Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
17 Kasım 2021 Çarşamba - 10:39

Fikirler uçuştu projeye dönüştü

Öğrenciler yaşamı kolaylaştıracak projeler tasarladı

Fikirler uçuştu projeye dönüştü
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

YAŞAR Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencileri, çocuklardan yetişkinlere, sahil güvenlik için otonom devriye teknesinden denizlerde kullanılacak insansız kurtarma aracına kadar her kesime, her probleme çözüm arayan projeler geliştirdi.

Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencileri, geçtiğimiz dönem Öğretim Elemanı Ece Güçer ve Öğretim Görevlisi Sevi Merter yürütücülüğündeki Diploma Projesi Tasarım Stüdyosu dersinde birbirinden farklı tasarımlara imza attı. Öğrencilerin dönem boyunca çalışıp geliştirdikleri projelerden oluşan seçki hem kampüste sanal sergide olarak hem de çevrimiçi ortamda görücüye çıktı. Ders yürütücüleri Güçer ve Merter, dersin amacının öğrencilerin mezuniyet sonrasına hazırlanması için her yıl belirlenen firmalarla profesyonel AR-GE ve tasarım sürecini deneyimlediği bir tasarım projesini gerçekleştirmek olduğunu belirtti.

YASAR UNIVERSITESI ENDUSTRIYEL TASARIM BOLUMU OGRENCILERI, COCUKLARDAN YETISKINLERE, SAHIL GUVENLIK ICIN OTONOM DEVRIYE TEKNESINDEN DENIZLERDE KULLANILACAK INSANSIZ KURTARMA ARACINA KADAR HER KESIME, HER PROBLEME COZUM ARAYAN PROJELER GELISTIRDI.YASAR UNIVERSITESI SANAT VE TASARIM FAKULTESI ENDUSTRIYEL TASARIM BOLUMU OGRENCISI ALEYNA KASIM, 7-11 YAS ARASINDAKI COCUKLAR ICIN PANDEMI DONEMINDE SORUMLULUKLARININ YERINE GETIRILMESINDE ZORLUKLAR, OKULDA GECIRILEN ZAMANIN EVDE GECIRILMESI, FIZIKSEL AKTIVITE AZLIGI PROBLEMLERI NEDENIYLE ELEKTRONIK YOGA VE MEDITASYON EGITMENI TASARLADI.(FOTO: IZMIR DHA)

Ders kapsamında çeşitli firmaların danışmanlığında gerçekleştirilen projelerden bazıları şöyle: Aleyna Kasım 'Yogee' projesinde 7-11 yaş arasındaki çocuklar için pandemi döneminde sorumluluklarının yerine getirilmesinde zorluklar, okulda geçirilen zamanın evde geçirilmesi, fiziksel aktivite azlığı problemleri nedeniyle elektronik yoga ve meditasyon eğitmeni tasarladı.

YASAR UNIVERSITESI ENDUSTRIYEL TASARIM BOLUMU OGRENCILERI, COCUKLARDAN YETISKINLERE, SAHIL GUVENLIK ICIN OTONOM DEVRIYE TEKNESINDEN DENIZLERDE KULLANILACAK INSANSIZ KURTARMA ARACINA KADAR HER KESIME, HER PROBLEME COZUM ARAYAN PROJELER GELISTIRDI. YASAR UNIVERSITESI SANAT VE TASARIM FAKULTESI ENDUSTRIYEL TASARIM BOLUMU OGRENCISI KUBILAY CAN, KARAVAN VE TEKNE DENEYIMLERINI TEK BIR ARACLA SAGLAYIP SURDURULEBILIRLIGE KATKI SAGLAYAN AMFIBIYEN BIR ARAC TASARLADI.(FOTO: IZMIR DHA)

Kubilay Can 'Amfibiyen Karavan' projesinde karavan ve tekne deneyimlerini tek bir araçla sağlayıp sürdürülebilirliğe katkı sağlayan amfibiyen bir araç tasarlandı. Pandemi sebebiyle yükselişte olan pazar için tasarlanan tek bir araçla her iki kesimden müşteri kitlesine hitap etmek amaçlandı.

YASAR UNIVERSITESI ENDUSTRIYEL TASARIM BOLUMU OGRENCILERI, COCUKLARDAN YETISKINLERE, SAHIL GUVENLIK ICIN OTONOM DEVRIYE TEKNESINDEN DENIZLERDE KULLANILACAK INSANSIZ KURTARMA ARACINA KADAR HER KESIME, HER PROBLEME COZUM ARAYAN PROJELER GELISTIRDI. YASAR UNIVERSITESI SANAT VE TASARIM FAKULTESI ENDUSTRIYEL TASARIM BOLUMU OGRENCISI SINEM OZTURK'UN   7-11 YAS ARASI COCUKLAR ICIN SURDURULEBILIRLIK ODAKLI ROBOTIK KODLAMA OYUNCAK SETI TASARIMI.(FOTO: IZMIR DHA)

Sinem Öztürk 'Bio Code' projesinde 7-11 yaş arası çocuklar için sürdürülebilirlik odaklı robotik kodlama oyuncak seti tasarımı yaptı. Bio-code, kodlanabilir modüler elektronik devre parçalarından ve bu parçalar ile birlikte kullanılan karton oyuncaklardan oluşturuldu.

YASAR UNIVERSITESI ENDUSTRIYEL TASARIM BOLUMU OGRENCILERI, COCUKLARDAN YETISKINLERE, SAHIL GUVENLIK ICIN OTONOM DEVRIYE TEKNESINDEN DENIZLERDE KULLANILACAK INSANSIZ KURTARMA ARACINA KADAR HER KESIME, HER PROBLEME COZUM ARAYAN PROJELER GELISTIRDI. YASAR UNIVERSITESI SANAT VE TASARIM FAKULTESI ENDUSTRIYEL TASARIM BOLUMU OGRENCISI GUVEN BULAN, SAHIL GUVENLIK ICIN CEVRE DOSTU, OTONOM, GEREKTIGINDE KURTARMA GOREVINE GIDEBILECEK, ISTIHBARAT TOPLAYABILEN VE UZUN SURELER SUDA KALABILECEK BIR DEVRIYE TEKNESI TASARLADI.(FOTO: IZMIR DHA)

Güven Bulan Kırlangıç-1 Devriye Teknesi projesinde Sahil Güvenlik için otonom devriye teknesi tasarladı. Sahil Güvenlik için çok daha az kaynak harcayarak çevre dostu, otonom, gerektiğinde kurtarma görevine gidebilecek, istihbarat toplayabilen ve uzun süreler suda kalabilecek bir devriye teknesi tasarlanması hedeflendi.

YASAR UNIVERSITESI ENDUSTRIYEL TASARIM BOLUMU OGRENCILERI, COCUKLARDAN YETISKINLERE, SAHIL GUVENLIK ICIN OTONOM DEVRIYE TEKNESINDEN DENIZLERDE KULLANILACAK INSANSIZ KURTARMA ARACINA KADAR HER KESIME, HER PROBLEME COZUM ARAYAN PROJELER GELISTIRDI. YASAR UNIVERSITESI SANAT VE TASARIM FAKULTESI ENDUSTRIYEL TASARIM BOLUMU OGRENCISI KUBILAY CAN, KARAVAN VE TEKNE DENEYIMLERINI TEK BIR ARACLA SAGLAYIP SURDURULEBILIRLIGE KATKI SAGLAYAN AMFIBIYEN BIR ARAC TASARLADI.(FOTO: IZMIR DHA)

Sezin Hasgüler 'Halaskar' projesinde denizde arama kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere özelleşmiş vtol tipi insansız hava aracı tasarladı. Araç; açık denizlerde gerçekleştirilen operasyonlar sırasında 9 farklı tipte sahil güvenlik botu üzerinden veya acil durumlarda karadan kaldırılarak kazazedelerin yerini termal ya da gündüz görüşlü kamera sayesinde tespit edip olay alanından profesyonel ekiplere anlık bilgi akışı sağlamak üzerine planlandı.

YASAR UNIVERSITESI ENDUSTRIYEL TASARIM BOLUMU OGRENCILERI, COCUKLARDAN YETISKINLERE, SAHIL GUVENLIK ICIN OTONOM DEVRIYE TEKNESINDEN DENIZLERDE KULLANILACAK INSANSIZ KURTARMA ARACINA KADAR HER KESIME, HER PROBLEME COZUM ARAYAN PROJELER GELISTIRDI. YASAR UNIVERSITESI SANAT VE TASARIM FAKULTESI ENDUSTRIYEL TASARIM BOLUMU OGRENCISI SEZIN HASGULER'IN TASARLADIGI, DENIZDE ARAMA KURTARMA CALISMALARINDA KULLANILMAK UZERE OZELLESMIS VTOL TIPI INSANSIZ HAVA ARACI.(FOTO: IZMIR DHA)

Etiketler:
 
Derede cesedi bulundu
 
Manavgat'ta trafik kazası: 2 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
648 gram doğan Umut bebek hayata tutunmayı başardı
İstanbul’da 23 haftalıkken 648 gram ve 28 santim doğan, 3 ay yoğun bakımda ...
'Satın alma, barınaktan al'
BURSA'da, köpek sahiplenmek için gittiği barınağın kötü koşullarını görünce ...
Köy çocukları, ipli kukla ve Hacivat-Karagöz oyunu tanıştı
MUŞ Alparslan Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi ve öğrencileri ...
 
Mobilya ustası, 60 kilometre gidip, 30 köpeği besliyor
AKSARAY'da mobilya ustası Üçler Yücel (43), 3 yıldır hem kendi aldığı ...
‘Dünyanın en dar sokağı’ açılıyor
ÇORUM'da 1,5 metre genişliği ile 'dünyanın en dar sokağı' olarak tanıtılan ...
Ev sahibini karşısında gören hırsızın sonu...
ADANA'da arkadaşıyla birlikte 4 katlı apartmanın 3'üncü katına giren hırsız ...
 
İstanbul merkezli 8 ilde 'bilet' dolandırıcılarına operasyon
İSTANBUL merkezli 8 ilde yabancı kişilerin üzerlerine açtıkları acenteler ...
Hız göstergesi 230'a takılı kaldı
KONYA'da, otomobilin refüjdeki yön levhası direğine çarpmasıyla aynı aileden ...
Dokuduğu kilimleri Almanya’ya gönderiyor
GAZİANTEP'te, Yaşar Elbir (79), 27 yıldır 6 metrekare dükkanda kilim dokuyor. ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva