AKM'de flüt konseri
AKM'de flüt konseri
Balon balığı istilasına 'avcılık' tedbiri
Balon balığı istilasına 'avcılık' tedbiri
Antalya'da motosikletli kadın hayatını kaybetti
Antalya'da motosikletli kadın hayatını kaybetti
Alanya'da devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı
Alanya'da devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı
13 Aralık 2022 Salı - 19:57

EYT'de beklenen açıklama geldi

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "EYT konusunda bu ay sonuna kadar bu işi neticelendireceğiz. Şu anda ilgili bakan arkadaşlarım çalışmaları sürdürüyorlar. İnşallah ay sonuna kadar da bunu karara bağlayacağız ve 2023'e masamızdan bunu kaldırarak inşallah girmiş olacağız. Olay bu" dedi.

EYT de beklenen açıklama geldi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, katılacakları toplantı ile ilgili olarak, "Enerji, ulaştırma ve ticari konular; zirvemizin ana gündem maddelerini teşkile edecektir. Bu vesileyle ayrıca ilişkilerimizin akdi zeminini kuvvetlendirmek üzere muhtelif anlaşma metinlerini de imzalayacağız. Böylelikle enerji, ticaret, ulaştırma, gümrük, ekonomi, eğitim, bilim ve kültür alanlarından sorumlu kurumlarımız arasında etkin iş birliği mekanizmalarını desteklemiş olacağız. Avaza'daki görüşmelerimizde bölgesel ve küresel meseleler hakkında da fikir teatisinde bulunacağız. Maksadımız sadece 3 ülke halkı için değil kardeş Türk devletleri ve bölgemiz için daha müreffeh ve güvenli bir gelecek inşa etmektir. Başta Türk devletleri teşkilatlarımız olmak üzere çok taraflı platformlu iş birliğimizin geliştirilmesi de hedeflerimiz arasındadır. Zirvede alınacak kararların bu gayretlerimizde bizlere yardımcı olacağına inanıyorum" dedi.

'TEMENNİM ODUR Kİ, TÜRKMEN GAZINI HAZAR ÜZERİNDEN GETİRELİM'

Erdoğan, Türkmen gazının dünya pazarına taşınması konusunda, "Türk dünyasında iş birliği alanları her geçen gün giderek genişliyor. Bu bağlamda yarın da kritik bir zirve gerçekleşecek Türkiye, Türkmenistan ve Azerbaycan devlet başkanları arasında. Enerji meselesi en öne çıkan başlıklardan bir tanesi ve Türkmen gazının dünya pazarına taşınması ve sunulması noktasında da Türkiye'nin alternatif rotalardan biri olması bekleniyor. Bu bağlamda yürütülen çalışmalarda hangi aşamaya gelindi?" sorusuna, "Aslında bu konuyu sayın Derdi Muhammedov ile daha önceki bir araya gelişimizde görüştük ve bu konuda kendisinin hassasiyetlerini de gördüm. Bu 'Avaza Zirvesi' zaten ağırlıklı olarak bu doğalgaz konusundaki adımı atmaya yöneliktir. Onun için Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanım da zirvede bizimle beraber olacak. Tabi bir tarafta da İlham Bey'in olması o da bu süreç için önem arz ediyor. Bunları orada 3’lü olarak konuşacağız. Temennim odur ki Türkmen gazını ülkemize Hazar üzerinden getirelim" ifadelerini kullandı. 

'BU KONUDA ASLA TAVİZ VEREMEYİZ'

Erdoğan, "Genel olarak Suriye'nin kuzeyine yönelik kara harekatına ilişkin neler söylemek istersiniz?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Her zaman söylediğim gibi yine söylüyorum; bu işin adresi, bu adresin tarihi verilmez. Fakat Soçi mutabakatında Sayın Putin ile vardığımız hedefler belli. Onu kendisine tekrar hatırlattım ve hedefimiz özellikle sınırdan güneye malum bizim 30 kilometrelik bir derinlikte hedefimiz var. Zira buralardan ülkemiz sürekli olarak maalesef teröristlerin adeta tehdidi altında kalıyor. Son zamanlarda bu ciddi manada çoğaldı ve bunlara sessiz kalmamız mümkün değil. Yani Pençe-Kilit'te attığımız adımlar neyse, aynı şekilde Suriye'nin kuzeyinde zaman zaman topraklarımıza karşı yapılan saldırılara sessiz kalmamız da mümkün değil. Dost Rusya ile buradaki atacağımız adımlarda birlikte beraber karar verme ve belki de uygulama konusunda kendisinden destekleri de istedik. Bu konuda asla taviz veremeyiz"

'2023'E BUNU MASAMIZDAN KALDIRARAK GİRMİŞ OLACAĞIZ'

Erdoğan, EYT ile ilgili son gelişmelerin ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesinin detayların sorulması üzerine ise şöyle konuştu:

"EYT konusunda bu ay sonuna kadar bu işi neticelendireceğiz. Şu anda ilgili bakan arkadaşlarım çalışmaları sürdürüyorlar. İnşallah ay sonuna kadar da bunu karara bağlayacağız ve 2023'e masamızdan bunu kaldırarak inşallah girmiş olacağız. Olay bu. Cumhur ittifakı olarak Devlet Bey ile etraflıca birçok konuyu görüştük. Tabi şu bir gerçek ikimizin oyu parlamentoda Anayasa değişikliğine yeterli değil. Bu konularla ilgili olarak gerek başörtü meselesi gerek aile konusu bu konularda Anayasa değişikliği hususunda parlamentodaki diğer partilerin destek vermesi işimizi kolay kılacaktır. Onun için de grubumuz bu çalışmaları Cumhur İttifakı ile beraber yürütüyor. Temennimiz odur ki parlamentodaki diğer partilerin vereceği destekle bu Anayasa değişikliğini yapabilecek sayıya ulaşalım ve Anayasa değişikliğini de bu şekilde yapalım.

Kaan ULU-Muhammet BAYRAM/ANKARA, (DHA)-


 

Etiketler:
 
Okul müdürü darpla suçladı; şube başkanı 'iftira' dedi
 
Antalya'da 3 ilçede okullar tatil edildi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 14 Aralık 2022 Çarşamba 05:02

Herhalde yine bir yaş sınırı olacak gibi görünüyor.Açık kaynaklarda yazılıp çiziliyor,böylelikle yıllara yayılarak bütçeye olacak yük bölünmüş olacak.Yoksa bir anda milyonlarca kişinin aynı anda emekli olmasını bütçe kaldırabilir mi,ülkemiz genç emekli topluluğu haline getirilmiş,bu olacak iş mi.Geçmişin iktidarları sırf seçimlerde oy almak için vaatlerde bulundular ve sonraki yıllar sorunlara neden oldular.Ülkemiz Avrupa ülkeleri gibi değil,hem ekonomik hem de sosyal yönden daha alt sıralarda,ancak hiç değilse kadınlar 55 erkekler 60 yaşında emekli olabilmelidirler.Bu yaşların üzerlerindeki tabloda ağır,zaten yaşam koşulları belli.EYT'lilere gelince kadınlara 48 erkeklere 50 yaş sınırı getirilmelidir.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Okul müdürü darpla suçladı; şube başkanı 'iftira' dedi
IĞDIR Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü Suat Kaya (42), Eğitim-Bir-Sen ...
Gecekondu alev alev yandı
ARNAVUTKÖY'de bir gecekonduda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İtfaiye ...
Eski eşinin vurduğu Pelin entübe edildi
ANKARA'nın Çankaya ilçesinde, eski eşi Mehmet E.'nin (55) sokak ortasında ...
 
Eşini bıçaklayan sanığa verilen cezaya itiraz
KAYSERİ'de, boşanma aşamasındaki eşi Fatma Çakır'ı (45) 18 yerinden bıçaklayarak ...
Bariyer, otomobilin önünden girip arkasından çıktı
KOCAELİ'nde, TEM yolunda kontrolden çıkan otomobil, bariyerin altında ...
Otomotiv servisinde yangın
MERSİN'in Toroslar ilçesinde, 3 katlı binanın zemin katındaki otomotiv ...
 
Hamile eşini döven şüpheli tutuklandı
ESKİŞEHİR'de Afganistan uyruklu Nasrullah N. (31), 8 aylık hamile eşi ...
Emel'in müebbet hapsine 'ilk hamle' indirimi
AYDIN'ın Efeler ilçesinde eşi Doğukan Bağ'ı (28) bıçakla öldürdüğü suçlamasıyla ...
Tekneden düşen balıkçı için denizden ve havadan arama
ZONGULDAK’ta, balık avı sırasında tekneden suya düşen İbrahim Acar’ı (38) ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva