37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
27 Eylül 2021 Pazartesi - 11:55

Eşinin öldürdüğü polisin annesi: Torunumu göstermiyorlar

SAMSUN'da, 15 Temmuz'da tartıştığı eşi Yasemin Çitil (31) tarafından kendisine ait tabancayla vurularak öldürülen özel harekat polisi Emrullah Çitil’in (32), Sivas'ta yaşayan annesi Sebiha Çitil ile ablası Zekiye Gülbahar DHA'ya konuştu.

Eşinin öldürdüğü polisin annesi: Torunumu göstermiyorlar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, 15 Temmuz saat 20.00 sıralarında Samsun'un Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Mahallesi'nde meydana geldi. 5 yıllık evli ve 3 yaşında bir erkek çocukları bulunan Yasemin ve Emrullah Çitil arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında Yasemin Çitil, silahını aldığı polis eşi Emrullah Çitil'e tek el ateş etti. Yaralanan Emrullah Çitil, 1'inci kattaki evlerinin balkonundan kaldırıma düştü. Yüzüstü beton zemine düşen Çitil'e eşi balkondan 2 el daha ateş etti. Sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan Emrullah Çitil, kurtarılamadı. Gözaltına alınan Yasemin Çitil, 'eşi kasten öldürme' suçundan tutuklandı. Emrullah Çitil'in cenazesi ise memleketi Sivas'ta toprağa verildi. Olayın ardından çiftin çocukları M.A.Ç., geçici olarak mirasçılık belgesi ile Yasemin Çitil'in babası Bayram Çakmak'a verildi. Bu sürecin ardından Emrullah Çitil'in annesi Sebiha Çitil torununu göremediğini söyledi. 

'ÇOCUĞUM YERİNE TORUNUMU BAĞRIMA BASAYIM'

Oğlu Emrullah ve gelini Yasemin Çitil'in evliliklerinin sorunlu geçtiğini öne süren Sebiha Çitil, şunları söyledi:

 "Onların hiç huzuru yoktu. Bu yüzden bizim de huzurumuz yoktu. Daha sonra Emrullah boşanmak istese de Yasemin 'çocuğu göstermem' diye tehdit ettiği için boşanamıyordu. Olay yaşanmadan bir gün önce telefonda konuştuk. Van'a göreve gidecekti ve çok mutluydu. Şu an an torunumu Yasemin'in ailesi bize göstermiyor. Bu nasıl bir vicdan ben anlamıyorum. Biz bu aileyi tanıyamamışız. Evladımı da torunumu da elimden aldılar. Yasemin ailesiyle problemler yaşamış ve onu yurda vermişler, yurtta büyümüş. Ben torunumu istiyorum. Bana torunumu göstersinler. En azından çocuğum yerine torunumu bağrıma basayım.  Ailesi de bu olayın içinde. Sorumlu kimse cezasını en ağır şekilde çeksin. Çocuğumu yediler" dedi.

'ONUN TERÖRÜ EVİNDEYDİ'

Yetkililerden yardım isteyen Emrullah Çitil'in ablası Zekiye Gülbahar ise, şöyle konuştu:

"Benim kardeşim dağlarda terörist kovalıyordu. Onun terörü koynundaymış. Benim kardeşime sahip çıkın. Aylardır ne yiyebiliyoruz ne içebiliyoruz ne de uyuyabiliyoruz. Benim kardeşimi çocuğu kucağındayken haince sırtından vurdu. Kanı yavrusunun üzerine sıçradı. O mesleğine o kadar aşıktı ki vatanını, bayrağını o kadar çok seviyordu. Yasemin, kardeşimin bıyıklarına kadar kıskanıyordu. Bir evin tek oğluydu Emrullah, o bizim her şeyimizdi. O bizim çınar ağacımızdı, çınarımızı soldurdular. Bizim kardeşimiz devlet elinde olmasa da şehit oldu. Çocuğumuzu istiyoruz. O ailenin psikolojik sorunları var ve çocuğumuz orada çok zarar görecek. Tek bir dileğimiz var o da kardeşimin davasına sahip çıkılmasıdır. Sorumluların en ağır cezayı almalarını istiyorum. Allah'ımıza havale ettik ama devletimize güveniyoruz. O kadının cezasını çekmesini ve kardeşimin kanının yerde kalmamasını diliyorum. Yeğenimi alıp kardeşimizin yerine koymak istiyoruz. Eğer şehit olsaydı içimiz bu kadar yanmayacaktı. Bu vatan ve bayrak için şehit olmayı çok istiyordu. Burada kurulu bir düzeni ve işi vardı. Ama o 'vatanım ve bayrağım için dağlarda mücadele edeceğim, vatanımı koruyacağım, bayramı indirmeyeceğim' diye polis oldu. Ama onun terörü koynundaymış. Onun teröristi evindeymiş. Lütfen yardım edin."

'EN SONUNDA ÇEKİP VURACAĞIM DEMİŞTİ'

Emrullah'ın kardeşi Rabia Çitil ise, Yasemin Çitil'in aşırı derecede kıskanç olduğunu ve ağabeyini bu nedenle bunalttığını belirterek, şunları söyledi:

"Sürekli her şeyi sorun eden, saçının şeklinden kıyafetine kadar karışabilen bir insandı. Ağabeyimin yanında giyim tarzım hakkında beni uyarır onun yanında kıyafetlerime, oturmama dikkat etmemi söylerdi. Annem ağabeyime sarıldığı zaman bile rahatsızlık duyardı. Hatta ağabeyimi kendi öz oğlundan bile kıskanırdı. Ağabeyim boşanmak istedi ve boşanma davası açtı bu süreçte özel hareket polisliği eğitimine gitmişti. Yasemin, ağabeyimin yanına gidip gönlünü almaya çalışarak sensiz ölürüm, yaşayamam gibi kelimelerle ağabeyimi ikna etti. 5 Kasım 2020 tarihinde onları ziyarete gitmiştik. Aralarında kıskançlık yüzünden çıkan bir problem vardı ve Yasemin bana 'en sonunda çekip vuracağım, nerde yattığını bileceğim ve kafam rahat edecek' demişti. Bu sözü unutamadım. Ağabeyimin vefat haberini aldığımda aklıma ilk bu sözler geldi. Yasemin, ağabeyimin en büyük zaafı olan merhametinden faydalandı. Bir problem olduğu zaman ağlardı, sızlanırdı, intihar etmeye çalışırdı ve 'sensiz yaşayamam' derdi. Oğlu olduktan sonra da 'benden ayrılırsan oğlunun yüzünü göremezsin' şeklinde tehditler ediyordu."

'CENAZESİNE BİLE GÖNDERMEDİLER'

Yeğenini özlediklerini söyleyen Rabia Çitil, "Olaydan sonra Samsun'a ağabeyimin özel eşyalarını almaya gittiğimizde saatinden yüzüğüne kadar her şeyini almışlardı. Şu an hatıra olarak evimizde saklayabileceğimiz hiçbir şey yok. Yeğenemi babasının cenazesine bile göndermediler. Babasının cenazesine katılsın bir hatırası olsun istedik. Biz ağabeyimin anılarına sarılmak istiyoruz" dedi.

SAMSUN'DA, 15 TEMMUZ'DA TARTISTIGI ESI YASEMIN CITIL (31) TARAFINDAN KENDISINE AIT TABANCAYLA VURULARAK OLDURULEN OZEL HAREKAT POLISI EMRULLAH CITILIN (32), SIVAS'TA YASAYAN ANNESI SEBIHA CITIL (SAGDAN UCUNCU) ILE ABLASI ZEKIYE GULBAHAR (SAGDAN BIRINCI) DHA'YA KONUSTU. EMRULLAH CITIL'IN AILESI OGULLARININ ARKASINDAN GOZYASI DOKTU. (FOTO: ARIFE DEFNE ARSLAN/SIVAS-DHA)

SAMSUN'DA, 15 TEMMUZ'DA TARTISTIGI ESI YASEMIN CITIL (31) TARAFINDAN KENDISINE AIT TABANCAYLA VURULARAK OLDURULEN OZEL HAREKAT POLISI EMRULLAH CITILIN (32), SIVAS'TA YASAYAN ANNESI SEBIHA CITIL (FOTOGRAFTAKI) ILE ABLASI ZEKIYE GULBAHAR DHA'YA KONUSTU. (FOTO: ARIFE DEFNE ARSLAN/SIVAS-DHA)

SAMSUN'DA, 15 TEMMUZ'DA TARTISTIGI ESI YASEMIN CITIL (31) TARAFINDAN KENDISINE AIT TABANCAYLA VURULARAK OLDURULEN OZEL HAREKAT POLISI EMRULLAH CITILIN (32), SIVAS'TA YASAYAN ANNESI SEBIHA CITIL ILE ABLASI ZEKIYE GULBAHAR DHA'YA KONUSTU. (FOTO:SIVAS-DHA)

SAMSUN'DA, 15 TEMMUZ'DA TARTISTIGI ESI YASEMIN CITIL (31) TARAFINDAN KENDISINE AIT TABANCAYLA VURULARAK OLDURULEN OZEL HAREKAT POLISI EMRULLAH CITILIN (32), SIVAS'TA YASAYAN ANNESI SEBIHA CITIL ILE ABLASI ZEKIYE GULBAHAR (FOTOGRAFTAKI) DHA'YA KONUSTU. ABLA GULBAHAR, GOZYASI DOKTU.  (FOTO: ARIFE DEFNE ARSLAN/SIVAS-DHA)

SAMSUN'DA, 15 TEMMUZ'DA TARTISTIGI ESI YASEMIN CITIL (31) TARAFINDAN KENDISINE AIT TABANCAYLA VURULARAK OLDURULEN OZEL HAREKAT POLISI EMRULLAH CITILIN (32), SIVAS'TA YASAYAN ANNESI SEBIHA CITIL ILE ABLASI ZEKIYE GULBAHAR DHA'YA KONUSTU. (EMRULLAH CITIL'IN YASEMIN CITIL VE OGLU M.A.C. ILE CEKTIRDIGI BIR FOTOGRAF) (FOTO: SIVAS-DHA)

SAMSUN'DA, 15 TEMMUZ'DA TARTISTIGI ESI YASEMIN CITIL (31) TARAFINDAN KENDISINE AIT TABANCAYLA VURULARAK OLDURULEN OZEL HAREKAT POLISI EMRULLAH CITILIN (32), SIVAS'TA YASAYAN ANNESI SEBIHA CITIL ILE ABLASI ZEKIYE GULBAHAR DHA'YA KONUSTU. (EMRULLAH CITIL'IN OGLUILE CEKTIRDIGI BIR FOTOGRAF) (FOTO: SIVAS-DHA)

SAMSUN'DA, 15 TEMMUZ'DA TARTISTIGI ESI YASEMIN CITIL (31) TARAFINDAN KENDISINE AIT TABANCAYLA VURULARAK OLDURULEN OZEL HAREKAT POLISI EMRULLAH CITILIN (32), SIVAS'TA YASAYAN ANNESI SEBIHA CITIL ILE ABLASI ZEKIYE GULBAHAR DHA'YA KONUSTU. (EMRULLAH CITIL'IN YASEMIN CITIL VE OGLU ILE CEKTIRDIGI BIR FOTOGRAF) (FOTO:SIVAS-DHA)

SAMSUN'DA, 15 TEMMUZ'DA TARTISTIGI ESI YASEMIN CITIL (31) TARAFINDAN KENDISINE AIT TABANCAYLA VURULARAK OLDURULEN OZEL HAREKAT POLISI EMRULLAH CITILIN (32), SIVAS'TA YASAYAN ANNESI SEBIHA CITIL ILE ABLASI ZEKIYE GULBAHAR DHA'YA KONUSTU.  (FOTO: ARIFE DEFNE ARSLAN/SIVAS-DHA)

SAMSUN'DA, 15 TEMMUZ'DA TARTISTIGI ESI YASEMIN CITIL (31) TARAFINDAN KENDISINE AIT TABANCAYLA VURULARAK OLDURULEN OZEL HAREKAT POLISI EMRULLAH CITILIN (32), SIVAS'TA YASAYAN ANNESI SEBIHA CITIL ILE ABLASI ZEKIYE GULBAHAR DHA'YA KONUSTU. (EMRULLAH CITIL'IN OGLUCEKTIRDIGI BIR FOTOGRAF) (FOTO:SIVAS-DHA)

Arife Defne ARSLAN-Ayşe Mine EĞÜZ/SİVAS, (DHA)

 
Doğu Karadeniz yaylalarında vargit çiçeği güzelliği
 
Motosikletli Nazlı, 69 günlük yaşam mücadelesini kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu Karadeniz yaylalarında vargit çiçeği güzelliği
DOĞU Karadeniz Bölgesi'ndeki yaylalar, sonbaharla birlikte açan ve Latince ...
Hatay'da 22 kaçak göçmen yakalandı
HATAY'ın Hassa ilçesinde, polis ekiplerince durdurulan araçta, 22 kaçak göçmen yakalandı.
Ordu’da mobilya ustası hat sanatını yaşatıyor
ORDU’nun Ünye ilçesinde mobilya ustası Hüseyin Gülay (57), unutulmaya ...
 
Koronavirüs tedavisi gören 3 çocuk annesi: Yanlış yapmışız
KAYSERİ Devlet Hastanesi'nde koronavirüs tedavisi gören, 3 çocuk annesi ...
Bursa’dan 5 ülkeye bal ve kovan ihracatı
BURSA’nın İnegöl ilçesinde üretilen bal ve kovanlar, dünyanın birçok ...
Sosyal medyada paylaşılan drift görüntüsüne 8 bin lira ceza
BAĞCILAR'da düğün konvoyu sırasında caddede drift yaparak trafiği tehlikeye ...
 
Öğrencilerin kamyon arkasındaki tehlikeli yolculuğu
BAĞCILAR'da kamyonun arkasına tutunarak tehlikeli yolculuk yapan iki öğrenci ...
Girit Adası açıklarında 5.7 büyüklüğünde deprem
EGE Denizi'nin Girit Adası açıklarında, 5.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Ermenek'te 'Şehrana' geleneği yaşatılmaya çalışılıyor
KARAMAN'ın Ermenek ilçesinde, iplere dizilen cevizlerin, un ve nişasta ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva