AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
7 Ocak 2018 Pazar - 20:29

Hacı Mevlüt Ünal yeniden TES-İŞ Başkanı

Kısa adı TES-İŞ olan TÜRK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası, 11. Genel Kurulu Porto Bello Hotel'de yapıldı. Delegelerin tamamının oylarını alan Ünal, 4 yıllığına yeniden başkan seçildi.

Hacı Mevlüt Ünal yeniden TES-İŞ Başkanı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Genel Kurula,  Genel Başkan Mustafa Şahin, Genel Merkez yöneticileri, diğer sendika başkanları, sendika üyeleri ile Türk-iş Antalya İl Temsilcisi ve TES-İŞ Antalya Şube Başkanı Hacı Mevlüt Ünal katıldı. 

Genel Kurul toplantısında konuşan Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Genel Başkanı Mustafa Şahin,  gündemdeki taşeron işçilere kadro ve asgari ücret konularını değerlendirdi. Taşeron işçilerin kadro sorunuyla ilgili 10 yılı aşkın süreden bu yana Türk-İş ve bağlı sendikalar olarak çaba gösterdiklerini anlatan Mustafa Şahin, gelinen noktada 1 milyon 20 bin kişinin kadroya geçtiğinin söylendiğini belirterek, bu konuda hükümet yetkililerine teşekkür etti. Bunun yeterli olmadığını da belirten Şahin, Kamu İktisadi Teşekkülleri (KİT) toplamında 50 bine yakın işçinin kadroya alınmadığını söyledi.
TES- İŞ Antalya Şubesi'nin genel kurulu gerçekleşti. Genel kurulda konuşan TES-İŞ Genel Başkanı Mustafa Şahin' "taşeron işçi sevincimizi yaşayamadık alınmayan arkadaşlarımıza üzüldüğümüz için. Sevincimiz gölgede kaldı" dedi.



"Üzülüyoruz"

Taşeron işçiler için sevindiğini ancak alınmayan işçiler için üzüldüğünü dile getiren Başkan Şahin' "Şimdi 1 milyon 20 bin kişiyi kadroya geçirip 50 bin kişiyi kadroyla geçirmemek, şu anda bu iş bunun gölgesinde kaldı. Yani sevinmemiz gerekirken sevinemiyoruz, üzülüyoruz. O arkadaşlarımız bizim iş kolumuzda, direğin tepesinde, enerjinin üretiminde, sulama birliğindeki arkadaşlarımız maalesef kadroya geçemedi" şeklinde konuştu.

"Örtüşmüyor"

TES-İŞ Genel Başkanı Mustafa Şahin, "Şimdi bu işin böyle olmayışına baktığımızda, tek taraflı bir çalışma. Kadroya geçme çalışması yapılıyor, bu işin tarafı konumundaki Türk-İş bu işin içinde yok. Maliye Bakanı bir taraftan ekonomik boyutuyla ilgili bir çalışma yapıyor, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı farklı bir çalışma yapıyor. İkisi birbiriyle örtüşmüyor, sendikalarda bu işin tarafı yok. Biz ister istemez, "Acaba kapalı kapılar arkasında farklı bir çalışma mı yapıldı?" diye düşünüyoruz. Onun için bu işe sevinemiyoruz. Şimdi taşeronluk hizmet alımı bitti, arkadaşlarımız kadroya geçecek, güzel. Mevcut sendikal haklarıyla nereye kadar, 2020 yılına kadar. Niye 2020 yılına kadar, kimse bilmiyor" ifadelerini kullandı.
Bu konuyla ilgili Başbakan Binali Yıldırım'a Türk- İş'in yazılı talebinin iletildiğini belirten Şahin, "Sayın Başbakanımız da bu işin böyle olacağı noktasında düşünürken, hiç kimsenin haberi olmadan farklı bir sistem çıktı ortaya. 2020 yılına kadar toplu sözleşme bitiyor, yeni yetkiliye müracaat edilemiyor. Çünkü taşeron devreden çıkmış, artık kamunun işçisi olmuş, yeni bir sözleşme yapılamıyor, bekliyor. Niye bekliyor? KHK'ya baktığınızda Yüksek Hakem Kurulu'ndan çıkacak en son toplu iş sözleşmesinin bitim tarihi esas alınacak. Ya bir başka toplu sözleşmenin beni bağlayan tarafı ne? Niye bu böyle? KHK böyle, itirazın da yok, Anayasa Mahkemesi'ne de gidemiyorsun. Ben yaptım oldu. Oysa bunlar tartışılsaydı, karşılıklı görüş alışverişi içinde değerlendirilseydi bu sıkıntılar yaşanmazdı" diye konuştu.

"BİR PARMAK VAR"

Türk- İş'in talebinden sonra Başbakan Binali Yıldırım'ın KHK'dan sorumlu eski Adalet Bakanı olan Başbakan yardımcısını aradığını kaydeden Şahin, "Başbakan, "Ben böyle dememiştim niye bu böyle oldu." diyor. Sorumlu ise "Efendim ben konuyu bir inceleyeyim, bir bakayım ondan sonra size döneyim." Hemen 10-15 dakika sonra dönüyor, "Dediğiniz gibi bu olmamış, burada çok affedersiniz bir parmak var" diyor. Bu parmak neyin parmağı, kimin parmağı, niye? Ve Sayın Başbakanımız bu işin düzeltilmesiyle ilgili talimat veriyor" diye konuştu.



Kıdem tazminatı yönünden haklarını koruyacaklarını dile getiren Tes-İş sendikası Antalya Şube Başkanı Hacı Mevlüt Ünal, "Kıdem tazminatı yönünden kazanılmış haklarımızın koruması yönünden tavrımız nettir. Emek sınıfının kırmızı çizgisini hiç kimse zorlamaya kalkmasın. Tek yumruk olarak biriz, berberiz. Yeni yapılan yasal düzenlemeler ile iş davalarında arabuluculuk müessesenin getirilmesini, işçilik alacakların da zaman aşımı süresinin düşürülmesini ise kaygı ile takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Etiketler:
 
Ölüm nedeni belli oldu
 
'Allahım nedir bu başımıza gelen'
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali Aynacı 8 Ocak 2018 Pazartesi 10:16

Selam başkanım başarılarınızın devamını dilerim

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ölüm nedeni belli oldu
ANTALYA'da, kaldığı evde fenalaşan Akdeniz Üniversitesi (AÜ) öğrencisi ...
Okul yolu çile dolu
ANTALYA'da ilkokul öğrencisi 3 kız çocuğu, okula gidebilmek için köprüsü ...
Millet burada devletimiz nerede?
Dursun GÜNDOĞDU yazdı
 
Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi açıldı
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi’nin ...
Mavi Ev'e tam not
AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, ...
Bayar Savran yeniden seçildi
SERİK Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nin olağan seçimli ...
 
30 yıllık başkan yine seçildi
GAZİPAŞA Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası'nda 30 yıldır başkanlık görevini ...
'Memleketim Antalya 2018' takvimi tanıtıldı
ANTALYA Tanıtım Vakfı (ATAV) tarafından 'Toprağına Beklenenler ve Kavuşanlar' ...
Motosikletlere sıkı denetim
ANTALYA'da motosiklet sürücülerine yönelik yapılan denetimlerde 97 sürücüye ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva