Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
9 Şubat 2013 Cumartesi - 17:07

Gürsel Tekin; Gün, birbirimizle didişme, yarışma günü değil

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Antalya ziyaretlerini sürdürdü. Tekin, partililerle kahvaltıda buluştu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın'ı makamında ziyaret etti.

Gürsel Tekin; Gün, birbirimizle didişme, yarışma günü değil
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İstanbul'da ölü bulunan Sarai Sierra için ABD'li tüm istihbarat birimlerinin İstanbul'a yerleştiğine ve araştırmaların devam ettiğine dikkat çekerek, Türkiye'de son 6 ay içinde öldürülen 93 kadını kimin araştıracağını sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Antalya'da partililerle kahvaltıda buluştu. Atatürk Parkı'ndaki bir restoranda CHP Muratpaşa Kadın Kolları Teşkilatı'nca düzenlenen kahvaltıya Antalya Milletvekili Gürkut Acar ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İl Başkanı Devrim Kök ile çok sayıda partili katıldı.

Çok ciddi sorunlarla karşı karşıya olunduğunu özellikle kadınların bilmesi gerektiğini belirten Gürsel Tekin, Türkiye'de son 6 ay içinde 93 kadının şiddet sonucu hayatını kaybettiğini, 27 kadının da 6 aydır kayıp olduğunu söyledi.

Bu durumu herkesin çok iyi düşünmesi gerektiğini belirten Tekin, şöyle konuştu:

"Örneğin geçen hafta Batman'da 4 kadın intihar etti. Hiç gazetelerde, televizyonlarda gördünüz mü? Ama öbür tarafta, daha son yaşadığımız, bir başka ülkenin yurttaşı için haberleri görüyorsunuz. Olması gereken bu, helal olsun. Önce kaybolduğu için, ABD'nin tüm istihbarat örgütleri İstanbul'a yerleşti, kadını daha sonra hayatını kaybetmiş şekilde buldular ve hala araştırıyorlar. 93 kadınımızı kim araştıracak? 93 kadınımız bu ülkenin yurttaşları değil miydi? O yüzden CHP'li kadınlara çok iş düşüyor. Sadece belediyeleri değil, tüm seçimleri kazanacağız. 3 seçim var önümüzde. Türkiye kendi kaderini tayin edecek ve kadınlarımıza özellikle çok büyük görev düşecek."

CHP'li İzmir, Antalya ve Eskişehir belediyelerindeki kadın çalışan sayısının Ak Partili İstanbul, Ankara ve Kayseri belediyelerine göre daha çok olduğunu beliren Tekin, "Bu fotoğraf çok açık gösteriyor. Şiddet sadece öldürmekle olmuyor, bu da bir nevi şiddet" dedi.

DİDİŞME DEĞİL, SEFERBERLİK GÜNÜ

2009 yerel seçimlerinde CHP'nin İstanbul'da en büyük başarıyı kadınlarla aldığını dile getiren Tekin, "Onun için ne kadar kadın sayısını artırırsanız reyinizi de o kadar çok artırırsınız. Yarışmalar, iç çekişmeler olur ama gün seferberlik günüdür, birbirimizle didişme, yarışma günü değil. Türkiye umudunu CHP'ye bağlamış, bizim de umudumuz sizlersiniz" diye konuştu.

SAKIZ İÇİN 100 LİRA VERDİ

Kahvaltıda kadın kollarının çalışmalarına maddi destek amacıyla hediye çekilişli sakız satışı yapıldı. Partililere 5 liradan satılan sakızlardan bir tane de Genel Başkan Yardımcısı Tekin satın aldı ve karşılığında 100 lira ödedi.

Kahvaltıya katılan milletvekili Gürkut Acar, belediye başkanları ve İl Başkanı Devrim Kök, konuşmalarında gelecek yerel seçimlerde Antalya Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerini yeniden kazanarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yine hayal kırıklığına uğratılacağını söyledi.

AKAYDIN'I ZİYARET ETTİ 

Antalya’da partisinin etkinliklerine katılan Gürsel Tekin, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın’ı ziyaret etti. Tekin, “Seçilmiş belediye başkanları bürokratlara boğdurulmak isteniyor. Ben Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımızı icraatlarından dolayı kutluyorum” dedi.
 
Ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Tekin, “Türkiye sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Ülkenin her tarafına patriot füzeleri yerleştiriliyor. Bunlar çok tehlikeli, Türkiye’ye zor günler yaşatacak şeyler” dedi. CHP’li belediye başkanlarına yönelik soruşturmalara da değinen Tekin, şöyle konuştu:
 
‘İSTANBUL VE ANKARA’YI ALACAĞIZ’
“CHP’yi nasıl itibarsızlaştırabiliriz süreci yaşanıyor. Gördüğümüz kadarıyla bu önümüzdeki dönem de devam edecek. Milletin iradesiyle seçilmiş belediye başkanları, bürokratlara boğdurulmak isteniyor. Bu hiçbir demokraside yoktur. Yerel yönetimler yasası değişmeli. Önümüzde yerel seçimler var. Mevcut belediyelerimiz arasında İzmir, Eskişehir ve Antalya için endişemiz yok. Bu seçimde İstanbul ve Ankara’yı da alacağız. Ben Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımızı icraatlarından dolayı kutluyorum.”
 
CEBERUT DÜZENİ YIKACAĞIZ’
“Türkiye’de plan yapma yetkisine sahip 19 kurum var. Düşünebiliyor musunuz, TOKİ veya Özelleştirme İdaresi’nden bir memur, Antalya’yı planlayacak. Bu kabul edilebilir mi? İnşallah CHP iktidarında bu ceberut düzeni dağıtacağız. Belediye başkanını halk seçer, halk götürür. Malesef bu yasayı yapanlar arasında belediye başkanlığı yapmış kişiler var. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, kendi yaptığı yasayla yargılanıyor.”
 
‘BİRLİĞİMİZİ BOZAMAZLAR’
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın ise parti genel merkezinin bu süreçte kendilerine verdiği destekten ötürü Gürsel Tekin’e teşekkür etti. Son dönemde halkla buluşmalarından bir izlenim edindiğini ifade eden Akaydın, “CHP’nin iktidarı ufukta görünüyor. İktidarın manipülasyonları birliğimizi bozamaz. Yerel seçimlere daha bilenmiş olarak hazırlanıyoruz” dedi. 

Ziyaret daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

'BAŞBAKAN'IN SAYGUN ZİYARETİNİ ÖZÜR KABUL EDİYORUZ'

Gürsel Tekin, Antalya programının sonunda CHP İl Başkanlığı'nın yeni 80 üyeye rozet takımı törenine katıldı. Törende partililere seslenen Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Balyoz davasında 18 yıl hapis cezası alan Emekli Orgeneral Ergin Saygun'u ziyareti hakkında konuştu. Bir akıl tutulması yaşadıklarını belirten Gürsel Tekin, şunları söyledi:

"Özellikle son dönemlerde Sayın Başbakan'ın hayatındaki bu değişimler doğrusu hepimizi şaşırtıyor. Bugün uzun süredir rahatsızlığı devam eden Sayın Saygun'u hastanede 'Sayın Başsavcı' ziyaret etti. Bazen başbakan da olabilirsiniz cumhurbaşkanı da olabilirsiniz, yanlışlarınızdan dönüyorsanız büyük bir erdemliliktir. Bana göre Sayın Savcı yanlışlarından döndüğü için oraya gitmiştir. Sayın Başbakan defalarca 'Ben talimat verdim' demişti. Hepimiz çabuk unutuyoruz, 'Evet ben bu davanın savcısıyım' diyen bir ülkenin Başbakanı ile karşı karşıya olduğumuzu unutmayın. Bugün herşeye rağmen bunu bir özür olarak kabul ediyoruz. Başbakan kendisi 'Biz evet bu hukuk sürecini yanlış yönettik. Bize belli güçlerin talimatlarıyla bu görevler verildi. Bu görevi yerine getirdik. Yanlışlar yapmışız, bu yanlışlardan dönüyoruz' anlamı taşır."

"Başbakan'a ne oldu da ansızın bir vahiy geldi" sözleriyle konuşmasını sürdüren Tekin, Başbakan Erdoğan'ın "Savaşacak bir komutanımız kalmadı" dediğini de belirterek, "Kimle savaşacağız, hayırdır. Bunu anamuhalefetteki biri söyleyebilir. Ama bir Başbakan bunu söylüyorsa hepimizin düşünmesi lazım. Kimle savaşacağız? Niçin akıl tutulması yaşıyorum dedim, sadece Sayın Saygun'la alakalı değil" dedi.

ALMAN'IN ATATÜRK HAYRANLIĞI

Antalya'da yaşayan Alman vatandaşı Katja Groesser, CHP İl Başkanlığı'nın rozet takma töreninde yaptığı konuşmada, Atatürk'ü önceden tanıdığını ama Türkiye'de yaptıklarını gördükçe, Ulu Önder'i daha çok tanıdığını ve büyük bir devlet adamı olduğunu söyledi.

İKTİDAR TANSİYONUMUZU YÜKSELTTİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, programı kapsamında Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, CHP Kepez İlçe Teşkilatı, Dokuma esnafı ile Cumartesi Pazarı ziyaretlerinde bulundu. Gürsel Tekin, pazarda esnaf ve alışveriş yapan vatandaşları selamladı, sohbet etti. Tekin'e mandalina ve domates ikram edildi.

Pazarcı bir kadının domates ikram ettiği Tekin, kadının "Tuz da vereyim mi?" sorusu üzerine, "Aman teyze tuz verme, iktidar zaten tansiyonumuzu yükseltti" karşılığını verdi. Pazar gezisinde ayva standının önünden geçen Tekin, "Memleket ayvayı yemiş zaten" diyerek, pazarcıyı selamladı.

 
Göllerimiz böyle kurudu
 
Bakanlıktan şurup açıklaması
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
partili 15 Şubat 2013 Cuma 00:04

bu gürselin ne işi var buralarda,ikide bir antalyada

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Köse'den ziyaretler
AK Parti Antalya İl Başkanı Av. Mustafa Köse ve yönetim kurulu üyeleri ...
Gürsel Tekin Antalya'da
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, iki günlük program için Antalya'ya ...
Artık oyların yarısı AKP'nin değil
AREA araştırma şirketinin Ocak ayı içerisinde yaptığı ‘Siyasi Durum Araştırması’ ...
 
Antalya MHP'de deprem
MHP Antalya İl Yönetim Kurulu üyesi 10 kişi görevlerinden istifa etti. ...
Süleyman Soylu'daki müthiş değişim
DP’liyken ‘’At üzerinde bile duramıyor, Padişah olmak istiyor’’ dedi. ...
İlhan Cihaner: Tek pişmanlığım o tır şoförünü...
CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, Söz Sende'de Balçiçek İlter'e ...
 
CHP'de meslek ve siyaset arkadaşlığı
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Av. Emre Doğan, parti içi etkinlikler ...
Gürkut Acar: 'O site porno sitesi mi?'
CHP Antalya Milletvekili Avukat Gürkut Acar, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e ...
Sağlığa uzman dopingi
AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse, Antalya merkez ve ilçelerindeki ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva