Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
29 Ocak 2020 Çarşamba - 10:30

En kısa ayda dopdolu program

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (DOB), 2020'nin en kısa ayı olan şubatta zengin bir program ile perdelerini açacak. Opera, operet, bale, çocuk oyunu ve konser olmak üzere toplam 14 temsille izleyici karşısına çıkacak olan Antalya DOB'da provalar devam etmekte.

En kısa ayda dopdolu program
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya DOB, Shakespeare'in aynı adlı eserinden Çaykovski'nin bestelediği ve müzik düzenlemesi Tolga Taviş'e ait olan, libretto ve koreografisi ise Volkan Ersoy ve Armağan Davran tarafından hazırlanan 'Romeo ve Juliet' balesini 1 Şubat Cumartesi saat 15.00'te, 15 Şubat Cumartesi ve 18 Şubat Salı günleri saat 20.00'de bu sezon son kez sahneleyecek. Gerek librettonun ele alınışı, gerek müzikal düzenlemesindeki başarılı yapısı, gerekse koreografisindeki anlatımla klasik bir forma sahip olan 'Romeo ve Juliet', Shakespeare ve Çaykovski gibi iki dahi sanatçının buluşmasının eşsiz bir örneği.

'MEMLEKETİM' İLE ANADOLU'YA YOLCULUK

Deniz Yıldız'ın türkü düzenlemelerini yaptığı ve Fatih Şanal'ın sahneye koyduğu 'Memleketim' müzikali 4 Şubat Salı saat 20.00'de izleyici karşısında olacak. Aralık ayında dünya prömiyeri gerçekleştirilen eserde tarih içinden süzülerek gelmiş zengin bir geleneğin ürünü olan ve klasik batı müziği orkestrasına uygun çok sesli düzenlenen türkülerimiz konu alınırken, solistlere Antalya DOB bale sanatçıları folklorik dansları ile eşlik edecek.

MİNİK SANATSEVERLER İÇİN 'FONİKLER KÖYÜ'

Antalya DOB, Şubat ayında 'Fonikler Köyü' senfonik masalını minik sanatseverler ile ilk kez buluşturacak. Çocukları keyifli bir yolculuğa çıkaracak olan eserin prömiyeri 6 Şubat Perşembe saat 10.00 ve 11.15'te gerçekleştirilecek. Sevgi, saygı, nezaket ve empati kavramları çerçevesinde çocuklara, senfonik orkestra ve klasik müziğin tanıtılması ve sevdirilmesi amaçlanan eser, 7 Şubat Cuma saat 10.00 ve 11.15'te tekrar sahnelenecek. Antalya DOB orkestrası ile birlikte çocuklar orkestra şefi Tolga Taviş'in 'Fonikler Köyü'ne yolculuğa çıkacak.

'ÇARDAŞ PRENSESİ'NDEN SON TEMSİL

Antalya DOB, Macar besteci Emmerich Kalman'ın en başarılı yapıtı olarak nitelendirilen neşeli operet 'Çardaş Prensesi'ni 8 Şubat Cumartesi saat 15.00'te son kez sahneleyecek. Revü kızı Sylva ile prens Edwin arasındaki imkânsız aşkın bütün zorlukları aşarak mutlu sona ulaşmasını konu alan eser, tiyatro, müzik ve dansın birlikte harmanlandığı ve 1950-1960 yılları arası romantizminin yaşatıldığı bir görsel şölen olarak sahneleniyor. Haldun Özörten tarafından sahneye konulan ve Türkçe seslendirilecek eser Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sanatseverle buluşacak.

OPERADA HAYALET DEĞİL EĞLENCE VAR

'Operada hayalet değil, eğlence var' sloganıyla yola çıkan şef Musa Göçmen'in sahneye koyduğu 'The Funtime of the Opera' 11 Şubat Salı ve 20 Şubat Perşembe akşamları saat 20.00'de Antalyalı sanatseverle buluşacak. Antalya DOB sahnesinde gerçekleştirilecek interaktif konser, Türkiye'de ilk kez seyirciyi de sahne performansına katıyor. Operanın 7'den 70'e herkes tarafından sevilmesini amaçlayan eserde, izleyiciler kulaklarına oldukça tanıdık gelen aryalara, şarkılara ve napolitenlere eşlik etme şansı yakalayacak.

SOPRANO BURCU UYAR 'MADAMA BUTTERFLY' ROLÜ İLE ANTALYA'DA

Antalya DOB, kapalı gişe sahnelediği Puccini'nin Uzakdoğu ezgileri ile süslediği dünyaca ünlü 'Madama Butterfly' operasını Yiğit Günsoy rejisi ile 13 Şubat Perşembe saat 20.00'de tekrar sahneleyecek. Dünya opera edebiyatının en önemli eserleri arasında yer alan ve İtalyanca seslendirilecek eserde, Avrupa'da birçok başarı kazanmış olan Ankara Devlet Opera ve Balesi solist sanatçısı Burcu Uyar 'Madama Butterfly' rolü ile Antalyalı sanatseverler ile buluşacak.

TANGOSEVERLER OPERA SAHNESİNDE BULUŞACAK

Kurulduğu 2014 yılından bu yana farklı temalardaki konserleriyle tanınan Anadolu Nefesli Beşlisi, sevilen tango ezgilerinin, tangonun tarihiyle ilgili anlatımlar ve dans gösterisiyle bir araya getirildiği 'Tangoloji' başlıklı konseri ile Antalyalı sanatseverlerin karşısına çıkacak. Anadolu Nefesli Beşlisi'nin düzenlemelerinden oluşan eserler, Tolga Salman'ın bandoneonu, Bilge Yılmaz ve Emre Akyurt'un sesleri ile 22 Şubat Cumartesi saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde yeniden hayat bulacak.

ŞUBATTA YENİ BİR OPERA PRÖMİYERİ

Antalya DOB, 29 Şubat Cumartesi saat 20.00'de Rossini'nin iki perdelik komik operası 'Sevil Berberi'nin prömiyerini gerçekleştirecek. Büyüleyici ezgileri, ince ve eğlendirici müziği ile İtalyan komik operasının şaheserlerinden biri olarak gösterilen 'Sevil Berberi' operasını Haldun Özörten sahneye koyuyor. Orkestra şefliğini sezon boyunca dönüşümlü olarak Murat Cem Orhan, Hakan Kalkan ve Ömer Yöndem'in üstleneceği eserde dekor tasarımı Tayfun Çebi, kostüm tasarımı Nursun Ünlü, ışık tasarımı Mustafa Eski ve koreografi Melda Özkan imzasını taşırken Antalya DOB korosu şef Mahir Seyrek tarafından çalıştırılıyor.

ANTALYA DEVLET OPERA VE BALESI (DOB), 2020'NIN EN KISA AYI OLAN SUBATTA ZENGIN BIR PROGRAM ILE PERDELERINI ACACAK. OPERA, OPERET, BALE, COCUK OYUNU VE KONSER OLMAK UZERE TOPLAM 14 TEMSILLE IZLEYICI KARSISINA CIKACAK OLAN ANTALYA DOB'DA PROVALAR DEVAM ETMEKTE. (MEMLEKETIM) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA DEVLET OPERA VE BALESI (DOB), 2020'NIN EN KISA AYI OLAN SUBATTA ZENGIN BIR PROGRAM ILE PERDELERINI ACACAK. OPERA, OPERET, BALE, COCUK OYUNU VE KONSER OLMAK UZERE TOPLAM 14 TEMSILLE IZLEYICI KARSISINA CIKACAK OLAN ANTALYA DOB'DA PROVALAR DEVAM ETMEKTE. (MEMLEKETIM) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA DEVLET OPERA VE BALESI (DOB), 2020'NIN EN KISA AYI OLAN SUBATTA ZENGIN BIR PROGRAM ILE PERDELERINI ACACAK. OPERA, OPERET, BALE, COCUK OYUNU VE KONSER OLMAK UZERE TOPLAM 14 TEMSILLE IZLEYICI KARSISINA CIKACAK OLAN ANTALYA DOB'DA PROVALAR DEVAM ETMEKTE. (ROMEO VE JULIET) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA DEVLET OPERA VE BALESI (DOB), 2020'NIN EN KISA AYI OLAN SUBATTA ZENGIN BIR PROGRAM ILE PERDELERINI ACACAK. OPERA, OPERET, BALE, COCUK OYUNU VE KONSER OLMAK UZERE TOPLAM 14 TEMSILLE IZLEYICI KARSISINA CIKACAK OLAN ANTALYA DOB'DA PROVALAR DEVAM ETMEKTE. (MADAMA BUTTERFLY) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA DEVLET OPERA VE BALESI (DOB), 2020'NIN EN KISA AYI OLAN SUBATTA ZENGIN BIR PROGRAM ILE PERDELERINI ACACAK. OPERA, OPERET, BALE, COCUK OYUNU VE KONSER OLMAK UZERE TOPLAM 14 TEMSILLE IZLEYICI KARSISINA CIKACAK OLAN ANTALYA DOB'DA PROVALAR DEVAM ETMEKTE. (CARDAS PRENSESI) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA DEVLET OPERA VE BALESI (DOB), 2020'NIN EN KISA AYI OLAN SUBATTA ZENGIN BIR PROGRAM ILE PERDELERINI ACACAK. OPERA, OPERET, BALE, COCUK OYUNU VE KONSER OLMAK UZERE TOPLAM 14 TEMSILLE IZLEYICI KARSISINA CIKACAK OLAN ANTALYA DOB'DA PROVALAR DEVAM ETMEKTE. (CARDAS PRENSESI) (FOTO:ANTALYA-DHA)

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) 

Etiketler:
 
Cezaevi firarisini jandarma yakaladı
 
Otomobil şarampolden uçtu: 2 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cezaevi firarisini jandarma yakaladı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde jandarmanın gerçekleştirdiği operasyonda ...
Dört mevsim yarış
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) 8 Şubat'ta düzenleyeceği 'Maviden ...
Jandarmadan sürücüye şeker ikramı
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde jandarma trafik ekipleri, yaptıkları kontrollerde ...
 
MHP'li başkan CHP'li Uysal'dan 'Komşu'yu kaptı
ALANYA Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi’nin 6 yıldır uyguladığı ‘Komşu’ ...
Şarkıcı Cevher: Ayarım yok
ARABESK ve pop şarkılarına kattığı farklı ve özgün yorumlarıyla dikkati ...
Avrupalı sevgililere 60 milyon dal çiçek gönderildi
ANTALYA'dan Avrupa ülkelerine 14 Şubat Sevgililer Günü için 6.5 milyon ...
 
Kaybolan Polonyalı kadın turist aranıyor
ANTALYA'nın Manavgat ilçesine tatile gelen Polonyalı turist Magdalena ...
Gümrük muhafaza memuru evinde ölü bulundu
ANTALYA'da, gümrük muhafaza memuru Fatih Kızıltaş (44), yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu.
Üniversiteliye burs desteği çağrısı
AKDENİZ Otizm Spor Kulübü Derneği ve Antalya Yardımlaşma Platformu, 3 ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva