Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
31 Ekim 2014 Cuma - 09:50

Ertuğrul Günay yolunu çizdi

Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay AKP'den istifa ettikten sonra mevcut ve yeni kurulan partilerden teklif aldığını ancak gelecek seçimlerde aday olmayacağını açıkladı

Ertuğrul Günay yolunu çizdi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, siyasi geleceğiyle ilgili önemli önemli açıklamalar yaptı.

AK Parti'den istifa eden eski Kültür ve Turizm Bakanı, Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, çarpıcı açıklamalarda bulundu. 'Çözüm süreci'nde gelinen son noktayı değerlendiren Günay, "Girişimin yöntem olarak bir yanlıştan yola çıktığı için, kalıcı bir sonuca ulaşması zor, neredeyse imkansızdır." dedi. Türkiye'nin, Kobani politikasını da eleştiren Günay, "Gelecek yıllarda uluslararası platformda Türkiye'nin başı çok ağrıyacak" dedi. Ertuğrul Günay, yaklaşan genel seçimlerde alacağı tavrı da açıkladı. Günay, mevcut ve yeni kurulan partilerden teklif aldığını ancak gelecek seçimlerde aday olmayacağını söyledi.

"KALICI BARIŞ ÇOK ZOR"

İhraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildikten sonra AK Parti'den istifa eden İzmir milletvekili, eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, önemli açıklamalarda bulundu. 'Çözüm süreci'nde hükümetin tavrının baştan beri yanlış olduğunu söyleyen Günay, "Türkiye'nin 80'li yılların ortasından beri yaşadığı etnik kökenli terör eylemlerinin son bulması, bütün yurttaşlarımızın özgürlük, eşitlik ve barış içinde birlikte yaşaması hepimizin ortak dileğidir. Bu nedenle, adına ne denilirse, toplumumuzu barışa götürecek olan adımları elbet destekleriz. Ancak son dönemde, 'çözüm süreci' denilen girişim yöntem olarak bir yanlıştan yola çıktığı için, kalıcı bir sonuca ulaşması zor, neredeyse imkansızdır. Türkiye'nin, Öcalan'ın yakalandığı 1999'dan buyana geçen 15 yıl içinde ki bunun 12 yılı AKP iktidarıdır. Öcalan'ı devre dışı tutarak, doğrudan Kürt yurttaşlarımızın desteğini kazanacak uygulamalar gerçekleştirmesi gerekirdi. Bunun yerine tek muhatabın Öcalan'a indirgenmesi, hiçbir toplum ve siyaset çevresiyle paylaşılmadan, istihbarat birimlerinin pazarlıklarıyla kalıcı bir çözüme ulaşılması, her an tıkanması kaçınılmaz, güvenilmez, tehlikeli bir süreçtir." dedi.

"ULUSLARARASI PLATFORMLARDA BAŞIMIZ ÇOK AĞRIYACAK"

IŞİD ile mücadele için peşmergelerin Türkiye sınırlarından geçiş izni vermesiyle ilgili de çarpıcı tespitlerde bulunan Günay, "Türkiye'nin Suriye olaylarındaki tavrının terörist/aşırı unsurların ülkemizden geçişi, bunlara yardım ve destek olunup olunmadığı gibi konuların, gelecek yıllarda uluslararası platformlarda başımızı çok ağrıtacağı kaygısını paylaşıyorum." dedi.

"AK PARTİ'NİN OYLARI DÜŞÜYOR"

Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından AK Parti'nin başına Ahmet Davutoğlu'nun geçmesiyle, AK Parti'nin oy oranının düşmeye başladığını ileri süren Günay, ancak bu azalmanın ana sorumlusunun Başbakan Davutoğlu olmadığını belirtti.

"ERDOĞAN ANAYASA'YI ÇİĞNİYOR"

Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçildikten sonra söylediği, 'Yeni bir sayfa açalım' sözlerinin havada kaldığını da belirten Günay, "Sayın Erdoğan milletin birliğini temsil eden bir cumhurbaşkanı gibi değil, hala parti başkanı gibi davranıyor. Bu tutumuyla da anayasa ilkelerini çiğniyor ve rejimin meşruiyetini tehlikeye sürüklüyor." dedi.

"AK PARTİ SIRADAN SAĞCI"

Eski partisinin politikalarına da sert eleştiren yönelten Günay, "Adalet ve Kalkınma Partisi, yola çıkarken 'yasaklarla, yolsuzluklarla ve yoksullukla' mücadele edeceğini vadetmişti; kendi payıma ben de bir süre bu umudu paylaşmıştım. Ancak son iki yılda bütün bu söylemin tam tersine bir çizgiye sürüklendi. Yolsuzluk tartışmalarının gölgelediği, yasakçı, yoksulları da kadere terkeden, türedi sermaye çevrelerinin yönlendirdiği sıradan bir sağcı partiye dönüştü. AK Parti başlangıçta devletin eskimiş yapılarına karşı olduğu kadar, haksızlık, eşitsizlik ve adaletsizliklere de karşı, kurulu düzene muhalif bir parti görünümündeydi. Zaman içinde kapitalist düzen, rant çevreleri, her iktidarı kuşatan açgözlülük onu da değiştirdi, kendine benzetti; yazık etti." dedi.

"ADAY OLMAYACAĞIM"

Yaklaşan genel seçimlerle ilgili de konuşan Ertuğrul Günay, gelecek seçimlerde aday olmayacağını açıkladı.  Günay, "Mevcut ya da yeni partilerden çeşitli öneriler var. Arkadaşlarımızın bu iyi niyetli öneri ve değerlendirmelerine teşekkür ederim. Ancak önümüzdeki genel seçimde aday olmayı düşünmüyorum. Bağımsız ve 'beklentisiz' bir siyaset adamı olarak düşünce ve deneyimlerimi bütün toplumla paylaşmaya çalışacağım." dedi.

Kaynak: Gazeteport


 

 
Ömür boyu hapsi duyunca 'paralelci mahkeme' dedi
 
Çandır: expo'da ülkelere davette sınıfta kalmışız
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'nin Antalya kampı başladı
Siyasi kulislerde “erken seçim” senaryoları konuşulurken CHP, Antalya’da ...
O fotoğrafın hikayesi
Bazı CHP’liler, dün akşamdan beri, sosyal medya üzerinden, Deniz Baykal ...
Kılıçdaroğlu'nu Baykal karşılayacak
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal bir ilki gerçekleştirecek ve CHP Genel ...
 
Baykal, sel bölgesi Manavgat'ta
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Manavgat ...
Cavit Arı, Türel'in sözüne kızdı; Seviyesiz
CHP Antalya İl Başkanı Cavit Arı, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes ...
CHP Konyaaltı Dalbudak’ a emanet
CHP Konyaaltı Örgütü' nde ikinci Ömer Dalbudak dönemi başladı. CHP Konyaaltı ...
 
Türel, CHP'yi Akit üzerinden vurdu
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Manavgat'taki sel ...
Hükümetin paralel paranoyası
"Vallahi sayın bakanım, 'namazında niyazında' diyeceğim ama yanlış anlaşılacak. ...
Akaydın bildiğiniz gibi...
Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Akaydın, yine eleştirdi. ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva