Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
27 Şubat 2011 Pazar - 13:50

Erbakanlı Antalya anısı

Ankara'da tedavi altındayken vefat eden eski Başbakanlardan, Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın Başbakanlık Muhabiri Erhan Sevenin ‘0002 Plakalı günler’ kitabından bir Antalya anısı...

Erbakanlı Antalya anısı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

“Yıllar sonra siyaset sahnesine yeniden dönüş yapan 54. Hükümetin Başbakanı Necmettin Erbakan siyasette uzun yıllar kalmış ve akıllarda farklı siyaset üslubuyla  yer bulmuştur. Erbakan’a dair bugüne kadar çok hikaye anlatıldı. Ancak kamuoyunda hiç yer bulmamış özellikleri ve anıları yer alıyor. Bu anlara tanıklık eden bir çok siyasetçi olduğu gibi deneyimli gazetecilerde bulunuyor. Yılların deneyimli Başbakanlık Muhabiri Erhan Seven onların başında geliyor. Erhan Seven yıllardır arşivlediği ve basına yansımayan haberlerini bir kitapta topladı.Seven, Nesil Yayınları’ndan yeni çıkan ‘0002 PLAKALI GÜNLER’ kitabında Türkiye’ye hükmeden bir çok liderin ilginç hikayesi yer alıyor. Kitapta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan, Bülent Ecevit, Necmettin Erbakan, Mesut Yılmaz, Rahşan Ecevit ve daha bir çok liderin ve ünlü isimlerin bugüne kadar hiç duyulmamış ve dile getirilmemiş özelliklerini bulabileceksiniz. İşte bu kitapta yer alan ilginç konulardan bir tanesi…
ERBAKAN’A SORU SORMAK İÇİN  ELİNİ ÖPEN GAZETECİ
Başbakan Erbakan, başbakanlığı süresince tatil dönemlerini Antalya’da geçirmeye özen gösterdi. Dinî bayramların uzun tatil dönemleri ile yılbaşında Antalya’daki Falez Otel’e giderek çoluk çocuk, torun torba, tatilini yapıyordu. Onu izlemek, haber yapmak için de Ankara’dan gazeteciler Falez Otel’e akın ediyordu. Erbakan yine bu tatillerinden birinde oteldeki kral dairesindeki yerini almıştı. Ancak Başbakanı görebilene aşkolsun. Kendisi Antalya’da kaldığı dört beş gün süresince günlerini genellikle odasında geçirmeye gayret ediyordu. Ancak akşamüstü saat 17.00 gibi çıkarak ya Kemer’e ya da Side’ye başka bir beş yıldızlı otele giderek akşam yemeği yiyordu.Biz basın mensupları Erbakan’ın bu programını izlemekte de zorluk çekiyorduk. Çünkü ya takipler sırasında önümüz korumalar tarafından kesiliyor, ya da girdikleri otele giriş yapmamız engelleniyordu. Onu görebildiğimiz tek an ise, Falez Otel’den çıkarak arabasına bindiği kısacık süreydi doğrusu. O kısa süre içerisinde de yaklaşık 10-12 kişilik RP Antalya İl Teşkilatı’nda görevli kişiler makam aracının yanında sıraya girerek ellerini öpüyordu.1996 yılındaki bu hatıramda Erbakan Hoca’yı Ankara’dan gelerek izleyen Milliyet gazetesinin acar muhabiri de vardı (Bu arkadaşımızın ismini yanlış anlamalara sebebiyet vermemek için yayımlamıyorum). Daha sonraki yıllarda Ankara’da önemli gazetelerde yöneticilik görevlerini üstlenen bu arkadaşımızın habere ulaşmak için yaptığı mücadele ise hafızamdan hâlâ çıkmıyor.
Arkadaşımıza gazetesinin Ankara haber müdürü mutlaka Başbakan Erbakan’a sorulmasını istediği bir soruyu iletiyor. Soruyu sorma imkânının hemen hemen hiç olmadığını iletmesine rağmen haber müdüründen ‘Bir fırsatını bul, soruyu sor’ talimatını alıyor. Erbakan’ı görmekte zorluk çektiklerini söylemesine rağmen talimatın kesin olması üzerine ‘acar muhabir’ bir uyanıklık düşünüyor.
Erbakan Hoca, yine bir akşamüstü Falez Otel’in kapısından ağır adımlarla çıkarken il teşkilatı üyelerinin el öpmek için beklediği sıraya giriyor. Hoca’nın elini teşkilat üyeleri gözlerini kapatarak büyük bir huşu içerisinde öperken, sıra bizim de şaşkın bakışlarımız arasında Milliyet gazetesinin muhabiri arkadaşımıza geliyor. Arkadaşımız da Hoca’nın mübarek elini öptükten sonra Erbakan’a hemen kendisini tanıtarak sorusunu sormayı başarıyor. Ancak Hoca yumuk yumuk olan gözlerini bir anda açarak muhabire bakıyor ve hafif gülümseyerek, hafif de kızarak ‘Bu sorunun sırası değil’ diyerek soruyu cevaplandırmıyor.
Her şeye rağmen bu muhabir başkentten kendisine ulaştırılan, haber müdürünün talimatını yerine getirmenin zafer ve mutluluğuyla aramıza dönmüş oldu. Bence çok başarılı bir şekilde, sonuç üretmek için yaptığı gazetecilik cinliği ile diğer gazetecileri atlatmak üzereyken buna Erbakan Hoca izin vermedi. Antalya il teşkilatının ise, bu muhabirin el öpme sırasına nasıl olup da aralarına sızdığı konusunda birbirlerine düştüklerini çok iyi hatırlıyorum.”
 
 

 
Erbakan'ın ardından neler dediler
 
Erbakan'ın ölüm haberi toplantıda geldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taksi ile okula
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde okuma- yazma bilmeyen kalmaması için bazı ...
Gerçek uçuş keyfi
TÜRK Hava Kurumu (THK) tarafından Türkiye’nin ilk simülatör uçuş eğitim okulu, Antalya’da açıldı.
Oğlakları telef oldu
Antalya’nın Akseki ilçesine bağlı Akşahap Köyü yakınlarında keçi sürüsü ...
 
Antalya'da çürüyen mahalle
TURİZM kenti Antalya’nın göbeğinde, Büyükşehir Belediyesi’ne 50 metre ...
İzinsiz Rus Okulu
Antalya'da Rus Koleji adıyla faaliyet gösteren özel okulun, İl Milli Eğitim ...
Maymunu çalmak isterken yakalandı
Antalya Belediyesine ait hayvanat bahçesinde, kafes tellerini keserek ...
 
Madalyalı aşçıdan otelcilere uyarı
Uluslararası şampiyonalarda madalyalar kazanan Antalya’nın ünlü aşçılarından ...
Falezlerden atlayarak ölmek istedi
ANTALYA'da oturan 31 yaşındaki V.K., 35 metre yükseklikteki falezlerden ...
Ulusoy'a ikinci tahliye
Akdeniz Üniversitesi’ndeki olayda gündeme gelen Ömer Ulusoy, tutuklu bulunduğu ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva