Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Korhan Berzeg’i arama çalışmaları 316’ncı günde
Korhan Berzeg’i arama çalışmaları 316’ncı günde
16 Ağustos 2023 Çarşamba - 17:26

FoodFest Antalya, 1 Eylül'de başlıyor

ANTALYA, 1-3 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek ve dünyanın dört bir yanından şeflerin katılacağı 2'nci Uluslararası FoodFest Antalya etkinliğine ev sahipliği yapacak.

FoodFest Antalya, 1 Eylül de başlıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

International Antalya FoodFest/ Antalya Gastronomi Festivali, 1-3 Eylül tarihleri arasında bu yıl ikinci kez kapılarını açıyor. Karaalioğlu Parkı içerisinde düzenlenecek 2'nci Uluslararası FoodFest'e dünyanın dört bir yanından 'Michelin Yıldızlı' şefler katılacak. 3 gün sürecek festivalde kentin yöresel tatları gelen şeflerle yurt dışına tanıtılması hedeflenirken, sürdürebilir tarımın önemine de vurgu yapılacak. Etkinlikte aynı zamanda söyleşiler, paneller, yarışmalar, workshoplar da düzenlenecek.



Bu yıl ikincisi düzenlenecek festivalin tanıtımı, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve festivalin paydaşlarının da katıldığı basın toplantısı ile yapıldı. Beş yıldızlı oteldeki toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Genel Sekreter Cansel Tuncer, FoodFest Antalya İçerik Direktörü Gökmen Sözen, İl Tarım Orman Müdürü Gökhan Karaca, TÜROFED Başkanı Erkan Yağcı, AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, ATB Başkan Yardımcısı Halil Bülbül, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, ATSO Meclis Başkanı Ahmet Öztürk, Antalya Gastronomi Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği Üyesi Mehmet Akdağ ve dünyaca ünlü Türk şef Arda Türkmen katıldı. Toplantının yapılacağı salonda Antalya'ya özgü meyve, sebze ve yemeklerin tanıtımı gerçekleştirildi. 

ANTALYA, 1-3 EYLUL TARIHLERI ARASINDA DUZENLENECEK VE DUNYANIN DORT BIR YANINDAN SEFLERIN KATILACAGI 2'NCI ULUSLARARASI FOODFEST ANTALYA ETKINLIGINE EV SAHIPLIGI YAPACAK.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'NIN LEZZETLERİ DÜNYA MARKASI OLMA YOLUNDA

Toplantıda konuşan Başkan Muhittin Böcek, göreve geldiklerinden beri turizmin başkenti Antalya'yı kültür ve sanatın, tarımın ve gastronominin başkenti yapmayı amaçladıklarını aktardı. Antalya'da kültür sanatta yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Böcek, geçen yıl Uluslararası FoodFest Antalya Gastronomi Festivali'ni hayata geçirdiklerini söyledi.

Antalya'nın lezzetlerini de dünya markası haline getirmek için önemli adım attıklarını vurgulayan Muhittin Böcek, “Çünkü güzel Antalya'mızın zengin mutfağı, bunu fazlasıyla hak ediyordu. Üç gün süren festivalimiz, Michelin yıldızlı dünyaca ünlü pek çok şefe, söyleşiye, etkinliğe, gönüllerin buluştuğu sofralara ve binlerce misafire ev sahipliği yaptı. Anadolu'yu Akdeniz ile harmanlayan mutfağımızın eşsiz lezzetleri kıymetli şeflerin ellerinde yeniden hayat buldu. Antalyamız, ona kazandırmaktan onur duyduğumuz bu değer ile adını gastronomi arenasına da altın harflerle yazdırdı. Bu arena sadece mutfağımızı değil, aynı zamanda tarihimizi, kültürümüzü, turizmimizi de dünyaya duyurmamız için önemli bir kapı açıyor. İşte biz, her yıl milyonlarca turisti ağırlayan Antalyamız için bu kapıyı açtık. Bu sayede şehrimiz artık sadece güneşi, denizi ve mavisiyle değil, yerel mutfağının cazibesi ile de tercih edilir hale geldi" dedi.

ANTALYA, 1-3 EYLUL TARIHLERI ARASINDA DUZENLENECEK VE DUNYANIN DORT BIR YANINDAN SEFLERIN KATILACAGI 2'NCI ULUSLARARASI FOODFEST ANTALYA ETKINLIGINE EV SAHIPLIGI YAPACAK.(FOTO:ANTALYA-DHA)

'ANTALYA'DAN DÜNYAYA' MOTTOSUYLA BAŞLATILDI

Atılan bu adımla ülkenin ihtiyaç duyduğu tarım ve gıda ürünlerinin büyük bölümünün Antalya'dan karşılandığını aktaran Başkan Böcek, “Şehrimizin yerel mahsulleri, zengin gastronomisi ve kültürel değerleri de dünyaya açıldı ve güçlendi. Güzel Antalyamız, aldığı bu güçle ülkemizin turizmine ve ekonomisine daha fazla katkı sağlar hale geldi, bu da hepimizin gurur kaynağı oldu. Biz, Antalya'nın yerel ürünlerinin ve yemeklerinin eşsiz bir hazine olduğuna tüm kalbimizle inanıyoruz. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak bu muhteşem hazineyi dünyaya tanıtırken, aynı zamanda korumak ve geleceğe de miras bırakmak istiyoruz. Bu kadim coğrafyanın ve bu muhteşem iklimin bize sunduğu hazineye değer katmanın en önemli görevlerimizden biri olduğunu biliyoruz. İşte bu görevin bize verdiği sorumluluk bilinciyle, 'Antalya'dan dünyaya' mottosuyla başlattığımız Uluslararası FoodFest Antalya Gastronomi Festivali'nin bu yıl ikincisini gerçekleştiriyoruz. Sürdürülebilirlik, biyoçeşitlilik ve yerel ürünlerin desteklenmesi düşüncesiyle çıktığımız yolda; daha güzel, daha yaşanabilir bir dünya ve Antalya hayalimizi gerçeğe dönüştürmek için çalışmaya devam ediyoruz. Bu hayalin gerçeğe dönüşmesinde; doğal kaynaklarımızı, topraklarımızın taşıdığı değerleri, kültür mirasımızı korumanın ve güçlendirmenin önemini biliyoruz" diye konuştu.

ANTALYA, 1-3 EYLUL TARIHLERI ARASINDA DUZENLENECEK VE DUNYANIN DORT BIR YANINDAN SEFLERIN KATILACAGI 2'NCI ULUSLARARASI FOODFEST ANTALYA ETKINLIGINE EV SAHIPLIGI YAPACAK.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Çalışmalarını 'yerelden kalkınma modeli'yle inşa ettiklerini aktaran Başkan Böcek, yerel gıdaya ve yerel üreticiye destek verdiklerini kaydetti. 2019 yılından bu yana 'Antalyamız yeniden turunç koksun' bilinciyle kent geneline turunç ağaç dikimi gerçekleştirdiklerini anlatan Muhittin Böcek, yapılan protokolle gastronomi turizminin geliştirilmesine önemli katkı sağlayacağını belirterek 1-3 Eylül'de gerçekleşecek festivale herkesi davet etti.

ANTALYA, 1-3 EYLUL TARIHLERI ARASINDA DUZENLENECEK VE DUNYANIN DORT BIR YANINDAN SEFLERIN KATILACAGI 2'NCI ULUSLARARASI FOODFEST ANTALYA ETKINLIGINE EV SAHIPLIGI YAPACAK.(FOTO:ANTALYA-DHA)

FoodFest Antalya İçerik Direktörü Gökmen Sözen, festival programının detaylarını anlattı. Dünyaca ünlü şeflerin katılacağı festivalde çok sayıda etkinlik yapılacağını belirten Sözen, “Tarım bizim için çok önemli, çünkü tüm otellerin, tüm restoranların Antalya'dan gıda ürünlerini almasını istiyoruz. Sadece bir festival değil ticarete de dökülmesi gerekiyor. Türkiye'nin önde gelen mutfak kültürünün birine sahip olduğumuzu söylemek istiyoruz. Çok ciddi bir Yörük kültürü var. Yörük kültürünü de anlatmak istiyoruz" dedi.

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA) -

 
İkinci el araç fiyatlarında 150 bin TL'ye varan indirim
 
Paniğe neden olan şüpheli çanta fünye ile patlatıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da 'Kaskımla Güvendeyim'
ANTALYA'nın Serik ilçesinde 'Kaskımla Güvendeyim' projesi kapsamında jandarma ...
Antalya Finike Cumhuriyet Başsavcısı göreve başladı
Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), 2023 Yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi ...
Antalya Polisi'nden sahte alkol operasyonu
ALANYA Polisi, ihbar üzerinde bir depoya düzenlediği operasyonda 2 bin ...
 
Antalya'da nem bulutları nedeniyle uçaklar iniş yapamadı
ANTALYA'da yüzde 85'e ulaşan nem oranı nedeniyle sabah saatlerinde kenti ...
Kepez’in su parkında çocuklar çok mutlu
Kepez Belediyesi, sıcak yaz günlerinde çocukların serinleyerek, güzel ...
Antalya'da caretta yuvasının üzerinde mangal yakanlar tespit edildi
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde, caretta caretta yuvasının üzerinde mangal ...
 
Antalya'da hapis cezasıyla aranan firari yakalandı
ANTALYA'nın Kepez ilçesinde 13 yıl 4 ay hapis cezasıyla aranan E.K., jandarma ekiplerince yakalandı.
Antalya'da motosiklet sürücülerine kask hediyesi
ANTALYA'da 'Kaskımla Güvendeyim' adlı projesi kapsamında jandarma ekipleri ...
Antalya'da jandarmadan uyuşturucu operasyonu
ANTALYA'nın Alanya ve Kemer ilçelerinde jandarmanın düzenlediği uyuşturucu ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva