12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
26 Mayıs 2011 Perşembe - 14:38

Sapan'a cevap Çiçek'ten geldi

CHP Antalya Milletvekili adayı Yıldıray Sapan’ın Varan-1 ve Varan-2 dosyalarına göre Menderes Türel’in belediye ihalelerini verdiği gazeteci Murat Çiçek açıklama gönderdi ve iddiaları ispata çağırdı. Çiçek, Kıbrıs’ta da Sapan’ın dediği gibi ne kendi, ne ailesi adına bir otel ortaklığı bulunmadığını belirtti. İşte Çiçek’in o açıklaması;

Sapan a cevap Çiçek ten geldi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

 
            “Değerli meslektaşlarım;
            Yaklaşık bir ay önce elimize ulaşan bir belge üzerine, CHP Antalya Milletvekili adayı Yıldıray Sapan aleyhinde yaptığımız haberler malumdur. O haberler sonrası Sapan, Antalya 7.Asliye ve ardından Antalya 8.Asliye Hukuk Mahkemelerine başvurularda bulunup, “Yayınların durdurulmasına yönelik ihtiyati tebdir kararı” talebinde bulunmuştur. Ancak yargı bu talepleri red etmiştir. Gerekçesi bana göre ders niteliğindedir. Mahkeme kararında, Sapan'ın bir siyasi partinin milletvekili adayı olduğuna dikkat çekilmiş, önümüzde bir genel seçim bulunduğu gerçeğine işaret edilmiş ve basının asli görevlerinden birinin de seçimler öncesi adayları halka tanıtmak olduğu kararını vermiştir. Yani işimizin gereğini yerine getirdiğimiz, halkı bir aday ile ilgili bilgilendirmekten başka bir amacımızın olmadığı bu mahkeme kararlarıyla da teyit edilmiştir.
            Bu süreçte Sapan ve eşinin yaptığı açıklamalara da yer verilmiş, söz hakkı tanınmıştır. Bize göre bu haberlerin özel hayat ile hiçbir ilgisi yoktu. Mahkeme kararları da aynı sonucu göstermiştir. Amacımız “Özel hayat haberleri” yapmak olsa, günlerdir hakkında bize ulaşan bilgiler haber yapılmaya kalkılsa, emin olun CHP Antalya Milletvekili adayı Yıldıray Sapan'ın sokağa çıkmaya yüzü olmazdı. Ancak bu bize yakışan bir durum olmazdı. Bize yakışan, yakında kamuoyu ile paylaşacağımız belgeli haberlerdir. Bunların tümü tek tek kamuoyuna açıklanacaktır. Sapan'ın ve onu kullananların asıl amacı, bizleri susturma gayretidir. Ancak bunu başarmaları imkansızdır. Çünkü; Hayatımızın hiçbir döneminde utanılacak bir iş yapmadık. Ne ondan nede onun gibilerden çekinecek hiçbir meselemiz yoktur.
            Bizim haberlerimizin ardından maalesef Yıldıray Sapan, ancak kendisine yakışır bir yol seçip, saçma, sapan, iftira, yalan ve “kuyruk acısı” ile dolu olduğu her halinden belli basın toplantıları düzenlemeye başlamış, hedefe de sanki hiçbir siyasi rakibi yokmuş gibi, gazetemizi, gazetemizin sahibi olan şirketi ve beni koymuştur.
            Değerli basın mensupları;
            O Sapan'ın bugün bir basın toplantısı düzenleyip, 2008 ve 2009 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve bir kısmı gazetemizin de sahibi olan şirket tarafından düzenlenen etkinlikler ile ilgili bazı açıklamalar yaptığını öğrendim. İlk toplantısından sonra Hukuk büromuz, Sapan'ın yalanları, iftiraları ve hakaretleri nedeniyle 50 bin liralık tazminat davası açmak için dosyayı hazırlamıştır. Bu toplantıdan sonra bir tazminat davası daha açacağımızı duyurmak istiyorum. Hiç kuşkusuz bugün düzenlediği toplantıda sarf ettiği sözler de yargıya taşınacak ve yüce yargı önünde kendisiyle hesaplaşılacaktır.
            Sapan'ın bugünkü açıklamalarına gelince.. Aslında cevap vermeye bile değmez sözlerini, olur da, yanlış anlayanlar çıkabilir diye sizlere 2008 yılında düzenlenen Sünnet Şenliği'nden elimizde bulunan onlarca ayrı video, haber kaydı ve binlerce fotoğraf içerisinden sadece dört tanesini gönderiyorum. Fotoğraflar o kadar açıktırki; Fazla söz söylemeye gerek yoktur.
            Değerli meslektaşlarım;
            Belediye iki yıldır tüm işi gücü bir yana bırakıp Türel dönemine ait binlerce evrak ve dosyayı incelemekle uğraşmış, ancak görüldüğü kadarıyla herhangi bir yasadışı iş ve işlem bulunamamıştır. Çünkü bugüne kadar açılmış herhangi bir dava söz konusu olmamıştır. Tamamen zorlama yöntemlerle ve siyaseten kullanma amacıyla (Sapan'ın dile getirdiği iddialar ile ilgili) Cumhuriyet Savcılığı'na üç ayrı suç duyurusu yapılmıştır. Bunlardan hiçbirisinden bugüne kadar hiçbir sonuç çıkmamıştır. Bu dosyaların ilki Sapan'ın bu gün dile getirdiği 2009 yılı içerisinde yapılan işlere ait dosyadır. Buna ait uydurma iddiaları içeren suç duyurusu 2009 yılının TEMMUZ ayı’nda yapılmıştır. O suç duyurularında yer alan yalanların, iftiraların tümü belgeleriyle, bilgileriyle, tartışmasız bir biçimde çürütülmüştür. Nitekim C.Başsavcılığı 10.03.2010 tarihinde; “ yapılan detaylı inceleme sonucunda iddia edilen suçlamaların ihaleye fesat karıştırma suçunu oluşturmadığı “ gerekçesiyle görevsizlik kararı vermiştir. Dosya bakanlığa gönderilmiş yapılan başmüfettiş incelemesi sonucunda da işlemlerde bir hukuka aykırılık olmadığı anlaşıldığından soruşturma izni verilmediği görülmüştür. Buna da şikayetçiler itiraz etmiş, itirazı inceleyen Danıştay’da 30.12.2010 tarihinde soruşturma izni verilmesi yönünde bir karar tesis etmemiştir. İşte Sapan 2009 yılında atılan bu iftiraları BUGÜN SANKİ YENİ BİR ŞEY BULMUŞ GİBİ basın toplantısıyla AÇIKLAMA OYUNU OYNAMIŞTIR.
Bu suç duyurularından sonuncusu da Savcılık makamına yeni teslim edildiğinden, içeriğinde yeralan tüm iftira niteliğindeki iddiaları çürütecek belge, bilgilerin sunulması için davet (Savcılık makamanın gerek görüp çağırması halinde) beklenmektedir.
           
Değerli basın mensupları;
            Bana göre Sapan'ın tek derdi “Kuyruk acısı”dır. Dile getirdikleri de, aynı zamanda bir gazete sahibi olan şirketimizin organizasyon anlamında geldiği önemli noktayı çekemiyor olmasıdır. Çünkü; Sapan biliyorki; Ekonomik bağımsızlığını kazanmış medyanın susturulması mümkün değildir. Bu amacına ulaşamayacaktır.
            O açıklamada Sapan o kadar ileri gitmiştirki; Bir kez daha CHP'nin Antalya'da nasıl bir adamı aday gösterdiği ile ilgili ağzımız açık kalmıştır. Değerli meslektaşlarım, Yıldıray Sapan yerel seçimlerden önce bildiğimiz bir taktiği bugün itibariyle hayata geçirmiş, kamuoyunun kafasını karıştırmak için “çamur at izi kalsın” maksadıyla Kıbrıs'ta bir otele, 14 milyon lira ödeyip, yüzde 25 hissesini satın aldığımızı bile iddia edebilmiştir.
            Değerli meslektaşlarım;
            Bu komik adama, bu iftiracıya veya onu gibi sağda, solda uzun zamandır konuşanlara sesleniyorum.
            Benim, 12 kardeşimden herhangi birinin, birinci derecede bir akrabamın veya herhangi bir akrabamın Kıbrıs'ta veya başka bir yerde otel sahibi olduğunu, hissesi bulunduğunu İSPAT ETMEYEN ŞEREFSİZ, AHLAKSIZ VE NAMUSSUZDUR.
 
Murat ÇİÇEK”
 

 
DÖSİAD'ın konuğu Baykal
 
4 bin TL tazminatı bakın ne yaptı ?
YORUMLAR
Toplam 23 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 6 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bir sunnetcinin 24 saati diye bir kitap cikmis:)) 30 Mayıs 2011 Pazartesi 12:27

Sünnetçilerrrrrrrrrrrrrrrrr:)))))

Yorumu oyla      4      5  
alex 27 Mayıs 2011 Cuma 22:33

timmy bana birşey çağrıştırıyor???

Yorumu oyla      4      8  
Kemal ozkan halt etmis 27 Mayıs 2011 Cuma 18:53

yav benim bildigim en cok is yapan ve en unlu sunnetci kemal ozkandi bunlar demekki daha meziyetliymis:))))))

Yorumu oyla      7      7  
Harialem 27 Mayıs 2011 Cuma 18:43

vay be ne yalamış adam..

Yorumu oyla      7      7  
Timmy 27 Mayıs 2011 Cuma 16:24

sevgili yorumcular, o bunu söyledi bu böyle yaptı, o şunu hortumladı bu antalyalı değil gibi saçma sapan yorumlarda bulunmayın. burası türkiye ve burada bir hukuk sistemi var. varan 1 varan 2 varan bilmem kaç ile bir yere ulaşılmaz. elinde varanları kanıtlayan bir belge varsa çıkar mahkemeye verirsin mahkeme de gereğini yapar. kaldı ki mahkeme bu konular hakkında kararını vermiş. lütfen gidin biraz inceleyin ondan sonra yorum yapın.çiçek de sapan da türel de benim için birşey ifade etmiyor. sizin şuan yaptığınız yorumlar siyasi düşüncelerinizin dışa vurumundan başka birşey değil. bugün türkiye de iki grup var bunların birisi akp adına diğeri de chp adına iş yapıyor. alınan verilen paralar o kadar büyük ki 10 trilyon cikletten çıkan sahte para kalıyor yanında. bunları konuşun bunları tartışın. bırakın varancı da gazeteci de adli yollardan işlerini halletsin..

Yorumu oyla      8      7  
alexsandır 27 Mayıs 2011 Cuma 12:39

Çiçek efendi? Bu kadar ihaleyi biri sana verdide??? acaba karşılığında sen ne verdin? BABA OĞULA BÖYLE KAYMAKLI KADAYIF YEDİRMEZ... TÜREL in sende Belgelerimi var??? Burdan ahkam kesiyorsun?Çık delikanlı gibi herşeyi açıkla?

Yorumu oyla      13      8  
Korkun 27 Mayıs 2011 Cuma 12:38

bence sapan asil mecliste bu konuyu surekli sicak tutmali ve msm yi mutlaka ama mutlaka hapse attirmali bunun icin ozel ama cok ozel caba sarfetmeli soru onergesi vermeli bu isin pesini birakmamali! Degilmiki ozel hayata girdiler onlari yok etmeli mumkunse mal varliklarina el koydurmali!!

Yorumu oyla      11      8  
alex 27 Mayıs 2011 Cuma 09:18

sayın çiçek şunu cevabını verebilirmi acaba? BELEDİYENİN FESLİKAN YAYLASINDA YAPTIĞI ŞENLİKLERDE, KULLANILMAK ÜZERE ALINACAK OLAN, BALON, SÜNNET KIYAFETLERİ, IVIR ZIVIR ALIMI YAPILACAĞINDA İHALEYE ÇIKAN İSTEKLERİN AYNI GÜN İÇİNDE TESLİMİNİ GERÇEKLEŞTİRİP AYNI GÜN FATURA NASIL KESİLİR? BENİM BİLDİĞİM BELEDİYE İHALEYE ÇIKAR ALIM YAPMAK İÇİN İHALEYİ ALAN TANZİM SÜRECİNİ BAŞLATIR SATIN ALMA SÜRECİ BİTİNCE TESLİMAT YAPIPILIR VE O TARİHTE FATURA KESİLİR. AMA SİZ HERALDE ALINACAKLARI ÖNCEDEN BİLDİĞİNİZ VE İHALEDEN HABERDAR OLDUĞUNUZ İÇİN 1 GÜN İÇİNDE HER TÜRLÜ MALZEMEYİ HAZIR TUTMUŞSUNUZ. SİZİN YEDİĞİNİZ HURMALARI ÇIKLARSAM MURAT BEY ( BELGELERİYLE ) YARIN BİR TARAFINIZI TIRMALAR! O ZAMAN DEĞİL TÜREL ALAYI GELSE AKP MİLLETVEKİLİ ÇIKARTAMAZ!!!!

Yorumu oyla      9      8  
abdurrahman çelebi 27 Mayıs 2011 Cuma 08:38

koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi derlermiş... siz gazeteci misiniz sn murat çiçek ? siz antalyalı olduğunuza emin misiniz sn menderes türel? çünkü bir memlekete ve insanına düşmanı dahi yapmaz bu kadarını.

Yorumu oyla      9      7  
devlet 26 Mayıs 2011 Perşembe 22:53

siz en başta ahlakı vede terbıyeniz var ise sapan terbıyesız dıyorsun siz daha terbıyesız konuşuyorsunuz bence murat bey uslubunuzla seçıgınız cümlelere dıkkt edın .. lütfenn.. hoş degılsınız..

Yorumu oyla      10      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sapan, Türel'i fena vurdu
Ve, Varan-2’de geldi… CHP Antalya Milletvekili adayı Yıldıray Sapan, Varan-2’de ...
'Antalya'nın turizmde miadı doldu'
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin'in Erdemli İlçesi'ne bağlı Kızkalesi ...
Antalya’yı niye övdü?
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği ...
 
O afişte karar verildi
ANTALYA'nın Elmalı İlçesi'nde Ak Parti ilçe binasına asılan afişte merhum ...
Ankara için çılgın projelerini açıkladı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Ticaret Odası'nda Ankara Proje Tanıtım ...
Kamerada kaset esprisi
MİLLİ Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Deniz Kuvvetleri'nin son anda sürpriz ...
 
Komplonun perde arkası
CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, partide lider değişimine giden yolu ...
Kasete çeken belli oldu
Fatih Altaylı bugünkü yazısında, MHP'lilerin kasetlerini çeken ismin belli ...
MHP'de sürpriz direniş
MHP’de kaset skandalının ardından istifa ederek adaylıktan çekildiği açıklanan ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva