12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
19 Aralık 2020 Cumartesi - 09:32

Eşinin öldürdüğü kadının kardeşi: Çocukları için kendini feda etti

KONYA'nın Çumra ilçesinde, eşi Ali Rıza Yüzer (35), tarafından 3 çocuğunun gözü önünde tüfekle vurularak öldürülen 6 aylık hamile Sadife Yüzer'in (35) kardeşi Rıfat Yıldız (33), ablasının sürekli şiddet gördüğünü söyledi.

Eşinin öldürdüğü kadının kardeşi: Çocukları için kendini feda etti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, geçen çarşamba günü saat 12.00 sıralarında Dineksaray Mahallesi'nde meydana geldi. Çiftçi Ali Rıza Yüzer, 6 aylık hamile eşi Sadife Yüzer'i yaşları 9 ile 12 arasında değişen 3 çocuğunun gözü önünde av tüfeğiyle 5 el ateş ederek, öldürdü.

Ali Rıza Yüzer, jandarmayı arayıp, eşini öldürdüğünü bildirdi. Gözaltına alınan Ali Rıza Yüzer, ifadesinde ''Aramızda anlaşmazlık vardı. Kavga ettik, tüfekle vurdum. Pişman değilim'' dedi.

Babaları tarafından anneleri gözleri önünde öldürülen 3 çocuk ise devlet korumasına alınarak yuvaya yerleştirildi. Yüzer, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

'DAHA ÖNCE DE KOLUNU KIRMIŞ'

Eşinden sürekli şiddet gördüğü belirtilen Sadife Yüzer'in, daha önce birkaç kez evi terk edip, annesinin evine yerleştiği, 2018 yılı temmuz ayında da 15 gün süreyle koruma kararı aldırdığı öğrenildi. Öldürülen Sadife Yüzer'in kardeşi Rıfat Yıldız, ''Ablam, çektiği sıkıntıları saklayan, babasının ve kardeşlerinin başı belaya girmesin diyen biriydi. Bize sürekli 'iyiyiz' derdi. Esasında öyle olmadığını zaman geçtikten sonra öğreniyoruz ama hiçbir şeye faydası yok. Benim ablam 6 aylık hamileyken rahmetli oldu'' dedi. 

Ablasının gördüğü şiddet nedeniyle daha önce kolunun kırıldığını belirten Yıldız, ''1,5 yıl önce aralarında kavga yaşandı. Boşanma konusu konuşuldu. Biz o eve dönmesini istemedik. Evliliğin bitmesini istedik. Çünkü kötüye gidiyordu. Bize katilin kardeşi, şeref sözü verdi; 'Böyle bir kavga yaşanırsa, geri getireceğiz' dedi. Kurban Bayramı’nda ablamın kolu kırılmış. Ben şüphelendim ablama sordum. 'Yemin et inanmam' dedim. 'Çocuklarımın üzerine yemin ederim banyoda düşüp, kolumu kırdım' dedi. Ama bu olayı bizden sakladılar. Belki ablam kolu iyileşmeden rahmetli oldu" diye konuştu.

'İNSANLAR KADIN CİNAYETLERİNE ALIŞTI'

Yetkililere seslenen Yıldız, şunları söyledi:

''Boşanma derecesine gelen ailelere sesleniyorum, hiçbir şeyi saklamasınlar. Geçimsizlik varsa, sıkıntılar varsa saklamasınlar. Devletimiz öyle bir önlem alsın ki, kadın cinayeti işleyecekler iki kere düşünsün. İnşallah ablam son olur. İdam, en ağır cezadır. Devletimiz kazalar önlensin diye yolları genişletiyor, kazalar azalıyor. Devletimiz bu işe de bir el atsa, idam olsa yılda bin tane kadın cinayeti işleneceğine 100’e düşer. Değilse benim ablam gibi nice ablalar, nice çocuklar evler dağılır. Benim ablamı kendi kızlarıymış gibi düşünsünler. Düştük. Allah kimseyi düşürmesin. İşin içinden çıkamıyoruz. Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Devlet büyüklerime sesleniyorum. Ablam ve karnındaki bebeği için bu olayda bari davaya müdahil olun. Ablamı kendi kızınız, evladınız gibi görün. Bütün siyasi partiler bu işe bir el atsın. Gerekirse 1 ay Meclis'te nasıl önlem alırız, diye konuşsunlar. İnsanlar artık kadın cinayetlerine alıştı. Normal habermiş gibi gelmeye başladı. Böyle mi olması lazımdı? Bizim ocağımıza ateş düştü. Başkalarının başına gelmesin."

'TESELLİ ETTİĞİM OLAY BENİM DE BAŞIMA GELDİ'

2019 yılının ağustos ayında eşi tarafından öldürülen 3 çocuk annesi Tuğba Erkol’un kardeşiyle birlikte çalışan Rıfat Yıldız, "Tuba Erkol, 44 yerinden bıçaklanıp öldürülmüştü. Hala mahkemesi devam ediyor. Çalıştığım iş yeri sahibi Osman Ceran, Tuba Erkol’un kardeşi. Onu her zaman teselli ederdim. Olay günü iş yerine babası Mustafa Ceran geldi. Ona başsağlığı dileyememiştim. Başsağlığı diledim, dertleştik. Mustafa amca gitti 1 saat sonra acı haberi aldım. Teselli ettiğim olay benim de başıma geldi. Aynı kaderi paylaştık. Bu acı tesadüf, inşallah biz de son olur. Herkese de ders olur" diye konuştu.

'ABLAMIN SON ELBİSESİNİ BEN ALDIM'

Yıldız, "Gece başımı yastığa koyduğumda Allah’ım acaba bu rüya mı? Ne olur rüya olsun diyorum. Ablamın cenazesi için kuzenim kefen almış. Kefen parasını verdim. O kadar mutlu oldum ki. Ablamın son elbisesini aldım. Ablam ailesi için, babamın ve kardeşlerimin başı belaya girmesin diye hep sustu. Kolu kırıldığında bize yalan söyledi. Bizim başımızın belaya girmesini engelledi ama kendini feda etti" dedi.

'HEP BEN İYİYİM, DAHA İYİ OLACAĞIZ DİYE ÇİLE ÇEKTİ'

Ablasının sık sık kendisinin ve evliliğinin iyi olduğunu söylediğini, çektiği acıları sakladığını söyleyen Sadife Yüzer’in küçük kardeşi Tevfik Yıldız (31) da şunları söyledi:

''3 çocuğu için yuvam yıkılmasın diye, yıllarca ona katlandı. Babamın başı belaya girmesin, kardeşlerimin başı belaya girmesin diye 'Hep ben iyiyim. Daha iyi olacağız.' diyerek bu çileleri çekti. O kadar sabretti. Sabrının karşılığı, çocuklarının gözü önünde karnında 6 aylık yavrusuyla katledildi. Nefes alamıyorum. Bu konuşmayı yapmamın nedeni, hepimizin anaları, bacıları var. Ablamın katili içeride nefes alırken, böyle insanlar nefes alırken, ben nefes alamıyorum. Analarımıza, bacılarımıza bir şey olmasın. Hepimiz Müslümanız, hepimizin anası, bacısı var. Daha fazla ciğerler yanmasın. Böyle cezaevinde yatarak onlara en büyük iyiliği biz ve devletimiz yapıyor. Onların cezaevinde yatması onlar için bir cennet. İlk olay yerine giden muhtarımızdı. Muhtarımız, 'Nasıl yaptın? Nasıl kıydın?' diye sormuş. 'Tartıştık, öldürdüm' demiş. Ben iki gündür gözümü kapatıyorum, ablamın nasıl acı çektiğini görüyorum hissediyorum."

'KADIN CİNAYETLERİ NORMALLEŞMEYE BAŞLADI'

Kadın cinayetlerinin normalleştirildiğini ifade eden Tevfik Yıldız şöyle dedi:

"Kadın vahşeti, kadın cinayeti çok normalleşmeye başladı.  Böyle bir olaya kimse sevinmez, herkesin ciğeri yanıyor; ama çok normalleşmeye başladı. Artık devletimiz bunları idam edecek. Nasıl partiler bir araya geliyor, birbirleri için mücadele ediyorlarsa, esas birlik beraberlik, böyle durumlarda olacak. Biz namusumuz ve şerefimiz için yaşarız. Bir araya gelecekler, omuz omuza verecekler ve kanun çıkaracaklar. Hepsi ellerinde. Devlet o zaman bizim başımızda olacak. Devlet bizim bacılarımıza, analarımıza sahip çıktı diyeceğiz. Şu an virüs var. En büyük virüs böyle insanların nefes almasıdır. Onlara hayvan dahi diyemiyorum. Şurada 6 yavrusuna bakan köpek var. Nasıl soğukta yavrularına sahip çıkıyor. Emziriyor, koruyor. Ana olduğu için sahip çıkıyor. Ben ona hayvan desem, hayvanlara hakaret. Onu burada parçalasam bile acım dinmeyecek. Hepimizin nefsi var. Ne yapacağımı bilmiyorum."

KONYA'NIN CUMRA ILCESINDE, 3 COCUK ANNESI 6 AYLIK HAMILE SADIFE YUZER (35), ESI ALI RIZA YUZER (35) TARAFINDAN OLDURULDU.(FOTO:KONYA,DHA)

TEVFIK YILDIZ (31) (FOTOGRAFTA) ABLASI SADIFE'NIN SIK SIK KENDISININ VE EVLILIGININ IYI OLDUGUNU SOYLEDIGINI, CEKTIGI ACILARI SAKLADIGINI SOYLEDI. (FOTO:HASAN DONMEZ/KONYA,DHA)

 KONYA'NIN CUMRA ILCESINDE 6 AYLIK HAMILE ESI SADIFE YUZER'I(35), 3 COCUGUNUN GOZU ONU AV TUFEGIYLE VURARAK OLDUREN ALI RIZA YUZER (35),  ADLIYEYE SEVK EDILDI. YUZER'IN IFADESINDE ''ARAMIZDA ANLASMAZLIK VARDI. KAVGA ETTIK, TUFEKLE VURDUM.'' DEDIGI OGRENILDI. YUZER CIFTININ 9 ILE 12 YASLARINDAKI 2'SI ERKEK 3 COCUGUNUN ISE DEVLET TARAFINDAN KORUMA ALTINA ALINIP COCUK YUVASINA YERLESTIGI OGRENILDI.   (FOTO: MEHMET ISIK/KONYA,DHA)

KONYA'NIN CUMRA ILCESINDE, 3 COCUK ANNESI 6 AYLIK HAMILE SADIFE YUZER (35),2 GUN ONCE ESI ALI RIZA YUZER (35) TARAFINDAN OLDURULDU.(FOTO: MEHMET ISIK/KONYA,DHA)

KONYA'NIN CUMRA ILCESINDE, 3 COCUK ANNESI 6 AYLIK HAMILE SADIFE YUZER (35), ESI ALI RIZA YUZER (35)(FOTOGRAFTA) TARAFINDAN OLDURULDU.(FOTO:KONYA,DHA)

Hasan DÖNMEZ- Mehmet IŞIK/KONYA, (DHA)

Etiketler:
 
CHP'li belediyede rüşvet gözaltıları...
 
Büfe sahibini silahla yaralayan şüpheli yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li belediyede rüşvet gözaltıları...
ADANA'nın Ceyhan Belediyesi'nde rüşvet aldıkları öne sürülen aralarında ...
Masaj Nedir? Masaj Nasıl Yapılır?
Masaj, genel olarak rahatlama ve zevk için düzenli olarak yapılan aktiviteler ...
El konulan 'yasak ırk' 3 köpeği için barınağa gidiyor
TRABZON’un Of ilçesinde yaşayan ve köpekleri ile çektiği videolarla fenomen ...
 
'Yalancı koronavirüs hastalığı' yaşayanların sayısı artıyor'
KORONAVİRÜS salgını tüm dünyada etkisini göstermeye devam ederken birçok ...
Doğu'da son 30 yılın en sıcak aralık ayı
KARAKIŞ olarak bilinen aralık ayında Türkiye'nin en soğuk kentleri Ağrı, ...
Şehir tabelalarından nüfus ve rakım gitti, adları kaldı
KARAYOLLARI Genel Müdürlüğü 81 il, 911 ilçenin giriş ve çıkışlarında bulunan ...
 
Bodrum’da Nerede Kalmalı?
Bodrum, yıl boyunca yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapan ve ...
İşçinin kopan eli, 7 saatte yerine dikildi
ŞANLIURFA'da bir tekstil fabrikasında çalışan Bakır Dipbakuz'ın makineye ...
Eminönü'nde metrelerce uzayan Milli Piyango bileti kuyruğu
YILBAŞI çekilişine günler kalan bilet almak isteyenler Eminönü'ndeki ünlü ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva