Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Dayakçı işadamına hapis talebi
Dayakçı işadamına hapis talebi
'Giselle'den mayısta son 3 perde
'Giselle'den mayısta son 3 perde
Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
23 Eylül 2012 Pazar - 12:01

Günısı değil baz istasyonu

ANTALYA'nın Kepez İlçesi, Yavuz Selim Mahallesi kadınları, evlerinin yanı başındaki baz istasyonunun kaldırılması için başlattıkları hukuk mücadelesini kazandı. Mahalleli şimdi de maddi ve manevi tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

Günısı değil baz istasyonu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

 Yavuz Selim Mahallesi'nde yaşayan Sevim Sarıkaya, 26 Nisan 2010'da mahalleye kurulan baz istasyonunun yaydığı radyasyon ve manyetik alana maruz kalan 5 kişinin kanser hastalığına yakalandığını, bunlardan üçünün öldüğünü, ikisinin tedavilerinin sürdüğünü öne sürdü.

 

Baz istasyonu kurulduktan sonra beş kişinin kansere yakalandığını öğrenen mahalle sakinlerinin de psikolojilerinin bozulduğuna değinen Sarıkaya, "Baz istasyonu kurulduğundan beri hepimizin psikolojisi bozuldu. Herkes hasta olduğunu düşünmeye başladı. Mahalleli iki yıldır bahçesinde ve balkonunda oturup çay içemez oldu. Antalya'nın yakıcı sıcaklarında eve hapsolduk. Endişe içinde bekliyoruz. Asmalarımız üzüm vermedi. Artık her tür olumsuzluğu baz istasyonuna bağlar olduk" diye konuştu.

 

MEME VE MİDE KANSERİ OLANLARA KEMOTERAPİ

Mahallede üç kişinin kanserden ölümü ve mide kanseri olan Cuma Polat ile göğüs kanseri olan Songül Kar'ın kemoterapi tedavisi görmesinin mahalle halkını kamçıladığını ve baz istasyonunun kaldırılması amacıyla açılan davayı daha sıkı takip ettiklerini anlatan Sarıkaya, Sevim Sarıkaya, "Biz kadınlar olarak mücadeleyi başlattık. Büyüklerimiz mahalle muhtarımız Yunis Şahin, İmam Şimşek, Şaban Yılmaz, Mustafa Ece, İsmail Sarıaslan ve Cuma Polat'ı vekil tayin ettik. Avukatımızın da bize yürekten inanarak verdiği karşılıksız destekle, başlattığımız hukuk mücadelesinden galip çıkmamızı sağladı" dedi.

 

İKİ YIL SÜRDÜ

Avukat Fevzi Yarbaş da, Yavuz Selim Mahallesi'nde kurulan baz istasyonunun, insan sağlığı açısından olumsuz sonuçlar doğurduğunun, tıbben sabit olduğunu ve bölgede yaşayan insanların sağlıklı bir ortamda yaşama haklarına saldırı nitelinde olduğunu tespit ettiklerini ve mahalle halkının haklı hukuk mücadelelerinde yanlarında olduklarını kaydetti.Avukat Fevzi Yarbaş, baz istasyonunun oluşturduğu olumsuz koşullar nedeniyle mahallelilerin psikolojilerinin bozulması üzerine hukuki girişimleri başlattıklarını bildirdi.

 

KADIN DAYANIŞMASI GALİP GELDİ

Baz istasyonunu kuran şirket hakkında Ülker Yıldız'a ait binada kurulan baz istasyonunun kaldırılması istemiyle açtıkları davanın 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde, yaklaşık iki yıl sürdüğünü ve hukuk mücadelesinden galip çıktıklarını belirten Yarbaş, Sevim Sarıkaya'nın mahalle halkının birlik ve beraberliğini sağladığına dikkati çekti. Fevzi Yarbaş, "Bu davayı gönüllü ve karşılıksız üstlendim. Çünkü bu bir mahalledeki kadın dayanışmasının zaferiydi. Kadın dayanışması galip geldi" dedi.

 

Dava giderlerini İmam Şimşek ve mahalle muhtarı Yunus Şahin'in üstlendiğini anlatan Yarbaş, mahalle halkının karardan sevinç duyduğunu ifade etti. Daha önce de Antalya'nın Kemer İlçesi'nde bir başka şirketin baz istasyonunu, hukuki mücadele sonucu kaldırttığını söyleyen Avukat Yarbaş, "Yürekten inanarak bu davaya destek verdim. Halkın sağlıklı yaşamasına yönelik benzer uygulama ve eylemlere karşı hukuki zeminde her türlü yardımı bundan sonra da sürdüreceğim" diye konuştu.

HATIRA FOTOĞRAFI

Yavuz Selim Mahallesi, 6120 Sokak'taki baz istasyonunun yıkımı sırasında toplanan mahalleli, yerinden sökülen istasyonun vinç tarafından kamyona yüklenişi sırasında elde ettikleri başarıyı alkışlarla kutladı. Bu arada çocukları ve hamile kadınlarla baz istasyonu önünde foto çektirdi. Baz istasyonunu kuranların cihaz koruma kabinini güneş enerjisi su deposuna benzettikleri kazanları kullandıklarını ve üzerine 'Utku Isı' yazarak baz istasyonunu kamufle etmek istedikleri öne sürüldü.

 

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

 
Antalyaspor'da yeni yönetim
 
Milli Eğitim'den Antalya'ya 2 ödül
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AGC yılın gazetecileri ödül töreni yapıldı
Antalya Gazeteciler Cemiyeti tarafından Hillside Su Otel'de düzenlenen ...
‘Bırakın balyozu çekici benim işim amelelik’
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Antalya'da ...
Antalya’da ‘Balyoz davası’ kararları protesto edildi
Antalya'da Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Antalya Şubesi'nin organizasyonuyla, ...
 
Çarpışan otomobillerden biri yayaya çarptı
Antalya'da sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazasında iki otomobil ...
Oktoberfest'te Athena coşkusu
TURSET Management tarafından bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilen Oktoberfest'in ...
Minikler 'Kırmızı Parti'de eğlendi
Antalya Koleji Okul Öncesi Öğrencileri, düzenledikleri 'Kırmızı Parti' ...
 
Geleceğin balerinleri ders başı yaptı
Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı'nda 2012-2013 eğitim ...
Çarşıda sanat dersi
Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında, Cumhuriyet Meydanı'nda sanatsal ...
Muhtarların hastane ziyareti
Antalya Muhtarlar Derneği Başkanı Feyzullah Büyükkeleş ve beraberindeki ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva