Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
9 Mayıs 2017 Salı - 14:29

En özel festival başladı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Özel Çocuklar Bilim, Sanat ve Spor Festivali (ENFEST) başladı.

En özel festival başladı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen ENFEST, AKM Fuaye Alanı'nda başladı. Antalya ve ilçelerinde 1 haftaya yayılan etkinliklerle kutlanacak festivalin açılışına, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Muratpaşa Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Karabacak, engelli dernekleri, özel bireyler ve aileleri katıldı. Festival alanına gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, engelli öğrencilerin ve aileleri tarafından coşkuyla karşılandı. Başkan Türel ve özel bireyler fotoğraf çektirdi.

GÖSTERİLERDE ALKIŞLAR DİNMEDİ

Antalya'nın merkez ilçelerindeki özel eğitim sınıfı bulunan okullar, özel eğitim okulları, özel rehabilitasyon merkezleri ile Özel Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi'nden yaklaşık 2 bin 500 öğrencinin yer aldığı festivalin açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Konukları, özel bireylerden kurulu mehter takımı karşıladı. Törende Kepez İşitme Engelliler Ortaokulu İşaret Dili Korosu, İstiklal Marşı'nı işaret diliyle okudu. Ardından her engelli grubundan özel öğrenciler, halk oyunları, tango, zeybek, semazen, halk oyunları ve dans gösterileri sundu. Öğrenciler, alkış yağmuruna tutuldu. Aileleri çocuklarını izlerken mutluluk ve duygusallığı bir arada yaşadı. Milli Sporcu Abdülkadir Ünal ve Duygu Uygenç'in tekerlekli sandalye dans gösterisi büyük beğeni topladı. Dünya üçüncüsü bedensel engelli Milli Okçu Özgür Özen ve bedensel engelli Milli Okçu Zehra Torun'un gösterisi nefes kesti.

"EVLATLARIM, CANLARIM"

Özel çocuklara "Sevgili evlatlarım, canlarım" diye seslenen Başkan Menderes Türel, “Biz birlikte büyük bir aileyiz. Her etkinlikle, 'Engelsiz Antalya' hedeflerine bir adım daha yaklaştıklarını belirten Başkan Türel, "Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezimiz 575 öğrenciye hizmet veriyor. Artık 85 yataklı, 26 odalı sosyal tesisimiz de hizmette. 6 ilçemizde özel merkezlerimiz, engelsiz Antalya için çalışıyor. Ulaşım ve danışmanlık hizmeti dışında engelsiz ev ve bina çalışmaları yapıyoruz, engelli kardeşlerimizi çalışma hayatına kazandırma projemiz var, yaz okulu düzenliyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğümüzle bir protokol imzalamak suretiyle engelli mola evlerini de hizmete sunacağız. Böylelikle çarşıda, pazarda işi olan, su faturasını, elektrik faturasını veya kira taksitini ödemek isteyen, alış verişini yapmak isteyen anne babalar kent merkezinde güvenle özel uzmanlarımızın eşliğinde hizmet verecek olan mola evlerine çocuklarını teslim edebilecek. Gün boyu orada bizim uzmanlarımız tarafından rehabilitasyonları ve bakımları gerçekleştirilecek."

ÖZGE BEBEĞİN TÜM TEDAVİSİNİ ÜSTLENDİK

Engellilere yönelik büyük hassasiyet içinde olduklarını söyleyen Türel, babasının yaptığı aparatla yürütmeye çalıştığı Özge Yıldırım'ın da tüm rehabilitasyon ve tedavi hizmetlerini üstlendiklerini kaydetti.

ENGELSİZ ANTALYA VE TÜRKİYE HEDEFİ

Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi'nin, engelsiz ulaşım araçlarının hepsinin engelli bireylerin hizmetinde olduğunu kaydeden Başkan Türel, “Buradan imkanı olan herkese, bütün kurumlarımıza, şirketlerimize davette bulunmak istiyorum. 'Engelsiz Antalya', 'Engelsiz Türkiye' hepimizin görevi ve hedefi olmalıdır. Engelliler Haftası'nın amacı sadece özel çocuklarımıza etkinlik yapmak değildir. En önemli amacımız farkındalık yaratmak, kafalardaki, kalplerdeki engelleri ortadan kaldırmaktır" diye konuştu.


ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI TARAFINDAN DUZENLENEN 'OZEL COCUKLAR BILIM, SANAT VE SPOR FESTIVALI (ENFEST) BASLADI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI TARAFINDAN DUZENLENEN 'OZEL COCUKLAR BILIM, SANAT VE SPOR FESTIVALI (ENFEST) BASLADI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI TARAFINDAN DUZENLENEN 'OZEL COCUKLAR BILIM, SANAT VE SPOR FESTIVALI (ENFEST) BASLADI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA) 

 
Kapkaç mağdurundan emniyet müdürüne teşekkür ziyareti
 
Kemer Belediye Başkanı Gül, Chp'ye geçti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kapkaç mağdurundan emniyet müdürüne teşekkür ziyareti
ANTALYA'da kapkaça uğradıktan sonra polisin sınava yetiştirdiği 26 yaşındaki ...
Polisler gül dağıttı
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde Trafik Haftası dolayısıyla polis gül dağıttığı ...
İnek leşi sahile vurdu
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'ndeki Keykubat Plajı'na inek leşi vurdu. Leş, ...
 
Türkiye'nin konuştuğu Özge'ye protez bacak takılacak
ANTALYA'da sol ayağını bebekken kaybeden ve alüminyum doğrama ustası babasının ...
Pastalı yağma davasında baba-kıza 15 yıla kadar hapis istemi
İşadamı M.A.'ya ilaçlı yaş pasta ikram edip bayılttıktan sonra paraları, ...
Annelere 150 milyon dal çiçek
HER yıl mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanan Anneler Günü, Antalya'da ...
 
Eski hakimin cumhurbaşkanına hakaret davası sonuçlandı
ANTALYA'da boşandığı eşinin annesi tarafından Cumhurbaşkanı'na hakaret ...
Piynarları zararlı böcek vurdu
ANTALYA'nın Demre İlçesi'ndeki dağlık alanlarda bulunan piynar ağaçları ...
'Kentsel dönüşüm ranta değil kente yarasın'
ANTALYA Şehir Plancıları Odası (ŞPO), kentte yapılacak kentsel dönüşümün ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva