AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
30 Eylül 2022 Cuma - 09:48

Ev hapsinde olan cinayet şüphelisi firar etti

KAHRAMANMARAŞ'ta Ali Akpınar'ı (64) öldürüp, oğlu ile torununu öldürmeye teşebbüs ettiği öne sürülen, ev hapsiyle tahliye edilen Cuma Temir (60), müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmasının ardından çıkarılan yakalama kararı uyarınca eve giden ekipler tarafından bulunamadı.

Ev hapsinde olan cinayet şüphelisi firar etti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Beşen Mahallesi'nde 23 Ağustos 2021 tarihinde, iddiaya göre Cuma Temir, arazi anlaşmazlığı nedeniyle aralarında husumet bulunan kuzeni Ali Akpınar, oğlu Servet ve torunu Metehan Akpınar'a tabancayla ateş edip kamyonetle kaçtı. Ali Akpınar hayatını kaybederken, oğlu ve torunu saldırıyı yara almadan atlattı.

Cuma Temir kısa süre sona güvenlik korucusu tarafından yakalanarak jandarma ekiplerine teslim edildi. Kendisini yakalayan korucuya, "Yarım saat önce yol üzerinde tabanca ile birine ateş ettim. Şahsın yere düştüğünü gördüm" diyen Temir, sevk edildiği savcılıkta susma hakkını kullandı. Temir, olaydan bir gün sonra 24 Ağustos 2021 günü çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine konuldu.

DAVA AÇILMADAN TAHLİYE EDİLDİ

Cuma Temir hakkında 'Kasten öldürme’ ve ‘Kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından soruşturma başlatılırken, olayın üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen dava açılmadı. Temir'in avukatı, 26 Ağustos günü 2'nci Sulha Ceza Mahkemesi'ne başvurarak müvekkilinin tahliye edilmesini talep etti. Aynı gün dilekçeyi işleme koyan mahkeme, Cuma Temir'in adli kontrol kararıyla tahliyesine karar verdi. Hakim, tahliye kararının gerekçesinde, Cuma Temir'in üzerine atılı suçun ağır ceza mahkemesi görevine giren işlerden olduğu Ceza Muhakemeleri Kanunu'na göre soruşturma evresinde tutukluluk süresi ağır ceza mahkemesi görevine giren işler bakımından 1 yılı geçemeyeceğini belirtti. Hakim ayrıca, adli kontrol kapsamında Cuma Temir'e yurt dışı çıkış yasağı koyup, elektronik kelepçe uygulanarak konutunu terk etmemesine karar verdi.

TAHLİYEDEN 9 GÜN SONRA İDDİANEME HAZIRLANDI

Kararın ardından Cuma Temir, 1 yıldır tutuklu kaldığı cezaevinden tahliye edildi. Tahliyeden 9 gün sonra 5 Eylül 2022 tarihinde soruşturma tamamlanarak Cuma Temir hakkında 'Kasten öldürme' ve '2 kişiyi kasten öldürmeye teşebbüs suçlarından' ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle iddianame hazırlandı. İddianameyi kabul eden Kahramanmaraş 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, 12 Eylül'de Cuma Temir hakkında tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkardı. Kararın ardından polisler, Cuma Temir'i yakalamak için Binevler Mahallesi'ndeki evine gitti. Ancak Temir evde bulunamadı. Bunun üzerine Temir'in yakalanması için çalışma başlatıldı.

OĞLUNDAN, ŞÜPHELİYE KELEPÇE TAKILMADIĞI İDDİASI 

Cuma Temir'in öldürdüğü Ali Akpınar'ın kendisiyle aynı adı taşıyan oğlu Ali Akpınar, 1 yıl geçmesine rağmen iddianame hazırlanmaması ve şüphelinin tahliye edilmesine tepki gösterdi. Saldırıda ölen babasının sağ tarafının felç olduğunu ve bu nedenle yüzde 86 engelli raporunun bulunduğunu anlatan Akpınar, "Babamın ölümüne neden olan kişi 1 yıl tutuklu kalınca savcı iddianameyi hazırlamadığı için elektronik kelepçe takılması şartıyla ev hapsi uygulanarak tahliye ediliyor. Bundan hemen sonra iddianame hazırlandı ve bu kişi hakkında yakalama kararı çıktı. Karar çıktıktan sonra bu şahıs bulunamıyor. Tahliye kararında elektronik kelepçe ile ev hapsi verildiği yazıyor ama elektronik kelepçe takılmamış. Yakalama ekibi de elektronik kelepçenin olmadığını, kelepçe olması halinde sinyal vereceğini söyledi. Babamın katilinin de bir an önce yakalanmasını istiyoruz. "

ŞİKAYETÇİ OLACAĞIZ

Babasının ölümüne neden olan kişi hakkında iddianamenin geç yazılmasından dolayı tahliye edildiğini belirten Akpınar, "Bütün deliller ortaya çıkmış ve bu iddianamenin 1 yılda hazırlanmaması mümkün değil. Bir adamı kasten öldürüp, 2 kişiyi de öldürmeye teşebbüs eden adama 1 yıl içerisinde mahkeme yapılmadan ev hapsi verilmesi yanlış. Ben HSK'ya sorumlularını şikayet edeceğim" diye konuştu.

Ali Akpınar'ın kızı Türkan Avcı da yaşananlara tepki göstererek, babasının katilinin bir an önce yakalanarak cezalandırılmasını istedi.  

KAHRAMANMARAS'TA BIR KISIYI OLDURUP, 2 KISIYI DE OLDURMEYE TESEBBUS ETTIGI ONE SURULEN CUMA TEMIR (FOTOGRAFTA), 1 YIL ICERISINDE DAVA ACILMAMASINDAN DOLAYI MAHKEME TARAFINDAN ELEKTRONIK KELEPCE UYGULANARAK EV HAPSIYLE TAHLIYE EDILDIKTEN SONRA EVINDEN FIRAR ETTI. FOTO: KAHRAMANMARAS-DHA

KAHRAMANMARAS'TA OLDURULEN ALI AKPINAR'IN (FOTOGRAFTA) KATIL ZANLISI, 1 YIL ICERISINDE DAVA ACILMAMASINDAN DOLAYI MAHKEME TARAFINDAN ELEKTRONIK KELEPCE UYGULANARAK EV HAPSIYLE TAHLIYE EDILDIKTEN SONRA EVINDEN FIRAR ETTI. FOTO: KAHRAMANMARAS-DHA

KAHRAMANMARAS'TA OLDURULEN ALI AKPINAR'IN KATIL ZANLISI, 1 YIL ICERISINDE DAVA ACILMAMASINDAN DOLAYI MAHKEME TARAFINDAN ELEKTRONIK KELEPCE UYGULANARAK EV HAPSIYLE TAHLIYE EDILDIKTEN SONRA EVINDEN FIRAR ETTI. ALI AKPINAR'IN COCUKLARI ALI AKPINAR ILE TURKAN AVCI, ZANLININ YAKALANMASINI ISTEDI. FOTO: OMER KOC-KAHRAMANMARAS-DHA

KAHRAMANMARAS'TA OLDURULEN ALI AKPINAR'IN KATIL ZANLISI, 1 YIL ICERISINDE DAVA ACILMAMASINDAN DOLAYI MAHKEME TARAFINDAN ELEKTRONIK KELEPCE UYGULANARAK EV HAPSIYLE TAHLIYE EDILDIKTEN SONRA EVINDEN FIRAR ETTI. ALI AKPINAR'IN OGLU ALI AKPINAR (FOTOGRAFTI) KARARA RAGMEN ZANLIYA ELEKTRONIK KELEPCE TAKILMADIGINI ONE SURDU. FOTO: OMER KOC-KAHRAMANMARAS-DHA

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)

 
'Rize Çayı'na 98 yıl sonra tescil
 
Mir kart iptali, turistik harcamayı vurdu
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Rize Çayı'na 98 yıl sonra tescil
RİZE'de 1924 yılında üretimi başlayan, bugün ise 830 bin dekar alana yayılan ...
Organize suç örgütlerine 'Müsilaj-2 Operasyonu'
İÇİŞLERİ Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla ...
Sarallar suç örgütünün yöneticilerinden Soner Rençber yakalandı
İSTANBUL Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, 'Sarallar' suç örgütünün yöneticilerinden ...
 
Almanya'dan ziyarete gelen kardeşini bıçakladı
İZMİR'in Bayraklı ilçesinde, Almanya'dan geldiği öğrenilen İ.Y., henüz ...
Erzincan'da 4.4 büyüklüğünde deprem
ERZİNCAN'ın Tercan ilçesinde, Richter ölçeğine göre, 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
İnşaatın 5'inci katından düşen kalıp ustası öldü
DİYARBAKIR'ın Yenişehir ilçesinde, çalıştığı 8 katlı inşaatın 5'inci katından ...
 
2 kardeşin cansız bedenine ulaşıldı
İZMİR'in Kınık ilçesinde, kendilerinden haber alınamayan Eymen (10) ve ...
Bir fetvada duvardaki geyikli halı için...
Bir dönem imamlık yaptıktan sonra  İslam Hukuku ve Fıkıh üzerine çalışmalarda ...
307 litre kaçak içki ele geçirildi
EDİRNE’de, jandarma tarafından durdurulan bir araçta gümrük kaçağı 307 litre içki ele geçirildi.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva