Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
27 Şubat 2011 Pazar - 13:39

Erbakan'ın ardından neler dediler

Hayatını kaybeden Saadet partisi genel başkanı ve eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın ardından birçok siyasetçi ve gazeteci açıklamada bulundu.

Erbakan ın ardından neler dediler
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: "Aziz milletimizin başı sağolsun. Türk siyasetinin en önemli simalarından biri olan Necmettin Erbakan, bilgisi, birikimi, kişiliği, tecrübesi, ilkeleri, mücadele azmi ve unutulmaz hizmetleri ile halkımızın sevgisini ve takdirini kazanmış, örnek bir liderdi.Siyasette bulunduğum dönemde yakından tanıma ve uzun süre birlikte çalışma mutluluğuna eriştiğim Necmettin Erbakan, hiç şüphe yoktur ki, yakın tarihimize damgasını vurmuştur.Hayatı boyunca üstlendiği tüm görevlerde millete hizmet etmeyi her şeyin üstünde tutan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Türkiye’nin her alanda gelişmesine ve kalkınmasına değerli katkılarda bulunmuştur.Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı daima sevgi, saygı ve şükranla yadedeceğiz. Kendisine Allah'tan rahmet diliyor, ailesine, milletimize, Saadet Partisi camiasına ve tüm sevenlerine başsağlığı dileklerimi iletiyorum.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: Necmettin Erbakan hakkın rahmetine yürüdü. Türk siyasetinde kendisine önemli bir yer edinmişti. Ömrünü öğrenmeye öğretmeye adamış bir siyasetçi ve bilim adamıydı. Şahsıyla, mücadelesiyle, davasıyla ilkeleriyle olduğu kadar bir insan olarak, bir hoca olarak, bir lider olarak da genç nesillere güzel bir örnek teşkil etti. Mekanı cennet olsun. Allah ondan razı olsun diyorum. Öğrettikleriyle, aktadardıklarıyla, her daim kendisini şükranla minnetle yaad edeceğimizi ifade etmek istiyorum. Saadet Partisi camiasının, Türkiye'nin başı sağolsun diyor, bir kez daha kendisine Allah'tan rahmet diliyorum.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu:  Türk siyasetinin en renkli isimlerinden biriydi. Kendisine rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Türk milletinin yetiştirdiği değerli evladı, Türk siyasi hayatında mümtaz yeri bulunan Milli Görüş hareketinin kurucusu ve onun şekillendirdiği siyasi partilerin genel başkanı, lideri sayın Erbakan Hakkın rahmetine kavuşmuş.
Sayın Hocamıza Cenab’ı Allah’tan rahmet, büyük Türk milleti ve Milli Görüş mensuplarına baş sağlığı diliyorum. Bu mümtaz şahsiyeti anmak ve son görevi yerine getirmek amacıyla ziyaretlerimizi Ortaklar’da iptal edip Ankara’ya dönmek istiyorum."

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak: Eski  Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın ölümüne ilişkin,  “Çok değerli bir insandı, çok centilmen bir insandı. Türk siyasi hayatına çok  önemli hizmetleri oldu. Kaybımız ve acımız büyük. Kendisine Allah'tan rahmet  ailesine başsağlığı diliyorum” dedi. Trabzon'da 36 ülkeden ve Türkiye'nin tüm illerinden gençlerin bir araya  gelerek yaptığı yürüyüşe katılan Özak, Necmettin Erbakan'ın ölümüne ilişkin,  gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özak, Erbakan'a Allah'tan rahmet dilediğini  belirterek, “Kendisi uzun yıllar Türk sanayisine, Türk akademik hayatına,  İstanbul Teknik Üniversitesinde bir makine mühendisi olarak hizmet etti. Bundan  önemlisi rahmetli babası hakimken Trabzon'da okudu. Trabzon'u çok severdi” diye  konuştu.

Erbakan'ın değerli bir insan olduğunu ifade eden Özak, “Çok centilmen  bir insandı. Türk siyasi hayatına çok önemli hizmetleri oldu. Kaybımız ve acımız  büyük. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum” dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin  Tanrıverdi: Eski Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın  vefatı nedeniyle Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki programını iptal ederek,  Ankara'ya dönme kararı aldı. Tanrıverdi, Turgutlu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi  ve Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurulu'na katılmayı planladığını, ancak Milli  Görüş Lideri, 54. Hükümet Başbakanı ve Saadet Partisi Genel Başkanı Erbakan'ın  vefatını yolda öğrendiğini bildirdi.
Ak Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç: Eski  Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın hayatını  kaybetmesinden dolayı üzüntü duyduklarını belirtti. Kılıç, yaptığı açıklamada, Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın  Türk siyasetinde derin izler bırakan çok önemli bir şahsiyet olduğunu söyledi.
Erbakan'ın millete ve memlekete hizmet etmeye yönelik duygu ve düşüncelerindeki içtenlik ve samimiyetin herkesçe bilindiğini belirten Kılıç, “Anadolu insanı, bu hissiyat içinde bir fatihayı kendisinden hiçbir dönem  esirgemeyecektir. Ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun. Ailesinin, yakınlarının ve  milli görüş camiasının başısağolsun”dedi.
 
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz: "Hem insan yetiştirmede hem de hizmet etmede Türk siyasi hayatına damga vurmuş büyük bir devlet adamıdır. Herkes tarafından hayırla yad edilecektir. Öyle bir insanı kaybettik."
 
Saadet Partisi Milletvekili Şeref Malkoç: "Uzun zamandan beri hastanedeydi Cenab-ı Allah mekanını cennet eylesin. Türkiye’de büyük bir mücadele verdi çok zor zamanda bir gönül insanın olarak milletin istikbaline yönelik çok büyük çalışmalar yaptı."
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kamalak: “Allah Rahmet eylesin, her nefes ölümü tadacaktır. Mekanı cennet olsun. Ancak teşkilatımız dimdik ayaktadır. Onun göstermiş olduğu yoldan inşallah sapmaksızın hem Türkiye’mizin geleceği, hem de tüm insanlığın selameti için. Tüm milletimizin başı sağolsun."
Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener: Son zamanlarda kendisiyle devamlı görüşüyorduk. Birkaç kez bu hastanede ziyaretine geldik. Son görüşmemizde yeni ittifaklar üzerinde ve Türk siyasi tarihinde güçlü bir çıkış gerçekleştirilmesi konularını konuştuk. Bundan sonra  arzusu neyse gerekenleri yerine getireceğiz.
Hiçbir zaman aramızda bir kırgınlık olmadı. Kitabımda da Erbakan'ın politikasını ve siyasi çizgisini hep olumlu olarak anlatım ve kendisine saygıda hiç kusur etmedik. Allahtan rahmet diliyorum.
Kamalak, Siyasi Partiler Kanunu’na göre, 45 gün içinde Genel Başkanlık seçimi için bir kongrenin yapılması gerektiğini de hatırlatarak, Saadet Partisi’nin şüphesiz genel seçimlere de gireceğini belirtti.

Saadet Partisi Eski Genel Başkanı Recai Kutan: "Milli Görüş Lideri Erbakan Hocamız bugün maalesef vefat etti. Ailesiyle yapılan görüşmeler neticesinde cenazesinin
İstanbul Fatih’ten kaldırılacağı ve Merkez Efendi’de toprağa verileceği öğrenilmiştir. Erbakan Hocamızın bir özelliği, hayatının her döneminde ülkeye ve İslam Alemine hizmet düşüncesindeydi. Bu seçim döneminde de “ülkeye ve İslam Alemine nasıl hizmet edebilirim” düşüncesindeydi. Herhangi bir devlet töreni yapılmayacak."

Numan Kurtulmuş – HAS Parti Genel Başkanı: "Bütün dünyanın İslam Alemi’nin başı sağ olsun. Kendisinden çok şey öğrendik. Bütün dünyanın mazlumları için mücadele etmiş bir şahsiyettir. Türkiye siyaset tarihinde unutulmaz bir yeri vardır. Kendisini yakında tanımaktan ve yakın çalışmaktan büyük bir mutluluk duydum. Bütün hayatı boyunca haksızlıklarla mücadele etti. Milletin oylarıyla göreve gelen bir başbakan farklı yöntemlerle görevden uzaklaştırılmıştır. Ciddi şekilde haksızlığa uğramış bir hareketin lideridir. Kendisiyle hiçbir zaman aramızda kırgınlık olmadı. Ortada Türkiye’nin derin bir üzüntüsü var. Kendisini saygıyla anıyoruz."

Saadet Partisi Divan Başkanı Yasin Hatipoğlu: "Keşke böyle bir lider yine çıksa, olsa biz de ona hizmet etsek. Son dönemde yaşananlar onu üzdü. Düşünün bir ev inşa ediyorsunuz emek veriyorsunuz. Sonra birileri bu evi bölüyor. Çok üzmüştür bu onu. Ama bu olay onunu manevi değerini daha da yükseltmiştir."
 
Sabah Gazetesi Yazarı Nazlı Ilıcak: "Ben doğrusu Erbakan’ın severdim. Çok büyük bir mücadele verdi. Haksızlıklara uğradığını düşünüyorum. Türk siyasetine damga vuran bir siyaset adamı olarak hatırlanacak. Şu anda iktidardaki kadrolar hep onun rahle-i tesdisinden geçmiştir. Türk siyasetinde ben hiçbir zaman Refah partisine oy vermedim ama onun politikalarının laik cumhuriyeti yıkmak yönünde olduğunu düşünmedim. En azından yetiştirdiği kadrolar ve bir parti nasıl örgütlenir, bunları Türk siyasetine kazandırmıştır. Kadınları da siyasete katmıştır. Onun partilerinde çok sayıda kadın vardır."
 
Milliyet Gazetesi Yazarı Fikret Bila: "Büyük üzüntü duydum. Tarihi kişiliklerden birisiydi. İlerlemiş yaşına rağmen politikada ağırlığı vardı. 1 ay önce bizi davet etti ve gittik. Her zamanki o iddialı sözleri vardı, ileriye dönük yüksek beklentileri vardı. Saadet Partisi'nin nasıl bir yol izleyeceğini söylemek için erken. Erbakan'ın çizgisine yakın duran biri başkanlığa gelebilir. Numan Kurtulmuş'un dönüşü pek mümkün olmaz. Fatih Erbakan'ın gelmesi bir ihtimal ama son konuşmamızda öyle bir niyeti olmadığını söylemişti. Ama belki kendisinden sonra parti öyle bir ismi getirebilir."

Yalım Erez: "Allah'tan rahmet diliyorum kendisine. Türkiye için idealleri olan ve bunlardan taviz vermeyen bir insandı. Bir dönem aynı hükümette görev yaptık, iki ay önce de konuştuk. Gayet iyiydi ruh hali ama sağlığından epey kaybetmişti son zamanlarda. Parti içindeki huızursuzluk da kendisini yıpratmış olabilir. Bundan sonra partide ne olacağını söylemek zor."
Nevzat Yalçıntaş: "Türkiye büyük bir evladını kaybetti. Kendisini üniversite yıllarından beri tanıyorum. Ömrünü ülkeye ve İslam dünyasına adamış bir insandı. Hepimizin şahit olduğu sanayileşme hamlesini başlattı. Bu, tenkitlerle karşılaştı. Menderes, Erbakan, Demirel, Özal bunların üçü mühendis ve Türkiye’ye hamle yaptırdılar. Siyasi hayatında inişler çıkışlar yaşadı. Başbakanlık seviyesine çıkması sadece içeride değil dışarıda da endişeler yarattı ama bunlar haklı endişeler değildi."

 

 
Taksi ile okula
 
Erbakanlı Antalya anısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erbakan vefat etti
Ankara'da tedavi altında olan eski Başbakanlardan Saadet Partisi Genel ...
Aref'i bir de arkadaşlarından dinleyin
Yetenek Sizsiniz Türkiye”deki performansıyla haftanın adamı olan Aref ...
Bankadan tazminat kazandı
Yargıtay, İstanbul Tüketici Mahkemesi tarafından kredi kartı üyelik ücretini ...
 
Yağışlar etkili olacak
Yurdun büyük bölümünde yağış görülecek. Antalya çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek.
GÜN HABER'i yazdı
Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer, “Yeter Söz Milletindir” köşesinde, ...
Bu çağda bu kafa
CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan’ın soru önergesini yanıtlayan Sağlık ...
 
Erdoğan'a deniz altında doğum günü
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Marmaray Tüneli'nde pastayla doğüm günü ...
Dilendirilen çocuğa koruma
ZONGULDAK Ereğli'de nikahsız 43 yaşındaki Hanife Ünal ve 51 yaşındaki ...
İşadamının sır intiharı
MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, 42 yaşındaki Hikmet Çomak, ortağı olduğu inşaat ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva