Taksiciyi 20 yerinden bıçaklayıp gasbettiler
Taksiciyi 20 yerinden bıçaklayıp gasbettiler
Uluslararası Kemer Sualtı Günleri tamamlandı
Uluslararası Kemer Sualtı Günleri tamamlandı
Antalya'da sıcak havada deniz keyfi
Antalya'da sıcak havada deniz keyfi
Alanya Atatürk Evi ve Müzesi ziyarete açıldı
Alanya Atatürk Evi ve Müzesi ziyarete açıldı
27 Ekim 2015 Salı - 15:40

Gözaltılar için kapalı spor salonu hazırlandı

G-20 Zirvesi'nin yapılacağı Antalya'nın Serik İlçesi'nde 100'üncü Yıl Spor Salonu, 9- 18 Kasım tarihleri arasında gözaltına alınacak yerli veya yabancı protestocuların konulması için kullanılacak.

Gözaltılar için kapalı spor salonu hazırlandı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kaymakamlığın resmi yazısında bu tarihler arasında gözaltına alınacak kadın ve erkek sayısının fazla olabileceği de belirtildi.

Antalya'da 15- 16 Kasım'da dünya ekonomisinin en güçlü 20 ülkesinin liderinin katılımıyla gerçekleşecek 'G-20 Liderler Zirvesi'nin yapılacağı Serik İlçesi'nde, Serik Kaymakamlığı Antalya Barosu'ndan ilginç bir talepte bulundu. Belek turizm bölgesinde, dünyanın en güçlü ülkelerinin liderleri Obama, Putin, Merkel gibi isimlerin katılacağı zirveye yönelik hazırlıklar kapsamında Serik Kaymakamlığı'nca Antalya Barosu Serik İlçe Temsilciliği'ne gönderilen yazıda, 9- 18 Kasım tarihleri arasında olası protestolara karşı çok sayıda gözaltı yapılacağının işareti verildi. Barodan gözaltılar için 24 saat hazır halde ve yeterli sayıda avukat bulundurulması talep edilen yazıda, gözaltılar için Serik Polis Merkezi Amirliği'nin yanı sıra, 100'üncü Yıl Spor Salonu'nun da bu tarihler arasında kullanılacağı kaydedildi. 

SPOR SALONU GÖZALTILAR İÇİN HAZIRLANDI

Serik Kaymakamı Rıfat Altan imzalı yazı şöyle: 

"Ülkemizin üstlenmiş olduğu G-20 dönem başkanlığı çerçevesinde, 15- 16 Kasım 2015 tarihlerinde Serik İlçe Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesi olan Belek turizm bölgesinde gerçekleştirilecek liderler zirvesi hazırlıkları kapsamında, 9- 18 Kasım 2015 tarihleri arasında ilimize gelebilecek yerli veya yabancı protestocuların muhtemel yasadışı toplumsal olaylara katılmaları ve gözaltına alınmaları nedeniyle Serik İlçesi 100'üncü Yıl Spor Salonu'nun ve Serik Polis Merkezi Amirliği'nin geçici gözaltı merkezi olarak kullanılacağı öngörülmüştür. Bu kapsamda 9- 18 Kasım 2015 tarihleri arasında gözaltına alınacak olan erkek ve kadın şahıs sayısının fazla olabileceği değerlendirildiğinden, gözaltına alınan şahısların ifade işlemleri esnasında yeteri miktarda avukatın 24 saat esasına göre İlçe Emniyet Müdürlüğü ile koordine kurularak, gözaltı merkezinde hazır edilmesi."

BARODAN RED

Kaymakamlığın talebini 'gözaltılara hazırlık' olarak değerlendiren Antalya Barosu Başkanı Alper Tunga Bacanlı ise bu talebe karşı Serik Kaymakamlığı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gönderdiği yazılı yanıtta, 1136 sayılı Avukatlık Kanunu'na bağlı avukatların gözaltı merkezinde hazır bulundurulmasının savunma bağımsızlığına aykırılık teşkil ettiğini söyledi. Baro Başkanı Bacanlı, ilçe emniyet müdürlüklerince CMK atamalarında kullanılan ve baronun web sayfasında bulunan Baro Net sisteminden avukat talep edilmesi halinde söz konusu görevlendirmenin yapılacağı ve konuya ilişkin avukatlara da gerekli bilgilendirmelerin yapılacağını kaydetti.


EMNİYETE 500 KİŞİLİK EK NEZARETHANE

Serik'te yapılacak G-20 Zirvesi'nde olası eylemlerde gözaltına alınacak protestocuların konulması için Serik Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ilçe merkezindeki Polis Merkezi Amirliği'nde ek nezarethane çalışması başlatıldı. Binada bazı bölümlerin geçici olarak kaldırılarak 500 kişi kapasiteli bir nezarethaneye dönüştürüleceği belirtildi. Protestocuların konulması için ilk etapta Serik'e 40 kilometre uzaklıkta Kepez İlçesi'ndeki Turgut Özal Kapalı Spor Salonu'nun kullanılacağı, Serik merkezdeki 100'üncü Yıl Spor Salonu'nun ise ihtiyaç halinde kullanılabileceği belirtildi.

Diğer yandan Serik Belediyesi tarafından 15 yıllığına Serik Emniyet Müdürlüğü'ne devredilen eski Belek belediye binasının da güvenlik merkezi olarak kullanılacağı kaydedildi.


G-20 ZIRVESI'NIN YAPILACAGI ANTALYA'NIN SERIK ILCESI'NDE 100'UNCU YIL SPOR SALONU, 9- 18 KASIM TARIHLERI ARASINDA YERLI VEYA YABANCI PROTESTOCULARIN GOZALTINA ALINMASI ICIN KULLANILACAK. KAYMAKAMLIGIN RESMI YAZISINDA BU TARIHLER ARASINDA GOZALTINA ALINACAK KADIN VE ERKEK SAYISININ FAZLA OLABILECEGI DE BELIRTILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
Mehmet ÇINAR / ANTALYA, (DHA) -

 
Başbakan Antalya'ya kiralık uçakla geliyor
 
YÖK Başkanı'ndan AÜ'ye tebrik
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Antalya'ya kiralık uçakla geliyor
BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu seçim çalışmaları nedeniyle düzenlenen miting ...
ATSO Başkanı Çetin: Kaleiçi çakma saatten kurtulmalı
ANTALYA'nın '5 Çiçekli Altın Şehir' ödülü almasının ardından Kaleiçi'nde ...
Torununun geleceğinden kaygılı
ANTALYA'da 6 yaşındaki kızı Zeliha ile görüşmesine izin vermediği gerekçesiyle ...
 
Prof. Dr. Cumal Kınacı: Sudaki kayıp sanılandan büyük
ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumal ...
'Kaya Şenliği' sona erdi
TOROSLAR Doğa Sporları Kulübü (TODOSK) tarafından düzenlenen 15'inci 'Kaya Şenliği' sona erdi.
Oy ve Ötesi 5 ilçede gönüllü arıyor
1 Kasım seçimlerinde sandık başında gönüllü müşahitlik yapacak ve il geneli ...
 
Sedef hastalığı, kalbi tetikliyor
TÜRK Dermatoloji Derneği Psoriasis Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Erkan ...
Gençler Çanakkale Şehitliği'ni ziyaret etti
SERİK, (DHA) - SERİK Müftülüğü tarafından düzenlenen gezide gençler Çanakkale ...
Toplu taşımaya yeni kart geliyor
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, toplu taşımada kullanılan ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Karanlık ilişkiler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva