Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
23 Haziran 2015 Salı - 16:01

Güllük'ten Çallı'ya kadar yıkın

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) Haziran ayı meclis toplantısında siyasilere uzlaşı çağrısında bulunulurken, ekonomik beklentilere yönelik değerlendirmeler ve bir anket yapıldı.

Güllük ten Çallı ya kadar yıkın
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Meclise, ATSO Meclis Başkanı İzzet Bayar, Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, yönetim ve meclis üyelerinin katıldı. Binaların tek tek yıkılıp yenilenmesi şeklinde uygulanan kentsel dönüşüm projesinin gündeme geldiği ATSO Meclisi'nde Antalya Valiliği'nde bu yönde katıldığı bir toplantıdan bahseden ATSO Başkanı Davut Çetin, "Güllük'ten Çallı'ya kadar yıkın" diye öneri sunduğunu söyledi.

UZLAŞI ZORUNLULUK

Türkiye'nin önemli bir seçim süreci yaşadığını ve herkesin yeni hükümetin kurulmasını beklediğini belirten ATSO Başkanı Davut Çetin, Türkiye'nin ekonomik ve sosyal sorunlarının çözümünün ciddi reformlar gerektirdiğini ve bu reformlar siyasi uzlaşma olmadan yapılamayacağını vurguladı.

Diyalog ve uzlaşma sağlanmadıkça siyasi ve sosyal istikrarın sağlanamayacağını ve kapsamlı reformların yapılamayacağını herkesin görmesi gerektiğini vurgulayan Çetin, seçimden de uzlaşma mecburiyeti çıktığını kaydetti. Seçim sonucu ne olursa olsun, uzlaşmanın Türkiye için yaşamsal bir zorunluluk olduğunu belirten ATSO Başkanı, “İster uzlaşma deyin, ister mutabakat deyin, başka çare yoktur. Türkiye'nin ekonomik ve sosyal sorunları, uluslararası alanda, sınırlarımızdaki gelişmeler ulusal bir uzlaşmayı zorunlu kılmaktadır" dedi.

Bugünkü siyasi yapı ve kültürü eleştiren ve bu ortamda siyasilere 'uzlaşın' demenin aslında çok gerçekçi olmadığını belirten Çetin, Ramazan ayının anlamına yakışır bir diyalog ortamı kurulması temennisinde bulundu.

BÜYÜME ORANI DETAYLARDA DAHA DA DÜŞÜK

Geçen hafta açıklanan yüzde 2,3'lük büyüme oranında detaya bakıldığında durumun biraz farklı olduğuna dikkat çeken Davut Çetin, üretim cephesine en önemli sektörler olan imalatta büyümenin 0.8, ticarette 1, inşaatta eksi 3.5 olduğunu kaydetti. Dolayısıyla büyümenin göründüğünden daha zayıf olduğunu belirten Çetin, şöyle konuştu:

“Böyle giderse kişi başına milli gelir 10 bin doların altına inecek. Diğer taraftan bakıyoruz; işsizlik çift hanede, sanayide ve inşaatta istihdam kaybı var. Yeter ki, hukuk, eğitim, kamu reformları ve ekonomik reformlar yapılsın. Hangi alanı alırsanız alın, ister giyim, ister gıda, Türkiye'de tüketim de üretim de çok artacaktır, artmak zorundadır. Önemli olan iç tasarrufa dayalı, yatırıma, üretime, yenilik ve teknolojiye dayalı bir büyümeye geçmektir. Yapılacak çok iş var, çok hızlı olmamız gerekiyor ve bu tabloda ekonomiyi ikinci plana atma, zaman kaybetme lüksümüz yok. İnşallah liderler ve siyasi partiler ekonomideki durumu göz ardı etmezler ve gerçekçi bir yaklaşım sergilerler."

ANTALYA EKONOMİSİNDE HASSAS YIL

Antalya için ekonomideki durumun daha büyük bir önem arzettiğini ve 2015'in en hassas yıllardan biri olduğunu ifade eden Çetin, turizmde yüzde 10 kayıpla devam edildiğini ve Haziran sonu itibariyle 450 bine yakın bir turist kaybı olduğunu söyledi. Rusya pazarında Mayıs kaybının yüzde 29, yılın ilk 5 ayındaki kaybın yüzde 32 olduğuna değinen Çetin, Finlandiya haricindeki Avrupa ülkelerinde de sorun olduğunu ve 2006'dan bu yana ilk kez turist sayısında bu kadar yüksek bir düşüş yaşandığını dile getirdi.

Bu nedenle hem turizm sektörü hem de Antalya ekonomisi için olumsuz bir etki olduğunu anlatan Çetin, “Turizmdeki durum yatırımlara da yansımış durumda, yatırım teşvik belgeleri geçen yıla göre yarıya düştü. Üye kayıtlarımızda yüzde 5.8 düşüş görüyoruz. Turizmde hem son dönemde getirilen desteklerin sürdürülmesi ve revize edilmeli" dedi.

KALEİÇİ'NDE TEK SORUN SES KİRLİLİĞİ DEĞİL

Kaleiçi'nde eğlence yerlerine dönük denetimlere de değinen ATSO Başkanı Çetin, bir grup esnafın bir araya gelerek kendi içlerinde kriterler koyarak, disiplin sağlamaya karar verdiğini söyledi. Kaleiçi esnafının, ruhsatsız işyerleri denetlenmezken ruhsatlılara ceza verilmesi yönünde şikayeti olduğunu kaydeden Çetin, “Kaleiçi'nde tek sorun ses kirliliği değil. Halen yıkılamamış beton yapılar ve görüntü kirliliği gibi birçok sorun bulunuyor. Bunların bir eylem planı çerçevesinde toptan düzeltilmesi gerekir. Böyle yapılırsa kurallara kimse itiraz edemez. Tabi ki ses kirliliğinin de önlenmesi gerekir. Artık teknik imkanlar gelişti ve sesin dışarıya yansıması önlenebiliyor. Antalya'da eğlence mutlaka olacak, ama kurallara da herkes uymalı. Eğer kurallarda hata varsa, gerçekten yanlış kural veya uygulama varsa değişiklik istenmeli, aksi halde kurallara uyulmalı. Çünkü kuralsız bir kent olursak, kenti tümden kaybederiz" diye konuştu.

CUMHURİYET MEYDANI CİĞER SATILACAK YER DEĞİL

Kentteki genel sorunlara da değinen Çetin, Cumhuriyet Meydanı'nda yerel ürünler adı altında pazar kurulmasını eleştirerek, “Cumhuriyet Meydanı ciğer-kebap satılacak yer değil" dedi.

Yol kenarlarında kurulan hayvan pazarlarının çok konuşulduğu ama hiçbir şey yapılmadığını da belirten Çetin, “G20 zirvesine ev sahipliği yapacağız. Bu yollardan Avrupa liderleri geçecek. Bunun için de acil önlem alınmalı ve Antalya bu görüntüden kurtulmalıdır" yorumunu yaptı.

İFTAR YERİNE AYNİ YARDIM

ATSO Başkanı Davut Çetin, Yönetim Kurulu olarak bu Ramazan'da iftar yemeği yapmak yerine, bin ihtiyaç sahibi aileye ayni yardım yapmaya karar verdiklerini açıkladı. Her kurumun iftar yemekleri yaptığı ve bazen de israf olduğunu anlatan Çetin, “Biz her zaman biraraya gelir iftar yaparız. Ama böyle bir yardımın da Ramazan ayının ruhuna daha uygun olacağına inanıyoruz" dedi.


Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) -

 

 
Gübre ve zirai ilaç bayilerine denetim
 
Antalya vekilleri yemin etti
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
katılıyorum 24 Haziran 2015 Çarşamba 10:32

100.yılda dahil olsun bu yıkıma

Yorumu oyla      3      3  
23 Haziran 2015 Salı 16:36

Bulguru çok yemiş galiba..

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bir numarasın ADOPEN
Adopen İSO'nun sıralamasında yine ilk 500'ün içerisine girdi. Antalya'nın ...
ATSO Başkanı Çetin'den açıklama var
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, ...
4G ertelendi
4G ihalesinin 26 Ağustos’a ertelenmesi kararlaştırıldı.
 
Elvan, Antalya OSB'de...
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı AK Parti Antalya Milletvekili ...
Ali Çandır enflasyonu değerlendirdi
BAGEV Başkanı Ali Çandır, gıda fiyatlarındaki artışla mücadelenin en ...
Bu kavga bitmez
Antalya Alış-Veriş Merkezi Shemall'da yaşanan bir olay yüzünden, taraflar ...
 
Kadın Girişimciler Yarışıyor
ATSO koordinatörlüğünde faaliyetlerini yürüten TOBB Antalya Kadın Girişimciler ...
Antalya'da satılık belediye arsaları
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya’nın en değerli bölgelerinden biri ...
Davut Çetin'den ekonomik durgunluk uyarısı
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, turizm ve ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva