Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
21 Ekim 2022 Cuma - 16:53

Duruk'un cenazesi Antalya'ya uğurlandı

Aroma A.Ş. ile Friterm A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ali Metin Duruk, dün sabah saatlerinde geçirdiği ağır grip sebebiyle 74 yaşında hayatını kaybetti. Duruk için Ataköy Ömer Duruk Cami'sinde cenaze töreni düzenlendi.

Duruk un cenazesi Antalya ya uğurlandı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Yoğun bir katılımın olduğu cenaze töreninde Duruk'un yakınları gözyaşlarına boğuldu.Kılınan cenaze namazının ardından Duruk’un cenazesi Antalya Akseki’de aile kabristanına defnedilmek üzere yola çıkarıldı.

Aroma A.Ş. ile Friterm A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ali Metin Duruk geçirdiği soğuk algınlığı ve ağır grip nedeniyle dün sabah saatlerinde hayatını kaybetti. 74 yaşındaki Duruk için İstanbul Ataköy Ömer Duruk Cami'sinde düzenlenen törende ailesi taziyeleri kabul etti. Törene Bakırköy Belediye Başkanı Op. Dr. Bülent Kerimoğlu, Akseki Belediye Başkanı İbrahim Özkan, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, TEMA Vakfı Başkanı Deniz Ataç ve çok sayıda vatandaş katıldı. Duruk’un cenazesi yarın ikindi namazına mütakip Antalya Akseki’de aile mezarlığına defnedilmek üzere yola çıkarıldı.

“ÜLKESİ İÇİN HER ŞEYİNİ FEDA ETMEYE HAZIR BİR İNSANDI”

Merhum Ali Metin Duruk’un kardeşi Aroma Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mahmut Atom Duruk, “Çok değerli bir insandı. Doğaya tabiata insanlara saygılıydı. Irk, din ayrımı yapamayan bir kişiydi. Vatanı ve ülkesi için her şeyini feda etmeye hazır bir insandı” dedi.

“BUGÜN AİLE OLARAK SADECE BİZ AĞLAMIYORUZ HERKES AĞLIYOR”

Kuzeni Figen Aybars, “Bugün doğa, canlılar, hayvanlar, iş adamları, işçiler öksüz kaldı. Bugün tüm canlılar üzgün ve ağlıyorlar. En önemlisi memleket sevdalısı Akseki’miz öksüz kaldı. Her şeyini canını, varlığını canlılar için insanlar için harcayan Metin ağabeyimin ruhu şad olsun. Mekanı cennet olsun. Bugün aile olarak sadece biz ağlamıyoruz, herkes ağlıyor. Çok sevgi dolu bir insandı. O sevgisini bütün canlılara verdi. Bugün herkes ağlıyor” diye konuştu.

“HEPİMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR KAYIP”

Bir diğer kuzeni Atilla Duruk da cenaze töreninde yaptığı açıklamada, “Sadece aile için değil Akseki için, Türkiye için, insanlık için, hepimiz için çok önemli bir kayıp. Hepimizin hayranı olduğu çok yönlü örnek alınabilecek bir insandı. İş hayatında tüm sosyal STK’larda görev alır, herkese yardımcı olurdu. Hepimizin örnek aldığı bir insandı. Söyleyecek bir şey bulamıyorum Türkiye için çok büyük bir kayıp. Belki Türkiye en önemli bir insanını kaybetti yani bu kadar olur. Çok üzgünüz. Onun başlattığı projeler vardı Akseki için. Öğrenciler için TEMA’da görevi vardı. Onun dışında kadın kooperatifleri kurulmuştu. Akseki’nin her şeyinde imzası vardı. Kendi işinden çok toplumsal konularla ilgiliydi. Kendi parası için değil insanlık için çalışan birisiydi. Bir kişi yok ki onun hakkında kötü konuşabilsin yani o kadar mükemmel bir insandı” ifadelerini kullandı.

“İNSANLIK ÇOK BÜYÜK BİR ADAMI ÇOK BÜYÜK BİR HAYIRSEVERİ KAYBETTİ”

Duruk’un dayısının oğlu Mehmet Makineci ise “Bizim çocukluğumuz beraber geçti. Bizim ağabeyimizdi. Çok başarılı işler yaptı. Çok hayırseverdi. Aniden böyle olunca bizim kaybımız değil Akseki’nin ve insanlığın kaybı oldu. İnsanlık çok büyük bir adamı çok büyük bir hayırseveri kaybetti. Hala şoktayız. Bu kalabalık onun eseridir. Ona olan sevgidir bunun parayla pulla alakası yok tamamen yaşam tarzıyla alakalı bir durumdur. Paraya servete hiç değer vermezdi ama insanlığa çok değer verdi” dedi.

ALİ METİN DURUK KİMDİR?

Ali Metin Duruk, 1973 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Makine Yüksek Mühendisi olarak mezun olduktan sonra 1972 yılında Alarko’da çalışma hayatına başlamıştır.

1975 yılında serbest çalışma hayatına başlayan Duruk, kurduğu Friterm A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanı görevini, Aroma A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı, İREKS A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği ve Duruk İcra Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütmüştür. Friterm A.Ş. olarak Etik İtibar Derneği Kurucu Üyesi de olan Duruk, TEİD Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır.

İklimlendirme Soğutma Klima İmalatçıları Derneği (İSKİD) ve Isıtma Soğutma Klima Araştırma ve Eğitim Vakfı'nın (ISKAV) kuruluşunda görev alan Duruk, bu dernek ve kuruluşların Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmüştür. TMMOB-MMO’da çeşitli dönemlerde Yönetim ve Denetim Kurulu üyelikleri yanında Merkez Saymanlığı görevini yürütmüştür.

Çeşitli Sivil Toplum Kuruşlarında görev alan Duruk, İSO Meslek Komitesi Başkanlığı, TOBB İklimlendirme Meclisi Başkan Yardımcılığını, İSİB İklimlendirme Sanayi İhracatçılar Birliği Başkan Yardımcılığı, ISKAV Başkan Yardımcılığını yürütmüştür. MMO Teknik Komisyon ve Tesisat Dergisi Yayın Kurulunda görev yapmış olan Duruk, TEMA Vakfı Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti üyesiydi.


 

 
Genital Estetik Yaptıranların Sayısı Artıyor
 
Antalya'daki cinayet davasından müebbet çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Komşusu havlayan köpek yüzünden ölümle tehdit etmiş
ADANA'nın Seyhan ilçesinde yaralanan köpekleri kendi imkanları ile tedavi ...
Originsight İnsan Kaynakları Eğitimleri
İK profesyonelleri ve üst düzey yöneticiler için İK eğitimi, bir kuruluşun ...
Kitap fuarı başlıyor
İzmir'in yeni kitap fuarı İZKİTAP 28 Ekim'de açılıyor
 
ICS Personel Devam Kontrol Sistemi
PDKS sistemi personel takibi için kullanılan sistemdir. Bu sistemler üç ...
Havuzlu Ev Kiralamayı Düşünenlerin Bilmesi Gerekenler
Yazın en sıcak günlerini evde oturarak geçirmek zorunda değilsiniz. Tatil ...
Binali Yıldırım kaza geçirdi
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Azerbaycan’ın programı kapsamında Karabağ’da ...
 
76 yaşındaki kadına 16 yıl 8 ay ev hapsi
ANKARA'da 60 yıllık eşi Ahmet Akgün'ü (80) kendisine ve kızına şiddet ...
İçişleri: 2 terörist etkisiz hale getirildi
İÇİŞLERİ Bakanlığı, Şehit Jandarma Er Mevlüt Yıldız Operasyonu kapsamında ...
BRC Türkiye LPG Tank ve Regülatörü
LPG tanklarının yaygınlaşması, lpg tankları değişimleri ve Lpg tank fiyatları ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva