Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
20 Temmuz 2020 Pazartesi - 14:34

Esnaf Birliği'nden 'Esnafına sahip çık' çağrısı

BURDUR Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Metin Sipahi, 'Esnafına sahip çık Burdur' çağrısı yaptı.

Esnaf Birliği nden  Esnafına sahip çık  çağrısı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Metin Sipahi, Göller Bölge Birliği Salonu'nda yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Yerel esnafın Covid-19 salgınından olumsuz etkilendiğini belirten Sipahi, "Bizler de odalarımız, birliklerimiz, konfederasyonumuz TESK ve Merkez Birliğimiz TESKOMB’la birlikte devletimiz tarafından yürürlüğe konan her türlü tedbir ve düzenlemeye destek verdik. Alınan her karara disiplinle uyulması için esnafımızı bilinçlendirdik. Hastalığın yayılmasını engellemek için alınan önlemler, hem yerel düzeyde hem de dünya ölçeğinde yatırımı, ticareti ve üretimi sekteye uğrattı. Tabii bu süreçten en çok etkilenen kesim hiç şüphesiz küçük sermayesi ve kapasitesiyle esnaf ve sanatkarımız oldu. Berber ve kuaförlerden kıraathanelere, eğlence yerlerinden lokantalara kadar pek çok işletme geçici süreliğine kapatıldı, toplu taşımada yeni kurallar kondu. 65 yaş üstü esnafımız iş yerini açamaz oldu. İnsanların evden çıkamamaları, en temel ihtiyaçların bile ertelenmesi esnaf ve sanatkarımızı derinden etkiledi" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketiyle esnaf ve sanatkara kredi kefalet kooperatifleri aracılığıyla Halk Bankası'ndan kullandıkları Hazine destekli kredilerin üç aylık taksit ve faiz ödemelerinin ertelendiğini kaydeden Sipahi, "Yine Halk Bankası'ndan ertelemeli doğrudan kredi kullandırılması, kısa çalışma ödeneği, hane başına gelir desteği, vergi ve prim borçlarında erteleme, kamu kurumlarına ait iş yerlerinden kira alınmaması gibi desteklerle esnafımız biraz olsun nefes aldı. Son olarak da kooperatif takibine intikal eden borçlar için esnafımıza yapılandırma kolaylığı getirildi. Verilen desteklerden dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Gelinen noktada esnaf ve sanatkarın daha çok desteğe ihtiyaç duyduğunu aktaran Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Metin Sipahi, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızdan, esnaf ve sanatkârlarımıza kefalet kooperatifleri aracılığıyla kullandırılmış olan kredilerin, geri ödeme tarihlerinin faizleri Hazinece karşılanmak kaydıyla, bir kez daha 3 ay süreyle yeniden ötelenmesini, esnafımızın Sosyal Güvenlik primleri ödemelerinin 2020 yılı sonuna kadar devlet tarafından karşılanmasını, esnaf ve sanatkârlarımızca ödenen iş yeri kira stopajı uygulamasına son verilmesini, salgın sürecinde temel gıda maddeleriyle temizlik ürünlerinden KDV alınmaması ya da bu oranın yüzde 1'e indirilmesini, esnaf ve sanatkârlara doğrudan nakit desteği sağlanmasını, esnaf ve sanatkârların 2020 yılı mart ayından yıl sonuna kadar olan vergi ve sosyal güvenlik primi borçlarına, 2021 yılı ocak ayından başlamak ve gecikme zammı ve faizi alınmamak kaydı ile 36 ayda geri ödenmek üzere yeni bir yapılandırma getirilmesini, kahvehanelerde gereken hijyen tedbirleri ve Covid-19 önlemleri alınmak kaydıyla oyunların serbest bırakılmasını, il içinde faaliyet gösteren ve D-4 Yetki Belgesine sahip olan araçlardaki yüzde 50 oranında yolcu taşıyabilme uygulamasının kaldırılmasını, bununla birlikte okul servis araçlarındaki yüzde 50 yolcu taşıma uygulamasının iptal edilerek tam kapasiteyle çalışmalarının önünün açılmasını, turizm bölgelerinde çalışan 9 koltuklu taksilerin 3 yolcudan fazla taşımaması şeklindeki uygulamanın kaldırılarak yolcu kapasitesinin yüzde 50’ye yükseltilmesini istedik."

'ESNAF BU ŞEHRİN IŞIĞIDIR'

Esnaf ve sanatkarın sadece devletin değil, halkın da desteğine ihtiyacı olduğunu aktaran Sipahi, şunları kaydetti:

"Her zaman sizlerin yanında olan, yemediğini size yedirmeyen, veresiye defterini açan, ‘yoksa sonra verirsin’ diyen, ‘gel bir bardak çayımı iç’ diyerek muhabbetini esirgemeyen, cenazenizde, düğününüzde yanınızda olan, mahalleyi, sokağı gözetleyen, kollayan esnafımıza sahip çıkma zamanıdır. Bizler de ilimizde esnaf ve sanatkarın temsilcisi olarak, sizlere çağrıda bulunuyoruz. İçinden geçtiğimiz bu zor günlerde esnafımızın yanında olun. Gelin alışverişinizi yerel esnaftan yapın. Çünkü yerel esnaftan alışveriş ekonomiye can vermek demektir. Çünkü küçük esnaf bizi biz yapan milli ve yerli değerlerimize sahip çıkandır. Yerel esnaftan alışveriş demek paranın ülke ekonomisinde kalması, Türk Lirasının değer kazanması, ilimizin kalkınması demektir. Gün birlik günü, gün esnafa sahip çıkma günüdür. Tüm millet el ele vererek bu günleri de elbette atlatacağız. Karanlığın sonundaki ışık görünmüştür. Halkımızın da esnafına vereceği destekle daha iyi fırsatların doğacağına, yeniden hızla üretmeye, ticaretimizi artırmaya başlayacağımıza, yakın bir gelecekte refah seviyesi daha da yükselmiş, pandemi sürecinden ekonomisi çok daha güçlü bir ülke olarak çıkacağımıza yürekten inanıyorum. Üç ilimizde aynı anda başlatılan ‘Esnafına sahip çık’ çağrımızın esnafımıza hayırlara vesile olmasını diliyorum. Unutmayın, esnaf bu şehrin ışığıdır. Işığınız sönmesin."

BURDUR ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BIRLIGI BASKANI METIN SIPAHI, 'ESNAFINA SAHIP CIK BURDUR' CAGRISI YAPTI.(FOTO:BURDUR-DHA)

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Etiketler:
 
Kızına tacize tanık olan baba: Ne olur bu kişiyi tutuklayın
 
Antalya'da, 1 günde 10 bin turist rekoru
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Burdurlu kebap ustasının 'ACI' videosu
BURDURLU kebap ustası Aliihsan Karabacak (57), geçen yıl acı biber yerken ...
Kartal heykeliyle fotoğraf çektirmek için 300 kilometre yol geldi
FANATİK Beşiktaş taraftarı Zafer Baran, 300 kilometre yol katederek, Burdur'daki ...
Her derde deva rezene balı
BURDUR Arı Yetiştiriciler Birliği Başkanı Mesut Bilgiç, rezene balının ...
 
Burdur'da karantinaya alınan asker sayısı 670'e yükseldi
BURDUR 58'inci Piyade Er Eğitim Alayı'nda, koronavirüs nedeniyle karantinaya ...
Bucak'ta uygulamalı işçi alımı mülakatı
BUCAK Belediyesi çeşitli dallarda alacağı işçiler için çalışacakları sahada ...
Eski Şehir Kulübü kadınlara ücretsiz tahsis edildi
BURDUR Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, belediyeye ait bir süredir ...
 
Burdur İl Koordinasyon Kurulu toplandı
BURDUR İl Koordinasyon Kurulu'nun 3'üncü dönem toplantısı yapıldı.
Ak kiraz dalında kaldı
BURDUR'un Ağlasun ilçesinde yetişen ve ak kiraz olan bilenen beyaz renkli ...
Başkan Ünal, 15 ayı değerlendirdi
BUCAK Belediye Başkanı Emrullah Ünal, seçildiği günden bu yana 15 aylık ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva