Falezlerden atlayan gencin cenazesi Rusya'ya götürüldü
Falezlerden atlayan gencin cenazesi Rusya'ya götürüldü
Muratpaşa'dan 'Sağlıklı Beslenme Okulu'
Muratpaşa'dan 'Sağlıklı Beslenme Okulu'
Levent Yamanel: 2 veya 3 vardiyalı eğitim gelebilir
Levent Yamanel: 2 veya 3 vardiyalı eğitim gelebilir
Trollerin hedefindeki 4 kadın konuştu
Trollerin hedefindeki 4 kadın konuştu
2 Ağustos 2011 Salı - 10:26

FESLEĞEN SOSLU TAVUK

FESLEĞEN SOSLU TAVUK
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Malzemeler
1 ad. göğüs fileto
2 yemek kaşığı z.yağı
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı taze zencefil rendesi
3 diş taze sarmısak
1/3 çay kaşığı köri
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
2 ad. orta boy domates(domates kırmızı ve olgun olmalı ayrıca lezzetli olması çok önemli)
1 tatlı kaşığı biber salçası (kaliteli olmalı, tuzlu ve koyu kahverengi olmamalı)
8-10 fesleğen yaprağı
 
Hazırlanışı
Gögüs fileto önce ince şeritler halinde kesilir daha sonra küp küp doğranır. Sos tenceresinde zeytinyağı ısıtılır küp küp doğranan filetolar eklenir orta hareretli ateşte 3-4 dk kavrulduktan sonra limon kabuğu rendesi, küçük küçük doğranmış sarmısaklar ve zencefil rendesi ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Filetolar önce suyunu bırakacak ardından çekecektir. Suyunu çektiğinde küp küp doğranmış domatesler ile biber salçası eklenir.  Kıvamı hafif koyulaştığında baharatlar ve tuz ilave edilip birkaç dakika daha pişirilir. Ocaktan almadan önce ince doğranmış fesleğen yaprakları ilave edilip iyice harmanlanır ve ocaktan alınır.
Yaklaşık 4-5 litre suda 9 dakika arasıra karıştırılarak haşlanan Mafaldine, süzülür ancak sudan geçirilmez. Arzu ettiğiniz yağı tencerede ısıttıktan sonra Mafaldine ilave edilir, üzerine hafifçe tuz gezdirilir. Hazırladığınız Mafaldine’ i servis tabağına aldıktan sonra, üzerine Fesleğenli Tavuk Sos ilave edilip sıcak olarak servis edilir.
 

 
CHP’de gözler 8 Ağustos'a çevrildi
 
PEUGEOT RCZ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
LAZANYA
Malzemeler 200 gr. kıyma 1 paket lazanya 3 adet kuru soğan 3 adet ...
KARNIYARIK
MANTI
 
İÇLİ KÖFTE
FIRINDA MAKARNA
BEZELYE
 
ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR
Akdeniz mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri: Zeytinyağlı Enginar
ETLİ KABAK DOLMASI
Türk Mutfağı'nın vazgeçilmez yemeklerinden biri:Etli Kabak Dolması
DAVUTPAŞA KÖFTESİ
Fırında domates sosuyla pişirilmiş lezzetli bir köfte tarifi.
 
Dursun Gündoğdu
Antalya Barosu bölünür mü?
YAZARLAR
İsa Altun
İsa Altun
Kaybolan verileri kurtarmanın yolu
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Babalar günümüz kutlu olsun…
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Polisten kıskıvrak
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Muratpaşa'da neler neler oluyor?
Duran Canatan
Duran Canatan
Eşitlik Projesi
K. Kemal Derin
K. Kemal Derin
TİARTİ
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Temmuz ayına adım attığınızda ödemeleriniz, borçlarınız için enerjinizi harcayabilirsiniz. Ekonomik durumunuz sizler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm KAMPÜS Sağlık Ekonomi Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva