler dizisi devam ediyor.
 
Kaş'ta kaza: 1 ölü
 ANTALYA'nın Kaş ilçesinde kamyonetle çarpışan otomobilin sürücüsü yaşamını yitirdi.
Çocukların elinden sanat sergisi
Kaş yeni bir sergiye ev sahipliği yapıyor.
İtiraf geldi cezası nerede?
Antalya Deniz Ticaret Odası’nın seçimlerinde bir adayı destekleyen, siyasi ...
 
Başkan Uysal'dan 23 Nisan mesajı
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk ...
Demre'de Yörük Göçü Şenliği
ANTALYA'nın Demre ilçesinde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Demre Yörük Göçü ...
Polisten Antalya'da fuhuş operasyonu
ANTALYA'da polisin gerçekleştirdiği operasyonda, 'masaj salonu' olarak ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva