Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
MAG’lar şimdi her yere ulaşacak
MAG’lar şimdi her yere ulaşacak
Konyaaltı'nda gönüllülerden resim sergisi
Konyaaltı'nda gönüllülerden resim sergisi
Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
6 Kasım 2019 Çarşamba - 15:14

Futbol oynayan robotlarıyla Türkiye'yi temsil edecekler

DENİZLİ'nin Pamukkale ilçesinde, öğrencilerin yaptığı herhangi bir müdahale olmaksızın futbol oynayabilen yapay zekalı robotlar, Türkiye'yi Macaristan'da düzenlenecek dünya şampiyonasında temsil edecek.

Futbol oynayan robotlarıyla Türkiye yi temsil edecekler
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Eğitim teknolojileri ile yazılım uzmanı Seçkin ve Deniz Aksoy çiftinin koçluğunda, özel bir yazılım ofisinde kodlama eğitimi alan öğrenciler, tasarladıkları robotlara yapay zeka kazandırdı. Yaşları 12 ile 14 arasında değişen öğrenciler tarafından tasarlanan yapay zekalı robotlar, herhangi bir müdahale olmadan futbol oynayabiliyor. Yazılımı tamamen yerli ve milli olan robotlar, sahanın içerisindeki topu ve kaleleri kendi yapay zekalarıyla buluyor. Kızıl ötesi ışınlar yayan elektronik top sayesinde yeşil sahada topu algılayan robotlar, topu karşı kaleye sürerek gol atmaya çalışıyor. İki robottan oluşan takımlarda robotlardan biri defans yaparken, diğeri ileride gol atmaya çalışıyor.

TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDECEKLER

Denizlili öğrenciler, geliştirdikleri yapay zekaya sahip robotlarla Türkiye'yi dünyada temsil etmeye hazırlanıyor. Mayıs ayında İzmir'de düzenlenen Dünya Robot Olimpiyatı Türkiye elemelerinde birinci olan öğrenciler, 8- 10 Kasım tarihleri arasında Macaristan'da düzenlenecek 2019 Uluslararası Dünya Robot Olimpiyatı'nda futbol kategorisinde Türkiye'yi temsil edecek. Robotlarıyla Türkiye 1'inciliği elde eden 7'nci sınıf öğrencisi Kaan Uçar (12), 8'inci sınıf öğrencileri Sarp Şahin (13) ve Berk Can Kiraz (14), koçlarıyla birlikte Türkiye'yi temsil etmek için Macaristan'a gidecek.

HEDEF ULUSLARARASI BAŞARI

Eğitim teknolojileri ve yazılım uzmanı Seçkin Aksoy, takımlarının daha önce Kosta Rika ve Tayland'da düzenlenen yarışmalarda Türkiye'yi temsil ettiğini belirtti. Macaristan'dan başarılı bir neticeyle dönmek istediklerini kaydeden Aksoy, "Bu sene Uluslararası Dünya Robot Olimpiyatı Macaristan'da düzenleniyor. Tüm dünya birincilerinin katıldığı bu turnuvada, Roboscorpion takımımızla Türkiye'yi temsil edeceğiz. Öğrencilerimin hedefi uluslararası düzeyde başarılar elde etmek. Bu başarının şehrimizden çıkıyor olması gurur verici. Denizli'ye yaşattıkları bu gururu, dünya birincilerine karşı tüm Türkiye'ye yaşatıp, bu sene Macaristan'da ülkemize yakışan başarıyı alacaklarına inanıyorum. Bu konuda öğrencilerime sonuna kadar güveniyorum" dedi.

'TÜRKİYE'Yİ DÜNYADA TEMSİL EDECEĞİZ'

Öğrencilerden Kaan Uçar, arkadaşları ile birlikte yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirterek, "Bu yıl Türkiye birincisi olduk. Karşılaştığımız diğer ekipleri çok farklı skorlarla mağlup ettik. Ekip olarak okul sonrası da robotlarımız için yoğun bir çalışma yaptık. Takım olarak Macaristan'a gideceğiz. Türkiye'yi dünyada temsil edeceğiz. Başarı elde etmek istiyoruz. İleride yazılım mühendisi olup yapay zeka ile ilgili çalışmalar yapmak istiyorum" diye konuştu.

5 yıldır robotik çalışmalar yaptıklarını söyleyen Sarp Şahin ise, ürettikleri yazılım ve yapay zeka sayesinde robotlarının her yöne gidebildiğini ve karşılaşmalarda bu durumun kendilerine avantaj sağladığını söyledi. Berk Can Kiraz da Macaristan'da Türkiye'yi başarıyla temsil etmek istediklerini kaydetti.

DENIZLI'DE OGRENCILER KAAN UCAR (ORTADA) SARP SAHIN (SAGDAN IKINCI) VE BERKCAN KIRAZ (SOLDAN IKINCI) EGITIM TEKNOLOJILERI VE YAZILIM UZMANI SECKIN AKSOY (SOLDA) VE DENIZ AKSOY'UN  (SAGDA) KOCLUGUNDA URETTIKLERI YAPAY ZEKALI FUTBOL OYNAYABILEN ROBOTLARIYLA MACARISTAN'DA TURKIYEYI TEMSIL EDECEK. 
(FOTO: DENIZ TOKAT / DENIZLI, DHA)

DENIZLI'DE OGRENCILER KAAN UCAR  SARP SAHIN  VE BERKCAN KIRAZ  EGITIM TEKNOLOJILERI VE YAZILIM UZMANI SECKIN AKSOY VE DENIZ AKSOY'UN KOCLUGUNDA URETTIKLERI YAPAY ZEKALI FUTBOL OYNAYABILEN ROBOTLARIYLA MACARISTAN'DA TURKIYEYI TEMSIL EDECEK. 
(FOTO: DENIZ TOKAT / DENIZLI, DHA)

DENIZLI'DE OGRENCILER KAAN UCAR (FOTOGRAFTA) SARP SAHIN  VE BERKCAN KIRAZ  EGITIM TEKNOLOJILERI VE YAZILIM UZMANI SECKIN AKSOY VE DENIZ AKSOY'UN KOCLUGUNDA URETTIKLERI YAPAY ZEKALI FUTBOL OYNAYABILEN ROBOTLARIYLA MACARISTAN'DA TURKIYEYI TEMSIL EDECEK. 
(FOTO: DENIZ TOKAT / DENIZLI, DHA)

DENIZLI'DE OGRENCILER KAAN UCAR (SOLDA) SARP SAHIN (ORTADA) VE BERKCAN KIRAZ (SAGDA) EGITIM TEKNOLOJILERI VE YAZILIM UZMANI SECKIN AKSOY VE DENIZ AKSOY'UN KOCLUGUNDA URETTIKLERI YAPAY ZEKALI FUTBOL OYNAYABILEN ROBOTLARIYLA MACARISTAN'DA TURKIYEYI TEMSIL EDECEK. 
(FOTO: DENIZ TOKAT / DENIZLI, DHA)

DENIZLI'DE OGRENCILER KAAN UCAR (SAGDAN IKINCI) SARP SAHIN (SAGDA) VE BERKCAN KIRAZ (SOLDAN IKINCI) EGITIM TEKNOLOJILERI VE YAZILIM UZMANI SECKIN AKSOY (SOLDA) VE DENIZ AKSOY'UN KOCLUGUNDA URETTIKLERI YAPAY ZEKALI FUTBOL OYNAYABILEN ROBOTLARIYLA MACARISTAN'DA TURKIYEYI TEMSIL EDECEK. 
(FOTO: DENIZ TOKAT / DENIZLI, DHA)

DENIZLI'DE OGRENCILER KAAN UCAR  SARP SAHIN  VE BERKCAN KIRAZ  EGITIM TEKNOLOJILERI VE YAZILIM UZMANI SECKIN AKSOY VE DENIZ AKSOY'UN KOCLUGUNDA URETTIKLERI YAPAY ZEKALI FUTBOL OYNAYABILEN ROBOTLARIYLA MACARISTAN'DA TURKIYEYI TEMSIL EDECEK. 
(FOTO: DENIZ TOKAT / DENIZLI, DHA)

Deniz TOKAT/DENİZLİ, (DHA)

Etiketler:
 
Motokrosta Türkiye şampiyonası heyecanı Afyon'da
 
OFM Antalya Hastanesi'nden futbola destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakü'den soygun için İstanbul'a gelmişler
İSTANBUL'da bir tekstil firması ve kargo şirketinden toplam 250 bin dolarlık ...
'Sarı poşetli kız' sokak hayvanları için sokak sokak dolaşıyor
BEYOĞLU'nda yaşayan 24 yaşındaki Ceren Baştürk, Kasımpaşa, Şişhane, Eminönü ...
Bakımı yapılan peçeli baykuş, doğaya bırakıldı
DENİZLİ'de Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon ...
 
Kasım ayında deniz keyfi
İSTANBUL'da hava sıcaklığı 25 dereceye ulaştı, Kartal'da denize girenler oldu.
Trafikte tartıştığı şoförü, bir gün sonra dövdü
ESKİŞEHİR’de B.A., trafikte tartıştığı otobüs şoförü O.K.'yi bir gün sonra ...
Anne, 2 oğlu ve akrabalarına uyuşturucudan tutuklama
SAMSUN'da otomobillerinde ve evlerinde 14 kilo esrar ele geçirilen Faruk ...
 
Kayseri'de 'askıda kitap' uygulaması
KAYSERİ’de sahaf işletmeciliği yapan Baturay Soykuvvet (27), 'Askıda kitap' ...
Cami tuvaletinde 15 günlük bebek bulundu
KAYSERİ'de, Elmaağaçlı Camii'nin kadınlar tuvaletinde 15 günlük kız bebek ...
100 bin lira değerinde ilaç ele geçirildi
TİCARET Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince sınır kapıları ile Sabiha ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva