Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
29 Ağustos 2022 Pazartesi - 14:28

Eski THK Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban gözaltına alındı

Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nin eski rektörü Ünsal Ban, boşanma aşamasındaki eşi AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'na ait kişisel verileri, organize suç örgütü lideri Sedat Peker ile paylaştığı gerekçesiyle hakkında açılan soruşturma kapsamında Muğla'da gözaltına alındı.

Eski THK Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban gözaltına alındı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Sedat Peker'in, Zehra Taşkesenlioğlu'na ait görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşmasının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Yürütülen soruşturma kapsamında görüntüleri Peker'e gönderdiği belirtilen Ünsal Ban hakkında, eşine ait kişisel verileri organize suç örgütü lideri ile paylaşma, tehdit ve şantaj suçlamaları kapsamında gözaltı kararı verildi. Ban'ın, deniz yoluyla yurt dışına kaçacağı ihbarı üzerine polis ekipleri harekete geçti. Ban, Muğla'nın Milas ilçesinde başkasına ait bir otomobilde yakalandı. Ünsal Ban'ın, soruşturmanın merkezi Ankara'ya getirilerek sorgulanacağı belirtildi.

THK ÜNİVERSİTESİ’NDEN AÇIKLAMA

THK Üniversitesi’nden eski rektör Ünsal Ban hakkında devam eden dava ve soruşturmalarla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Prof. Dr. Ünsal Ban'ın, 2010 yılında üniversite kurmak isteyen Türk Hava Kurumu Başkanı Osman Yıldırım'a yardımcı olduğu, 07 Eylül 2010 tarihinde kurulan THK Havacılık Vakfı’nda 07 Şubat 2014 tarihine kadar yönetim kurulu üyeliği yaptığı ve 2011 yılında THK Üniversitesi'nin kurulmasından sonra da rektör olarak 2015 yılına kadar görev aldığı belirtildi.

Rektörlük görevinden ayrılmasından sonra Ünsal Ban hakkında THK Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Osman Yıldırım ve üniversite çalışanlarıyla birlikte THK Üniversitesi’ni zarara uğratmaktan çok sayıda dava açıldığı belirtilerek, "Yapılan yargılamalar sırasında faillerden Ünsal Ban ve Nevin Yörük'ün fiillerin işlendiği tarihte Rektör ve Rektör Yardımcısı sıfatına haiz olması nedeniyle 2547 Sayılı Kanun’un 53/c Maddesine göre Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nca soruşturmanın yapılması gerektiği mütalaası ile suç teşkil ettiği iddia edilen konulara ilişkin soruşturmalar usulünce yapılmadığı gerekçesiyle mahkemelerce YÖK’e intikal ettirilmiştir" denildi.

REKTÖR MAAŞINI 100 BİN TL YAPMIŞ

Açıklamada YÖK’ten usulünce soruşturulması istenilen ve halen mahkemelerde derdest olan konular şöyle sıralandı:

- Macun Mahallesi’nde İller Bankası’nın üstünde ana yola cepheli mülkiyeti üniversiteye gelir amaçlı THK Başkanlığı’nca devredilen 11 bin 593 metrekare arsayı usulsüz bir şekilde üniversiteye yüzde 20'den az pay almak suretiyle kat karşılığı inşaata konu ettirmek ve elde edilen 70 daireyi de üçte bir fiyatına bir emlakçıya toptan sattırmak.

- Ünsal Ban talimatlarıyla Mütevelli Heyet Karar Defterine Mütevelli Heyetin bilgisi dışında sonradan eklemeler yaptırmak suretiyle rektör maaşını 2012 yılında 100 bin TL'ye çıkarmak suretiyle haksız maaş almak.

- 2013 ve 2014 yıllarında üniversitenin tanıtımı ve reklamı adıyla harcama yapmak suretiyle üniversite gelirlerini şirketlere aktarmak ve bunlardan birinde de aynı iş için mükerrer olarak 619 bin 500 TL ödeme yapmak.

- 2012- 2014 yılları arasında üniversite personeli dahi olmayan çalışanların yakını ve akrabası birçok kişiyi çok defa Seyahat Yönergesi’ne aykırı olarak yurt dışı seyahatlere göndererek giderlerini üniversiteden ödetmek.

- Osman Yıldırım ve Ünsal Ban'ın akraba ve yakınlarını (eş, çocuk, yeğen vb.) sanki üniversite öğrencisiymiş gibi tüm masrafları üniversite tarafından karşılanarak Amerika’ya göndermek.

- Pahalı saat ve hediyeler almak, özel olarak kendisinin yazdığı 'Bir Liderin Ekonomi Gündemi 365' adlı kitabı 75 bin 600 TL'ye bastırmak ve masraflarını üniversiteden ödetmek.

- Üniversite idari yöneticilerine ve çeşitli çalışanlara çeşitli görevler verilmiş göstererek ödemeler yaptırmak.

- Bazı akademik personeli kendisine özel yardımcı olarak çalıştırmak ve üniversitede ek ders yapıyor göstererek bunlara ödemeler yaptırmak gibi konular ile üniversiteyi zarara uğratmak.

Açıklamada bu konulara ilişkin mahkemelerde 9 ceza davası, 9 da hukuk davasının açıldığı belirtildi.

YÖK'E BİLDİRİLMİŞ

Açıklamada, "Ayrıca THK Üniversitesi, 2012 yılından itibaren pilotaj bölümüne kaldıracak gücü olmamasına rağmen uçuş bedeli dahil 4 yıl sabit Türk Lirası olarak eğitim-öğretim ücreti belirlemiş ve bunun sonucunda büyük külfet ve maliyetle karşılaşmıştır. Aynı şekilde o yıllarda yurt dışından getirilen 200 civarında öğrencinin eğitim öğretim maliyetlerinin THK tarafından karşılanması Rektör Ünsal Ban tarafından istenmiş ve Osman Yıldırım tarafından THK Genel Yönetim Kurulu’ndan izin alınmaksızın uygun görülmüştür. Bu konular YÖK’e düzenlenen 08.04.2021 tarihli raporla intikal ettirilmiş ve üniversiteyi büyük mali yük altına sokmak, bundan dolayı SGK ve vergi borçlarının oluşmasına neden olmak ve 70.698.000. TL üniversiteyi zarara uğratmaktan 19.04.2021 tarihli yazıyla soruşturma yapılması istenmiştir" ifadeleri kullanıldı.

ANKARA, (DHA)

 
Sözleşmeli er, kalp krizinden yaşamını yitirdi
 
Kepez'in Glütensiz Üretim ve Satış Tesisi açıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sözleşmeli er, kalp krizinden yaşamını yitirdi
SURİYE'deki görevini tamamladıktan sonra izinli olarak memleketi Erzurum'a ...
Engelliler ve SAT komandolarından 100. yıl Zafer dalışı
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yılına ithafen bröveli engelliler ...
9 yaşındaki Emirhan, düğündeki maganda kurşunuyla öldü
ANKARA'nın Mamak ilçesi Kıbrıs köyünde ailesiyle düğüne giden Emirhan ...
 
Gülşen cezaevinden çıktı
Ataşehir'de 30 Nisan 2022'de verdiği bir konserde İmam Hatip Liselilere ...
Caretta caretta 'Tuba' 17 bin 500 kilometre katetti
MUĞLA'da yaralı bulunup, tedavi sonrası uydu takip cihazı takılaral, denize ...
Gülşen'i ziyarete gelen ağabeyi: Tek kişilik koğuşta kalıyor
ATAŞEHİR'de 30 Nisan'da verdiği bir konserde İmam Hatip Liselilere yönelik ...
 
İrem'i kurtarırken boğulan 2 kardeşi, toprağa verildi
KAHRAMANMARAŞ'ta, baraj gölüne düşen kız kardeşleri İrem Özbir'i (23) ...
Düğün dönüşü kaza: 3'ü ağır 17 yaralı
BALIKESİR'de, düğünden dönenlerin içinde olduğu minibüs devrilirken, şoför ...
Cinayeti, cesedin üzerine örtülen kırmızı örtü aydınlattı
ADANA'da kullanılmayan bir evin bahçesinde başından tabanca ile vurulmuş ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva