Horoz dövüşü baskını
Horoz dövüşü baskını
Fransa'dan dayanıklılık merkezi hibesi
Fransa'dan dayanıklılık merkezi hibesi
23 Nisan'a özel 'Rapunzel' çocuk operası
23 Nisan'a özel 'Rapunzel' çocuk operası
Antalya'daki cinayet kararını Yargıtay bozdu
Antalya'daki cinayet kararını Yargıtay bozdu
9 Ağustos 2021 Pazartesi - 18:09

French Press ile Lezzetli Bir Kahve Hazırlamanın Püf Noktaları

French press ev tipi kahve demleme ekipmanları içinde en pratik ve en kullanışlı aparatlardan biri. Üstelik her bütçeye uygun fiyatlarda satışa sunuluyor. Fakat “French pressle iyi kahve demlenemez” düşüncesiyle pek çok kişi bu ekipmana burun kıvırıyor.

French Press ile Lezzetli Bir Kahve Hazırlamanın Püf Noktaları
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Sanılanın aksine French pressle de gayet lezzetli kahveler hazırlanabilir. Hatta güçlü gövdeli kahvelerden hoşlanıyorsanız French press sizin için ideal bir seçim olacaktır.

Mithra Coffee farklı French press modelleriye kahveseverlere eşsiz bir deneyim sunuyor. Evde kahve demlemenin keyfine varabileceğiniz French press çeşitleriyle farklı yörelerin kahvelerini deneyimleyebilirsiniz. Hatta French pressinizi bir süt köpürtücü gibi kullanıp harika latteler ve sunumlar da hazırlayabilirsiniz.

Profesyonel kahve baristaları French pressle harika kahveler demlemek için belli tekniklere dikkat edilmesi gerektiğini söylüyorlar. Hatta iyi bir kahve için baştan sona ne yapmamız gerektiğini bize öğretiyorlar.

French pressle lezzetli, gövdeli ve aromatik kahveler demlemek için;

  • Öncelikle kullancağımız su kaliteli olmalı. Şebeke suyu içinde yoğun biçimde kireç bulundurur. Kireç kahvenin aromasını baskılar ve ortaya tatsız kahvelerin çıkmasına neden olur.
  • French press ile kahve demlerken dikkat edeceğimiz ikinci bir konu ise ekipmanın sıcaklığı. Kahve demlemeden önce mutlaka sıcak su ile ekipmanı ısıtmalıyız. Böylece demlediğimiz kahve sıcaklığını uzun süre koruyacaktır.
  • French press ile kahve demlerken pek çok kişi blooming evresini atlıyor. Fakat bu ekipmanla da kahveye blooming uygulanabilir. Böylece kahvenin içinde sıkışan gazlar açığa çıkabilir.
  • French pressle kahve demlerken suyu döküş hızınıza dikkat etmelisiniz. Suyu kahveyle olabildiğince sakin bir şekilde buluşturmalısınız. Suyu koyarken kahveyi çok fazla hırpalamamalısınız.
  • Demlenme esnasında French pressin süzgecini kahvenin yaklaşık 0.5 cm içine itmenizi tavsiye ederiz. Böylece suyun yüzeyinde kalan kahve tortulları da suyla rahat bir şekilde temas edebilecek.

Tüm bu noktalara dikkat ettiğiniz takdirde French pressle de enfes kahveler demleyebilirsiniz. Mithra Coffee’nin birbirinden şık ve kullanışlı French press modelleriyle anın ve kahvenin tadını çıkarabilirsiniz.

Nitelikli Kahve Nasıl Seçilir?

Kahve çekirdeklerinin geldiği ülkeyi bilmek kahvenin kalitesini anlamak için yeterli bir kıstas olarak görülür. Fakat durum pek de öyle değil. Kahvenin geldiği ülke, çekirdeğin kalitesi hakkında bize çok fazla ipucu vermez.

Fakat kahve çekirdeklerinin yetiştiği yöre, kahvenin kalitesi hakkında az çok çıkarım yapmamıza yardımcı olur. Örneğin; Tanzanya kahvesi almak istiyorsunuz. Burada kahve çekirdeklerinin Tanzanya’nın hangi yöresinden ithal edildiği son derece önemli.

Çünkü kahvenin yetiştiği bölge; kahve meyvesinin yetiştiği yükseklik, iklim ve bitki örtüsü kahvenin özellikleri hakkında bize açıkça bilgi verir. Bu da kahvenin gövde yapısını ve aromasını etkileyen ana etmenlerdir.

Nitelikli kahve seçerken dikkat edeceğimiz diğer bir nokta ise çekirdek türleri. Bu sebeple kahve seçerken çekirdek türlerinin belirtilmiş olmasına dikkat etmelisiniz.

Nitelikli kahve seçerken dikkat etmemiz gereken üçüncü nokta ise çekirdeklerin işlenme biçimi. Yani meyve ve çekirdekler birbirlerinden nasıl ayrılıyor. Bu nokta basit gibi görünse de kahvenin tadını ve kalitesini etkiler.

Dikkat etmemiz gereken son konu ise kahvenin yetiştiği rakım yani yükseklik. Rakım kahvenin aromasını ve asiditesini doğrudan etkiler. Bu sebeple kahve seçerken çekirdeğin yetiştiği rakıma dikkat etmenizi tavsiye ederiz.

Piyasada bu bilgileri sunan kahveciler yok denecek kadar az. Mithra Coffee ise nitelikli kahve çeşitleriyle bu azınlığın içinde olan kaliteli firmalarından biri.

Tüketicinin talep ettiği ürünü bulması ve kaliteye ulaşması için; kahve çekirdeğinin geldiği yöreyi, kahve çekirdeğinin türlerini, işlenme biçimini ve yetiştiği yüksekliği açıkça gösteriyor. Böylece nitelikli kahveyi seçerken bize yardımcı oluyor.

Eğer siz de kaliteli kahve arayışındaysanız Mithra Coffee’nin kahve çeşitlerine göz atabilirsiniz. Yukarıda saydığımız ölçütler doğrultusunda damak tadınıza hitap eden kahveyi seçebilirsiniz. 

Seçtiğiniz kahveyi 100 g, 250 g ya da 1 kg şeklinde sipariş edebilirsiniz. Ayrıca değirmeniniz varsa kahveyi çekirdek formunda da alabilirsiniz. Böylece taptaze kahvenin müthiş aromasını tadabilirsiniz. Eğer değirmeniniz yoksa çekirdeğin öğütülme biçimini de seçebilirsiniz. Seçimleriniz doğrultusunda kahveniz taze taze paketlenir ve size ulaşır.

Mithra Coffee ile Kargo Beklemeden En Sevdiğiniz Aromalara Kavuşun!

Kabul edelim ki online alışverişi sevmeyenimiz yok. Fakat içimizde kargo beklemeyi seven birinin de olduğunu düşünmüyorum. Özellikle beklediğimiz kargo kahveyse daha da çekilmez olur. Tatmak için sabırsızlandığımız aromanın kısa süre içinde bize ulaşmasını isteriz. 

Mithra Coffee aynı gün teslimat seçeneğiyle bizi kargo bekleme derdinden kurtarıyor. En sevdiğimiz kahveyi gün bitmeden bize ulaştırıyor. Böylece o lezzetli aromaları hiç vakit kaybetmeden deneyimleme şansı elde ediyoruz.

Mithra Coffee aynı gün teslimat seçeneğini şu an yalnızca İstanbul’da uygulayabiliyor. Eğer siparişimiz 69 TL sınırını geçerse bu hizmetten tamamen ücretsiz faydalanabiliyoruz. 

Aynı gün ücretsiz teslimat seçeneğiyle sipariş verdiğimiz kahvelerin gün içinde kapımıza ulaşması için siparişimizi saat 12.00’a kadar vermiş olmamız gerekiyor. Aksi takdirde siparişimiz bir sonraki iş gününde bize teslim ediliyor.

Mithra Coffee, dünyanın en lezzetli kahvelerini Türkiye’nin diğer şehirlerine kargoyla ulaştırıyor. Dolayısıyla Mithra Coffee nerede olursanız olun sizi nitelikli kahveden mahrum bırakmıyor.

Etiketler:
 
Antalya'da yoğun bakım doluluk oranı arttı
 
TOMA'lar yangın bölgesinden alkışlarla uğurlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sardalyanın kilosu 80 lira
ÇANAKKALE'de balık halindeki tezgahlarda sardalyanın kilosu, 80 liradan satılıyor.
Küllerimizden yine doğarız
Turgut GÜNGÖR
İnşaat iskelesinde intihar girişimi
FATİH'TE intihar etmek isteyen kadın evinin önündeki inşaat iskelesine ...
 
Bu eserlerin üzerinde 'Tarihi eser değil, boşuna heyecanlanmayın' notu
DÜZCE'nin Akçakoca ilçesinde, resim öğretmenliği mezunu Şeyda Turgut (32) ...
Yolcu otobüsü takla attı; ölü sayısı 15'e çıktı
BALIKESİR'de sabah saatlerinde meydana gelen kazada yolcu otobüsü takla ...
Yozgat'ta 2 evin çatısı yandı
YOZGAT’ta, bitişik iki müstakil evin çatısında çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.
 
Ellerinde tüfek, üzüm bağlarını koruyorlar
GAZİANTEP’in İslahiye ilçesinde, 50 bin dekar alanda sofralık üzüm hasadı ...
3 günlük bebeği poşete koyup, yol kenarına attılar
BURSA’nın Orhangazi ilçesinde çiftçiler, poşet içinde yol kenarına çalılıkların ...
Elektrik akımına kapılan inşat işçisi öldü
ŞANLIURFA’da çalıştığı inşaatta elektrik akımına kapılan Halil Erdil (45), yaşamını yitirdi.
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bayram nostaljisi
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva