Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
12 Ocak 2015 Pazartesi - 11:08

Göz yaşlarıyla vedalaştı

ANTALYA Vali Yardımcısı Turan Eren, 41 yıllık memuriyet hayatını Antalya'da sonlandırdı. Yaş haddinden emekliye ayrılan Turan Eren, Antalya'da veda yemeği verdi. Eren, duygulu anların yaşandığı yemekte göz yaşlarını tutamadı.

Göz yaşlarıyla vedalaştı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

1950 yılında Malatya'nın Erguvan ilçesi Yazıbaşı köyünde 6 çocuklu yoksul bir ailenin evladı olarak dünyaya gelen Turan Eren, köyü ziyarete gelen validen etkilenip 11 yaşında bir çocukken "Ben de vali olacağım" diye karar verdi. Çocukluk hayalini gerçekleştirmek için Manisa Akhisar'daki amcasının yanına gidip okuyan Turan Eren, her okulu dereceyle bitirdi. Üniversite sınavında da Akhisar'ın en yüksek derecesini alıp Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi'ni kazandı. Burayı da dereceyle bitirip 1973 yılında memleketi Malatya'da kaymakamlık stajı yaparak mülki idare amirliğine adımını atan Turan Eren, bugüne kadar Türkiye'nin değişik illerinde ve ilçelerinde görev yaptı. 

41 YIL GÖREV YAPTI

1973 yılından Ocak 2015 ocak ayına kadar görev yaptığı 41 yıllık süreçte Türkiye'nin en büyük süt fabrikasını, en modern yem fabrikasını, bir ilçede en çok okulu, sağlık tesisini, yolu yapan, Türkiye'nin en büyük bütçesi olan birliği kuran, mülki idare amiri olarak bugüne kadar 105 rekorun sahibi olan Turan Eren, Antalya Vali Yardımcısı olarak meslek hayatına son verdi. 

Çocukluk hayalinin peşinden koşup gerçekleştirmemin mutluluğunu yaşayan Turan Eren, iş ve yakın çalışma arkadaşlarına Rixos Downtown Otel'de veda yemeği verdi. Yemeğe vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, birim amirleri ile sivil toplum örgütlerinden önde gelen isimler katıldı. Antalya bürokrasisini bir araya getiren yemekte duygulu anlar yaşandı.

İZ BIRAKAN BİR DAĞ ÇİÇEĞİ

Antalya Vali Vekili Hüseyin Ece, veda yemeğinde yaptığı konuşmada, Turan Eren'i iz bırakan bir dağ çiçeğine benzetti. Ece, "Turan ağabey ile ilgili ne söylesek azdır. Mesleğimizde veya çalışma hayatında birçok insan gelir geçer. Dağ çiçeği gibidir. Kokusu vardır, rengi vardır, ama kimse farkına varmaz. Turan ağabey idarecilikte risk aldı, idarecilik yaptı. Bu bakımdan gerçekten bizim mesleğimizde rengini de kokusunu da belli edip arkasında iz bırakmıştır. Bundan sonraki hayatında kendisine mutlu bir hayat temenni ediyorum" dedi.

PLAKET YASAĞI NEDENİYLE KÜÇÜK BİR HEDİYE

Vali vekili Ece konuşmasının ardından Turan Eren'e küçük bir hediye paketini günün anısına takdim etti. Plaket yasağı nedeniyle Vali Yardımcısı Turan Eren'e teşekkür plaketi veremeyen Ece, "Bu mütevazı hediyeyi kabul buyurmasını diliyorum" dedi.

KÖYE GELEN VALİ

Emekli vali yardımcısı Turan Eren ise vli vekili Ece'ye teşekkür etti. Ardından Eren, sanki dün başlamış gibi hissettiği mesleğinde zamanın nasıl geçtiğini anlayamadığını söyledi. Turan Eren, şunları söyledi. 

"Mesleğimiz çok fazla uğraşmayı, enerjiyi gerektiren bir meslek. Eğer kamuya, topluma hizmet ediyorsanız, o toplumun gelişmesi ve kalkınması için yapılması gerekenleri yapıyorsanız. Zaman çok çabuk geçiyor. 11 yaşında bir çocukken Malatya'da köyüme gelen valiyi görünce, aman ben de şöyle bir adam olayım dediğim günler daha dün gibi. Akhisar'daki ortaokul lise yıllarım, ardından mülkiyedeki yıllarım, sonra Anadolu coğrafyasında ilçe ilçe, köy köy hizmet yaptığınızda hakikaten zamanın yetmediğini görüyorsunuz. Gün 24 değil, 25 saat olsaydı da bir de şunu yapsaydım dediğiniz, düşündüğüm günler olurdu. Bundan 41 sene önce kaymakam olarak göreve başladığımda; yolu suyu okulu olmayan dünya kadar kırsal alanda yerleşim yerleri vardı. O nedenle; köylere yol, okul, su, elektrik, telefon götürürken, o toplumla birlikte sevinip, o mutluluğu yaşama şansı buluyorsunuz." 

GÖZ YAŞLARINI TUTAMADI

Ardından sözleri düğümlenip gözyaşlarını tutamayan Turan Eren, "Bu bir yerde veda yemeği değil, yeni bir başlangıç yemeğidir. Yine birlikte olacağız. Hizmet üretmeye devam edeceğiz" dedi. 

Konuşmaların ardından Valilik Yazı işleri Müdürü Şükrü Şen de Turan Eren'e Antalya Valiliği personeli adına bir plaket sundu. Antalya'da Canan Anne olarak bilinen AYÇOV Başkanı Canan Tungar da Turan Eren'e, sanatçı Tufan Dağıstanlı'nın yaptığı Antalya Kaleiçi kabartması olan seramik bir plaket hediye etti.

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA)
ANTALYA VALI YARDIMCISI TURAN EREN, 41 YILLIK MEMURIYET HAYATINI ANTALYA'DA SONLANDIRDI. YAS HADDINDEN EMEKLIYE AYRILAN TURAN EREN, ANTALYA'DA VEDA YEMEGI VERDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA VALI YARDIMCISI TURAN EREN, 41 YILLIK MEMURIYET HAYATINI ANTALYA'DA SONLANDIRDI. YAS HADDINDEN EMEKLIYE AYRILAN TURAN EREN, ANTALYA'DA VEDA YEMEGI VERDI. PLAKET YASAGINDAN DOLAYI VALI VEKILI HUSEYIN ECE,  TURAN EREN'E PLAKET VEREMEDI. KIRMIZI RENKLI BIR KUTUNUN ICINDEKI HEDIYEYI TAKDIM ETTI. (FOTO:ANTALYA-DHA)
 

 
MHP Kaş ve Demre'de kongre heyecanı
 
Avda talihsiz kaza: 1 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da cinayet
ANTALYA Toptancı Hali'nde sebze meyve komisyonculuğu yapan 62 yaşındaki ...
Antalya için meteorolojik uyarı
Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, saat 14.22'de Antalya için bir uyarı notu geçti. İşte o uyarı:
UYSAL: KALEİÇİ'Nİ DÜZENLEYECEĞİZ
Muratpaşa Belediyesi, Kaleiçi Koordinasyon toplantılarının üçüncüsünü ...
 
Seydişehir-Antalya yolu kardan kapandı
Konya'nın Seydişehir ilçesinde 3 gündür etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle ...
Antalyaya yağmur geliyor
Hava sıcaklığı, iç ve batı kesimlerde 6 ila 10 derece artacak, diğer yerlerde ...
Türk-İş: Basın özgür olmalı
Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir açıklama yapan TÜRK-İŞ Antalya ...
 
CLK'ya bir okur soruyor
Bir Gün Haber okuru, Antalya’da her ay gelmesi gereken elektrik faturalarının ...
Astım hastası asansörde mahsur kaldı
ANTALYA'da astım hastası olduğu için bozulan yürüyen merdivene binmek ...
Antalyalı gazeteciler 'basına özgürlük' istedi
TÜRKİYE'de 95 gazetecilik örgütünün oluşturduğu Gazetecilere Özgürlük ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva