Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Korhan Berzeg’i arama çalışmaları 316’ncı günde
Korhan Berzeg’i arama çalışmaları 316’ncı günde
6 Temmuz 2021 Salı - 09:44

Halka yalan söylemeyin

Turgut Güngör

Halka yalan söylemeyin
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Tasarruf (birikim, biriktirme) kararı çıktı ya, yoksul halk diyor ki: "Önce sen yap görelim inanalım." Haklı mı insanlar? Sonuna kadar haklı. Sokakta, mahalle kahvelerinde, parklarda konuşuyorlar:

"Saraylar var, külliyeler var. Önce onları kapatsınlar. Öncü olsunlar. Makam arabaları var, son modelinden. Onlardan vazgeçsinler. Uçakları söylemek bile boş. O kadar hava aracına gerek yok. Son zamanlarda bir de Kanal İstanbul yapma inadı oldu. Bize ne yararı var ki? İstanbul, Marmara, Trakya depremi daha öncelikli olmalı diye bilim insanları uyarıyor. Cumhurbaşkanı ve milletvekillerinin  maaşları düşürülsün. Sürekli ballı ihale verilen yandaş grubuna sağlanan kıyaklar bitsin. Cumaya koruma ordusu ile gidilmesin. Hem insan hem araç israfı önlensin."

KEMERDE SON DELİK

Özetle halk diyor ki: "Önce yönetenler tasarruf etsin. Bizim pantolon kemerin son deliğinde duruyor. Bir nefeslik canımız kaldı. Onu da güzel günler göreceğiz umuduyla saklıyoruz."

Hepimiz biliyoruz ki, Ankara'daki sarayın mutfak harcaması 2018 yılında 5 milyon 311 bin lira oldu. Tek kullanımlık mutfak eşyalarına 2019 yılında yapılan ödeme  1 milyon 483 bin TL. Servis ve saklama kaplarına 510 bin 739 TL ödendi. Sofra takımı ve çatal bıçak takımına 465 bin 520 TL, içecek servis takımlarına 168 bin 825 lira harcandı. 2019'da beslenme malzemeleri ve içecek harcamaları 4 milyon lirayı geçti. Geçen yılki harcama rakamlarını öğrenemedik. 2019 yılı harcaması 3 milyar 600 milyon lira olduğuna göre Sarayın mutfağına günde 10 milyon lira harcanmış.

HER YERDE AŞI BEDAVA

 Tasarruf çağrınıza yanıt verelim: Önce ampulleri söndürelim, sonra porsiyonları küçültürüz. Ve o tasarruf genelgesine göre Cumhurbaşkanlığı "muaf". Orası istediği kadar harcayacak. 

Bir küçük hatırlatma yapalım. Gelişmiş ülkelerde aşı bedava. Aşı olsunlar diye vatandaşlarına teşvik parası veren ülkeler var. O ülkeler yardım olarak kredi değil, destek parası sağladı. 

Vatandaşlarına yalan söylemeye gerek yok. Bu siyaset değil. Tabanı kandırmak anlamsız. Avrupa'nın en gelişmiş ülkeleri aşıyı ücretli yapmıyor, 50 sterlin, 100 avro filan istemiyor.

ÇOCUK ASKER İDDİASI

Biz bu önemli konuyu konuşurken, ABD yine yapacağını yaptı. 2021 yılı İnsan Ticareti Raporu'nda, "Türkiye'nin geçen yıl, çocuk asker kullanan ülkeler listesine eklendiğini" açıkladı. İnanmak istemedik. Dışişleri Bakanlığı, "İkiyüzlülüğün en çarpıcı örneği. İddiaları külliyen reddediyoruz" diye karşı çıktı. Raporda diyor ki: "Suriye'deki iç savaş nedeniyle, Türkiye'nin en uzun süredir desteklediği muhalefet grubu Sultan Murat Tümenine somut destek sağladığı belirlendi." Eyvah ki ne ey vah. ABD yönetimi Suriye'deki silahlı muhalif grubun çocuk asker yetiştirdiğini öne sürüyor. Uluslararası bir kuruluş geçen yıl yazdığı raporda, "Suriye sorununda, çocuk silahlı grupların yaptığı 191 vaka dahil, 820 çocuğun (765 erkek, 55 kız) kullanıldığını" duyurdu. 

Suriye konusu her açıldığında, canımızı sıkan bir şeyler öğreniyoruz. Yıllardır sınır  komşularımız için harcadığımız 70 milyar doları geçmiştir. Kentlerde her gün bir Suriyelinin karıştığı adli olaylar oluyor. Kontrolsüz bir doğurganlık var. Her yerde yerli  esnafla kıyasıya bir rekabet. En acısı bu itham. Cihatçılar ile işbirliği yapmak iddiası asil ordumuza iftira atmaktır. Resmen ağır bir savaş suçudur. Oysa, Türkiye yıllardır insani yardım yaparak diğer ülkelere örnek oluyor.

DOĞU SURİYE OPERASYONU

 Suriye konusunda son bomba haber yine ABD'den geldi. ABD, Suriye'nin doğusunda yapacağı geniş çaplı operasyon için 30 bin kişilik ordu kuruyor. "Doğu Suriye operasyonu" en az 8 ay sürecek. Savaşçı askerler 300 dolar, komuta kademesindekiler rütbeye göre 600-bin dolar maaş alacak. 8 ay sürecek savaş burnumuzun dibinde olacak. Süresi önceden belirlenen savaş olur mu? Olacakmış, göreceğiz. Dileğimiz, 8 yıl filan sürmesin. Bu ekonomi daha fazla dayanamaz.

 
Ağrı Dağı'nın eteklerinde lavanta yetiştirdiler
 
THY uçağına kalkışta kuş çarptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ağrı Dağı'nın eteklerinde lavanta yetiştirdiler
TÜRKİYE'nin çatısı olarak adlandırılan Ağrı Dağı'nın eteklerinde, Iğdır ...
Bebeğini hastanede bırakıp kaçtı
GAZİANTEP'te, sezaryen ile dünyaya geldikten sonra solunum yetmezliği ...
Hırsızlık şüphelisinin selfie merakı kamerada
AVCILAR'da bir telefon bayisine giren yabancı uyruklu iki kişiden biri ...
 
Zeytinlikte kenevir yetiştiren şüpheliye gözaltı
MANİSA’nın Soma ilçesinde, zeytinlikte kenevir yetiştiren 1 kişi gözaltına alındı.
Dere yatağında mahsur kalan yaralı martıyı itfaiye kurtardı
MANİSA’nın Yunusemre ilçesinde, dereye yatağında mahsur yalan martı, itfaiye ...
İstanbul'da 10 ilçede uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon
İSTANBUL'da 10 ilçede uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon düzenlendi. ...
 
Üzerinde çelik yelekle yakalandı, "Hasmım var" dedi
ADANA'da denetleme yapan polis ekibinin 'dur' ihtarına uymayan sürücü, ...
Tosuncuk'a 60 sayfa soru
"TOSUNCUK" olarak bilinen Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın'ın ifadesinin ...
Düğündeki cinayetin şüphelisi yakalandı
DENİZLİ'nin Sarayköy ilçesinde, düğünde tartıştığı Rahmi Çoban'ı (43) ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva