Antalya Havalimanı'ndan 3 ayda 3 milyon 323 bin yolcu geçti
Antalya Havalimanı'ndan 3 ayda 3 milyon 323 bin yolcu geçti
Fatih Altaylı'dan Hakan Ural eleştirisi
Fatih Altaylı'dan Hakan Ural eleştirisi
Gülse Birsel'den 'Avrupa Yakası' uyarısı
Gülse Birsel'den 'Avrupa Yakası' uyarısı
Mauro Icardi'den gol krallığı açıklaması
Mauro Icardi'den gol krallığı açıklaması
13 Temmuz 2020 Pazartesi - 17:17

Hamza'nın vücudunda yılan ısırığına benzeyen izlere rastlanmış

ANTALYA'nın Kaş ilçesinde ailesiyle gittiği düğünde fenalaştıktan sonra hayatını kaybeden Hamza Sertel'in (11) otopsisinde, yılan ısırığına benzeyen izlere rastlandığı kaydedildi. Çocuğun kesin ölüm nedeni, detaylı otopsi sonrası belirlenecek.

Hamza nın vücudunda yılan ısırığına benzeyen izlere rastlanmış
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, 11 Temmuz günü saat 23.00 sıralarında Kaş ilçesi Yeşilköy Mahallesi'nde meydana geldi. Ailesiyle birlikte mahalledeki bir düğüne giden Hamza Sertel, yanındakilere ayağını bir şeyin ısırdığını söyledi. Haber verilmesi üzerine küçük çocuk ailesi tarafından mahalledeki sağlık ocağına götürüldü. Burada ne tarafından ısırıldığı belirlenemeyen Hamza Sertel, Kaş Devlet Hastanesi'ne götürüldü. 1 saatte ciğerleri işlevini yitiren küçük çocuk, kurtarılamadı. Antalya Adli Tıp Kurumu’na getirilen Hamza Sertel’in cansız bedeni, otopsinin ardından dayısı Bülent Ergün tarafından alınarak, toprağa verilmek üzere Kaş’a götürüldü. Bülent Ergün gazetecilere, yeğenini yılan ısırmış olabileceğini düşündüklerini söyledi.

YILAN ISIRIĞI İZLERİ

Yeşilköy Mahallesi'ndeki düğünde fenalaştıktan sonra hayatını kaybeden Hamza Ediz Sertel'in Antalya Adli Tıp Kurumu'nda yapılan ön otopsisi tamamlandı. Otopsideki ilk bulgulara göre, çocuğun vücudunda yılan ısırığına benzeyen izlere rastlandığı kaydedildi. Çocuğun kesin ölüm nedeninin tespiti için detaylı otopsi yapılacağı belirtildi. Bunun için Hamza Ediz Sertel'in cesedinden alınan örnekler, Ankara Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı'na gönderildi.

'ŞERİTLİ ENGEREK ISIRIĞI'

Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Öz, Hamza'nın ölümüyle sonuçlanan olaya ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

"3 ısırık olduğu söyleniyor. Bu da yılan ısırması olduğunu teyit ediyor. Hamza bu kadar kısa bir süre içerisinde öldüğüne göre zehirli  'Montivipera Xanthina' dediğimiz şeritli engerektir. Boyları 80 cm ile 1 metre arasında değişir. Güneybatı, Orta Anadolu, Marmara ve Ege Bölgesinde yayılış gösteriyor."

Prof. Dr. Mehmet Öz, zehirli yılan ısırıklarında bile bu kadar hızlı bir ölüm olmadığını belirterek, “Ölen çocuğun acaba bir hastalığı var mı? Ülkemizdeki zehirli yılanlar, insanı kısa sürede öldürecek türde değildir. Ama astım, kalp, akciğer hastalığı ve solunum yetmezliği gibi durumları varsa durumu tetikliyor. Daha kısa sürede ölümüne neden oluyor. Bir de yaşlılık durumunda vücudun dayanma gücüne bağlı olarak ölüm olayları da gerçekleşiyor. Ama vaka bildiğim kadarıyla saat 23.00 sıralarında olmuş ve hemen hastaneye götürülmüş. Kısa sürede ölmemesi lazım ama rahmetlinin başka bir hastalığı var mı yok mu bilemiyoruz" diye konuştu.

'HAREKET ETMEK ZEHİRİ DAHA HIZLI YAYIYOR'

Türkiye'de 15-16 zehirli yılan türü olduğunu belirten Prof. Dr. Mehmet Öz, “Koca engerek dediğimiz Doğu Anadolu'da yayılış gösteriyor. En zehirlisi isminden de anlaşılacağı gibi koca engerektir. Yılan ısırma vakalarında çok telaşlanmamak lazım. Çünkü hareket, zehiri çok daha çabuk yayıyor. Dolaşım sistemine girmesi hemen tetikliyor. Burada zehirlenme olayı artıyor. Daha sakin olup paniğe kapılmadan en kısa sürede bir sağlık kuruluşuna yetiştirmek tedavi ettirmek gerekiyor" dedi.

'ZEHİRİ EMMEYİN'

"Yılan ısırıklarında zehiri emmeyin" uyarısında bulunan Prof. Dr. Mehmet Öz, “Dişlerimizin hepsinde implant, dolgu gibi şeyler oluyor. Kılcal damarlar yüzeye çok yakın, dolayısıyla alana zeytinyağı sürerek emmek en iyisi deniyor, ama bunlar hep sakıncalıdır. Risklidir. Emme şeklinde değil de ısırılan bölgenin bir karış yukarısından çizik atılıp yukardan sıvazlayarak kanla birlikte zehri bir miktar vücuttan uzaklaştırmak gerekir. Daha sonra hemen sağlık kuruluşuna yetiştirmek gerekir" diye konuştu.

ANTALYA'NIN KAS ILCESINDE AILESIYLE GITTIGI DUGUNDE FENALASTIKTAN SONRA HAYATINI KAYBEDEN HAMZA SERTEL'IN (11) OTOPSISINDE, YILAN ISIRIGINA BENZEYEN IZLERE RASTLANDIGI KAYDEDILDI. COCUGUN KESIN OLUM NEDENI, DETAYLI OTOPSI SONRASI BELIRLENECEK.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'NIN KAS ILCESINDE AILESIYLE GITTIGI DUGUNDE FENALASTIKTAN SONRA HAYATINI KAYBEDEN HAMZA SERTEL'IN (11) OTOPSISINDE, YILAN ISIRIGINA BENZEYEN IZLERE RASTLANDIGI KAYDEDILDI. COCUGUN KESIN OLUM NEDENI, DETAYLI OTOPSI SONRASI BELIRLENECEK.(MEHMET OZ)(FOTO:ASLI DURAN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'NIN KAS ILCESINDE AILESIYLE GITTIGI DUGUNDE FENALASTIKTAN SONRA HAYATINI KAYBEDEN HAMZA SERTEL'IN (11) OTOPSISINDE, YILAN ISIRIGINA BENZEYEN IZLERE RASTLANDIGI KAYDEDILDI. COCUGUN KESIN OLUM NEDENI, DETAYLI OTOPSI SONRASI BELIRLENECEK.(FOTO:ASLI DURAN/ANTALYA-DHA)

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Kavgada bıçaklanan kişiye ilk yardımı bekçi yaptı
 
Çiftin testi pozitif çıktı; nikahı kıyan başkan ve 45 kişi gözlem altında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da korkunç olay!
ANTALYA'da, oturduğu 9 katlı apartmanın çatısına çıkan Gülay G. (27), ...
Nem bulutları indi, sıcaktan bunalan denize koştu
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde yüksek nem ve sıcaktan bunalan yerli ve yabancı ...
Sahilde yaralı bulunan martıya tedavi
ANTALYA'nın Manavgat sahilinde yaralı bulunan martı, Doğa Koruma ve Milli ...
 
Yangın ormana sıçramadan söndürüldü
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde bir tarlada çıkan yangın, ormanlık alana sıçramadan söndürüldü.
Başkan Kocakaya: Havai fişek kullanmayacağız
DEMRE Belediye Başkanı Okan Kocakaya, belediyenin etkinliklerinde havai ...
Cinayet sanığı: Bıçaklayıp bıçaklamadığımdan emin değilim
ANTALYA'da, kendisini, mağazasından 80 bin lira değerindeki yüzlerce çift ...
 
Av tüfeğiyle yaşamına son verdi
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde iddiaya göre psikolojik sorunları olan Mehmet ...
Annesine ilaç alıp dönerken kazada öldü
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde, ışık ihlali yapan motosiklet sürücüsü Suriyeli ...
3 uyuşturucu tacirine ceza yağdı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde polisin yaptığı operasyonda uyuşturucu ticaretinden ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bayram nostaljisi
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva