Serik'te motosiklet kazası; 2 yaralı
Serik'te motosiklet kazası; 2 yaralı
Antalya'da 2 bin hemodiyaliz hastası var
Antalya'da 2 bin hemodiyaliz hastası var
Emekli subaylardan anneler gününde 'kadın' farkındalığı
Emekli subaylardan anneler gününde 'kadın' farkındalığı
Şero CHP Genel Merkezi'ne döndü
Şero CHP Genel Merkezi'ne döndü
27 Mayıs 2011 Cuma - 09:31

Günay; Antalya artık kitle turizmin merkezi

AK Parti'nin İzmir milletvekili adayları Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'de TÜRSAB üyeleri ile biraraya geldi.

Günay; Antalya artık kitle turizmin merkezi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Turizmcilerin isteklerini dinleyen Bakan Günay, 1983 yılından bu yana Türkiye'nin dünya turizminde 20'nci sıradan 7'nci sıraya yükseldiğini, hedefin Cumhuriyet'in 100'üncü yılında ilk 5 olduğunu söyledi. Binali Yıldırım ise liman ücretleri ve taşımacılıkta kullanılan belgelere düzenleme yapılabileceğini söyledi.

Toplantı, İzmir Hilton Oteli'nde düzenlendi. Toplantının başında konuşan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, ulaşımdaki yüzde 18 KDV oranının yüzde 8'e indirilmesini, limanlarda gemiler için uygulanan fiyatların düşürülmesini ve turizm şirketlerinin turist taşımak için kullandıkları araçlardaki belge sıkıntısının giderilmesini istedi.

YILDIRIM'DAN '118-18' BENZETMESİ

Ulusoy'dan sonra kürsüye gelen Binali Yıldırım, geçen dönem turizm yollarına yönelik çalışma yaptıklarını, mevzuata göre Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılması gereken turizm yollarının bir anlaşma ile Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılmaya başlandığını söyledi. Başaran Ulusoy'un kendisine yönelik taleplerinden KDV'nin 18'den 8'e indirilmesine yönelik bir benzetme yapan Yıldırım, şöyle konuştu:

"18-8 bana iki şeyi hatırlatıyor. Birincisi paslanmaz çelik vardır. Biri de yeni bilinmeyen numaralardır. Dolayısıyla ben 18- 8'i tuttum. Bizim havacılar dünden beri karargah kurdular. Kuşatılmış vaziyetteyiz. Buna bir çözüm bulmamız gerekecek. İkinci konu taşımacılıkla belgelerle ilgili konu. O çok karışık bir konu. Teferruatlı çalışılması gereken bir şey. Birine yarayan ötekine yaramıyor. Bu işi ya olduğu gibi bırakacaksın eski karmaşaya dönecek ya da bazı şeyleri yerleştireceksin. Bu konuda sürekli düzeltme yapıyoruz. Taksicilerin otobüsçülerin aykırı talepleri var. Sorun düzenleme değil, burası çatışma alanı. Bu çatışma alanını tanımlamamız gerekiyor. Ama burada bu belgeleri vermekten daha önemlisi denetlemekte sıkıntımız var. Bir şeyde anlaşsak bile denetlemede zaafiyet olduğu için uyulmuyor sonra da kavga başlıyor. Bunları oturup yeni baştan konuşacağız ve uygun bir düzenleme yapacağız."

Limanlardaki gemi ücretlerinin de gözden geçirilebileceğini sözlerine ekleyen Yıldırım, fiyatlardaki artışa rağmen liman trafiğinde yüzde 30 artış olduğunu bunun yeni fiyatların kabul görmüş olduğunu gösterdiğini buna rağmen yine de bir düzenleme yapılabileceğini söyledi.

İZMİR PAHALI TURİZMİN MERKEZİ

Profesyonel anlamda turizmin başladığı 1983 yılından bu yana Türkiye'nin dünya turizminde 20'nci sıradan 7'nci sıraya yükseldiğini, hedefin Cumhuriyet'in 100'üncü yılında ilk 5 olduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, kitle turizmi ülkesi olan Türkiye'nin artık bir turizm türü bulması gerektiğini vurguladı. Bakan Günay, şunları söyledi:

"Antalya kitle turizminin merkezi. Ancak artık yeni bir turizm türü bulmamız lazım. Kitle turizminden vazgeçmeyeceğiz ama daha yüksek gelir ve kültür gruplarına dönük destinasyonlara ihtiyacımız var. O da Kuşadası'ndan Ayvalık, Truva'ya Çanakkale'ye kadar uzayan bölge. Bu bölgenin şimdiki haliyle bu tür turizmin yapılması gerekiyor. Turizmin dünyada algılanması değişiyor. 2 binli yıllarda kültür alış verişi haline geliyor. Turizm artık bir yerlere gidip dinlenmek değil. Türkiye'nin kendisini taşıması gereken evre budur. Türkiye turizmine yeni bir sıçrama yaptırmak ihtiyacındayız. Çünkü Antalya yatak kapasitesinin yüzde 40'ını kapsıyor İzmir yüzde 4'ünü kapsıyor. Bu bir geç kalmışlık ama bunu imkana dönüştürebiliriz. İzmir ve Ege Bölgesi kitle otelleriyle dolmadığı için yüksek gelir gruplarına hitap eden turizm atılımını İzmir merkezli yapabiliriz."

Türkiye'nin petrolü olmadığını ancak tarih ve arkeoloji zenginliği olduğunu belirten Bakan Günay, "Bunun değerini iyi bilmemiz gerekiyor. Dünya daha bilinçli bilgili hale geldikçe bu tür değerlerin önemi daha da artıyor. O yüzden ülkemizden kaçırılmış tarihi eserleri geri almak için büyük çaba harcıyoruz. Son 3.5 yılda 3 bin'den fazla eseri geri aldık" dedi. Bakan Günay, Türkiye'ye önümüzdeki on yıl içinde 50 milyon turist ve 50 milyar dolar turizm geliri beklediklerini sözlerine ekledi.(DHA)

 
G noktası var mı yok mu
 
Kraliyet frikiki
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Star Gazetesi'ne MHPden taşlı, yumurtalı saldırı
STAR Gazetesi'nde Ergun Babahan'ın köşe yazısında MHP'deki kaset skandalı ...
Baykal'ın torunu Mehmet seçim gezisinde
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın Elmalı ...
Niğde'de Akaydın'a çattı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Niğde mitinginde Antalya Büyükşehir Belediye ...
 
Sapan'a cevap Çiçek'ten geldi
CHP Antalya Milletvekili adayı Yıldıray Sapan’ın Varan-1 ve Varan-2 dosyalarına ...
Sapan, Türel'i fena vurdu
Ve, Varan-2’de geldi… CHP Antalya Milletvekili adayı Yıldıray Sapan, Varan-2’de ...
'Antalya'nın turizmde miadı doldu'
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin'in Erdemli İlçesi'ne bağlı Kızkalesi ...
 
Antalya’yı niye övdü?
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği ...
O afişte karar verildi
ANTALYA'nın Elmalı İlçesi'nde Ak Parti ilçe binasına asılan afişte merhum ...
Ankara için çılgın projelerini açıkladı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Ticaret Odası'nda Ankara Proje Tanıtım ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva