Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
17 Mart 2021 Çarşamba - 18:49

HDP için kapatma davası açıldı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, HDP'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açtı. İddianame Yüksek Mahkeme'ye gönderildi.

HDP için kapatma davası açıldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İddianamede, HDP üyelerinin beyan ve eylemleriyle devletin milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı, ortadan kaldırmayı amaçladıkları belirtildi.

KAPATMA DAVASININ AYRINTILARI

CNN Türk Muhabiri Arda Kalfa yaptığı açıklamada, "İddianame AYM'ye gönderildi. Son günlerde Meclis Başkanlığına HDP'li vekiller hakkında hazırlanan fezlekeler hazırlanmıştı. Son günlerde Kobani iddianamesi gündemdeydi. 1346 fezlekenin içerisinde HDP'li milletvekillerinin hepsine ait fezleke bulunuyordu. 9 HDP'li vekille ilgili fezlekeler Meclis'e gelmişti." ifadelerini kullandı.

"AYM BİR KARAR VERECEK"

CNN TÜRK canlı yayınına katılan Avukat Yasin Şamlı'nın konuşması şöyle;

Mahkeme muhtemelen raporunu hazırlayacak, kamuoyu da rapor hakkında bilgilendirilir. Sonra üyeler görüşecek. Sonuç itibarıyla AYM bir karar verecek.

Bu husus 2 bakımdan değerlendirilebilir: 1) Hukuki bakımdan 2) Siyasi açıdan. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde parti kapatmaları var. 'Parti kapatma olmasın, ancak suç işleyen parti üyeleri işledikleri suçtan sorumlu olsun' görüşü paylaşıldı daha sonra. Uzun süre de bu uygulandı.

HDP gerçekten terör örgütüyle arasına bir mesafe koyabilmiş olsaydı keşke ve Türkiye'nin partisi olma yolunda ilerleme kaydedebilmiş olsaydı. Hukuki anlamda baktığımızda, kamu güvenliğinin, sağlığının, ahlakının, gerekçe olarak bunların ifade edildiğini görüyoruz.

 
Eber Gölü'nde 6 ayrı noktada sazlık yangını
 
Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş'ın rakibi Antalyaspor oldu
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
07flp 19 Mart 2021 Cuma 12:28

chp kapatılmalı.dini ve atatürkü kullanan tüm partiler kapatılmalıdır.

Yorumu oyla      0      0  
toprak 19 Mart 2021 Cuma 07:15

Alın size kutuplaşmanın bir tarafında durarak ülkenin sorunlarını çözmesi gerekirken kendileri sorun olmuş bir yapı.Bunlar keşke bir siyasi parti mantığıyla hareket ederek ülkeye katkı sağlasalar çok hayırlı bir iş yapmış olacaklar ve geniş halk kitleleriyle buluşacaklar.Fakat gelin görün bambaşka bir yapı oluşmuş,ancak faşist bir düzende veya otoriter yapılarda görülen bir düzenek içerisinde kimlerin ne zaman nereye geleceğini ne partiyi yönetenler nede parti üyeleri delegeleri bilmiyor.Kutuplaşmanın en ucunda durarak ülkenin sorunlarını çözmeye bir uğraşları olmadığı gibi birde sorun olmaya devam ediyorlar.Kendi iradeleriyle karar veremeyen ve ipleri ne yazık ki yurt dışında olan uluslar arası istihbarat örgütlerinin maşası olmuş PKK denen cani örgütle aralarına mesafe koyamayan bir yapı düşünün,onun içinki Yargıtay Başsavcısı açık açık iddianamesinde PKK örgütüyle bağından söz ediyor.Zaten vatandaşta görüyor,mecliste tutumlarına bakın siyasi kararlarında bir gün olsun diğer partilerle bir araya gelip hareket etmiyorlar.37 yıldır bölgedeki halka en fazla zarar veren PKK'nın siyasi kanadı gibi o yapıdan emir ve talimat alıyorlar.Üzücü olan bunları bir aparat gibi kullanan siyasi partiler güzellemeler yapıyorlar ama işlerine gelmeyince tu kaka yapıyorlar.Oysa yasalarla belirteceksin ve HDP gibi bölücü partilerin kurulmaması için baştan önlemini alacaksın,yoksa seçime girmelerini sağla girsinler meclise orada milletin parasıyla beslensinler ve ağızlarına geleni söylesinler,yazık değil mi bu millete sabah akşam memleketin bütünlüğü için can veriyorlar birde küfür mü yesinler.Daha dün ya meclisin çatısı altında Pervil Buldan denen vekil Sayın Öçalan diye methiyeler diziyor.Ne diyelim kurtuluş savaşı vermiş bir mecliste bunları bu hale getirenler,sayın öçalan demeyi suç olmaktan çıkardık diyenler münasip yerlerine kına yakabilirler.Ayrıca ağlak Bülent ARINÇ ve Abdullah GÜL'ün de kulaklarını çınlatalım,biri Diyarbakır meydanında cani Abdullah ÖÇALAN'ın mektubu okunurken Şivan Perver dinlerken ağlıyordu.Diğeride sınırdan PKK teröristleri kendi kıyafetleriyle girip otobüs üstünde Diyarbakır'a kadar davul zurna ile karşılanırken iyi şeyler olacak diyordu.Kendileri için iyi gördükleri şey bu millet için kan ve gözyaşı demekti,onların hataları yüzünden yüzlerce vatan evladı toprağa düşüyordu,belki yaşarken bunların hesabını soracak bir ortam olmayacak ama unutmasınlar ki ahirette tüm şehitlerin elleri yakalarında olacak.Buradan bütün şehitlerimizi rahmetle anarken gazilerimizi de saygıyla anıyoruz.

Yorumu oyla      0      0  
tanee 18 Mart 2021 Perşembe 18:27

Chp niçin hdp yi savunur mu? Önceden beri ortaklaşa yoldaş ?

Yorumu oyla      0      0  
Tayfun ŞANLI 17 Mart 2021 Çarşamba 20:16

Gündemi değiştirdiler. Tencere boş ekonomi bitik aşı yok . Siyaseti dizayn ettiler yine.

Yorumu oyla      0      0  
taş 17 Mart 2021 Çarşamba 20:13

Mesele HDP gibi partilerin kapatılması değil,mesele HDP gibi olan partilerin kurulmamasının sağlanması gerekir.1984 den beri PKK denen bölücü terör örgütüyle bu milletin evlatları asker,polis olarak gerekli mücadeleyi verdiler ve binlerce şehit verdiler.Ancak ne yazık ki iktidara gelen hükümetlerin çoğunluğu yapması gerekenleri yapmadılar ve bu mesele 37 senedir devam ediyor.Terörle mücadele de yapılması gereken en önemlisi yasalarla HDP gibi partilerin kurulması önlenmelidir ve PKK ile asla bir siyasi ilişkileri olmamalıdır.Oysa bir parti kuruluyor ve PKK ile açıktan ilişkileri olmasına rağmen öyle seyir ediliyor,hatta mecliste bu milletin vergilerinden oluşan bütçeden maaş alıyorlar.Doğu ve Güney Anadolu'da faaliyet gösteren PKK'nın ne olduğunu anlamayan liboş takımı şimdi 'Demokraside' parti kapatılır mı diye atıp tutacaklar,peki sormak gerekir seçimle meclise gireceksin ve bu milletin bölünmesini isteyen PKK denen canilerle iltisaklı olacaksın,bu 'Demokrasinin' neresinde.Geldiğimiz noktada bir partinin terör örgütünün siyasi kanadı gibi çalışmasının imkansız olacağı düzenlemeler süratle yapılmalıdır.Yoksa birini kapat biri açılsın olacak iş değil.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Komşusunu öldüren sanığa 15 yıl ceza
KOCAELİ'nin Başiskele ilçesinde tartıştığı komşusu Barış Çalım'ı silahla ...
Savrulan vinç, park halindeki 2 otomobile çarptı
ANKARA'da, seyir halindeki kamyonetin üzerindeki vinç savrularak park ...
Covid-19'u teşhis eden dedektör köpek yetiştirildi
ANKARA Üniversitesi ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu ...
 
Jandarmadan okul servislerine denetim
ESKİŞEHİR İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şubesi ekipleri, okul servislerine ...
Başkanvekilinin evini kurşunlayan zanlı tutuklandı
BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yasin Sağay’ın evine pompalı ...
Ailesiyle tartışan kepçe operatörü, kendini yaktı
KAYSERİ'de ailesiyle tartışan kepçe operatörü Yaşar K. (40), üzerine benzin ...
 
50’ye yakın ev alev aldı, ekipler müdahale ediyor
ARTVİN’in Yusufeli ilçesine bağlı Dereiçi köyünde çıkan yangın 50’ye yakın ...
Ankara'da fuhuş operasyonu: 7 gözaltı
ANKARA'da polisin düzenlediği fuhuş operasyonunda 7 kişi gözaltına alındı. ...
Kaza sonrası şoka giren sürücü dakikalarca ağladı
ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde maddi hasarlı kazada TIR ile çarpışan otomobilin ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva