AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
1 Kasım 2023 Çarşamba - 16:35

Gazeteci Osman Saffet Arolat son yolculuğuna uğurlandı

81 YAŞINDA hayatını kaybeden ekonomi yazarı ve gazeteci Osman Saffet Arolat için Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde tören düzenlendi. Osman Saffet Arolat Zincirlikuyu Camii’nde kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Gazeteci Osman Saffet Arolat son yolculuğuna uğurlandı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ekonomi yazarı ve gazeteci Osman Saffet Arolat 22 Ekim’den bu yana tedavi gördüğü hastanede Salı günü hayatını kaybetti. Arolat için Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde tören düzenlendi. Törende taziyeleri Arolat’ın eşi Ayşe Nurcan Arolat ve oğlu Ali Arolat kabul etti. Düzenlenen törene Arolat'ın meslektaşları, yakınları, iş dünyasından isimler katıldı. Osman Saffet Arolat, Zincirlikuyu Camii'nde öğle namazına müteakip  kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Arolat'ın cenazesi 2 Kasım Perşembe günü Çanakkale'deki Assos Behramkale Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

"YUMUŞAK BİRLEŞTİRİCİ VE ETKİLEYİCİ BİR KİMLİĞİ VARDI"

TGC Başkanvekili Vahap Munyar törende yaptığı konuşmada, "Maalesef yanlış hatırlamıyorsam 2006 yılında felç geçirdi. O felci engelleyemedi çünkü inatla hasta olduğunu bile bile uçağa bindi gitti. Gaziantep'te hastaneye yatmak zorunda kaldı. Çok şey öğrendik gerçekten. Saygıyla eğiliyorum önünde" dedi. 24. dönem CHP milletvekili Umut Oran ise, "Sadece gazetecilerin değil Türkiye'nin ağabeyiydi" dedi. 

Posta Gazetesi Yazarı Oral Çalışlar ise, "1968 gençlik hareketinin önemli isimlerinden biriydi. O zaman da yayıncılık yapardı. Daha sonra gazeteci oldu. Ben de gazeteci oldum. Meslektaş olarak biraraya geldik. Meslektaş olarak birçok meselede birlikte hareket ettik. Yumuşak, birleştirici ve etkileyici bir kimliği vardı" diye konuştu. Osman Saffet Arolat'ın cenazesi Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen törenin ardından Zincirlikuyu Camii'ne götürüldü.

"ONU ÇOK ÖZLEYECEĞİM"

Taziyeleri eşi Ayşe Nurcan Arolat ve oğlu Ali Arolat kabul etti. Ayşe Nurcan Arolat, "Onu çok özleyeceğim. Onun yeri asla dolmaz. Benim için çok önemli biriydi. Bu kadar sakin, bu kadar bilge bir adam hayatımda ilk defa gördüm" şeklinde konuştu. Oğlu Ali Arolat ise "Kendisini gayet iyi bir gazeteci olarak ama onun ötesinde çok çok iyi bir insan olarak bilirim. Tevazu sahibiydi. Çok çalışkandı. Hayatını kendi inandıkları doğrultusunda yaşadı. Mesleğini çok sevdi. Son günlerine hatta vefat ettiği güne kadar benimle birlikte hasta yatağında yazısını tape ettirecek kadar bu mesleği çok seviyor. İyi bir insan olarak kendisini hatırlarım. O şekilde bilirim" dedi. 

"1968 KUŞAĞININ ÖNDER GAZETECİLERİNDEN BİRİDİR"

Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Bayer, "1968 kuşağının önder gazetecilerinden biridir. Bizim de arkadaşımızdır. Uzun süre siyasi tarafı ağırlıklı bastı. Gazetecilik tarafında da son yıllarda öne çıktı. Gerçekten şu gördüğünüz çelenkler içerisinde hiçkimseye bu kadar ben önemli bir bankacılar olsun, diğer kurumlar olsun büyük iş aleminin çelenklerinin burada olmasına şaşırdım. Çünkü hakkına değeri vermişler" ifadelerini kullandı. İşinsanı Ethem Sancak ise, "Bir ağabeyimi, bir parçamı kaybetmiş gibi hissediyorum. Ülke adına da üzülüyorum böyle bir değeri, beyni yitirdiğimiz için. Her koşulda fikir yürüten, felç geçirdiği zaman bile önemsemeyip ülkeyi düşünen, ekonomi gazeteciliğinde duayen, çalıştığı kuruma sonuna kadar sadık ve vefalı, farklı bir insan tipiydi"  dedi. 81 yaşında hayatını kaybeden ekonomi yazarı ve gazeteci Osman Saffet Arolat'ın cenazesi 2 Kasım Perşembe günü öğle namazına mütaekip Çanakkale'deki Assos Behramkale mezarlığında toprağa verilecek.

81 YASINDA HAYATINI KAYBEDEN EKONOMI YAZARI VE GAZETECI OSMAN SAFFET AROLAT ICIN TURKIYE GAZETECILER CEMIYETI’NDE TOREN DUZENLENDI. (FOTOGRAF: ISTANBUL DHA)

81 YASINDA HAYATINI KAYBEDEN EKONOMI YAZARI VE GAZETECI OSMAN SAFFET AROLAT ICIN TURKIYE GAZETECILER CEMIYETI’NDE TOREN DUZENLENDI.  TORENIN ARDINDAN AROLAT'IN CENAZESI ZINCIRLIKUYU CAMII'NE GOTURULDU. (FOTOGRAF: ISTANBUL DHA)

81 YASINDA HAYATINI KAYBEDEN EKONOMI YAZARI VE GAZETECI OSMAN SAFFET AROLAT ICIN TURKIYE GAZETECILER CEMIYETI’NDE TOREN DUZENLENDI.TÖRENIN ARDINDAN AROLAT'IN CENAZESI ZINCIRLIKUYU CAMII'NE GOTURULDU. (FOTOGRAF: ISTANBUL DHA)

81 YASINDA HAYATINI KAYBEDEN EKONOMI YAZARI VE GAZETECI OSMAN SAFFET AROLAT ICIN TURKIYE GAZETECILER CEMIYETI’NDE TOREN DUZENLENDI.TÖRENIN ARDINDAN AROLAT'IN CENAZESI ZINCIRLIKUYU CAMII'NE GOTURULDU. (FOTOGRAF: ISTANBUL DHA)

81 YASINDA HAYATINI KAYBEDEN EKONOMI YAZARI VE GAZETECI OSMAN SAFFET AROLAT ICIN TURKIYE GAZETECILER CEMIYETI’NDE TOREN DUZENLENDI.TÖRENIN ARDINDAN AROLAT'IN CENAZESI ZINCIRLIKUYU CAMII'NE GOTURULDU.OSMAN SAFFET AROLAT'IN CENAZESI 2 KASIM PERSEMBE GUNU OGLE NAMAZINA MUTAEKIP CANAKKALE'DEKI ASSOS BEHRAMKALE MEZARLIGINDA TOPRAGA VERILECEK.(FOTOGRAF: ISTANBUL DHA)

81 YASINDA HAYATINI KAYBEDEN EKONOMI YAZARI VE GAZETECI OSMAN SAFFET AROLAT ICIN TURKIYE GAZETECILER CEMIYETI’NDE TOREN DUZENLENDI.TÖRENIN ARDINDAN AROLAT'IN CENAZESI ZINCIRLIKUYU CAMII'NE GOTURULDU. (FOTOGRAF: ISTANBUL DHA)  FOTOGRAFTAKI: ORAL CALISLAR.

81 YASINDA HAYATINI KAYBEDEN EKONOMI YAZARI VE GAZETECI OSMAN SAFFET AROLAT ICIN TURKIYE GAZETECILER CEMIYETI’NDE TOREN DUZENLENDI.TÖRENIN ARDINDAN AROLAT'IN CENAZESI ZINCIRLIKUYU CAMII'NE GOTURULDU. (FOTOGRAF: ISTANBUL DHA)  FOTOGRAFTAKI: AYSE NURCAN AROLAT.

81 YASINDA HAYATINI KAYBEDEN EKONOMI YAZARI VE GAZETECI OSMAN SAFFET AROLAT ICIN TURKIYE GAZETECILER CEMIYETI’NDE TOREN DUZENLENDI.TÖRENIN ARDINDAN AROLAT'IN CENAZESI ZINCIRLIKUYU CAMII'NE GOTURULDU. (FOTOGRAF: ISTANBUL DHA)  FOTOGRAFTAKI: ALI AROLAT

81 YASINDA HAYATINI KAYBEDEN EKONOMI YAZARI VE GAZETECI OSMAN SAFFET AROLAT ICIN TURKIYE GAZETECILER CEMIYETI’NDE TOREN DUZENLENDI.TÖRENIN ARDINDAN AROLAT'IN CENAZESI ZINCIRLIKUYU CAMII'NE GOTURULDU. (FOTOGRAF: ISTANBUL DHA) FOTOGRAFTAKI: YALCIN BAYER

81 YASINDA HAYATINI KAYBEDEN EKONOMI YAZARI VE GAZETECI OSMAN SAFFET AROLAT ICIN TURKIYE GAZETECILER CEMIYETI’NDE TOREN DUZENLENDI.TÖRENIN ARDINDAN AROLAT'IN CENAZESI ZINCIRLIKUYU CAMII'NE GOTURULDU. (FOTOGRAF: ISTANBUL DHA) FOTOGRAFTAKI: IŞINSANI ETHEM SANCAK

81 YASINDA HAYATINI KAYBEDEN EKONOMI YAZARI VE GAZETECI OSMAN SAFFET AROLAT ICIN TURKIYE GAZETECILER CEMIYETI’NDE TOREN DUZENLENDI. (FOTOGRAF: ISTANBUL DHA) FOTOGRAFTAKI: VAHAP MUNYAR

81 YASINDA HAYATINI KAYBEDEN EKONOMI YAZARI VE GAZETECI OSMAN SAFFET AROLAT ICIN TURKIYE GAZETECILER CEMIYETI’NDE TOREN DUZENLENDI. (FOTOGRAF: ISTANBUL DHA) FOTOGRAFTAKI: UMUT ORAN

Hazal Mihrace GÖKSUN-Mehmet CANBULAT / İSTANBUL, (DHA)

 
DSÖ’den Mısır’a Gazze’den 81 yaralıyı aldığı için teşekkür
 
Polat çiftinden sağlık kontrolünde dikkat çeken detaylar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tapu sahipleri dikkat! Ceza ödeyebilirsiniz
Yılda iki defa alınan emlak vergisi ödemelerinin ikinci taksit dönemi ...
Gazeteci Tolga Şardan gözaltında
İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, gazeteci Tolga Şardan hakkında " ...
Bakan Tunç'tan, Can Atalay için tahliye açıklaması
ADALET Bakanı Yılmaz Tunç, tutuklu Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili ...
 
Jandarmadan Kızılay'a kan bağışı
AFYONKARAHİSAR İl Jandarma Komutanlığı'nda 100 personel Kızılay'a kan bağışı yaptı.
Prota Teknoloji Üretim Atölyesi, Ankara'da açıldı
TÜRKİYE ve Avrupa Birliği'nin (AB) ortak finansmanı ile kurulan Prota ...
Depremi yaşadı, güçlendirme izni çıkmadı
DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu, "Depremin üzerinden ...
 
Bakan Bolat: Fahiş fiyata 90 milyon lira ceza uygulandı
TİCARET Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat artışlarına yönelik 81 ilde piyasa ...
Mehmet Aslantuğ'dan Arzum Onan paylaşımı
Sanat dünyasının örnek çifti olarak gösterilen Mehmet Aslantuğ ve Arzum ...
Orhan Pamuk komşularıyla mahkemelik oldu
NOBEL ödüllü yazar Orhan Pamuk, Cihangir'in ünlü binalarından Taray Apartmanı'nın ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva