Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
18 Mart 2019 Pazartesi - 13:18

En güncel emlak fiyatları hakkında bilgi almak mı istiyorsunuz? Haberimize bakmadan geçmeyin.

İnternet ve mobil teknolojilerin ilerlemesi sonrasında artık her türlü ihtiyacımız için bu platformları kullanıyoruz. Düşük fiyatlı ucuz ürünler için de yüksek fiyatlı ürünler için de en avantajlı seçeneklerin tamamına internet üzerinden erişim sağlamamız mümkün.

En güncel emlak fiyatları hakkında bilgi almak mı istiyorsunuz? Haberimize bakmadan geçmeyin.
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İnternet üzerinden araştırma yaptığımız ürünler arasında gayrimenkul ürünlerini de sayabiliriz. Oldukça yüksek fiyat seçeneklerine sahip olan bu tip ürünlere ilişkin yaptığımız araştırmaların artık pek çoğunu bu iş için kurulmuş olan internet siteleri aracılığıyla yapıyoruz.

Örneğin; Antalya satılık daire ilanı aramalarına bakarken öncelikli tercihimiz çok bilinen veya adını çok duymasak da arama motorları vasıtasıyla ulaştığımız emlak ilanlarının verildiği internet siteleri.

Bu tip sitelerin pek çok avantajları olsa da sayılarının çok fazla olması aradığımız ilanları kolay bir şekilde bulabilmemiz için engel teşkil ediyor. Zira en uygun ve hesaplı ilana ulaşmak için belki de 100 farklı site gezmemiz gerekebilir. Hele ki bu sitelerin sayılarının gün geçtikçe daha da çoğaldığı göz önünde bulundurulduğunda, doğru ilana ulaşmanın ne denli zor bir olay haline geldiğini ev arayanların birçoğu görecektir.

Bu sorunun önüne geçen ve sırf emlak ilanları bazında kullanılabilecek olan yeni bir platform var: tr.flatfy.com. tr.flatfy.com, sadece emlak ilanlarının bulunabildiği bir arama motoru olarak hizmet vermektedir.

Türkiye’de yayın yapan toplamda 1189 adet emlak ilan sitesinin tamamı üzerinde aranılan kritere ilişkin emlak ilanlarını Flatfy üzerinde bulabilirsiniz.

tr.flatfy.com internet sitesinin çalışma mantığı ülkemizde yayın yapan tüm emlak ilan sitelerini emlak ilanları bazında tarama üzerine kuruludur. Ayrıca son dönem teknolojilerinden olan yapay zekâ teknolojisi ile kodlanmış olan sitemizde Türkçe metin kalıpları ile arama yapılabilmektedir.

Örneğin; “Çankaya’da okula yakın 3+1 doğalgazlı daire” şeklindeki bir metin kalıbını arama kısmına yazdığınız zaman tr.flatfy.com veri tabanında yer alan ve bu kriterlere uygun tüm emlak ilanlarına kolay bir şekilde erişilebilecektir.

tr.flatfy.com üzerindeki ilanların tamamı günceldir. Arama portföyümüzde bulunan ilan sitelerine girilen ilanların tamamı uygun şekilde üzerinden 24 saat geçmeden veri tabanımıza dahil edilmektedir. Bu sayede, her an güncel ilanlardan haberiniz olabilecektir.

Emlak sitelerine daha geniş kitlelere erişim için iş ortaklığı

Bunun yanında tr.flatfy.com sitesi, piyasada yer alan emlak ilan sitelerine daha fazla kişiye ulaşmalarını sağlayacak şekilde iş ortaklığı teklifleri sunmaktadır.

tr.flatfy.com sitesi aylık 1,3 milyon görüntülenme almakta olan devasa bir sitedir. Flatfy’ın bu denli yüksek kitlelere hitap etmesinden bu alanda çalışmakta olan tüm emlak ilanlarına yer veren internet siteleri faydalanabilmekte, sitelerini tr.flatfy.com’a kaydettirebilmekte ve müşteri kitlelerini çoğaltabilmektedir.

Flatfy’ın bir diğer artısı ise bünyesinde yer alan emlak ilanlarına ulaşımı orijinal siteye yönlendirerek sağlamasıdır. Bu açıdan da Flatfy tam bir arama motoru mantığı ile işlem görmekte olan bir internet sitesi olduğunu göstermektedir.

Kısacası tr.flatfy.com sitesi için emlak sektörünün Google’ı denilebilir.

Flatfy tarafından sağlanan bir diğer hizmet ise haberimize de konu olan ve aylık olarak veri tabanında yayınlanan tüm ilanları analiz ederek belirlediği ortalama konut satış fiyatları raporlarıdır.

Bu raporların sonuncusu olan Şubat ayı ortalama satılık daire fiyatları raporu tr.flatfy.com tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Şimdi dilerseniz hep birlikte tr.flatfy.com’un yayınlamış olduğu rapora geçerek ülkemizdeki Şubat ayı satılık daire fiyatlarının ne seviyede olduğuna dair bir değerlendirme yapalım.

tr.flatfy.com sitesinin yayınladığı ilk rapor yukarıda yer alan ve daire büyüklüklerine göre fiyatları gösteren rapordur. Yukarıdaki raporda yer alan verilerdeki 1 room ifadesi 1+1 dairelere ilişkin fiyatları, 2 rooms ifadesi 2+1 dairelere ilişkin fiyatları, 3 rooms ifadesi 3+1 dairelere ilişkin fiyatları ve 4 rooms ise 4+1 dairelere ilişkin ortalama fiyatları göstermektedir.

Raporda yer alan verilere göz attığımızda Şubat ayında en yüksek fiyata sahip olan şehrin Muğla’nın Bodrum ilçesi olduğunu görmekteyiz. Bodrum’daki ortalama satılık daire fiyatları, ülkemizin en büyük ve en gelişmiş büyükşehri olan İstanbul’un dahi 2+1 ve 4+1 dairelerde 2 katına yakındır.

Bodrum’dan sonra en yüksek fiyatlara sahip olan şehir ise daire büyüklüklerine göre değişiklik göstermektedir. 1+1 daire fiyatlarında Bodrum’dan sonra en yüksek fiyatlara sahip olan şehir 240.000 TL ile Muğla olarak ortaya çıkmıştır. Tabi ki Muğla’nın bu denli yüksek fiyatlara sahip olmasının bir diğer nedeni de Muğla şehrindeki fiyatlara ilişkin yapılan hesaplamada Bodrum’a ilişkin fiyatların da göz önünde bulundurulmasıdır. Ancak tabi ki Bodrum’un yanı sıra Muğla’nın diğer pek çok popüler tatil yeri olan ilçeleri bulunsa da iç kesimlerdeki bazı küçük ilçelerin de fiyatları aşağı düzeye çektiği görülmektedir.

Bunun yanında 2+1 daire fiyatlarında ise Bodrum’dan sonra en pahalı olan şehrin 402.300 TL’lik ortalama fiyatı ile yine Muğla olduğu görülmektedir. Hatta bu rakam Bodrum’daki rakamdan sadece 100.000 TL daha azdır.

3+1 büyüklükteki dairelerde Bodrum’dan sonra en yüksek fiyata sahip olan şehir 420.000 TL’lik fiyatı ile İstanbul olmuştur. İstanbul’un genel olarak Türkiye’nin en çok çalışan nüfusa sahip olan şehri olmasının bu tablonun oluşmasındaki etkisi büyüktür. Çünkü çalışan nüfusun büyük bir çoğunluğu standart çekirdek aile olarak görülebilecek ufak ailelerdir. Bu ailelerin de büyük bir çoğunluğu ikamet için 3+1 daireleri tercih etmektedir. Dolayısıyla İstanbul’un bu noktada 3+1 dairelere olan talebinin fazla olması bu şekilde bir tablo ile karşılaşmamızı olağan kılmaktadır.

4+1 dairelerde ise Bodrum’dan sonra en yüksek fiyata sahip olan şehrin 600.000 TL’lik fiyatı ile Gaziantep olduğu görülmektedir. Gaziantep ülkemizin güneydoğusunda yer alan bir şehirdir. Diğer büyüklükteki dairelerin fiyatlarına bakıldığında bu fiyattan oldukça düşük olduğu görülmesine rağmen 4+1 dairelerde Gaziantep’in fiyatlarının seviyesi ciddi manada yüksektir. Bu durumun nedeni olarak Gaziantep’te yaşayan ailelerin daha çok geniş aileler olması ve daha geniş evlerde ikamet etmeye meyilli olmalarıdır. Bu nedenle Gaziantep’teki 4+1 dairelerin fiyatları ciddi derecede yüksek seviyede ortaya çıkmıştır.

tr.flatfy.com tarafından yayınlanan ikinci rapor ise yukarıda yer alan ve daire büyüklüklerine göre ortalama satılık daire fiyatlarının karşılaştırıldığı sütun grafiği şeklindeki rapordur.

Yukarıda yer alan raporda ülkemizin en büyük 10 şehrine ilişkin daire fiyatları karşılaştırılmış olup bu fiyatlar; aralık, ocak ve şubat aylarına göre belirlenmiştir.

Raporda en çok dikkat çeken husus, aralık ayından ocak ve şubat ayına gelindiğinde tüm şehirlerdeki daire fiyatlarında meydana gelen fiyat düşüşleridir. Bu fiyat düşüşlerinin nedeni olarak ocak ve şubat aylarının kış mevsiminin ortasında yer alan aylar olması gösterilebilir.

Ayrıca, Türkiye’de son dönemde meydana gelen yüksek enflasyona karşı hükümet tarafından alınan bazı önlemlerin de bu sonucu doğurduğunu iddia etmek mümkündür.

Bununla beraber aralık ayından ocak ayına gelindiğinde tüm şehirlerde ortalama satılık daire fiyatlarında bir düşüş meydana gelmesine rağmen ocaktan şubata gelindiğinde ise Ankara ve Kayseri dışındaki şehirlerde fiyat düşüşleri yine meydana gelmiştir.

Diğer şehirlerin aksine Ankara’da ocaktan şubata gelindiğinde fiyat seviyelerinde bir yükselme meydana gelmesine rağmen Kayseri’de ise fiyat seviyeleri aynı kalmıştır. 

Etiketler:
 
Pierre Cardin Kalem Tasarımları
 
Minareye asılan parti bayrağı için inceleme
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beyaz ette 19 firmaya soruşturma sonuçlandı
Piliç eti üretiminde faaliyet gösteren 19 teşebbüs ile Beyaz Et Sanayicileri ...
Vali Karaloğlu: İş beğenmemezlik var
Bu yıl 6'ncısı düzenlenen Antalya İstihdam Fuarı, Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı.
MATSO'da bilgilendirme semineri
MATSO, İŞKUR ve SGK işbirliğinde 13 Mart Çarşamba günü Otogar Toplantı ...
 
Türkiye ekonomisi 2018 yılında yüzde 2.6 büyüdü
Türkiye'de, üretim yöntemine göre dört dönem toplamıyla elde edilen yıllık ...
Patates ithalat kararı yayınlandı
Patates ithalatına sıfır gümrük vergili 200,000 ton tarife kontenjanı açıldı.
Ticaret Bakanı; 81 kente ihracat destek ofisi
Ticaret Bakanlığı'nın Bölgesel İstişare Toplantısı, Antalya Ticaret ve ...
 
Türkiye'de Bitcoin ile 9 konut satıldı
Antalya Homes Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Tekce, 2018 yılında Türkiye ...
Batı Akdeniz'de ihracat yüzde 14,50 arttı
ANTALYA, Burdur ve Isparta'yı kapsayan Batı Akdeniz Bölgesi'nde yılın ...
Antalya Vergi Dairesi Başkanı Uzun, Ali Bahar'ın konuğu
Antalya Vergi Dairesi Başkanı Metin Uzun, Vergi Haftası kapsamında Antalya ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva