ANSİAD'ın geleneksel bahar buluşması
ANSİAD'ın geleneksel bahar buluşması
9 Mayıs Avrupa Günü Etkinlikleri düzenlendi
9 Mayıs Avrupa Günü Etkinlikleri düzenlendi
Serik'te öğretmenlerden şiddete karşı eylem
Serik'te öğretmenlerden şiddete karşı eylem
Burdur'da adliye lojmanları için imza
Burdur'da adliye lojmanları için imza
17 Ocak 2011 Pazartesi - 12:16

Erdoğan’dan TT Arena açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TT Arena’nın açılış törenindeki protestoları Şam ziyareti öncesi havalimanında yaptığı basın toplantısında değerlendirdi.

Erdoğan’dan TT Arena açıklaması
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Erdoğan'ın değerlendirmeleri şöyle:
Telekom Arena Stadı ile alakalı olarak bazı şeyler anlaşılmamakta direniyor. Bu stadın yapılmaması ile ilgili süreç merhum Canaydın’ın bana bir ziyaretindeki talebiyle başlayan bir süreçtir. Bu adımı atarken GS kendi imkanları ile böyle bir şeyi yapacak durumda değildi. Böyle bir imkan olsa da Ali Samiyen’in bakımı ile ilgili sıkıntılar vardı. Stat iyice trafiğin daraldığı bir noktadaydı. Oradan şehircilik adına da çıkarılması uygun görüldü. Yer arayışında önümüze Seyrantepe çıktı. İBB ile yapılan arazi çalışmaları noktasında dünyada da olduğu gibi ulaşım önemli bir sorun. Metro ve kavşak düzenlemeleriyle ilgili adımları da attık.
Projenin başlangıcındaki hesaplama ile bitişindeki hesaplama aynı olmadı. Ali Sami Yen GS’nin değildir, kulanım hakkı verilmiştir. Bizler Seyrantepe’yi yaparken devlet olarak onu da tabi ki değerlendireceğiz. TOKİ’ye orayı tahsis ettik. Bu işle bizzat da ilgilendim. İstanbulumuz’un böyle bir stada ihtiyacı olduğunu biliyorduk. Şükrü Saraçoğlu bizzat FB’nin kendi yaptırdığı stat. Seyrantepe’deki stadın bitişiyle birlikte bizler de bu açılış heyecanını yaşamak istedik. Açılış törenlerinin içerisinde kalkar gelir ve açılışlı yapabilirdik.
PROTESTO İÇİN NE DEDİLER
 CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: “Protesto edildi diye, halkın parasıyla yapılan stadyumu Galatasaray'a vermem tehdidi, Başbakan'ın ruh halini gösteriyor.”
CHP Genel Başkanı Gürsel Tekin:
"Başbakan neden bu noktada protestolara maruz kalıyor. Siyasetçi hoşgörülü olmalı. Bu protestoyu Galatasaraylı yöneticiler yapsa anlarım. Daha anlaşmayı imzalamadık gibi tehditvari konuşmaları doğru değil. Başbakan tehditle işi götürmeye çalışıyor."
Devlet Bakanı Faruk Çelik: “Vefasızlığı da Galatasaray kulübüne yakıştıramıyoruz. Bunların Galatasaraylı oldukları inancında da değilim. Gerçek Galatasaray taraftarları vefalı insanlardır. Köklü kulübün taraftarlarının kendilerine bin bir türlü emek sarf edilerek takdim edilen bir stadyum açılısında böyle bir vefasızlık örneğini ortaya koyduklarını anlamakta zorlanıyorum.”
Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak: “Bayramı, cenaze törenine dönüştürmek çok büyük bir saygısızlık. Bırakın buraya bu kadar emek vermiş bir kişiyi, Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı bir sporsever ve özellikle Galatasaray'a kimsenin yapamayacağı bir katkıyı yapmış bir kişi. Çok rahatsız oldu. Biz de rahatsız olduk. Tabii bütün Galatasaraylılara mal etmek istemeyiz ama bu anlayışın mutlaka statlardan uzaklaştırılması lazım.
Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener: Galatasaray Kulübü Başkanı her söyleminde ve biz federasyon olarak her söylemimizde, bu stadın yapımının Sayın Başbakanımız tarafından gerçekleştirildiğini dile getirdik. Başbakanımız tarafından Türk futboluna büyük bir eser kazandırılmış. Galatasaray Kulübü'nün geleceği açısından belki de en büyük yatırım olmuş. Böyle bir tepkiyle karşılanmak son derece üzücü oluyor”
Gençlik ve Spor Genel Müdürü Akgül: “Bugün burada yaşananların tamamen organize olduğunu düşünüyorum. Çünkü Galatasaray taraftarı bu kadar nankör olamaz. Öyle olmadıklarını düşünüyorum. Çünkü daha önce defalarca Galatasaray taraftarları böyle olmadığını ispatladı. Bu akşam çok kötü anılarla buradan ayrılıyoruz" dedi.
Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat: “Türk Telekom Arena eserinin mimarlarından sayın Başbakan, hak etmediği bir olaya maruz kaldı. Muhteşem bir düğün gecesine bazıları leke düşürdü.”
Galatasaray’ın kaptanı Arda Turan, dün Başbakan Erdoğan'ı telefon ile arayarak stadın açılışında yaşanan olaylardan ötürü, derin üzüntü duyduğunu ifade etti.
Gaziantepspor Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl: “Böyle önemli bir stadyumu Türk futboluna ve Galatasaray'a kazandıran, yapımında devletimizin tüm imkanlarını seferber eden sayın başbakanımızı protesto edenlerin nasıl bir zihniyette olduklarını anlamış değilim.”
BAŞBAKANIN ÖNCEKİ AÇIKLAMALARI
Örneğin benim bir futbol kulübü olarak tuttuğum kulüp belli. Devlet Bakanımın, TOKİ’nin başkanının tuttuğu kulüp belli. Ben Fenerbahçeliyim, TOKİ Başkanı Galatasaraylı. Biz burada ayrımcılık yapmadık. Aziz Bey görüştüğümde biz böyle bir stadın yapılmasından iftihar ediyoruz, asla kıskanmıyoruz demiştir. Bunun bir şölene dönüşmesi gerektiğini düşünürken böyle bir olay bizi üzdü. Burada bir organizasyon var. Tüm GS camiasına mal etmiyorum. Ama organizasyon var. Ben Türkiye’nin Başbakanıyım. Gerçek doğrusu 12 Haziran’da ortaya çıkacaktır. Gerçek anket odur. 
 "İYİLİK YAP DENİZE AT"
 GALATASARAY’ın yeni stadı Türk Telekom Arena’nın açılışında isminin geçtiği anonslarda yükselen ıslık sesleri nedeniyle açılış konuşmasını ve başlama vuruşunu yapmadan, stadı terkeden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaşanan olaylarla ilgili sert çıktı. Seyrantepe Stadı’nın yapımında Galatasaray Kulübü’nün bir kuruşu olmadığını, stadın TOKİ (toplu Konut İdaresi) tarafından yapıldığını belirten Başbakan Erdoğan “Sadece 310 trilyonluk (milyon) yatırımla kalmadık. Stada yaptığımız bu 310 trilyonun yanında gerek metro gerekse oradaki kavşak düzenlemesiyle birlikte oradaki yatırımın toplam bedeli 600 trilyon (milyon) lirayı bulmuştur. Herhalde böyle bir yatırımın karşılığı bu olmamalıydı diye düşünüyorum” dedi. Erdoğan, bu durumu “(İyilik yap) at denize, balık bilmezse halik bilir’ atasözüyle özetledi.
ORTADA BIRAKAMAZDIK
İstanbul Büyükşehir Belediyesinin toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan şunları söyledi: “Biz Galatasaray gibi güzide bir kulübümüzün adeta belli bir yere sıkışmış olan Ali Sami Yen’den kurtarılıp daha geniş bir alanda farklı bir stada kavuşmasını gelen talep üzerine arzu ettik. Merhum Özhan Canaydın bu talebi getirdiği zaman olumlu baktığımı, konuyla ilgili desteği vereceğimizi söyledim. Büyükşehir Belediye Başkanımla, TOKİ ile o dönemdeki Spordan Sorumlu Devlet Bakanım ile paylaştım ve bu yatırıma başladık. İhaleyi ilk alan müteahhit firma bu işi götüremedi. ‘Ne olursa olsun gerekirse TOKİ olarak bu işi bitireceğiz’ dedik. Çünkü bunu ortada bırakamazdık.”
ANLAŞMALAR DAHA YAPILMADI
Tesisin tamamıyla TOKİ tarafından yapıldığını dile getiren Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: “Şimdi birileri çıkıyor ‘efendim Seyrantepe Stadı’nı burada filancanın, filancanın emeği vardır.’ diyor. Seyrantepe Stadı’nın A’dan Z’ye yapımında Galatasaray’ın bir Allah kuruşu yoktur. Ve Galatasaray Kulübümüzün de kullanma hakkı olarak kendisine tahsis edilmiştir ve bunun da anlaşmaları yapılacak, daha yapılmış değil.”
OLUMSUZLUK SAHİPLERİNİNDİR
Galatasaray’ın uluslararası alanda şampiyonluklar kazandığını ve Türkiye’yi tanıttığı için böyle bir yerin yakışacağını söylediklerini ve stadı bitirdiklerini anlatan Erdoğan, şöyle devam etti: “Dün (önceki) akşam resmi açılışını yaptık. Tüm oradaki olumsuzluk sahiplerinindir. Galatasaray camiasını bundan tenzih ederim. İnanıyorum ki Galatasaray camiası da bu yapılanlardan rahatsız olmuştur. Bizim de üzüntümüz budur.”
 

 
Valinin önünde bayıldı
 
Yasaklardan 100 bin işletmede 1.2 milyon çalışan etkilenecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Valinin önünde bayıldı
Atatürk'ün Osmaniye'ye gelişinin 86'ıncı yıldönümü törenlerle kutlandı. ...
Kapadokya'daki çekimler sürüyor
OSCAR ödüllü ünlü aktör Nicholas Cage'in başrolünü oynadığı 'Hayalet Sürücü ...
40 yaş üstü gazeteyi internetten okuyor
Acı ama gerçek: Tüm dünyada olan Türkiye’de de yaşanıyor. Yazılı medyanın ...
 
SİYASİNİN DOKTOR SEVGİLİSİ
Antalya’da bir siyasi partinin önemli simalarından ve etkili isimlerinden ...
HZ. MUHAMMED'E DEDİM Kİ
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Milas'taki incelemeleri sırasında ...
Ağabeyden görülmemiş vahşet
Adana'da 5 yıldan bu yana psikolojik tedavi gören 33 yaşındaki Mehmet ...
 
Tunus'taki Türkler yurda döndü
Tunus’ta yaşayan olaylar nedeniyle aralarında Tunusluların da bulunduğu ...
Hürrem'e sanal saldırı
Dizinin yapımcısı Tims Production tarafından yapılan açıklamada bir haftadır ...
Ünlülerin öpüşme fotoğrafları
SHOW TV’de yayınlandığı günden itibaren büyük tartışma yaratan "Muhteşem ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva