RTÜK'ten 'özel hayatın gizliliğini ihlal' cezası
RTÜK'ten 'özel hayatın gizliliğini ihlal' cezası
Kuş gripli ineklerin çiğ sütünü içen kediler öldü
Kuş gripli ineklerin çiğ sütünü içen kediler öldü
Marco Reus, Dortmund'dan ayrılıyor
Marco Reus, Dortmund'dan ayrılıyor
Finlandiyalı turist odasında ölü bulundu
Finlandiyalı turist odasında ölü bulundu
19 Kasım 2011 Cumartesi - 11:30

Evini arkadaşına açtı fuhuştan yargılandı

İzmir’in Buca ilçesinde yurttan kaçan 16 yaşındaki G.G. ve 20 yaşındaki A.D.’ye silah zoruyla fuhuş yaptırdıkları iddiasıyla tutuklanan İ.A., A.K. ile ev sahibi H.C.’nin yargılanmasına başlandı.

Evini arkadaşına açtı fuhuştan yargılandı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İki ay önce İzmir Emniyeti Ahlak Büro Amirliği'ne, iki kişinin yaşı küçük kıza fuhuş yaptırdığı ihbarının gelmesiyle çalışma başlatıldı. Ekiplerin araştırmalarının ardından A.K., İ.A. ile H.C.'nin, kız yurdundan kaçan G.G. ile A.D.'yi silahla tehdit ettikten sonra kendilerine ait evde zorla fuhuş yaptırdıkları bilgisine ulaşıldı. Takip sonrasında Buca ilçesinde bulunan eve yapılan baskında, A.K., İ.A. ile H.C. yakalandı. Mağdurlar G.G. ve A.D. ifadelerinde sanıklardan İ.A. ve A.K'nın kendilerini fuhuşa zorladığını söyledi. A.D., "Fuhuş yapmayacağımızı söyledik. Bunun üzerine A.K., silahını çıkartıp başımıza dayadı. Bize 'Erkeklerle fuhuş yapacaksınız, ölümünüz benim yüzümden olur, benim elimden olur. Bu silahla ya ben sizi öldürürüm ya da siz kendinizi öldürürsünüz' diye tehdit etti. Korktuğumuz için iki sanığın bulduğu erkeklerle ev ve işyerlerinde ilişkiye giriyorduk. Paraları A.K. ile İ.A. alıyordu. Bu durum dört ay kadar sürdü" dedi. Üç 3 sanık çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Hikmet Çeltik, üç sanık hakkında dava açtı. Savcı Hikmet Çeltik, olayın nasıl geliştiğini iddianamade ayrıntılı olarak belirtti. Çeltik, mağdurlardan A.D'ın 1.5 yıldır Özdere'de içkili yerlerde garsonluk yaptığını, G.G'nin ise yaz aylarında kaldığı Buca Çocuk Yetiştirme Yurdu'ndan kaçıp, onun yanına çalışmaya gittiğini belirtti. Sanıklardan İ.A'nın da iki mağdurun çalıştığı işyerine müşteri olarak gelip G.G. ile tanıştığına, aralarında yakınlık başladığına ve İzmir'e götürdüğüne, A.D'nin de onlarla birlikte gittiğine yer verdi. İ.A. ve A.K.'nın silah zoruyla iki mağduru erkeklerle fuhuşa teşvik ettiklerini, H.C'nın de evini fuhuş amaçlı kullandırdığını vurguladı. Üç sanığın 'Çocukları fuhuşa teşvik etmek veya fuhuş yaptırmak, aracılık ettmek, silahla tehdit' suçlarından 10 yıldan 18 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

23'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmaya tutuklu üç sanık, sanıklardan H.C.'nin avukatı Mehmet Korkut ile mağdurlardan G.G'nin avukatı Yelda Tapucu Çırak katıldı. Evini fuhuş için açmadığını söyleyen H.C. suçlamaları kabul etmedi. H.C., "Ben evimde kardeşimle birlikte kalmaktayım. Bazı zamanlarda annem de gelip gidiyor. Ağustos ayında kardeşim köye gitti. Daha önceden tanıdığım A., eve birkaç gün gelebilir miyiz diye sordu. Ben de arkadaşım olduğu için kabul ettim. A.K. yanında İ.A., A.D. ve G.G'yi de getirdi. Evin kapısında asma kilit vardı. Ben sabah işe gitmek için evden ayrıldım. Kendileri de ayrıldı. Ben işe gittikten sonra da eve gelip gelmediklerini bilmiyorum. Ancak geleceklerini söylemişlerdi. Eve ne amaçla geldiklerini de bilmiyorum. Ancak ben evde olduğum süre içerisinde eve fuhuş amacıyla kimse gelmedi. Bu iki kişinin fuhuş yaptırdığını daha önceden de duymadım. Ben evimi fuhuşa açmadım. Mağdur oldukları için evimi açtım, ama şimdi karşınızdayım. Tahliyemi istiyorum" dedi. Avukatı Mehmet Korkut da "Müvekillim haksız yere cezaevinde yatıyor. Yaptığı iyiliğin karşılığında sanık oldu. Kendisi işinde gücünde çalışan birisidir. Tahliyesini talep ediyorum" diye konuştu.

Sanıklardan A.K. da iki genç kızı, arkadaşı olan İ.A.'nın yanında görüp tanıdığını, A.D. ile arasında kendi açısından bir duygusal ilişki olmadığını, ancak onun açısından olduğunu söyledi. A.K., "Bana bağlanmıştı, ayrılmak istemiyordu. Benim kız arkadaşım olduğunu bilmesine rağmen ayrılmak istemiyordu. Bu yüzden benden şikayetçi olmuştur. Ben kendilerini fuhuşa zorlamadım. Sanık H.C'nin evine değişik zamanlarda yemek yemek amacıyla gittik. H.C'nin evinde fuhuş yapılmadı. Onlardan kurtulmak istiyorduk. Eve gideceğimizi söyleyip, yanlarından ayrılmak istiyorduk. Kendileri telefon görüşmesi yapıp, gidecekleri yerlere bırakmamızı istiyordu. Biz de istedikleri yere bırakıyorduk. Biz bıraktıktan sonra fuhuş yaptıklarını ben duymadım" dedi. İ.A. da yöneltilen suçlamayı kabul etmedi.

Tanık olarak dinlenen F.K. gerçek ismini bilmediği, takma adı D. olan genç kız ile birahanede tanıştığını, kendisine içki ısmarladığını söyledi. F.K., "Para karşılığı bu kişi ile arkadaşımın evinde cinsel ilişkiye girdim. Arkadaşım sanıklardan değildir" dedi.
Hakim, yargılama sonunda sanıklardan H.C'yi tahliye ederken, diğer iki sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı aralık ayına erteledi.

 Bahri KARATAŞ/İZMİR, (DHA)

 
Kamyonun çarptığı bisikletli öldü
 
Deniz Restoran tahliye edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kamyonun çarptığı bisikletli öldü
Konya'nın Karapınar İlçesi'nde inşaat işçisi 33 yaşındaki Muhammet Sapmaz, ...
Kayseride ilk kez resmi at yarışı
Kayseri'de ilk kez resmi at yarışı düzenlendi. 25 ve 20 kilometre üzerinden ...
Caroline Wozniacki THY'nin reklam film için İstanbul'da
Dünya tenisinin yıldız ismi, Türk Hava Yollarının (THY) yeni reklam yüzü ...
 
Hacı Sabancı,İspanyol müzikleriyle anıldı
Adanalı merhum işadamı Hacı Sabancı, ölümünün 13'üncü yıldönümünde Çukurova ...
İşyerlerine dadanan sabıkalı hırsız yakalandı
Güngören'de, son bir ayda 5 ayrı işyerinde yaşanan hırsızlıklar üzerine ...
Almanya'dan geldi, 2 çocuğuyla intihar etti
Almanya'nın Hamburg kentinde sürekli şiddet gördüğü Alman eşinden kaçtığı ...
 
Türkan Şoray kendi adı verilen sinema salonunu açtı
Ünlü sanatçı Türkan Şoray, bir alış-veriş merkezinde sinema açılışı yaptı. ...
Parkta bıçaklı saldırı : 2 Ölü
Bayrampaşa'daki bir parkta kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından ...
Diskoteğe fuhuş baskını
Fatih'te, bir diskoteğe düzenlenen polis baskınında fuhuş yaptıkları gerekçesiyle ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva