Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
28 Mayıs 2021 Cuma - 20:14

Hakim; "Mafya ile dans eden siyasilerin yakınları..."

Antalya'nın Alanya ilçesindeki bir uyuşturucu davasındaki karara karşı "Mafya ile dans eden siyasilerin yakınları daha az ceza alıyor. Bu yüzden çoğunluğun görüşüne katılmıyorum" diyerek karşı oy kullanan Ağır Ceza Hakimi Ali Dursun Turan Siirt'e tayin edildi.

Hakim;  Mafya ile dans eden siyasilerin yakınları...
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Alanya Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan bir uyuşturucu davasının karar duruşmasına Hakim Ali Dursun Turan'ın, karşı oy yazısı damgasını vurdu. Hakim Ali Dursun Turan, görülen davanın karar duruşmasında tutanaklara geçirdiği karşı oy yazısında şu ifadelere yer verdi:

“Her ne kadar sanık uyuşturucu ticareti suçundan yargılansa da mafya liderleri ile dans eden bir takım siyasilerin yakınlarının adı uyuşturucu iddialarına karışırken ve haklarında soruşturma dahi açılamazken daha az suç işleyen sanıklara daha ağır cezalar verilmesi adalet anlayışımla bağdaşmadığından sayın çoğunluğun görüşüne katılmıyorum.”

Konuyu gündeme taşıyan CHP Mersin Milletvekili ve Anayasa Komisyon Üyesi Ali Mahir Başarır,  “Hakimin karşı oy yazısıyla verilen karara şerh düşmesi, başka bir deyişle adaletin yeteri kadar tecelli etmediğini belirtmesi, ülkemizdeki hukuk sisteminin zamana, mekâna, kişilere göre farklılık gösterdiğinin önemli bir göstergesidir” dedi.

“VERDİĞİ KARARDAN ÖTÜRÜ SÜRÜLEN HAKİMLER, SAVCILAR VAR”

Başarır, ülkede mevcut iktidar eliyle yargıya müdahale edildiği kanısının artık tüm kamuoyunda hâkim olduğunu belirterek, “Sadece Alanya Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği bir karara düşülen karşı oy yazısı değil, verilen birçok yargı kararları, verdiği karardan ötürü sürülen hakimler, dosyadan el çektirilen savcılar ülkemizdeki bağımsız yargı sisteminin sağlanamadığının belirtileridir” sözlerine yer verdi.

“ERDOĞAN KONUŞUYOR ERTESİ GÜN SAVCILAR SORUŞTURMA BAŞLATIYOR”

AKP Genel Başkanı'nın akşam söylediği ile ilgili ertesi gün sabahın erken saatlerinde savcılar tarafından soruşturma başlatıldığını dile getiren CHP'li Başarır, “Ucu iktidara dokunan ve alenen ortada olan iddialar karşısında oluşturulan siyasi baskı sonucu savcıların harekete geçememesi, adalet kavramının ülkemizde eriyip yok olma noktasına geldiğinin resmidir” ifadelerine yer verdi.

“BIRAKIN HALKIMIZI TÜM DÜNYA FARKINDA”

Gerçek suçluların cezalandırıldığı ve adaletin herkese eşit uygulandığı ortamı sağlamak, ülkenin her anlamda ilerleme kaydetmesinde ve demokratik bir ortam oluşturulmasında oldukça önemli olduğunu ifade eden CHP'li Başarır,  şöyle devam etti:

“Alanya Ağır Ceza Mahkemesi'nin uyuşturucu ticareti davasında verilen bir karara, bir hâkimin bu şekilde şerh düşmesi ülkede yaşanan adaletsizliklere, hukukun güçlüden yana eğilip bükülmesine karşı bir haykırıştır. AKP iktidarı, birtakım troller eliyle ülkede adaletin var olduğu düşüncesini halkımıza empoze etmeye çalışsa da herkes yaşadıkları ve gördükleri olaylar karşısında ülkemizin adaletten ve demokrasiden yoksun olduğunun farkındadır. Bırakın ülkemizde yaşayan halkı, tüm dünya bunun farkındadır. Ne yazık ki bu sebeplerle uluslararası alanda yapılan hukukun üstünlüğü endeksi değerlendirmelerinde en alt sıralarda yer almaktayız.”

Etiketler:
 
Arazi anlaşmazlığında eniştesi tarafından öldürüldü
 
Ukraynalı dağcının cesedi bulundu
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vedat 29 Mayıs 2021 Cumartesi 14:17

Hakim kararını hukuki gerekçelerle verir.Bu hakimin yazdıkları hukuki gerekçe olmaktan öteye...İnşallah devlet böyle hakimlerin eline kalmaz.Beyimiz sanki siyasi bildiri yazıyor...

Yorumu oyla      0      0  
taş 29 Mayıs 2021 Cumartesi 09:12

Ne yargısı ya,yargı tamamen siyasi iktidarın kontrolünde,güçler ayrılığı yok olmuş,güçler birliği devreye girmiş HSK'nın başkanı 'Adalet Bakanı'yardımcısı kurulda,geriye kalan üyelerin çoğunluğunu da iktidarda olan siyasi parti seçerse ortada hukuk falan kalır mı,hakimler ne yapsınlar kitaba göre ceza verseler başlarına iş geliyor,acaba ne derler endişesi başlamışsa orada adaletin terazisi denk tartmaz. Şu son olanlara bakın,bir mafya babası bir video yayınlıyor ortalık karışıyor.Peki neden diye baktığınızda şu veya bu nedenle geçmişte yağlı ballı kuzu sarması olmuşlar. Gün gelmiş çıkarlar nedeniyle ayrı düşünce ortalık toz duman,bohçalar ortalığa saçılınca insanlar vay anasını bunlarda olmuş mu olmamış mı diye sordukça gündeme oturuyor. Gelinen noktaya bakın,bir mafya babasının yayınladığı videoları milyonlar seyir ediyor,demek ki vatandaş anlatılanları boş görmüyor ciddiye alıyor ki seyir sayısı sürekli artıyor. Son 50 yıla bakın bir sürü faili meçhul olaylar,Anadolu'nun göbeğinde toplum olayları cinayetler,bunlar hep bu çoğunluğu çapsız siyasi iktidarlar döneminde oldu. Bir ülkede mafya ve cinayet çeteleri bir takım siyasilerden ve bazı kamu görevlilerinden destek almasalar bunlar olur mu.Velev ki anlatılanlar yalan,o zaman neden ciddiye alıp da karşılık veriyorsunuz. Yapılması gereken tutup alıp getirip adalete teslim edeceksiniz,herkes hesabını adalet önünde versin,yoksa 'Brezilya' dizileri gibi her hafta insanlar yeni bölüm bekler oldular.Bakalım nasıl sonla bitecek.

Yorumu oyla      0      0  
Vatandaş Rıza 29 Mayıs 2021 Cumartesi 01:24

İstifa edip siyasete atılsın.

Yorumu oyla      0      0  
Atatürkçü 28 Mayıs 2021 Cuma 22:56

Bunu yazan hukukçu mu? Nasıl bir üslup bu? Hukuk diline aykırı değil mi bu dil?

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Elektrik direğine çarpan motosikletin sürücüsü öldü
ANTALYA'da elektrik direğine çarpan motosikletin sürücüsü Osman Taha Gencer ...
Konyaaltı Plajı'nda kısıtlama öncesi yoğunluk
ANTALYA'nın Konyaaltı Sahili 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasına saatler ...
Alanya'da turistlere harita dağıtıldı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde Toplum Destekli Polislik Büro ekipleri, ilçedeki ...
 
Helikopter ve dron destekli trafik denetimi
ANTALYA İl Jandarma Komutanlığı ve Finike İlçe Jandarma Komutanlığı trafik ...
Falezlerde erkek cesedi bulundu
ANTALYA'da falezler üzerindeki İnciraltı Plajı'nda 50 yaşlarında erkek ...
Kaymakam Çimşit, gazi eşini ziyaret etti
KORKUTELİ Kaymakamı Ömer Çimşit, İlçe Müftüsü Selim Yazıcı, Sosyal Yardımlaşma ...
 
Konyaaltı'nda yeni projelerin temelleri atılacak
KONYAALTI Belediye Başkanı Semih Esen, yeni yatırımların temellerini yakın ...
Dünya Oyun Oynama Günü kutlandı
FİNİKE ilçesinde 'Dünya Oyun Oynama Günü', çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Teniste Türkiye ikincisi
İŞİTME engelli sporcu Emre Çınar Uğuzlar, Ankara'da katıldığı Türkiye ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva