AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
8 Haziran 2020 Pazartesi - 13:31

Eşini yakarak öldüren kocaya ağırlaştırılmış müebbet istemi

DİYARBAKIR'ın Ergani ilçesinde, evde tartıştığı 3 çocuk annesi eşi Güllü Yılmaz'ı (33) yakarak öldürülen Can Yılmaz (36) hakkında, ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Eşini yakarak öldüren kocaya ağırlaştırılmış müebbet istemi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ergani ilçesinde uyuşturucu bağımlısı olduğu öne sürülen 3 çocuk babası Can Yılmaz, 17 Ekim 2019 günü servis aracının ön koltuğunda oturduğu gerekçesiyle eşi Güllü Yılmaz ile tartıştı. İddiaya göre Yılmaz, evde bidonda bulunan benzini kendisi, kızı ve eşi Güllü'nün üzerine döküp, ateşe verdi. Güllü Yılmaz, alevler içinde ikinci kattaki evlerinin penceresinden atladı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan kadın, 12 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. 

Eşi Güllü Yılmaz'ı öldürdüğü sırada yaralanıp, 11 gün tedavi görmesinin ardından tutuklanan Can Yılmaz hakkında yürütülen soruşturma kapsamında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianame tamamlandı. 

BİLİNCİ AÇIKKEN POLİSE 'KOCAM BENİ YAKTI' DEMİŞ

Güllü Yılmaz, eşi tarafından yakıldıktan sonra kaldırıldığı hastanede bilinci açıkken polise verdiği ifade iddianamede yer aldı. Güllü Yılmaz'ın polis ekiplerine yüksek sesle 'Kocam beni yaktı' dediği ortaya çıktı. Adli Tıp Kurumu'nun hazırladığı rapora göre, Yılmaz’ın ölümünün vücudu yüzde 50-60'ını tutan 2-3'üncü derecede yanık ve gelişen komplikasyonlar sonucu meydana geldiğinin tespit edildiği de iddianamede kaydedildi.  

BABASININ KENDİLERİNİ NASIL YAKTIĞINI ANLATTI

Olayda yaralı olarak kurtulan çiftin 9 yaşındaki kızı, babasının olayı nasıl gerçekleştirdiğini anlattığı ifadeleri iddianamede yer aldı. Babasının annesine yumruklu saldırıda bulunduğu anlatan çocuk, iddianameye yansıyan ifadesinde, babasının banyoya giderek içinde bir sıvı bulunan pet şişeyi getirdiğini, ardından annesinin üzerine döktüğünü, daha sonra da kendisinin üzerine bir miktar döktüğünü belirtti. Olay sırasında babasının elinde çakmak olduğunu anlatan çocuk, annesinin çakmağı almaya çalıştığını, babasının vermediğini ve çakmağı yaktığını söyledi. Annesinin alev aldığını, annesinden çıkan alevlerin babasına bulaştığını daha sonra odanın alev aldığını, aktaran çocuk,  kendisinin de sol kolunun yandığını, annesinin çok fazla alev aldığını, balkona çıkıp baktığında ise annesinin sokakta yerde yandığını gördüğünü ifade etti.

‘YANGININ NASIL ÇIKTIĞINI BİLMİYORUM’

Sanık Can Yılmaz'ın güvenlik güçleri ve savcılıkta verdiği ilk ifadesinde, servis aracının ön koltuğunda oturduğu gerekçesiyle eşiyle tartıştığını, bu sırada banyodan getirdiği benzini hem kendi üzerine hem de Güllü Yılmaz’ın üzerine döktüğünü, kızının üzerine annesine sarılırken dökülmüş olabileceğini ileri sürdü. Yılmaz, kibrit ya da çakmakla ile yakmadığını, yangının nasıl çıktığını bilmediği, üzerine atılı suçlamayı kabul etmeyip, pişman olduğunu söyledi. 

MÜEBBET VE 20 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Diyarbakır 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin kabul ettiği ve ilk duruşması 14 Eylül'de görülecek olan davanın iddianamesinde, 'Eşe karşı canavarca hisle kasten öldürme', 'Çocuğa ve altsoya karşı canavarca hisle öldürmeye teşebbüs' suçlanan sanık Can Yılmaz'ın ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 13 yıldan 20 yıla kadar hapis ile cezalandırılması istendi. 

Öte yandan, anneleri öldürülen 13, 9 ve 3 yaşındaki çocuklar Ergani 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nce bakıma muhtaç oldukları için koruma altına alınırken, vasi atanmasına karar verildi. 

DIYARBAKIR'IN ERGANI ILCESINDE SERVIS ARACININ ON KOLTUGUNDA OTURDUGU GEREKCESIYLE EVDE TARTISTIGI 3 COCUK ANNESI OLAN ESI GULLU YILMAZ'I (FOTOGRAFTA) YAKARAK OLDURULEN CAN YILMAZ (36) HAKKINDA AGIRLASTIRILMIS MUEBBET VE 20 YILA KADAR HAPIS ISTEMIYLE DAVA ACILDI. FOTO: DIYARBAKIR,(DHA)

DIYARBAKIR'IN ERGANI ILCESINDE SERVIS ARACININ ON KOLTUGUNDA OTURDUGU GEREKCESIYLE EVDE TARTISTIGI 3 COCUK ANNESI OLAN ESI GULLU YILMAZ'I YAKARAK OLDURULEN CAN YILMAZ (FOTOGRAFTA) HAKKINDA AGIRLASTIRILMIS MUEBBET VE 20 YILA KADAR HAPIS ISTEMIYLE DAVA ACILDI. FOTO: DIYARBAKIR,(DHA)

DIYARBAKIR'IN ERGANI ILCESINDE SERVIS ARACININ ON KOLTUGUNDA OTURDUGU GEREKCESIYLE EVDE TARTISTIGI 3 COCUK ANNESI OLAN ESI GULLU YILMAZ'I  YAKARAK OLDURULEN CAN YILMAZ (36) HAKKINDA AGIRLASTIRILMIS MUEBBET VE 20 YILA KADAR HAPIS ISTEMIYLE DAVA ACILDI. FOTO: DIYARBAKIR,(DHA)

DIYARBAKIR'IN ERGANI ILCESINDE SERVIS ARACININ ON KOLTUGUNDA OTURDUGU GEREKCESIYLE EVDE TARTISTIGI 3 COCUK ANNESI OLAN ESI GULLU YILMAZ'I  YAKARAK OLDURULEN CAN YILMAZ (36) HAKKINDA AGIRLASTIRILMIS MUEBBET VE 20 YILA KADAR HAPIS ISTEMIYLE DAVA ACILDI. FOTO: DIYARBAKIR,(DHA)

Ahmet ÜN/DİYARBAKIR,(DHA)

Etiketler:
 
Tekerleği çıkan otomobil bariyerlere çarptı: 4 yaralı
 
Türkiye'de 22 otel, 7 restoran 'Sağlıklı Turizm Belgesi' aldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tekerleği çıkan otomobil bariyerlere çarptı: 4 yaralı
DÜZCE’nin Gümüşova ilçesinde, sağ ön tekerleği yerinden çıkan otomobil, ...
Sivas'ta 'tırtıl' istilası
SİVAS'ın Zara ilçesinde ormanlık alanı istila eden tırtıllar, 6 köyü tehdit ...
Nefes borusuna çekirdek kaçan minik Muhammed, öldü
ŞANLIURFA´da nefes borusuna ay çekirdeği kaçan Muhammed Ensar Çetiner ...
 
Sağlık çalışanlarının görevlerinden ayrılmasına izin
SAĞLIK Bakanlığı, 'Covid-19 salgını süresince sağlık kuruluşlarında sağlık ...
Hububat hasadı yapılan tarlalarda dane kontrolü
GAZİANTEP'in İslahiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, buğday hasadının ...
Maskeli ve sosyal mesafeli asker uğurlaması
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda, asker uğurlamalarında ...
 
Kars'ta atlı cirit müsabakaları yeniden başladı
KARS'ın Selim ilçesinde koronavirüs nedeniyle yaklaşık 4 aydır ara verilen ...
Ekmek taşıyan minibüs 5 metreden aşağıya düştü
GAZİOSMANPAŞA'da ekmek taşıyan panelvan minibüs yokuş aşağı indiği sırada ...
Kıraathanede kumar oynayan 3 kişiye 'sosyal mesafe' cezası
TEKİRDAĞ'da bir kıraathanede kumar oynayan ve sosyal mesafeyi ihlal eden ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva