Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
8 Mart 2024 Cuma - 14:32

Eda Erdem Dündar'ın heykelinin açılışı gerçekleştirildi

Fenerbahçe ve A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın kaptanı Eda Erdem Dündar'ın, Ülker Stadyumu önündeki heykelinin açılışı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde yapıldı.

Eda Erdem Dündar ın heykelinin açılışı gerçekleştirildi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Törene Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, A Milli Kadın Voleybol Takımı ve Fenerbahçe'nin kaptanı Eda Erdem Dündar, Fenerbahçe yönetim kurulu üyeleri, Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, teknik ekibi ve oyuncuları, Eda Erdem Dündar'ın ailesi ve sarı-lacivertli camianın önemli isimleri katıldı.

Bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Eda Erdem Dündar, hayalini bile kuramayacak büyük bir an yaşadığını dile getirdi. Tecrübeli voleybolcu, "Bayrampaşa'da aile apartmanında, kalabalık bir ailede büyüdüm. Her hafta amcamlarla, kuzenlerimle birlikte Fenerbahçe'nin maçlarını izlemek için toplanıyorduk. Ailecek en büyük tutkumuz Fenerbahçe. Bir röportajda hangi takımı tutuyorsun diye sorduklarında, Fenerbahçe yazıp ölümüne diyorum. Yayınlandığında, benim voleybola başlamama vesile olan, takım kaptanlığını yaptığım Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nde yöneticilerimi kızdıran. Sevgili İsmail Şahin hocamı ve profesyonel kariyerimi başlatan Cengiz hocamı biraz da mahcup ediyorum. 2008 yılında başkanımız Aziz Yıldırım'ın amatör branşlara verdiği değere ve Mehmet Ali Aydınlar'ın sponsorluğu ile yatırımlarla Fenerbahçe'den hep düşlediğim bir teklif geliyor. Mehmet Ali Bey, beni alabilmek için tüm şartları zorluyor. Ben de 'gidemezsem voleybolu bırakırım' noktasına geliyorum. Rüya gerçek oluyor, çocukluk aşkıma kavuşuyor ve çubuklu formayı sırtıma geçiyorum. O gün bugündür bir kez çıkartamadan, o armayı başımın üstünde taşıyorum. Fenerbahçe ile büyüyorum. Kulübün en zor günlerinde, mahkeme salonlarına Avrupa'nın en büyük kupasını götüren Fenerbahçeli kadınlardan birisi oluyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılında 3 büyük kupayı kazanan Kadın Milli Takımımızın kaptanlığını yapmanın da onurunu da yaşıyorum. Mustafa Kemal Atatürk'ün omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layık gördüğü tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum. O küçük kız çocuğunun hayalini bile kuramayacak kadar büyük bir anı yaşıyoruz. Ali Koç'un başkanlığında kadınların toplumdaki yerini bir kere daha vurgulayacak, hedefleri olacak küçük kız çocuklarına ben yapabilirsem siz de yapabilirsiniz mesajını en somut haliyle verecek olan bu heykelin açılışında sizlerin karşısındayım. Başkanımız Ali Koç'a, yönetim kurulumuza, Federasyon Başkanımız Mehmet Akif Üstündağ'a, heykeltıraş Pınar Öktem hanıma, benim bugünlere gelmemde emeği olan antrenörlerime, takım arkadaşlarıma ve aileme sonsuz teşekkür ederim. Bugün bana öyle bir armağan bana verdiniz, ömrümün geri kalanında ne zaman beni bir şeyler zorlarsa bu heykelin önünde duracağım ve kulaklarımda 'Ne kaptanlar geldi' bestesi çalacak. Beni Eda Erdem yapan, Fenerbahçe'ye olan aidiyetim ve Fenerbahçelilerin koşulsuz sevgisidir. İyi ki Fenerbahçeliyiz, iyi ki Fenerbahçeyiz" ifadelerini kullandı.

ALİ KOÇ: EDA ERDEM, LİDERLİĞİ VE KARAKTERİYLE DE TÜRK SPORU İÇİN ÖNEMLİ BİR ROL MODELİDİR

Eda Erdem'in, liderliği ve karakteriyle Türk sporu için önemli bir rol model olduğunun altını çizen Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Bu bulunduğumuz alan diğer bütün heykellerimizin de toplanacağı, 4 heykelin bulunacağı boş olan bir yer olacak. O boş olan yere kimin geleceğini sizlerle paylaşmak istemiyorum. Erken tarihimizin önemli isimlerden biri olacak. Eda Erdem, sadece sahada sergilediği üstün performansıyla değil aynı zamanda liderliği ve karakteriyle de Türk sporu için önemli bir rol modelidir. Sadece Fenerbahçelilerin değil, tüm sporseverlerin gönlünde taht kurmuş bir sporcumuzdur. Tam 16 yıldır formamızı taşıyor. Hem kulübümüzün ve milli takımımızın kaptanlığını başarıyla üstleniyor, kupalar kazanıyor ve rekor yapıyor. Eda'nın cesareti, özverisi ve duruşu Türk gençliğine ilham verici örnek oluşturuyor. Londra Olimpiyatları'ndan 12 sene sonra olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek. Geçtiğimiz yıl Milletler Ligi'ni kazanırken, kaptanlığıyla unutulmaz izler bıraktı. Öyle bir kadın düşününce en zor günlerde sarı-lacivert çubuklu formanın zirvede olmasını sağladı. Karanlıkların sonunda daima aydınlığın geleceğini herkese gösterdi. Duruşuyla milyonlarca Fenerbahçelilerin sevgilisi oldu. Tüm ülkenin sevgisini, sorumluklarını omzunda taşıdı. Herkesin sevgisini ve saygısını kazandı. Bugün bu büyük ve liderin onuruna bir heykel açıyoruz. Fenerbahçe açısından da önemli günlerden biri. Dünyada çok az sporcuya nasip olacak bir kariyer, çok az sporcuya nasip olacak başarıyı kazandı. Bu heykel gelecek nesillere, küçük kız çocuklarına daima ilham kaynağı olacaktır. Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı olarak, Türkiye Ligi'nde lideriz, Avrupa'da da yarı finaldeyiz. Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı'nın arkasında yatan güç, Eda Erdem gibi öncü, vizyoner ve lider sporcularımızın inanmışlığı, çalışmalarıdır. Kupayı da sizlerden bekliyoruz. Sizlerle daha nice zaferlere imza atacağımızdan şüphem yok. Bugün Eda Erdem'in heykelini gururla açarken aynı zamanda tüm kadınların gücünü ve başarılarını yüceltiyoruz. Bu özel gün vesilesiyle tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Eda Erdem ve tüm kadın sporcularımıza başarılar diliyorum. Eda'yı, Atasına bağlı, milli değerlere saygılı, böylesine bir evlat yetiştiren ailesine, kariyerinde emeği olan hocalarına, Eda Erdem'in Fenerbahçe ile hem buluşmasını hem de Fenerbahçe'de yıllarca kalmasını sağlayan önceki başkanımız Aziz Yıldırım'a spor vizyonunu kulübümüze yerleştirmesinden dolayı, kulübümüz ve camiamız adına teşekkür ediyorum. Dün akşam bizler için güzel bir gece oldu. Bu hafta sonu da inşallah öyle olur. Biz sporcudan fazlası, bir liderlik aynası ve karakter örneği olan Edamıza bundan sonraki kariyerinde, Fenerbahçe'de devam etmesini ve herkese ilham kaynağı olarak devam etmesini diliyorum, başarılar diliyorum. Hepimize hayırlı Ramazanlar diliyorum" şeklinde konuştu.

HEYKELTIRAŞ PINAR ÖKTEM DOĞAN: BU ESER, TÜRK KADININ GÜCÜNÜ KUTLAYAN VE ONLARI CESARETLENDİREN BİR SİMGEDİR

Heykelin sadece sanat eseri olmadığını ve bir simge haline geldiğini belirten yüksek mimar ve heykeltıraş Pınar Öktem Doğan, "Benim için çok duygulu ve heyecanlı bir an. Bu eser, Türk kadının gücünü kutlayan ve onları cesaretlendiren bir simgedir. Eda Erdem sadece bir sporcu değil, genç kızlarımıza cesaret ve kararlılık hayallerine gitmek için ilham kaynağı olacaktır. Bu heykel sadece sanat eseri olmanın ötesinde bir simge olacağı için yapacak işin büyüklüğü ve önemi duygularımı daha da derinleştirdi" diye konuştu.

Açıklamaların ardından, Eda Erdem Dündar'ın heykelinin açılışı gerçekleştirildi.

ALİ DANAŞ / İSTANBUL,(DHA).

 
Zelenski, İstanbul'a geldi
 
Antalya'da kadınlardan anıta çelenk
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zelenski, İstanbul'a geldi
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
Armağan Çağlayan'dan 'dolandırıcılık' uyarısı
Armağan Çağlayan adının ve fotoğraflarının kullanılarak dolandırıcılık ...
Survivor'da oyun alanında tartışma
Survivor All Star'da bir isim daha adaya veda etti. Yarışmadan elenen ...
 
'İstanbul Boğazı gırgır balıkçılığına kapatılsın' çağrısı
BALIKÇILARIN denizlerde bıraktığı hayalet ağların zararlarına yönelik ...
Yerlikaya: 4 ton 604 kilogram metamfetamin ele geçirildi
İÇİŞLERİ Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen "NARKOÇELİK-5" operasyonlarında ...
Altın dolandırıcılığı şüphelileri adliyede
AFYONKARAHİSAR'ın Çay ilçesinde sosyal medya üzerinden sahte altın satarak ...
 
200 erkek şoför arasında 3 kadın
ANKARA'da TIR şoförleri Arzu Özoğlu (43) ve Handan Avaner (27), lojistik ...
Eski eşinin öldürdüğü Mervegül'ün tabutunu kadınlar taşıdı
MERSİN’in Tarsus ilçesinde 1 yıl önce boşandığı polis memuru Mustafa Yıldır ...
Seçil Erzan 4'üncü kez hakim karşısına çıkıyor
ARALARINDA Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva